"Τυφλή" αγορά μπουζουκιού απο το εξωτερικό

Καλησπέρα (ή καλημέρα) σε όλους. Είμαι νέο μέλος (αλλά παλαιός αναγνώστης του φόρουμ) και θα ήθελα την βοήθειά σας. Η ιστορία μου είναι κοινότυπη: έχω ένα τετράχορδο και τώρα (ένεκα ωριμότητας) θέλω ένα τρίχορδο. Τέλος. Το κακό της υπόθεσης είναι πως ζω στο εξωτερικό και δεν μπορώ να επισκεφτώ τον εκάστοτε οργανοποιό για να κρίνω την ποιότητα των οργάνων του… Έχω ακούσει δείγματα ήχου στο διαδίκτυο (μέσω του γιούtube) αλλά ένα βίντεο ή μια ηχογράφηση απέχει χιλιετηρίδες φωτός απο την πραγματικότητα. Έτσι, είμαι αναγκασμένος να αγοράσω ένα μπουζούκι στα τυφλά (ή καλύτερα στα κουφά).
Μου αρέσουν τα πολύ-πολύ μαλακά και ψιλομάνικα μπουζούκια. Τα στολίδια - φιγούρες μου είναι αδιάφορα (αρκεί βέβαια να μην έχει απάνω τίποτα Παρθενώνες ή χορεύτριες). Απο θέμα ήχου, αυτό εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=4ZUujRJTQyg έχει τον ήχο που μου έκλεψε την καρδιά (δυστυχώς όμως τα άλλα μπουζούκια του συγκεκριμένου Μάστορα δεν με ενθουσιάζουν). Όσο για το μπάτζετ, μπορώ να διαθέσω γύρω στα 2000 - 2500 ευρώ.
Ιδού λοιπόν η ερώτησή μου: Τι μπορώ να κάνω για μια “τυφλή” αγορά μπουζουκιού; Ακούω καλές γνώμες για τον Καρβούνη και τον Κατσίφη αλλά και τον Καφετζόπουλο… Τι προτείνετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων κ φάτε κανά σουβλάκι και για μένα ρε παιδιάαα

Εδώ θα βρεις ακούσματα από όργανα του Καφετζόπουλου…http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=26252&page=2&p=232136#post232136

ΥΓ. Νομίζω ότι λόγω κρίσης οι τιμές έχουν πάρει την κατιούσα.

Προτείνω Χρήστο Σπουρδαλάκη, δες τις εγγυήσεις του… αν δεν σου αρέσει το όργανο έχεις δικαίωμα να κάνεις όσες αλλαγές χρειαστείς μέχρι να βρεις αυτό που θες.
(έχω και ο ίδιος εμπειρία διότι έχω ένα όργανό του εδώ και τρία χρόνια και γίνεται όλο και καλύτερο και δεν είναι από τα πιο ακριβά. Επίσης έχω παίξει με πολλά δικά του)

Φίλε Στέλιο καλησπέρα,γνώμη για τους συγκεκριμένους οργανοποιούς δεν έχω εκτός του Καρβούνη, εχω παίξει τρίχορδο όργανο του που έχει φίλος μου Κρητικός, πολύ καλό. Άποψή μου είναι πριν παραγειλις το όργανο ( σε ποιον οργανοποιό θέλεις) να διαλέξεις τι ξύλα θα τοποθετήσεις γιατί δεν θα έχει εκεί η χώρα την ιδια υγρασία και το ίδιο κλιμα. Πολλοί μουσικοί που πήγαν για δουλειά στο εξωτερικό είχαν προβλήματα λόγω αλλαγής κλίματος. Το φλαμούρι ( Tilia για μάνικο)και η τσουκνίδα (celtis aystralis η Δυτική για σκάφος)γνωρίζω ότι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Ελλάδα υπάρχουν στην Κίνα, τώρα για την Ιαπωνία δεν γνωρίζω. Καλή συνέχεια και να ακούσομε το όργανο όταν το φτιάξεις.

Ερχεσαι συχνα Ελλάδα? Ρωταω γιατι αν παρεις καινουριο οργανο, τον πρωτο καιρο μεχρι να σταθεροποιηθει ισως χρειαζεται καποιες επισκεψεις στον κατασκευαστη για να το ρυθμιζει και απο την Ιαπωνια το κοβω λιγο δυσκολο. μηπως να επαιρνες ενα μεταχειρισμένο να γλίτωνες τουλαχιστον αυτο?

Στο εξωτερικό στέλνει και ο Καρελάς. http://www.karellas.gr/ Με ωραία μπουζούκια!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις σας και την βοήθειά σας. Όπως είπαν και οι Τρικαλινός και Kuzuryu (άσχετη ερώτηση: Το όνομα αυτό το πήρες απο τον εννιακέφαλο δράκο του ποταμού ή απο τον χαρακτήρα άνιμε; Είχα πολύ καιρό να ακούσω περί Kuzuryuu!!) πρέπει να λάβω υπ’ όψιν μου το κλίμα της περιοχής, η οποία δίνει τρελές τιμές υγρασίας (π.χ. το καλοκαίρι μπορεί να έχει 40 βαθμούς και να έχει 99% υγρασία). Βέβαια, το τετράχορδο που έχω εδώ (κατασκευής Σαμψών Δρόσου) δεν έχει πάθει κάτι λόγω καιρού. Όπως και να 'χει, νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι να περιμένω μέχρι το Πάσχα (όπου υπολογίζω να είμαι Ελλάδα για διακοπές) ούτως ώστε να μιλήσω απο κοντά στον εκάστοτε κατασκευαστή. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια, παίδες! Όποιος θέλει να έρθει Ιαπωνία, τον περιμένω να ρίξουμε πενιές τρώγοντας τηγανητές τσούχτρες και ωμές σαρδέλες!

εισαι ο πρωτος που καταλαβαινει αυτο το καταρραμενο το nickname! Φοβερο! όντως απο το δρακο με τα 9 κεφαλια ειναι, kuzuryuu! Εγω μενω σε περιοχη με πολλη υγρασια και το τριχορδο που εχω παρει απο τον Καρβουνη εδω κι εναμιση χρονο ειναι αψογο. Στην αρχη το ειχα σεταρει σχετικα ψηλα μεχρι να στρωσει και τωρα δεν εχει κανενα προβλημα. Ουτε τριζει ουτε τιποτα. Αλλα ειναι πολλοι οι κατασκευαστες που κανουν φανταστικη δουλεια, ετσι δεν νομιζω οτι θα ειναι το μοναδικο σου κριτηριο οι μαρτυριες οι δικες μας, και δεν πρεπει να ειναι. Καθως η αναζητηση για το εξκαλιμπερ των μπουζουκιων δεν τελειωνει ποτε οπως και οι αποψεις. Αφου δεν βιαζεσαι, ερχεσαι, δοκιμαζεις, και τοτε επιλεγεις! Και μπορεις υποθετω να δεις και μπουζουκια πιο παλια, παιγμενα κλπ.

τωρα για ψιλομανικα…χμ…δεν θα το προτεινα με τοση υγρασια

Πιστεύω πως το ζήτημα του καιρού είναι αντιμετωπίσιμο. Το τετράχορδο που έφερα μαζί μου δεν είχε αλλαγή στην συμπεριφορά του αν και αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις (π.χ. 3 μέτρα χιόνι ή 120% υγρασία). Αυτό γιατί υπάρχουν συσκευές που κανονίζουν το “μικροκλίμα” του σπιτιού σου (π.χ. ξηραντήρας για το δωμάτιο) σχετικά φτηνά. Το δύσκολο είναι να μείνει το μπουζούκι σχετικά αλώβητο για κάποιους μήνες μέχρι να ξαναέρθω στην Ελλάδα. Δεν θα ήθελα να έχω ένα όργανο που να παρουσιάσει ένα μικρό (έστω και αμελητέο) πρόβλημα π.χ τα Χριστούγεννα γιατί θα πρέπει να περιμένω μέχρι τον Απρίλιο κλπ. Πιστεύω βέβαια πως και αυτό το θέμα είναι αντιμετωπίσιμο απο τον οργανοποιό.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Υ.Γ. Όταν πρωτοήρθα εδώ, έμενα κοντά στον ποταμό Kuzuryuu, στο Φουκουϊ (κοντά στο Κιότο). Είναι επιβλητικός και πανέμορφος, αλλά ταυτόχρονα ζοφερός και τρομακτικός. Άν τύχαινε και περνούσα απο το ποτάμι νύχτα (5 το απόγευμα), μου πήγαινε το σκατό στην κάλτσα. Για μετά τα μεσάνυχτα δεν το συζητώ, θα περνούσα απο εκεί μόνο εαν είχα 5-6 αρχιμανδρίτες μαζί μου.

Από συντονιστική ομάδα:

Στέλιο, σ’ αυτό το φόρουμ συνήθως λέμε «η ψυχή στην κάλτσα». Ευχαριστούμε.