Τρίχορδο Σπουρδαλάκη με σχέδιο σκάφους Δημ. Μούρτζινου

Καλησπερίζω την παρέα από την Κεφαλονιά,

σας παρουσιάζω το πρόσφατο απόκτημά μου, από το οργανοποιείο του Χρήστου Σπουρδαλάκη.
Πρόκειται για ένα παλαιού τύπου τρίχορδο μπουζουκάκι, του οποίου το σκάφος πατάει στο αυθεντικό καλούπι Δημ. Μούρτζινου, με τσάκιση στο καπάκι και μακρόστενο σώμα.

Ο Χρήστος μου είχε πει εδώ και καιρό ότι ετοιμαζόταν αυτό το μοντέλο και εναγωνίως περίμενα να το δω και να ακούσω το ηχητικό αποτέλεσμα.
Πριν από μια εβδομάδα, πέρασα από το οργανοποιείο για να παραλάβω έναν παλιό φθηνό μπαγλαμά μου, στον οποίο ο Χρήστος άλλαξε καπάκι (εξυψώνοντάς τον ηχητικά…).
Στην σειρά με τα εξάχορδα όργανα, “έλαμπε” μια φίνα σιλουέτα της οποίας η ομορφιά μου κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον. Από την πρώτη στιγμή με κέρδισε.
Ακούγοντας τον ήχο -το τριχορδάκι ήταν μόλις δύο ημερών, που να ακούσετε τώρα που είναι οκτώ- κατέληξα ότι είναι απόλυτα πετυχημένος προπολεμικός ήχος και ιδιαίτερα ποιοτικός και επαρκής σε όγκο. Σπάνια πετυχαίνεις τέτοιο πράγμα… και είμαι αρκετά απαιτητικός σε αυτόν τον τομέα. Χαρακτηριστικά, η λα χορδή τζουραδίζει ενώ το όργανο στα καντίνια μαντολινίζει. Μαρκοπεριστερικά πράγματα δηλαδή… Πρωτοτσιτσανικά… ομορφιά σκέτη.

Αφού έκανα τέσσερις μέρες να κοιμηθώ, πήρα την απόφαση να αποκτήσω το όργανο.

Τώρα στις διακοπές, ελπίζω να το καταπιώ, να το λιώσω. Θα το φέρω στην επόμενη μάζωξη να το χαρείτε κι εσείς. Επισυνάπτω μερικές πρόχειρες φωτογραφίες…

1 «Μου αρέσει»

Δηλαδη μας αναβεις φωτιες και μετα δεν μας βαζεις ηχητικο δειγμα?
Χαιρομαι βαθυτατα που απεκτησες εσυ αυτο το οργανο

Ο κυριος Χρηστος στον επιλογο του στην τελευταια του συνεντευξη στο μπλογκ μου, ειχε αναφερθει σε αυτο το προπολεμικο ενχειρημα του.

Χαρακτηριστικά, η λα χορδή τζουραδίζει ενώ το όργανο στα καντίνια μαντολινίζει.

Δεν χρειαζεται να πεις περισοττερα …με αυτες τις πληροφοριες φαινεται καθαρα οτι κρατας στα χερια σου καθαροαιμο προπολεμικου-ηχου, οργανο

Περιμενουμε ηχητικο !

Γεια σου Μπάμπη και καλορίζικο το νέο σου απόκτημα.
Εάν το μπουζουκάκι σου έχει κλίμακα 67cm τότε στις 24/7 που είχα βρεθεί στο εργαστήριο του Σπουρδαλάκη είχα τη χαρά να το παίξω. Πραγματικά πολύ όμορφος ήχος, βγαλμένος 100% από το χρονοντούλαπο και πρίμος. Προσωπικά ο ήχος του με μάγεψε. Μάλιστα μετέφερα και τα συγχαρητήρια μου στον Χρήστο για την εξαίσια δουλειά που είχε κάνει τόσο σε εμφανισιακό επίπεδο, όσο και (στο ουσιαστικότερο για εμένα) επίπεδο ήχου.
Ο ίδιος βέβαια έσπευσε να μου πει ότι θα το βγάλει και σε 68cm γιατί θα το ήθελε με λίγα περισσότερα μπάσα και όχι τόσο πρίμο. Περιμένω άρα εναγωνίως να ακούσω και αυτό το αποτέλεσμα, ασχέτως εάν κατά τη δική μου άποψη το υπάρχων 67cm ήταν άριστο.
Χαίρομαι πάντως ιδιαίτερα που ένα τέτοιο όργανο πήγε σε άξια χέρια, που θα εκτιμήσουν τις δυνατότητες του οργάνου και ένα παραπάνω που το πήρε κάποιος γνωστός μου και ίσως ξανασυναντήσω αυτό το μπουζουκάκι …
Καλά γλέντια :wink:

Καλοτάξιμο!

Μπάμπη καλορίζικο τον νέο σου όργανο ευχομαι να το χαρείς, ειναι ένα πολύ όμορφο όργανο σπάνιο σαν κατασκευή στις μέρες μας, να το χαρείς, και αν έχεις την καλοσύνη και ένα video να το ακούσουμε και εμείς (περιμένω με αγωνία!!!)

Πανέμορφο είναι.Καλορίζικο Μπάμπη!!

Καλορίζικο φίλε Μπάμπη! Πραγματικά πανέμορφο όργανο!

Καλοφάγωτο και καλορίζικο Μπάμπη. Αν θέλεις, ανέβασε και ένα ηχητικό να το χαρούμε και εμείς!

Καλοπαιχτο φίλε.

Καλοριζικο κ απο μενα,απο εμφανιση παντως σκιζει,ευχομαι κ απο ηχο Το ιδιο…

καλοπαιχτο Μπαμπη.πανεμορφο το εργαλειο!!

Όμορφο όργανο να έχεις υγεία να το χαίρεσαι ,και μία κουβέντα , είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να βλέπεις την αληθινή χαρά των άλλων φίλων ,γιά την απόκτηση ενός οργάνου .Με εκτίμηση.

Φενεται πολύ όμορφο…καλές πενιές

Καλοριζικο και καλοπαιχτο και εις ανώτερα και από εμένα.

Καλορίζικο! Ενα έχω να πω: το οργανάκι έχει πέσει σε καλά χέρια!

Υπέροχο…
Να δω ποιο θα πρωτοπαίζεις!

Πανέμορφο Μπάμπη!!! Καλορίζικο και καλά παιξίματα!!!

Με γειά Κύριε Μπάμπη , μου τρέξανε τα σάλια όταν είδα τις φωτογραφίες , και τις έφτυσα να μην το ματιάσω … Φαντάζωμαι τον ήχο … Σᾶς παρακαλῶ βάλτε κανένα βιντεάκι για μᾶς που δεν θα έχουμε τῆν ευκαιρία να σᾶς ακούσουμε προσωπικῶς .

Μεσιε Μπάμπη πανέμορφο έργο τέχνης!!! Αναμένουμε για ήχο και όπως καταλαβαινεις ολο και πλυθαινουμε…

πολα μπραβο και απο μενα μπαμπη ξερο οτη διαλεγης τα καλητερα, οπος το
αλο που ηχαμε ακουση με τον νηκολα και τον σταβρο καρουση το ιδιο πηστεβο
θα ηναι και αυτο, μπουζουκαρα και ο ηχος, φησηκα θα μας θημηζη αλες εποχες.
καλορηζηκο και καλες πενιες,