Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν ρύζι στην αλατιέρα, όταν το αλάτι ήταν ακόμα ακατέργαστο και διατηρούσε τις υγροσκοπικές του ιδιότητες.
Για το ρύζι δεν ξέρω,αλλά τα φακελάκια με τα μπιλάκια απο σιλικόνη (silicon gel),πιάνουν.
Εννοώ τα σακουλάκια που βρίσκουμε μέσα στα κουτιά απο τα παπούτσια…και είναι και ένας τρόπος για να δείς το πόσο εκτείθεται στην υγρασία το όργανο,αναλόγως με το πόσο γρήγορα θα αλλάξει το χρώμα τους.
Λοιπον, για να μην ανοιγω νεο θεμα γιατι ηδη υπαρχουν πολλα
Διορθωσα το προβλημα διπλοφωνιας που ειχε το μπουζουκι μου το οποιο ηταν λογω κακου καβαλαρη, ομως αναγκαστικα κατεβηκε λιγο με αποτελεσμα να τριζει η ΛΑ κυριως στα ταστα γυρω απο το 8ο ταστο
Μετρησα τα ταστα ανα 3 με την βοηθεια μιας πιστωτικης καρτας(αυτο ειχα πιο ισιο) και δεν βρηκα καποιο εντονο ελλατωμα, φυσικα απεχει απο το σωστο μετρημα αυτο που εκανα αλλα ηθελα να δω αν υπαρχει εντονο προβλημα
Λογικα το μπουζουκι ηρθε με χορδες 11/14/22, εγω του εβαλα και mastro 11/14.5/24 να δω αν θα φυγει αλλα δεν εφυγε τελειως
Επισης δοκιμασα να κουρδισω 1 ημιτονιο πιο ψηλα, καλυτερεψε, αλλα οχι τελειως, επισης το μπουζουκι εγινε πιο σκληρο ελαφρα
Μηπως θα ηταν προτιμοτερο να του βαλω χορδες 10/13/21 και να βαλω κανεναν καπλαμα κατω απο τον καβαλαρη?
Αληθεια, που μπορω να βρω καπλαμα?
Αν βάλεις 10άρες χορδές θα επιδεινώσεις το πρόβλημα και εκτός αυτού θα χάσει και όγκο ο ήχος. Οσο για τους καπλαμάδες δεν είναι οριστική λύση. Θα τους βρείς σε είδη επιπλοποιίας καλύτερα όμως να μην βάλεις γιατί και αυτοί ‘‘κόβουν’’ ήχο.
Απο αυτά που αναφέρεις εδω ,κατα πάσα πιθανότητα, το πρόβλημα είναι κάποιο πολύ ελαφρο αντισκεύρωμα που αντιμετωπίζεται με πλάνισμα των τάστων εκ νέου . Μην το κάνεις όμως μόνος σου αν δεν έχεις την κατάλληλη εμπειρία και τα κατάλληλα εργαλεία.
Πρώτα από όλα ευχαριστώ για την απάντηση
Θα ακούσω την συμβουλή σου και δεν θα βάλω 10ρες
Την ευθυγράμμιση των ταστων έχω δει πως γίνεται αλλά δυστυχώς δεν έχω εργαλεία, κυρίως την λιμα για το τελικό στρογγυλεμα των ταστων, οπότε μέχρι να το πάω σε τεχνικό θα ψάξω να βρω κανέναν καπλαμα να μην μου σπάει τα νεύρα