Τρίξιμο μπουζουκιού

Γεια σας.Πριν από κανα δυο μήνες πήρα ένα μπουζούκι(1000 ευρώ).Δυστυχώς τρίζει η μια ΛΑ και η μία ΡΕ.Έχει σμβεί κάτι παρόμοιο σε εσάς ή έχετε ακούσει κατι?θα το εκτιμούσα πολυ αν με βοηθάγατε.Ευχαριστώ

Τί σε νοιάζει; έχεις άλλες έξι. :019:
Πήγαινέ το στον μάστορά του. Αν δεν είναι θέμα υγρασίας ίσως σηκώνει σέρβις σε σημεία. Αν είναι θέμα υγρασίας, παρ’ το απόφαση… το πολύ πολύ να του βάλεις κανένα καπλαμαδάκι στον καβαλάρη για να βγάλεις τον χειμώνα.

ΥΓ - Είναι όλες οι χορδές ίδιες;

Όπως το ακούω, το ότι τρίζει μία από τις χορδές του κάθε ζεύγους (ρε, λα) φανερώνει ότι κάτι συμβαίνει με το πάτημα της χορδής που έχει το πρόβλημα στο κόκκαλο του καβαλάρη.
Πήγαινέ το σε μάστορα, το πιό πιθανό είναι να κάνει κάτι άμεσα (ίσως και χωρίς να σου ζητήσει χρήματα) και να διορθωθεί το πρόβλημα.
Αν δεν ξέρεις, μη δοκιμάσεις να κάνεις κάτι μόνος σου γιατί τα πράματα μπορεί και να χειροτερέψουν !

Θα μπορούσα να κάνω κάτι μόνος μου?

Αν δεν ξέρεις, όχι !

Ισχυει οτι το όργανο το χειμώνα πρέπει να το κρεμάμαι ψήλα στον τοίχο , ετσι ωστε να γλιτώσουμε καπως την υγρασία?

καλισπερα…να κνω κ εγω με τη σειρα μου μια ερωτηση ασχετη με το θεμα…
αφορα το δικο μου οργανο.
γιατι ενο κ οι δυο ΡΕ ειναι σε ολο το μικος πεντακαθαρες η ΛΑ σαν να μου τριζει??
το μανικι ειναι αλφαδια…
ασ μου απαντησει καποιος…
ευχαριστω…

Για δοκιμασε να ελεγξεις τις εγκοπες των καβαλαρηδων.

Για να μην παρεξηγηθώ, τις δύσκολες μέρες ατμοσφαιρικής υγρασίας εννοώ, εφαρμόζω ένα κολπάκι στην ταστιέρα μου και έτσι αποφεύγω τριξίματα καπλαμάδες κλπ.
Στο τελευταίο τάστο παρεμβάλω ένα κομμάτι απο παλιό καβαλλάρη που έχω, για 2-3 μέρες αυξάνοντας την τάση των χορδών, και έτσι το μπουζουκάκι μου είναι πάντα ετοιμοπόλεμο. Τονίζω μόνο τις δύσκολες μέρες.
Λέτε να μού δημιουργηθεί κανένα προβλημα στο μέλλον?

Δεν ήξερα ότι και τα μπουζούκια έχουν δύσκολες ημέρες. :019::019::019::019:
Να το προσέξεις αυτό γιατί … ποτέ δεν ξέρεις :slight_smile:
Γειά σου ρε Φώτη με το μπουζούκι σου!! :246:

Eχουν και παραέχουν! Να δεις πως μουλαρώνει το άτιμο όταν το πάω στην Κέρκυρα(99% υγρασία).
Εκτός αν αναγνωρίζει το περιβάλλον!!!(ΠΕΘΕΡΑ)!@#*#@#$

Παιδιά πέρα από την πλάκα το ταστάρισμα είναι ότι πιο σπαστικό υπάρχει πάνω στο όργανο .Το πρόβλημα αυτό λύνετε άλλα μόνο και εφόσον μπορείς να επέμβεις στον μεγάλο καβαλάρη ή στα τάστα του οργάνου πράγμα βέβαια που απαιτεί γνώσεις γι αυτό καλό είναι να πάτε σε μάστορα για να το ψάξει όπως πρέπει .Προσοχή όμως που θα πάτε γιατί καμία φορά έχουμε και μούφες δουλειές που αντί να διορθώσουν ένα πρόβλημα το επιδεινώνουν . Πάντως γιατρειά υπάρχει.

εφαρμόζω ένα κολπάκι στην ταστιέρα μου και έτσι αποφεύγω τριξίματα καπλαμάδες κλπ.

Τις περισσότερες φορές που το έχω πάει στο μάστορα μου δίνει τη λύση του καπλαμά, τον οποίο και αφαιρώ μετά από μερικές μέρες, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Με το κολπάκι που αναφέρω παραπάνω, έχω λύσει το πρόβλημα χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.:088:

gagf αυτό το κόλπο που αναφέρεις δεν μπορεί και (μάλλον;) δεν πρέπει να λειτουργεί σαν γενική οδηγία γιατί μπορεί να επηρεάσει (ανεπανόρθωτα άραγε;) το όργανο. Εγώ το κάνω στο δικό μου, βάζοντας ένα μικρό κομματάκι ξύλο, πλάτους περίπου όσο η ταστιέρα και ύψους περίπου 2 εκατοστά, όταν τ’ όργανο ταστάρει. ΑΛΛΑ το’ κάνα κατόπιν υπόδειξης του οργανοποιού μου, και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η λύση του καπλαμά είναι εντελώς ασφαλής ως προς τη γεωμετρία του οργάνου και μπορεί ως οδηγία να σταθεί σε όλα τα όργανα χωρίς “παρατράγουδα”.
Για όλα τα παραπάνω μιά επιβεβαίωση κάποιου οργανοποιού συμφορουμίτη νομίζω ότι θα 'ταν χρήσιμη.

Απο οτι καταλαβα μιλατε για τασταρισμα και οχι προβλημα απο τον καβαλαρη.το μανικο ειναι αλφαδι?

γεια σας παιδια.και εγω αγόρασα προσφατα ενα τζουρα και ενω δεν ειχα κανενα προβλημα ξαφνικά άρχισε να τρίζει η ΡΕ και όσο παίζω να γίνεται εντονότερο το πρόβλημα.λέτε να παιζεί κανα πρόβλημα με υγρασίες η επειδη ειναι καινούργιο και δεν εχει παιχτεί ακομα?

Το πιό πιθανό είναι αυτό που λες.
Αν είναι έτσι, θα επανέλθει μόνος του. Περίμενε μερικές μέρες.

οταν λες τριζει ? τασταρει ? η ακους ενα μεταλικο ηχο απο το συρμα ?

ενα διαπεραστικο μεταλλικο ηχο.και αυτο συμβαινει μόνο με την μία απο τις 2 χορδές της ρε.

Το ποιό πιθανό να είναι θέμα σχισμής μικρού ή μεγάλου καβαλάρη στην σντίστοιχη χορδή.