Τι είναι ο μαθητικός μπαγλαμάς;

τι ειναι ο μαθητικος μπαγλαμας?
βλεπω σε καποια σαιτς και εχει πολυ φθηνα
τι διαφορα εχει απο τους αλλους?:230:

Την ποιότητα κατασκευής και την τιμή αγοράς.

προς το χειροτερο εννοεις?

προς το φτηνιάρικο-που-δεν-αξίζει-τα-λεφτά-του-κι-ας-είναι-λίγα… δεν ξέρω σε ποιά σάιτ αναφέρεσαι ή σε τί τιμές, μπορεί κάποια να είναι αξιόλογα. αλλά καλύτερα να δώσεις ελάχιστα παραπάνω να πάρεις ένα όργανο που δεν θα σε κουράζει και δεν θα σε απογοητεύσει. κρίμα να πετάξεις λεφτά, δεν περισσεύουνε!

καποιο με 120-140 θα ειναι καλο λες ρε νικολα?
αναφερομαι σε αυτο το σαιτ που απ οτι βρηκα εχει φθηνους μπαγλαμαδες
http://www.theguitarplanet.gr/catalog.php?cat=16&pg=1
και σε ενα αλλο βρηκα μαθητικο μπαγλαμα με τα ιδια λεφτα (109)

είναι ακριβώς ό,τι πρέπει να αποφύγεις, από την αρχή θα σε δυσκολέψει και δεν θα κρατήσει. μην πας σε τόσο μαζική παραγωγή, υπάρχουν κάποιοι μάστορες που με 200 ευρώ δίνουν οργανάκια (είτε δικά τους είτε άλλων) κάπως πιο αξιοπρεπή. ξέρω, είναι κάποια λεφτά για σένα αλλά μιλάμε για εντελώς χειροποίητα όργανα, όχι όπως οι κιθάρες.
δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, ούτε μπορώ να σου προτείνω κάτι πιο φτηνό δυστυχώς. έχω καιρό να ψάξω για μπαγλαμάδες, έπεσα πάνω σε κάποιους στα εξάρχεια με 190 ευρώ, κάτι παίζανε.
όποιος έχει δει κάτι πρόσφατα ας πεί. μήπως πουλάει κανείς τον παλιό του μπαγλαμά;

Εγω προετίνω λίγη υπομονή και εξοικονομηση χρηματων, ώστε να αγοράσεις μπαγλαμα με 300 ευρώ. Αν τον βαρεθεις η δεν σου κατσει, τον πουλας.

φίλε μπάμπη, οι συγκεκριμένοι (με τα 200) ήταν της τάξης των 300 ευρώ (σκαφτός από φλαμούρι) που κυκλοφορούνε, απλά πιο φτηνοί. με ένα κοκκαλάκι στον καβαλάρη αντί για πλαστικό, κάνεις τη δουλειά σου για να μάθεις. και δυστυχώς τα λεφτά δεν μαζεύονται τόσο εύκολα πια…

Εχω εναν τετοιο του Ματσικα και τον δινω 100 οποις ενδιαφερετε

καταλαβενω ειχα δει και ποιο παλια ενα μαγαζι που ειχε και μπαγλαμαδες εδω αλλα δεν κοιταξα τις τιμες
θα ψαξω πουθενα μηπως πουλαει και κανεις
θα κατεβω και μοναστηρακι μηπως εχει μεταχειρισμενους
οταν λες να αποφυγω την μαζικη παραγωγη εννοεις να διαλεξω εναν μπαγλαμα ο οποιος εχει φτιαχτει ξεχωριστα απο αλλους ξερω γω?

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 11:13 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 11:12 —

ΕΓΩ!!!
υπαρχει φωτογραφια?οταν λες εναν τετοιο εννοεις μπαγλαμαδες που κοστιζουν 300 αλλα πωλουντε 200?

δεν θέλω να φανεί σαν διαφήμιση… χωρίς να είναι η μοναδική περίπτωση, όποιος ψάχνει θα βρεί και αλλού αντίστοιχα όργανα σε αντίστοιχες τιμές. απλά όπως είπα δεν έχω ψάξει για μπαγλαμάδες πρόσφατα. το μοναστηράκι δεν το πολυεμπιστεύομαι.
στο “ψαλτήρι”, μπενάκη 101 στα εξάρχεια, κάτω από το λόφο του στρέφη, έχει σκαφτούς από φλαμούρι. με ένα χαμήλωμα και ένα κοκκαλάκι στον καβαλάρη, αξίζουν τα 200 ευρώ τους. έχει και τζουράδες στα 350, αντίστοιχη ποιότητα. τους φτηνούς που έχει με 150 (μπαγλαμάδες) και 200 (τζουράδες) από λεύκα, δεν τους προτείνω.

ωραιος ευχαριστω να σαι καλα

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 15:00 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 14:59 —

ωραιος ευχαριστω να σαι καλα

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 15:08 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 15:00 —

zabe σου εχω απαντησει στο pm που μου εστειλες αλλα δεν ξερω αν ηρθε κατι παιζετε με τα μηνυματα
αμα δεν σου εχει ερθει τιποτα δωσε κανενα e-mail msn facebook η οτι αλλο θες να μιλησουμε
σε ευχαριστω

Φίλε Νίκο να προσέξεις το οργανάκι που θα διαλέξεις να μη φαλτσάρει. Όσα χρήματα κι αν δώσεις αν φαλτσάρει το όργανο ή θα το παρατήσεις ή θα το βροντήξεις στον τοίχο. Καλή τύχη και καλές πενιές

τι εννοεις μαγκα μου να φαλτσαρει?
κοιταξα ενα που μου πουλαει ο zabe κομπλε μου φενετε αλλα θελω να το ακουσω κιολας

Μπορεί με ανοιχτές τις χορδές να είναι κορδισμένος και όταν πατάς π.χ. τη φα να βγαζει φα και κάτι. Ο μπαγλαμάς και γενικά τα μικρά όργανα κουρδίζονται δύσκολα γιατί οι αποστάσεις είναι μικρές, έτσι και το παραμικρό λάθος στίς αποστάσεις των τάστων μπορεί να κάνει το όργανο να φαλτσάρει.

αυτο μπορω να το καταλαβω απο την αρχη?
δεν πολυκαταλαβα κιολας τι ειπες γιατι δεν ξερω απο αυτα αλλα ελπιζω να μαθω

Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις σου προτείνω να αποφύγεις τα καταστήματα, π.χ. μοναστηράκι όπως είπε και ο φιλος liga rosa, που πουλάνε τους μπαγλαμάδες για σουβενιρ στους τουρίστες, και πήγαινε σε έναν οργανοποιό.

α οκ
σε ευχαριστω πολυ και εσενα και ολους οσος απαντησαν
αμα παρω τελικα απο τον zabe που προς τα εκει το κοβω ελπιζω να μην βγει σκαρτος
τελοσπαντον ευχαριστω:):):slight_smile:

Χωρις να ξερω τον φιλο zabe και το οργανο, θα ηθελα να σε ενημερωσω πως στο φορουμ, γενικα πωλουνται αρκετα οργανα. Συνηθως οι πιο πολλοι τα πουλανε για να παρουνε νεα, καλυτερα, κλπ. Για να πουλαει καποιος απο εδω μεσα (οντας και μελος, δηλαδη να του αρεσει το ρεμπετικο), σημαινει πως ηδη εχει κανει τη δουλεια του. Και εγω το ιδιο εκανα με ενα παλιοτερο τζουρα μου.
Με λιγα λογια, αυτο που θελω να σου πω, ειναι οτι εδω μεσα δυσκολα καποιος θα ψαχνει για θυματα για να πλασαρει ενα σκαρτο οργανο (οχι πως δεν θα γινουν και τετοια). Δοκιμασε τα παντα, και οτι σου καθεται καλυτερα στα χερια και τα αυτια και αν το αντεχει η τσεπη σου, παρτο και βγαλε τα μερακια σου πανω του. Καλο ψαξιμο και καλες πενιες!

Γεια σου νικο. Λοιπον εχω ενα μπαγλαμαδακι μαζι με βαλιτσα θηκη σκληρη και καψα το οποιο πλεον δεν χρησιμοποιω εαν σε ενδιαφερει στα 150 ευρω το δινω. στειλε μου πμ αν θες να συννενοηθουμε.

Ευχαριστω