Σκεντεριδησ = a π α ρ α δ ε κ τ ο σ

Προλαμβανω και ειδοποιω καλοι μου φιλοι οτι σε καμια περιπτωση δεν θα εμπαινα στη λογικη να καταφερθω εναντιον καποιου επαγγελματια αν ηταν στοιχειωδως ευπρεπης και φεροταν αναλογα σε οποιονδηποτε υποψηφιο πελατη του,χωρις απαραιτητα να παρεχει το καλυτερο προ’ι’ον,ποσο δε μαλλον οταν πραγματευεται ενα ειδος το οποιο χριζει απαραιτητως δοκιμης οπως η αγορα ενος μουσικου οργανου,για το οποιο σας εξηγω αμεσως…
Πριν απο λιγη ωρα λοιπον βρεθηκα στον Σκεντεριδη στον Πειραια,με εναν φιλο μου (ειμαστε και οι 2 Πειραιωτες) ο οποιος ηθελε να δει καποια μπουζουκια 3χορδακια για να ξεκινησει στο οργανο.
Αξιοσημειωτο οτι ο συγκεκριμενος ανθρωπος ηθελε να διαθεσει γυρω στα 700-800 ευρω (εξ ου και δεν κινηθηκαμε σε καποιον αλλον δεδομενα αξιολογο και ως επαγγελματια αλλα και ως ανθρωπο οπως ο Σπουρδαλακης απο τον οποιο εχω ηδη παραγγειλει οργανο) ετσι επισκεφθηκαμε καποιους ενδεχομενως φθηνοτερους με οτι συνεπαγεται.
Μπαινοντας λοιπον στο μαγαζι του κ.Σκεντεριδη,προφασιζομενος οτι για το οργανο ενδιαφερομαι εγω καθοτι παιζω ηδη,τον ρωτησαμε για τα τριχορδα που εχει θεωρωντας το φυσιολογικο -οτι θα μας ξεκινησει ενημερωση-πωληση.Αντιθετα μας ρωτησε εαν θελουμε να αγορασουμε ή να δοκιμασουμε.Του απαντησα οτι θελω να δοκιμασω καποια οργανα,οτι ψαχνουμε ενα μπουζουκακι που θα μας αρεσει και θα ηθελα να μου δειξει και να ακουσω καποια…
Εκπληκτοι και οι 2 μας τον ακουσαμε να μας λεει τα απιστευτα:’‘Πηγαινετε να δοκιμασετε οπου αλλου,αλλα σε εμενα θα ερθετε μονο οταν ξερετε τι θελετε και τι ζητατε,εγω ειμαι 50 χρονια κατασκευαστης,οι αλλοι ειναι εμποροι και ετοιματζηδες,εγω εχω δουλεψει με τους πιο μυστηριους μπουζουξηδες.Εαν σας δειξω οργανα θα φαμε μιση ωρα τουλαχιστον και γι’αυτο εμενα κοστιζει 50 ευρω…οταν αποφασισετε να αγορασετε ελατε σε εμενα και θα σας βρω αμεσως αυτο που ζητατε!’’
Με αποσβωλομενο υφος αναρωτιομουν πραγματικα αν ακουω καλα ή τα φανταζομαι…αφου περασα το πρωτο σοκ του απαντησα οτι ειναι αδοκιμο ολο αυτο,οτι τα οργανα δεν ειναι γουρουνια στα σακια,και οτι ειναι αδυνατον οχι 50 χρονια αλλα 1000 να ηταν κατασκευαστης να επιανε τον ηχο που εγω εχω στο μυαλο (και κατ’επεκταση στη ψυχη μου).
Περαν τουτου ηδη μας εχει οδηγησει στο να τον απορριψουμε εκ των προτερων,χωρις καμια αλλη σκεψη.Ακρως αντιεπαγγελματικη σταση και ομολογω εως και τρομακτικη (ειδικα για τον αρχαριο φιλο μου).Αυτα προς γνωση και ενημερωση σας,για καποιους που αναρωτιεμαι γιατι υπαρχουν στον χωρο…

Y.Γ. Oλα τα αναφερομενα λογια του Σκεντεριδη ειναι σχεδον αυτολεξει και χωρις καμια υπερβολη.

Σχω επισκεφτει και εγω το συγκεκριμενο καταστημα και καταλαβαινω ακριβως τι ζησατε
μετα απο δευτερη σκεψη κατεληξα στο συμπερασμα οτι αυτη ειναι η νοοτροπια του
ανθρωπου και ειτε σου κανει ειτε οχι(εμενα οχι προτιμω τους πιο φιλικους και προθυμους)

Έτσι είπε; Αυτό και μόνο φτάνει.

Δεν άξιζε να χάσεις και χρόνο να του απαντήσεις. Πόσο κοστίζει ο δικός σου χρόνος; (και δεν πουλάς, αγοράζεις!)

Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές στην περιοχή κόστους που ψάχνετε. Μακρυά κι αλάργα!

Κυριε Νικο απλα ξεκινησαμε λογω κατοικιας μας στον Πειραια…εννοειται οτι θα ψαξουμε και αλλου…ειναι και απολαυστικη αυτη η βολτα…

Πράγματι αν-αν-αν είναι τα πράγματα όπως περιγράφονται, τότε δεν είναι σωστή η αντιμετώπιση.
Αλλά επειδή για τον περί ου ο λόγος μάστορα τα γραφόμενα είναι ζήτημα επιβίωσης, κι επειδή και τα δια-δικτυο-δικεία δεν είναι και πολύ καλύτερα από τα γνωστά μας τηλε-παραθυρο-δικεία της μεσημεριανής ζώνης, ίσως θα ήταν καλό να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι στις μαρτυρίες μας. Άλλωστε είναι και -ευρύτερα- δικονομικός κανόνας να μην καταδικάζεται ο κατηγορούμενος αναπολόγητος.

Αυτό που ξέρω για τον Σκεντερίδη είναι ότι τη συγκεκριμένη πένα λαούτου - ουτιού, που στα παρακάτω καταστήματα, τη βρίσκεις 2.50 και 4.00 ευρώ αντίστοιχα, αυτός την πουλάει 10.00 ευρώ. Και στα τρία καταστήματα, είναι ακριβώς η ίδια πένα απ’ το ίδιο υλικό.
Η συμπεριφορά του και σε μένα ήταν αυτή που περιέγραψε ο bourbou.

Μάτσικας

Ξυλούρης

Aγαπητε Αγη λυπαμαι που θα διαφωνησω μαζι σου,αλλα μαλλον δεν με διαβασες προσεκτικα…οπως χαρακτηριστικα ανοιξα το θεμα,εγραψα οτι ειμαι ιδιαιτερα προσεκτικος στις περιγραφες μου και ουδεποτε θα εβλαπτα καποιον για κατι το οποιο ‘‘αντε και προσπερνιεται’’ και ειναι συνηθισμενο στη πιατσα…επισης κατι αντιστοιχο επιβεβαιωνει και ο morfeas τον οποιο δεν γνωριζω προσωπικα.
Ακομη θεωρω οτι το θεμα επιβιωσης και υπαρξης της επιχειρησης του,ειδικα σε αυτες τις δυσκολες εποχες που τα 700 και 800 ευρω ειναι δυσευρετα και για εμας ως πελατες αλλα υποθετω και για αυτον ως επιχειρηματια θα επρεπε να το σκεφτοταν πριν μιλησει ετσι,αποδομωντας συναδελφουςτου αλλα και εμενα και το φιλο μου…δηλαδη για να καταλαβω,τοσο μαγκας και σιγουρος ειναι για τα οργανα του που μας στελνει σε ολους τους οργανοποιους θεωρωντας δεδομενο οτι θα καταληξουμε σε αυτον?
Και τι νταβαντζιλικι ειναι αυτο του τυπου ‘‘ελατε να αγορασετε απο εμενα αλλιως δεν ασχολουμαι…’’
Παρατηρησε αυτο που γραφω γιατι αυτο ακουσα,μια συνεχομενη επαναληψη του ‘‘ΕΓΩ’’ του!

Μα κι εγώ, bourbou, δεν κάνω τον συνήγορο ενός ανθρώπου που ούτε καν τον γνωρίζω. Απλά διατηρώ την διατυπωμένη μου επιφύλαξη για πράγματα που δεν μπορώ να γνωρίζω από πρώτο χέρι και για πράγματα που δεν μπορώ σε τελική ανάλυση να διασταυρώσω. Σε τελική ανάλυση στο διαδίκτυο είμαστε, και όσο σοβαρό κι αν είναι το φόρουμ μας, την πολυτέλεια του τύπου “επικοινωνήσαμε με τον θιγόμενο και μας εξέθεσε την άποψή του για το θέμα” δεν την έχουμε, όπως θα την είχαμε αν η “καταγγελία” γινόταν υπό τυπικούς δημοσιογραφικούς όρους.

Συμφωνω.Απλα προβληματισου Αγη φιλε μου απο τις στατιστικες…ηδη 3 ατομα μεσα σε πολυ λιγες αναρτησεις εκφραζουν μια δυσαρεσκεια…γιατι δεν εχει ειπωθει κατι για τον Σπουρδαλακη που αναφερω π.χ. ή τον Βαρλα ή και πιο προσιτους σε τιμες οπως Ματσικας? (στατιστικα μιλαω παντα και σε αλλες αναρτησεις που τους αφορουν).

Αγαπητέ Bourbou επέσες πάνω στην πίτα που΄λένε στα μέρη μου μάλλον έτυχες σε κακή μέρα !γενικά ο κυρ Στέλιος είναι λίγο βαρύς αλλα σκέψου και τα χρόνια του είναι 80+ οι άλλοι κατασκευαστές έχουν σχεδόν τα μισά του χρόνια!βέβαια η συμπεριφορά του σε σας δεν δικαολογειται.καλο βράδυ στην παρέα!

Φιλε Ναπολεων…μπορει να ειναι και ετσι…αλλα φαντασου ποσο ακραια και ασχημα αισθανθηκαμε…δεν ειμαστε και πιτσιρικαδες 15 χρονων να μη μας παιρνει σοβαρα,σα να μπηκαμε να κανουμε τη πλακα μας για κανα μισαωρο παιζοντας ξενα μπουζουκια! καταλαβαινω οτι συνηθως τα χρονια βαραινουν τους ανθρωπους…αλλα φαγαμε ‘‘πεσιμο’’ απο το πουθενα…να εισαι καλα! :088:

Δηλαδή πώς μπορεί να σου κάνει; Ξέρεις κανέναν που να προτιμάει τους πιο εχθρικούς και απρόθυμους; Άμα είναι να τον στείλουμε από κει να ψωνίσει και να γουστάρει κιόλας.

Ας υποθέσουμε ότι επειδή δεν ήμουν εκεί δεν μπορώ να έχω γνώμη για το περιστατικό, και αποφασίζω αυθαίρετα ότι ο Μπουρμπού τα παραφουσκώνει. Και μόνο το «μη δοκιμάσετε, ή ψωνίστε ή φύγετε» να είπε, χωρίς όλα τα υπόλοιπα, παραμένει απαράδεκτος. Το αν η ηλικία του, η οικονομική κρίση, η συγκυρία της στιγμής κλπ. κλπ., δεν έχουν καμία απολύτως σημασία.

[Φίλε Μορφέα, μην υποψιαστείς ότι σε ειρωνεύομαι. Αν το υποψιάστηκες ήδη, σε διαβεβαιώ ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση και λυπάμαι.]

Παιδια ειναι λυπηρο,εχω συναντησει κ εγω τετοια συμπεριφορα…Αν εμπαινε ομως ο Καραντινης και του ελεγε για παραδειγμα “Κοιτα αποκλειεται να παρω σημερα αλλα θελω να δοκιμασω ολα σου τα μπουζουκια” μην πω τι θα εστηνε ο κυριος γιατι με κραζουν οτι δεν ειναι προφορικος ο λογος κ καλα κανουν αλλα εγω σκαω…Βεβαια λες μπορει να ειχε τις μαυρες του,μπορει να του ετυχε οτιδηποτε αλλα εδω απο ο,τι καταλαβα προκειται για συνηθεια…Απορω…Γιατι να το κανεις αυτο?

Ας πω και γω,ένα δικό μου περιστατικό με τον κυρ Στέλιο.Πριν κανα δυό χρόνια,χρειάστηκε ο γυιός μου να αλλάξει το βιολί του.Είχα βγεί στην γύρα και κοίταζα τιμές και ποιότητες,στους δύσκολους αυτούς οικονομικά καιρούς,Περνάω κι από τον κυρ Στέλιο,και βλέπω ένα βιολί,εξαιρετικό,για την τιμή που μου το έδινε πάντα.Του εξηγώ ότι όμως χρήματα θα είχα μετά από 15 ημέρες, που περίμενα ένα ποσόν,και θα περνούσα τότε να το πάρω,και να μου το φυλάξει.Ποιός είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε.“θα το πάρεις τώρα,αν είναι να μου φάει λεφτά ό Νικολάκης ας μου τα φάει.”“Μα κυρ Στέλιο,μπορεί και να αργήσουν τα χρήματα”,“κάνε ότι θες”, μου είπε.Μετά από 10 μέρες που του πηγα τα χρήματα,πάλι φωνές.“Ήταν ανάγκη να τσακιστείς;”, "μα αφού τα είχα;"Τέλως πάντων αυτό που θέλω να πω,και επειδή,τον ξέρω κοντά στα 35 χρόνια,ο κυρ Στέλιος επειδή είναι στην πιάτσα της οργανοποιίας του Πειραιά,και επειδή μπαίνουν πολλά άτομα στο μαγαζί του,και πολλοί παίζουν επί ωρες τα όργανα,και δεν ψωνίζουν,με αποτέλεσμα στο παρελθόν ΄συνέχεια να άλλαζε χορδές στα όργανα λόγω φθοράς,έχει αναπτύξει ένα “μάτι”, για να αποφεύγει τους τζαμπατζήδες.Αυτό το ΄ματι όμως,πολλές φορές πέφτει έξω,ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια,που έχει γίνει και λίγο βαρύς όπως είπε κι ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ, λόγω ηλικίας,και εγχειρήσεων.Προφανώς και τα παιδιά “έπεσαν” σε μια τέτοια περίπτωση.

Nικο καταλαβαινω απολυτα τι θελεις να πεις και χαιρομαι που υπαρχει και μια διαφορετικη αποψη οσο και αν αντιφατικη ειναι με ολες τις υπολοιπες…τιμω το γεγονος οτι σου φερθηκε ετσι και σε εμπιστευθηκε εν λευκω αλλα συναμα εχω καποιες ενστασεις.Ο κυρ-Στελιος λοιπον ως οργανοποιος ειναι ‘‘υποχρεωμενος’’ να επιτρεπει στους υποψηφιους πελατες του να δοκιμαζουν οργανα,να περιεργαζονται,να ρωτουν με οτι συνεπαγεται αυτο (και τις οποιες φθορες εις βαθος χρονου οι οποιες υποθετω αποσβηνονται απο το υψος των πωλησεων…τελικα ποσο παιζουν ολοι αυτοι που δοκιμαζουν ενα οργανο ωστε να αναγκαζεται να αλλαζει χορδες τοσο συχνα? και αν παιζουν τοσο συχνα και τοσο πολυ,ισως τελικα να εχει πολυ μεγαλο πελατολογιο,συνεπως δεν θα υπαρχει και προβλημα).
Θελω λοιπον να εστιασω στο οτι ολοι οι επαγγελματιες μπορουν να κανουν το κατι παραπανω -οπως στη περιπτωση σου- που ειναι οφελος για τον πελατη τους αλλα και για τη δικη τους υστεροφημια,αλλα ΔΕΝ μπορουν να κανουν κατι λιγοτερο απο το απολυτως προβλεπομενο και υποχρεωτικο στα πλαισια της δουλεια τους.Yπαρχει ενα απαιτητο σημειο παροχης υπηρεσιων που σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να πεφτουν κατω απο αυτο.
Ο κυρ-Στελιος πρεπει ακομη και σε αυτη τη μεγαλη ηλικια του να θυμαται οτι πουλαει μουσικα οργανα και οχι μπριζολες τις οποιες οταν μαγειρεψω θα ξερω αν μου αρεσαν για να ξαναπαω ή τουρτες να εχω αποψη οταν τις φαω,ωστε να καταληξω εαν θα ξαναγορασω…μπουζουκι δεν αγοραζουμε καθε μερα…αν απο την αλλη δεν μπορει λογω ηλικιας να ανταποκριθει ισως η συνταξη ειναι μια καλη επιλογη ωστε να μην ταλαιπωρει τους πελατες του να πηγαινουν στο μαγαζι του,ποσο μαλλον να τους μειωνει και να τους προσβαλλει…σε ευχαριστω παντως για τη τοποθετηση σου που δινει και εναν αλλο τονο στην αποψη μου και στη κουβεντα. :wink:

Οπότε, αν είναι όλα αυτά πραγματικά, τότε και ο τίτλος του θέματος δεν επαληθεύεται.
Όχι λοιπόν “απαράδεκτος”. Ίσως “παράξενος”, “ιδιότροπος” ή κάτι τέτοιο, και τελικά κάτι που όποιο κι αν είναι δεν το “πληρώνει” ο πελάτης αλλά ο ίδιος μέσα από την “διαδικτυακή”, εν προκειμένω, φήμη του.

Φιλε Αγη,για εμενα εξακολουθει να ειναι απαραδεκτος.
Η εμπερια μου μαζι του εκει με οδηγει.
Αν ηταν ιδιοτροπος ή παραξενος θα ηταν μια ‘‘κακοτοπια’’ που θα μπορουσα να αποδεχθω ή και να ελιχθω ωστε να την αποφυγω.Αυτος εν προκειμενω ηταν ακαταδεκτος προς εμε,συνεπως η σταση του ειναι απαραδεκτη απο εμενα…δε μπορω να αποδεχθω συμπεριφορες ολοκληρωτικες οπως αυτη και ειδικοτερα απο εκει που παω να αφησω το υστερημα ή πλεονασμα μου,οταν μαλιστα αυτο επιθυμουν οσοι εμπορευονται και επιχειρουν στον τομεα της καταναλωσης και παροχης υπηρεσιων.
Δε πηγα εγω να του πω να φτιαχνει και να πουλαει μπουζουκια σε εμενα.Μονος του το επελεξε πριν πολλα χρονια.

Καλέ μου φίλε bourbou ,συμφωνώ σε όλα σχεδόν που λες.Φυσικά και ο πελάτης είναι βασιλιάς,και απαιτεί τέτοια μεταχείριση.αλλιώς παέι αλλού και αφήνει τα χρήματά του.Από την άλλη όμως δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν έμπορο,να εφαρμόσει την τάδε πολιτική, ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ.Ειδικά όταν είναι όχι 50,αλλά 70 χρόνια στο επάγγελμα,με εξαιρετική επιτυχία (κατάγεται από οικογένεια οργανοποιών). Η άμυνά σου είναι ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ στο κατάστημα που δεν σου συμπεριφέρθηκε σωστά.Η μόνη ένστασή μου είναι, ότι όταν αναφερόμαστε σε επαγγελματίες που βιοπορίζονται επιτυχώς τόσα πολλά χρόνια,-κάτι σημαίνει κι αυτό- ας είμαστε λίγο πιο επειικείς στα γραφόμενά μας. Δεν εννοώ να μην το αναφέρεις.Προς θεού.Αλλά άτυχες στιγμές έχουμε όλοι μας.Ας είμαστε λιγότερο επιθετικοί,έστω κι αν ξέρουμε ότι έχουμε δίκηο.

Aγαπητε Νικο,δεν εχω καμια διαθεση να γινω επιθετικος…απλα απο αρχης του ανθρωπου οι εμποροι απλωναν την πραματεια τους στους πελατες…αν ο κυριος Σκεντεριδης το εκανε επιτυχως (δεν αμφιβαλλω γι’αυτο) 70 χρονια αλλα τωρα τελευταια δεν εχει διαθεση να το κανει,μαλλον πρεπει να ακολουθησει τη συμβουλη (ενος πολυ μικροτερου του ηλικιακα) που εγραψα πριν…ουτε ρεταλι μπηκε στο μαγαζι του,ουτε ζητιανος,ουτε καποιος ‘‘περιεργος’’ και υποχθονιος τυπος…η εμφανιση μου ειναι ακρως ευπρεπης και γενικα αποδεκτη και το υφος οπως και οι τροποι μου οπως ισως μπορεις να καταλαβεις απο τη γραφη μου,επισης ακρως ευγενικοι.

Μα τι συζητάμε τώρα; Πρέπει να έχεις συγκεκριμένη εμφάνιση για να αξίζεις την ευγένεια του άλλου; Ή να την αγοράσεις με τα 700 ευρώ που κάνει η πραμάτεια; Ή μήπως τη δικαιούσαι μόνο στον δικό σου χώρο αλλά όχι στον δικό του;

Τίποτε απ’ όλα αυτά. Τη δικαιούσαι σε κάθε περίπτωση (εκτός βέβαια αν φερθείς εσύ με απρέπεια -δε συζητάμε όμως μια τέτοια πιθανότητα).

Ακόμη κι αν σου έλεγε “ξέρεις παλικάρι, σ’ αυτό το μαγαζί δεν τα δοκιμάζουμε τα όργανα, σόρι ε, αλλά έτσι γίνεται πάντα, με καταλαβαίνεις κι εμένα”, θα ήταν παράξενος αλλά τουλάχιστον ευγενικός στην παραξενιά του, όσο γίνεται. Αυτό το δικαίωμα, να μη θέλει να του πιάνουμε τα όργανα, το έχει. Άλλο αν μου φαίνεται παράλογη πολιτική για οργανάδικο: πάντως μαγαζί του είναι. Το δικαίωμα να σου μιλήσει με αγένεια δεν το έχει κανείς απολύτως.