Σπασμένο σκάφος :(

Καλησπέρα,

Καλώς σας βρήκα κατ’αρχάς.Από πιτσιρίκος στο αμάξι του πατέρα έκανα στα διαστήματα των ρεφρέν με τα δόντια πως παίζω μπουζούκι τραγούδια του Καζαντζίδη και τα χασικλίδικα του Νταλάρα,όμως θέλεις οι καιροί,θέλεις που με σμπρώξανε στα πλήκτρα χωρίς να το καταλάβω,πήγα και έμαθα πλήκτρα.Μεγαλώνωντας,ζήτησα κιθάρα,λόγω του οτι δεν είχα καμία σχέση με τις χορδές και φαντάστηκα οτι θα τα πήγαινα καλύτερα με τις συγχωρδίες σαν συνοδία σε ένα τραγούδι παρά με την δεξιοτεχνία που απαιτεί το μπουζούκι.Μεγάλη αποτυχία.Καθόμουν με τις ώρες παλεύοντας να βγάλω ταξίμια και μονοκοντυλιές κομμάτια στην ψηλή “μι”.
Τελικά την Παρασκευή αγόρασα από πολύ γνωστό οργανοποιό στη Θεσσαλονίκη ένα μεταχειρισμένο τρίχορδο,μιας και τα οικονομικά ζόρια της εποχής,αλλά και οι ίδιοι οι οργανοποιοί με την αδιαλαξία στις τιμές τους,δεν επιτρέπουν αγορά οργάνου καλής ποιότητας από όλους,αφού κάποιοι δεν έκοβαν ούτε 50άρικο στο 500άρικο.
Εχθές το μεσημεράκι είπα να του καθαρίσω την ταστιέρα.Με το που χαλάρωσα τις χορδές και τις πήρα πάνω από τον καβαλάρη,το σκάφος άνοιξε από τη μία άκρη ως την άλλη,παράλληλα με τις χορδές με μία δούγα σκισμένη στη μέση,χωρίς να ακουστεί κάποιος θόρυβος σπασίματος ή κάτι τέτοιο.
Υπάρχει περίπτωση να μου πούλησε μπουρούχα χωρίς να το ξέρει;Υπάρχει περίπτωση απλά να άνοιξε σε’μένα χωρίς να το καταλάβω;Ή απλά με δούλεψε χωρίς να το πάρω χαμπάρι,όντας άσχετος με ξύλινα όργανα;

Με συγχωρείτε για την μακροσκελή εισαγωγή,
Γιάννης Παπαϊωάννου.

Το πρώτο που θα κάνεις είναι να το πας αμέσως, να εξηγήσεις τί έγινε και να στο επιδιορθώσει.
Πάντως, δεν νομίζω να σου πούλησε σπασμένο όργανο ενώ το ήξερε, εξάλου το να κολλήσεις ανοιγμένη δούγα είναι πάρα πολύ εύκολο.
Στείλε καμιά φωτογραφία να το δούμε.

Το πήγα και όλα οκ.Μου το κόλλησε και τώρα θα κάτσω να το ευχαριστηθώ.Ούτε συζήτηση μου έκανε για να του αφήσω λεφτά και επέμενε οτι αποκλείεται να σκίστηκε δούγα από μόνη της.Τί να πω?Να έπεσε χωρίς να το πάρω χαμπάρι?Μόνος είμαι στο σπίτι και το έχω στα πούπουλα το όργανο.Όχι τίποτα,επειδή ήταν και καναδυό άλλα μαστόρια στο μαγαζί όταν το πήγα,φάνηκε σα να μου έπεσε και οτι έλεγα μπαλαμούτια για να μου το διορθώσει δωρεάν.Όπως και να’χει,δεν καταλαβαίνω διαφορά στον ήχο από πριν και δε χαλάσαμε και τις καρδιές μας.Κώστα τώρα όπως είναι κολλημένο δε φαίνεται.Απλά σκέψου οτι άνοιξε η 7η από τις 19 δούγες στη μέση κάθετα και από τις δύο πλευρές μέχρι τα άκρα,Κάτι σαν κεραυνός δηλαδή.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Η κλασσική συμπεριφορά του γύφτουλα εμπορίσκου (“δε θέλω λεφτά ρε!”), που επιχειρεί να σε κάνει να αισθανθείς και υποχρεωμένος από το τίποτα για τις δικές του κακοτεχνίες!

Τέλος πάντων, ό,τι έγινε έγινε, καλόπαιχτο το οργανάκι!

Ε οχι ρε Πικινε κιολας,συγγνωμη αλλα θα τρελαθουμε τελειως,αμα ειναι να κατηγορουμε και αυτους που δεν σου παιρνουν λεφτα για επισκευη,κατι παει στραβα,λολεψαμε…Ακομα κ αυτος να εκανε την μαλακεια κ να ηθελε να κρυφτει ή να το εκανε ως μια εμπορικη κινηση εντυπωσιασμου,εσυ αυτο δεν μπορεις να το ξερεις…Μπορει ομως να το εκανε και απο ευγενεια,απο συμπαθεια απο καποιο καλο αισθημα προς τον πελατη,εσυ αυτο γιατι το αποριπτεις?..Ακου “¨γυφτουλα εμπορισκου” και μαλιστα για καποιον που δεν τον ξερεις κιολας,γιατι δεν μας λεει το ονομα του…

Βάστα φιλαράκο, μην κάνεις την τρίχα τριχιά.

Ο άνθρωπος το γράφει και παραπάνω: „Τελικά την Παρασκευή αγόρασα από πολύ γνωστό οργανοποιό στη Θεσσαλονίκη ένα μεταχειρισμένο τρίχορδο…“

Έστω και μεταχειρισμένο που το πήρε, από τη στιγμή που ο άλλος το διέθετε προς πώληση (υποτίθεται λοιπόν ότι βρίσκεται σε αξιοπρεπή κατάσταση), συνωμότησε το σύμπαν και έσκισε η δούγα την επομένη; Θα έπρεπε να τον πληρώσει για την επισκευή δλδ, πόσο μάλλον που ο οργανοποιός κάτι τέτοια τα φτιάχνει στο φτερό και θα μπορούσε εξαρχής να είχε σινιάρει το όργανο αποφεύγοντας το όλο σκηνικό;

Έπειτα, όπως παρατήρησες κι ο ίδιος, δεν μας αποκάλυψε το όνομα του οργανοποιού ο TriTTon, άρα…βγάλε τα συμπεράσματά σου…

Καλή καρδιά ρε παίδες.Είναι ελαφρύ το “χτύπημα” και μικρός ο πόνος γιατί είναι μεταχειρισμένο.Γι’αυτό το συγκεκριμένο δε νομίζω οτι πρέπει να κατηγορηθεί κάποιος.Ούτε εγώ ο ίδιος δεν ξέρω τί συναίβει,λόγω της απειρίας μου.Μπορεί όντως να έσπασε στο χαλάρωμα του οργάνου όταν έβγαλα τις χορδές,πράγμα που μου λεν οι περισσότεροι είναι απίθανο.Μπορεί κάπου να κουτρουβάλησε μέσα στο σπίτι και να μην το κατάλαβα,πράγμα επίσης δύσκολο,ή μπορεί να μου το έδωσε αρπαγμένο,κάτι το οποίο επίσης δε θέλω να πιστεύω και δε μου φάνηκε.Αυτό που θέλω να κατηγορήσω έντονα είναι οι τιμές και είμαι κάθετος.Δε μιλάω για κάποιον που βγάζει τα λεφτά του “εργαλείου” της δουλειάς του διπλά και τρίδιπλα και σκάει 3 και 4 χιλιάρικα.Αλλά να ξεκινάμε από τα “CHINA style bouzouki” στα 250 που καλύτερα να τα κάνω γιάχμα και καπάκι το πρώτο χειροποίητο 500?..;και να μην κατεβάσεις ούτε 20άρικο…;και σε τέτοιους καιρούς που μας έχουν ξετινάξει τα πέταλα…;και για το μπουζουκάκι που θα έπρεπε να διανέμεται δωρεάν στις πλατείες για να γουστάρει ο κόσμος…;Εννοείται οτι δε θα τα πουλούσαν και τζάμπα.Δουλειά κάνουν οι άνθρωποι.Αλλά…πολλά.

Συγνώμη για το off-topic και αν κάποιος παρεξηγήθηκε.

Φιλε πικινε το οργανο αγοραστηκε απο το δικο μου εργαστηριο.
Τιμη 300 ε με μαγνητη πενοθηκη πενες και θηκη σοφτ αξιας 24 ε.
Κατασκευαστηκε αρχες 2007 και προσφατα ο ιδιοκτητης του πηρε αλλο οργανο και εγινε ανταλαγη.
ελεγχθηκε και μπορω να πω οτι εκτος απο γραντζουνιες και τσαμπουκαδες στο βερνικι το οργανο ηταν σε πολυ καλη κατασταση.
Το ραγισμα στο σκαφος δεν μπορει να γινει απο μονο του ειδικα οταν δεν ειναι μονο ανοιγμενο στην ενωση της δουγας με δουγα .Το συγκεκριμενο ανοιγμα εσκιζε και την δουγα στην μεση σε καποιο σημειο.
Κατασκευαστικα αυτο μπορει να γινει μονο με χτυπημα τρακουνημα η πεσιμο.
Κανονικα θα επρεπε να πληρωθω για την επισκευη.Δεν το εκανα ομως.
Οχι βεβαια για να το παιξω "γυφτουλας εμπορακος"αλλα γιατι δεν ειναι της φιλοσοφιας μου.

Νοιωθω ομως την αναγκη να ζητησω δημοσια συγγνωμη ειδικα απο τον φιλο πικινο.
Δεν θα το ξανακανω αλλη φορα το ορκιζομαι.
Θα παραδεχομαι αμεσως οτι εχω αδικο και οτι πηγα να τον ριξω τον πελατη .Και βεβαια αν ο πελατης επιμενει θα του κανω την επισκευη τσαμπα αλλα θα του δινω και ενα ποσον ετσι για την ψυχικη οδυνη που περασε.Μην μας βγαλουνε και το ονομα οτι ειμαστε και¨"γυφτουλες εμπορακοι"

Φιλε πικινε λυπαμαι πραγματικα.θα επρεπε να εισαι πολυ πιο συγκρατημενος στις εκφρασεις σου ειδικα οταν αναφερεσαι για ατομα που δεν γνωριζεις.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 21:03 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 20:48 —

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 21:11 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 21:03 —

Απαντω επισης στον φιλο τριττον και σε οποιονδηποτε πιστευει οτι η τιμη 400-500 για χειροποιητο οργανο ειναι ακριβη.
Οποιος θελει να δει την κατσκευη απο κοντα ασ επικοινωνησει μαζι μου.
Θα ειναι διπλα μου απο την αρχη που θα κοπουν τα ξυλα για το σκαφος μεχρι το τελος που θα παιξει το οργανο.θα καθησει μαζι μου στο μονταρισμα στα τριψιματα καθως και στα βερνικια.
Καιρος να σταματησει επιτελους αυτη η καραμελα οτι το οργανο 400-500 ε ειναι ακριβο οταν το βιομηχανικο και το κινεζικο εχουν 250-300 ε.

Καλησπέρα κύριε Στάμκο και χαίρομαι που πήρατε θέση δημοσίως.

Αν ο TriTTon όντως έφταιγε για τη ζημιά, μπράβο σας, δεν το κάνει ο καθένας. TriTTon, αν είχες χεσμένη τη φωλιά σου εξαρχής και γύρευες συμβουλή για το πρόβλημά σου, τουλάχιστον ας το έγραφες -αν όχι ευθέως- με τρόπο.

Κατά τʼ άλλα κύριε Στάμκο, όταν εγώ προσωπικά αγοράζω κάτι μεταχειρισμένο (από επαγγελματία και όχι από ιδιώτη), και κάτι συμβεί την επομένη που δεν είναι της δικής μου ευθύνης, ασφαλώς κι έχω την απαίτηση για αποκατασταση της ζημιάς. Δεν βρίσκω ότι στην περίπτωση αυτή κάνει ψυχικό ο μάστορας, παρά τη δουλειά του. Αυτά περί „γυφτιάς και εμπορίου“, τουλάχιστον όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι.

Τώρα σχετικά με τις ειρωνίες, το κατέχω κι εγώ καλά το σπορ, αλλά δε βγαίνει και τίποτα να στολιζόμαστε αμφότεροι. Ο καθένας κρίνει και κρίνεται από τα λεγόμενα του, οπότε να μη „λυπάστε“ καθόλου.

Φιλε πικινε νομιζω οτι προσπαθεις να υ
ποβαθμισεις το θεμα.
Σαφως και ειναι υποχρεωση του καθε επαγγελματια να αναλαβει τις ευθυνες του.Ετσι ομως οπως τοποθετηθηκες απο την αρχη χωρις να γνωριζεις ολες τις λεπτομεριες φανηκε οτι για σενα ολοι οι οργανοποιοι ειναι καλαμπορτσιδες.Και αυτο παρ ολο που ο τριττον ανεφερε οτι το προβλημα λυθηκε χωρις να υπαρξει χρεωση.
το πιο σωσστο θα ηταν να πεις οτι αφου δεν σε χρεωσε ολα καλα και παμε παραπερα.
Τα περι ¨γυφτουλας εμπορακος¨ηταν περιτα.
Ειμαι περιεργος και σου κανω την εξης ερωτηση.αν ο τριτον ειχε αναφερει απο την αρχη το ονομα μου θα εγραφες τα περι “Γυφτουλας εμπορακος”???
Ειμαι επισης σιγουρος οτι το θεμα περι ειρωνιας το κατεχεις πολυ καλα.Λυπαμαι αν μιλησα λιγο ειρωνικα αλλα μου βγαινει καμμμια φορα οταν ειδικα με ονομαζουν “γυφτουλα εμπορακο”

Παναγιώτη,

εκεί είναι το ζουμί, ότι ο πελάτης σου δεν είπε „όλα καλά“ και το σταμάτησε, παρά έγραψε:

Καλά να πάθω που μαλώνω σε ξένο αχερώνα…

Ούτε θέμα θέλησα να δημιουργήσω,ούτε ευθύνες έριξα πουθενά,ούτε τη φωλιά μου έχω χεσμένη και το ονοματεπώνυμό μου είναι μοστραρισμένο πάνω-πάνω.Νομίζω οτι ανέλυσα ΟΛΑ τα ενδεχόμενα,τονίζοντας οτι δε θέλω να πιστέψω οτι με πιάσανε κορόϊδο,δείχνοντας εμπιστσύνη σε αυτά που μου είπε ο μάστορας,αλλά και το δεδομένο οτι το όργανο δεν κοπανήθηκε,τουλάχιστον παρουσία μου και ξέροντας οτι κανένας δεν είχε πρόσβαση σ’αυτό αυτές τις 2 μέρες,μιας και μένω μόνος και το όργανο δε βγήκε από το σπίτι.Πές το δε γίνεται,πες το στραβό,πες το κουλό,πες το αχαμνό,ε μου συναίβει.Ξέρω οτι δεν άφησα καμία μομφή προς καμία κατεύθυνση.Μια γνώμη ζήτησα και ένα γεγονός ανέφερα.Μη αφήνοντάς το έρμαιο όταν λύθηκε το πρόβλημά μου.Είμαι άπειρος και δεν ξέρω τι πέχτηκε post#3.Ενδιαφέρον για το γεγονός έδειξε μόνο ο κος Κώστας και ο μάστορας που το έφτιαξε.Γενικότερα πρόσεξα τα λόγια μου χωρίς να παραλογιστώ.Τώρα εσύ κε Πίκινε που μόνο συμβουλή δεν έδωσες παρά μας έκραξες όλους,ξαναδιάβασε από την αρχή όλο το θέμα,ξεκίνα να αναλογίζεσαι πότε ξεκίνησες να το κάνεις άνω κάτω και πότε γύρισες τη ζεϊμπκιά σε καλαματιανό χωρίς “τρόπο”.Εγώ Παναγιώτη(ελπίζω να μη σε ενοχλεί ο ενικός)θα ξαναέρθω στο μαγαζί όποτε χρειαστεί,μιας και από’σένα ξεκίνησα και αν δε σου’κατσε καλά όλο αυτό,απλά μου λες να φύγω.Χαμογελόντας σου λέω οτι τα 500 είναι πάνω από τον μισό μισθό μου και σε λίγο καιρό μάλλον όλος ο μισθός μου.Και ξαναλέω οτι δεν είπα να το δώσεις τζάμπα ή οτι σου έρχεται ουρανοκατέβατο και το πουλάς.Απλά αυτόν τον μήνα που έψαχνα είδα διάφορα σε διάφορους.Το οτι κάποιος δε μου έκοψε ένα 20άρικο σε κάποιο που ερωτεύτηκα και έκανε 500? είναι γεγονός,χωρίς θήκες και μπλα μπλα μπλα και γι’αυτό τα’χω λίγο παρμένα.

Γιάννης Παπαϊωάννου.

Φιλε Τριτον Θα ηθελα να σου ξαναθυμισω τι σου ειπα οταν με πληρωσες.
" Το οργανο εχει εγγυηση εφ ορου ζωης και μην διστασεις οτι σε προβληματισει να με ενοχλησεις."
Σαφως και δεν εχω τιποτα μαζι σου και απο την στιγμη που κρατας δικο μου μπουζουκι στα χερια σου να ξερεις οτι εισαι παντα ευπροσδεκτος στο μαγαζι μου.
Οσο για το θεμα της τιμης των οργανων πραγματικα πιστευω οτι ολοι οι συναδελφοι κανουν οτι καλυτερο μπορουν στις δυσκολες μερες που περναμε.
Ειμαι σιγουρος οτι αν οχι ολοι οι περισσοτεροι εχουν κατεβασει τιμες και δινουν δωρα στην αγορα οσο μπορει ο καθενας.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι ομως ειναι το εξης.
Δεν ξερεις πλεον σαν επαγγελματιας απο που να φυλαχτεις.Το απιστευτο ειναι οτι και καλα και υπευθυνα να κανεις την δουλεια σου παντα κινδυνευεις απο ανθρωπους οπως ο πικινος να κατηγορηθεις ανοικτα εχεις δεν εχεις δικιο.
Και βεβαια θα πεσουν ολοι πανω σου να σου δωσουν συμβουλες οπως"μην δινεις σημασια εσυ εισαι δημοσιο προσωπο μην απαντας στον καθε ασχετο",“ασε να λενε μωρε δεν βαριεσαι” κτλπ.
Εδω ομως φιλοι υπαρχει μια παγιδα, γιατι εαν δεν απαντησεις στον καθε ασχετο που πιανει το ονομα σου στο στομα του και λεει οτι του κατεβει,κινδυνευει το ονομα σου και το μελον σου.
Προσωπικα δεν προκειται να το ανεχτω πλεον απο κανεναν.Ειδικα οταν εχω δικιο.

Τρίτον βάλε καμια φωτογραφία απο το όργανο

Παιδιά ας κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους και ας συζητάμε χωρίς χαρακτηρισμούς, το φόρουμ δεν είναι δικαστήριο. Ο οργανοποιός βγήκε δημόσια -προς τιμήν του- και είπε το όνομά του. Επισκεύασε δωρεάν το όργανο, δίνοντας δίκιο στον πελάτη, ακόμα κι αν πιστεύει ότι η βλάβη προήλθε από χτύπημα. Τί άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Για τις υπόλοιπες προσωπικές συζητήσεις, προτείνω τα ΠΜ…

ποιο κατά τη γνώμη σου θάπρεπε να είναι το κόστος του μπουζουκιού που αγόρασες;

αν θες τη γνώμη μου να μην το πεις ούτε του παπά! Φτηνά το πήρες και μάλλον δεν το γνωρίζεις!!

Συμπληρώνοντας τον Αλκιβιάδη, 500 για χειροποίητο (εμπλεκόμενοι 1-2 άνθρωποι) είναι λίγα. Ο Μάτσικας που τα βγάζει πατενταρισμένα - χειροποίητα και αυτά- τα πουλάει από 350.
Δεν υπάρχει οργανοποιός να πουλάει 500 ευρώ μπουζούκι. Δεν μιλάω για 3000 αλλά το χιλιάρικο είναι η αρχή.
Αν έχει και ήχο βάλσαμο λοιπόν, είσαι μια χαρά!!!

Εννοείται οτι είμαι μια χαρά.Κακά τα ψέματα ρε παιδιά,ο καθένας το βλέπει από την πλευρά του.Κι’εμένα τζάμπα να μου το δίναν,δε θα με χαλούσε.Και ο μάστορας να μπορούσε να μου το δώσει ένα 5χίλιαρο,κι’αυτόν δε θα τον χαλούσε.Φαύλη σκέψη.