ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!

παιδια καλη σας μερα.μετα απο αναμονη 4 χρονων και μαζευοντας 5-5 η 10-10 ευρω επιτελους μαζεψα το ποσον που ηθελα για να κανω ανακατασκευη το παλιο μου μπουζουκι.ρωτοντας διαφορους μαστορους πηρα τελικα μια τιμη απο ενα μαστορα και αποφασισα να το στειλω.ο μαστορας μου ζητησε 750 ευρω και μου λεει<<θα σου φτιαξω ενα οργανο που ομοιο του δεν εχεις ξαναπιασει>>.<<και που εισαι οτι δεν σ αρεσει και οτι παθει εγω ειμαι εδω>>.τελειωνει το οργανομετα απο 3-4 μερες γιατι ειπε <<εχω κολλες που στεγνωνουν σε 24 ωρες>>και με περνει τηλεφωνο και μου λεει<<μαγκα το οργανακι πεταει>>ερχεται το οργανο και το παιρνω σπιτι και το ανοιγω καιστην αρχη δεν το πολυπροσεξα γιατι εφευγα για δουλεια,αλλα ετσι οπως το επιασα κατι δεν μου κολλαγε.την αλλη μερα με το που ξυπναω το πιανω το βλεπω και παθαινω τα πρωτα σοκ.μανικο τοσο χονδρο που μου θυμησε το μαθητικο μου μπουζουκι,στραβοτοποθετημενα ταστα και οι πλακες οι οστρακινες θεοστραβες.τον παιρνω το απογευμα τηλ και του λεω<<καλα ρε μαστορα τι εκανες εδω?το οργανο ειναι θεοστραβο>>.και αντι να μου πει στειλε το να το δω η εστω κατι μου απανταει-<<γιατι ρε φιλαρακι φαλτσαρει το οργανο?>>αρα και ηξερε οτι εκανε κολοδουλεια και δεν ηθελε να αναλαβει την ευθηνη.του λεω<<μαστορα δεν ξερω αν φαλτσαρει αλλα αισθητικως ειναι χαλια και εκτος αυτου εχεις παραλιμαρει τα ταστα και οταν πατουσες λιγο πιο βαρια μια νοτα γλιστραει η χορδη και τασταρει>>και το θεικο μου απανταει-<<καταλαβα τι οργανοπαικτης εισαι.φερτο να σου βαλω πιο χοντρα ταστα και καλος εισαι γιατι απο οργανα δεν ξερεις>>.απαντηση επαγγελματια.που πηρε 750 κατοσταρικα.και αρχαριος να ημουνα απο την στιγμη που ζηταει ενα ποσον και τα πληρωνω το οργανο δεν επρεπε να παραδωθει αψογο?τελως παντων ουτε θα πω το ονομα γιατι εχει οικογενεια και δεν θελω να κανω κακο σε κανενα γιατι δεν ειναι του χαρακτηρα μου αλλα δεν πειραζει την πατησα και εμαθα.παραθετο καποιες φωτο παρακατο γιατι μπορει καποιος να νομιζει οτι υπερβαλω.

αυτα ολα εκατσα και τα εγραψα γιατι παιδια ειναι κριμα να δουλευει καποιος ενα μηνα με υπερωριες για να βγαλει αυτα τα λεφτα να εχει ονειρο ενα ωραιο οργανο και να του παραδιδετε τετοια δουλεια.ευχαριστω και συγνωμη αν σας κουρασα.

και αλλες φωτο που τα ειδα μετα.

και αλλες.

Yannours, συλλυπητήρια για το οργανο, πραγματικά είναι από τα χειρότερα που μπορούν να σου συμβούν, όταν μιλάμε για μουσική.

Εχω δύο απορίες, αν μου επιτρέπεις.

Οταν το πήρες δεν το τσέκαρες; δεν το έπαιξες; Γουρούνι στο σακί;

Από την άλλη, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ποστάρεις, εφόσον δεν θέλεις να αποκαλύψεις τον μάστορα. Λες ότι ο συγκεκριμένος μάστορας έχει οικογένεια και δε θες να κάνεις κακό σε κανένα. Τα 750 ευρώ που έδωσες δεν βγήκαν από οικογένεια; Αυτά που μπορεί να δώσουν άλλοι που θα την πατήσουν δε θα βγουν από οικογένεια; Το δικό σου κακό δε μετράει; Δε σε καταλαβαίνω, από τη στιγμή που αποφάσισες να δημοσιεύσεις.

Ανάμεσα στα άλλα, αυτό το Φόρουμ είναι επίσης για να προειδοποιεί για κακοτεχνίες άλλους χρήστες που είναι εδω μέσα, αλλά και για να δίνει το βήμα σε οργανοποιούς να απαντούν. Μεσα από τις ατυχίες μας προστατεύουμε τους άλλους και γιατί όχι, και οι μάστορες γίνονται λίγο πιο προσεχτικοί, γιατί μεσα από το Ιντερνετ πλέον, όλα μαθαίνονται σχεδόν αμέσως, και τα καλά, και τα άσχημα…

Πριν επιλέξεις να εμπιστευτείς το συγκεκριμένο τεχνίτη, είχες δει δουλειές του και είχες μείνει ευχαριστημένος;

διονυσε καλημερα.οταν το πηρα και το τσεκαρα τα ειδα ολα ειδα τις κακοτεχνιες και τον πηρα τηλ.αλλα οπως ειδες ειμαι απο ροδο και επρεπε να βαλω τα χρηματα σε τραπεζα για να το στειλει.οταν μιλησαμε μεσω τηλ με προσβαλε και μου ειπε <<καταλαβα τι οργανοπαιχτης εισαι φερτο να σου βαλω πιο χοντα ταστα και καλος εισαι>>δηλαδη του ελεγα για το οργανο οτι ειναι χαλια και αυτος το μονο που αναλαμβανε ητανε μια αλλαγη ταστων γιατι κατα την γνωμη του το οργανο ηταν καλο.οποτε καταλαβαινεις που εμπλεξα.τωρα για το ποιος ειναι συγχωρηστε με δεν θα πω ονομα το μονο οτι δεν ειναι απο αθηνα η θεσσαλονικη.ειναι προς πατρα καπου εκει γυρω γυρω μονο αυτο.

κ.πολιτη καλημερα επισης.δυστυχως δεν ειχα την δυνατοτητα να δω καποια δουλεια του και ετσι με τις φωτο που ειδα στο σαιτ εντυπωσιαστικα.τι να κανουμε?ξερω ειναι βλακεια αλλα δεν πιστευα οτι ενας τεχνιτης μπορει να κανει τοση μεγαλη κακοτεχνια.

Βρε συ yannours…πολλά λάθη έκανες με την επιλογή σου αλλά την υγειά σου νά’χεις πανω απ’όλα.

Αλλά με το να λες “γύρω-γύρω από Πάτρα”, έχεις κάνει χειρότερο κακό,γιατί δυσφημείς όλους τους οργανοποιούς
“γύρω-γύρω από Πάτρα”…και είναι άδικο.

Ρίξε το όνομα του να γλυτώσεις κανέναν χριστιανό από την ίδιο χουνέρι και μην λυπάσαι τους κακούς επαγγελματίες.
Αυτός γελάει με την πάρτυ σου τώρα και εσύ νομίζεις ότι είσαι έντιμος.
Εκτός αν δεν λες όλη την αλήθεια…

Οι φωτό πάντως λένε πολλά. Όσο για τα χρήματα εύκολα μπορεί να αποδειχθεί πόσα έδωσε αφού το ποσό το κατέθεσε σε τράπεζα θα έχει αντίγραφο.

ailouroselefantas καλημερα.η αληθεια ειναι στις φωτο και δεν δυσφημιζω κανεναν αλλο μαστορα γιατι ο καλος ο μαστορας που παραδιδει σωστη δουλεια δεν εχει να φοβηθει τιποτα.και κατι αλλο.σ αυτην τη ζωη ολα π λ η ρ ω ν ο ν τ α ι.τωρα αυτος αν θελει ας γελαει.τουλαχιστον με αυτο που ειπα οποιος αλλος αποφασισει να παρει οργανο απο τη γυρο περιοχη θα το ψαχνει καλυτερα.και η αποδειξη απο εμπορικη τραπεζα

Φίλε, δώσ’ τον ονοματεπωνύμως. Μην το σκέφτεσαι. Δε θα είναι ούτε σκληρό ούτε άδικο εκ μέρους σου. Μόνος του το κέρδισε.

Κάνε μια τσάρκα μες στο φόρουμ -ίσως την έχεις ήδη κάνει- να δεις πόσες και πόσες συζητήσεις εκθειάζουν την καλή δουλειά ή την ξηγημένη συμπεριφορά ορισμένων μαστόρων. Κι αυτοί μόνοι τους το κέρδισαν. Κανείς δε σκάλωσε στη σκέψη «μη νομίσει κανείς ότι τον διαφημίζω». Τέτοια διαφήμιση, να λες σε κάθε ενδιαφερόμενο «πήγα εκεί ως πελάτης και θα ξαναπάω γιατί έμεινα ευχαριστημένος» είναι θεμιτή. Ε λοιπόν, άλλο τόσο θεμιτή είναι και η προειδοποίηση «πήγα εκεί και δεν έμεινα ευχαριστημένος, ιδού τα γεγονότα ένα προς ένα, έχετε το νου σας». Δεν είναι δυσφήμηση, είναι ενημέρωση.

Ελπίζω να μην πεινάσει η οικογένειά του από μια τέτοια δημοσίευση (απίθανο έτσι κι αλλιώς), αλλά αν η οικογένειά του τρώει λεφτά που κερδήθηκαν μ’ αυτό τον τρόπο ίσως είναι καιρός να αλλάξει ο ίδιος σχέδιο.

yannours, δεν ξέρω τι να πω για τον ‘μάστορα’, είναι κρίμα που ακόμα και σήμερα κάποιοι δεν
εκτιμούνε το υστέρημα του άλλου και δεν σέβονται την επιθυμία του… επομένως δεν σέβονται
ούτε τον εαυτό τους και τη δουλειά τους!

Είναι εύκολο να μας πείς τι περιελάμβανε το σέρβις;;
και όταν λες ‘ανακατασκευή του παλιού σου μπουζουκιού’, για τι μπουζούκι μιλάμε;
Ποιανού κατασκευαστή και τι χρονολογίας;

ιακωβε καλημερα.ηταν ενα εξηνταρι απο κελεμπεκι απο του ματσικα με βεργα.η ανακατασκευη ηταν καινουργιο καπακι και ταστιερα αρχικη τιμη 600ε.μετα δεν καταλαβε οτι ειχε βεργα και μου ειπε οτι το μανικο ειναι χαλια και μου ειπε 750ε.και το αποτελεσμα το ειδες στις φωτο.για χρονολογια δεν θυμαμαι αλλα ηταν απο τα πρωτα με βεργα μπροστα που βαζαμε το αλλεν μεσα στην τρυπα.

Και εγω παντως ειμαι της αποψης να αναφερεις το ονομα του για να υπαρχει μια προειδοποιηση οτι “εμενα παιδια μου εκανε σκαρτο οργανο και μου συμπεριφερθηκε χειροτερα.” Σιγουρα καποιος αλλος θα εχει οργανο του και μπορει να τον εχει εκθειασει ηδη, το θεμα ειναι αν τη παθουμε εμεις, να βοηθησουμε και αλλους που κανουν οικονομια χρονων για να παρουν ενα οργανακι της προκοπης. Αμαρτια ειναι να μπορουμε να βαλουμε και εμεις το χερι μας να μην πεσουν θυματα και να μην το κανουμε.

Υ.Γ. Κριμα φιλε μου για το οργανο και για τα λεφτα που εδωσες. Δεν ξερω τεχνικα να κρινω τελεια απο τις φωτο σου, αλλα οταν βγαινεις και λες οτι δεν μπορεις να παιξεις σε πιστευω. Καλη τυχη

και ενα βιντεακι για ολα τα παιδια με οργανο του δημητρη σχοινα.φοβερος ανθρωπος μαστορας με μερακι και οργανο που το παιζω και ευχαριστιεμαι.χιλιες ευχες σ αυτον τον ανθρωπο και στην οικογενεια του.παιδια μην γελασεται με το βιντεο ειμαι αυτοδιδαχτος και δεν παιζω πολυ καλα.αλλα πιστευω οτι αξιζα ενα καλυτερο οργανακι.δεν πειραζει ομως.
//youtu.be/PNep2tyoN9g

Ούτε εγώ ξέρω, αλλά τις παρακάτω φτγρ τις καταλαβαίνω:

Μετράει την απόσταση ανάμεσα στα ίδια δύο τάστα στις δύο άκρες τους, και τη βγάζει διαφορετική. Στην πάνω μεριά όπως κοιτάει η φωτογραφία απέχουν 5 κόμμα κάτι, στην κάτω μεριά 5 παρά κάτι. Άρα δεν είναι παράλληλα, είναι λοξά. Φαντάσου τι παίχτης είναιο ο Γιαννούρ’ς!:slight_smile:

Αφου εχετε κολησει ολοι ρε με τους επωνυμους κατασκευαστες.Εγω φτιαχνω οργανα κατα γενικη ομολογια πολυ καλα σε ηχο, και με προσοχη στην καθε λεπτομερια.Οταν λοιπον παιρνει καποιος τηλ για οργανο και λεω οτι το εφτιαξα εγω…αρχιζει να τσιναει. Οκ ρε φιλε τραβα στους επωνυμους.Και δεν λεω οτι ολοι ειναι το ιδιο ,αλλα λογο της ενασχολησης μου εχουν δει πολλα τα ματια μου . Αλλα εκει αμα πεις κατι σου λεει…τι λε ρε? ξερεις ποιος τοχει φτιαξει αυτο? Τι να ξερω ρε ζωντανο? οποιος και να το φτιαξε τα ταστα κοβουν σαν σκεπαρνια.Η ταστιερα? ποσο χοντρη την εχει? ασε που ειναι βαρυδι. Να ξερεις λεει εχει βεργα ειδικη για το στραβομα…οκ οκ αγορι μου ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Κολοκύθια τούμπανα…μας λες ρε φίλε και καθόμαστε και ασχολιόμαστε!
Τέτοιο “ζήλο” για να καλύψει κάποιος έναν απατεώνα(αν υπάρχει δηλαδή το όλο θέμα) δεν έχω ξαναδεί…
Έχω μια φίλη που δουλεύει στην εμπορική και θα την βάλω να τσεκάρει σε ποιον ανήκει ο αριθμός 4…
γιατί υποψιάζομαι τρελό δούλεμα…

ή μας δουλεύεις ή είσαι άγιος σε βαθμό…άστα να πάνε!

Προσωπική μου γνώμη φυσικά!

Συμφωνώ με τους συμφορουμίτες. Ποιός ο στόχος του να δημοσιοποιήσεις απλά τη ζημιά που σου έκανε ένας μάστορας; Να πεις το όνομά του για να το γνωρίζουμε, ώστε να μην πέσουμε κι εμείς θύματά του. Και λες πως έχει οικογένεια, ΟΚ, όλοι έχουμε οικογένεια, κι εσύ μάζεψες τα λεφτά με κόπο, αυτό δε σε νοιάζει; Εκτός αν ο σκοπός του ποστ ήταν μόνο να πεις τον πόνο σου, δεκτόν…

Δωστον στεγνα φιλε! Σου πηρε 750 κατοστρικα για ανακατασκευη και το σκεφτεσαι να τον δωσεις? Μπορουσες μ αυτα τα λεφτα να παρεις ενα καινουργιο οργανακι η μεταχειρισμενο απο αλλου και να ταν πενα. Δεν σεβαστηκε τα χρηματα σου που εδωσες με κοπο και τα στερηθηκες απο κατι αλλο και εσυ τον κρυβεις? Κατα καποιον τροπο ετσι συννενοχεις σ ολη αυτη την ιστορια. Κανονικα πρεπει να σου δωσει πισω τα χρηματα. Ο ανθρωπος ειναι Απατεωνας και σιγουρα δεν ειναι Οργανοποιος. Καντο θεμα. μην καθεσαι καθολου…

Αυτό ακριβώς είναι το ζουμί!

Επειδή την έχω πατήσει κ’ εγώ πρόσφατα σε παρόμοιο νήμμα (φταίω 'γω που έκατσα και ασχολήθηκα, βγήκα και …λάκας από πάνω!), σας προτρέπω να μην λάβετε τίποτα σοβαρά υπόψην μέχρι να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους!