Γιατί. Θοδωρή μου, η Σαββίνα Γιαννάτου δεν είναι κακή τραγουδίστρια !!!
Χα χα χα χα χα…
Το παρααναρχέψαμε το φόρουμ, που είσαι Κώστα Φέρρη ;…
Γιατί. Θοδωρή μου, η Σαββίνα Γιαννάτου δεν είναι κακή τραγουδίστρια !!!
Χα χα χα χα χα…
Το παρααναρχέψαμε το φόρουμ, που είσαι Κώστα Φέρρη ;…
Νίκο η Σ. Γιαννάτου με τη Μ. Γιαννάτου έχουν μεγάλη διαφορά στα κιλά και όχι μόνο! Πάντως πολύ γουστάρω να ακούσω τη Μαριέτα να μου γλυκοτραγουδά:
“Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ να πηγαίνω στο σχολειό να το κάνω ρημαδιό”… άλα & όπα της!
Βρε πως μπερδευτήκαμε έτσι… η Μαρριέτα λέγεται Γιαννάκου και όχι Γιαννάτου.:019:
Εγώ (ως γνωστός ξεροκέφαλος) θα επιμείνω στη διαφωνία μου.
Βιομηχανοποίηση δε σημαίνει “φτιάχνω καλούπι που βγάζει μόνο του μπουζούκια”.
Βιομηχανοποίηση είναι να πηγαίνεις τα μπουζούκια να στα βάφει ο επιπλοποιός με το πιστόλι, μαζί με σιφονιέρες και κρεβατοκάμαρες.
Βιομηχανοποίηση είναι να στήνεις την παραγωγή με μοναδική βάση την αποδοτικότητα, σε βάρος συνήθως της ποιότητας.
Ο φίλος που θεωρεί ότι μπερδεύουμε τα μπουζούκια με …πολυκατοικίες, έχει δίκιο. Θα του θυμίσω λοιπόν ότι υπάρχουν και χειροποίητα αυτοκίνητα (π.χ. κάποιες Aston Martin και κάτι bugatti) που φυσικά δεν τις φτιάχνει μόνος κάποιος μάστορας, αλλά μια πολυπληθής ομάδα ανθρώπων. Παρόλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να τα αποκαλούν χειροποίητα.
Γυρίζω στα μπουζούκια:
Υπάρχουν σκαφάδες που φτιάχνουν καταπληκτικά σκάφη. Πιστεύω μάλιστα ότι καναδύο από αυτούς είναι ανώτεροι από τους περισσότερους οργανοποιούς. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν δυο πράγματα:
Σωστός ο Pakag, με κ όπως κ…ς, δηλαδή όπως έκανε την εκπαίδευση!
Στο θέμα μας τώρα, θα ήθελα να πω τα εξής:
Θεωρώ ότι το όργανο είναι πρωτίστως χρηστικό αντικείμενο και ενίοτε και έργο τέχνης. Αυτό λοιπόν, το όργανο – έργο τέχνης, σίγουρα δεν προέρχεται από συναρμολόγηση αλλά γίνεται με μόχθο και μεράκι από το δημιουργό του και βέβαια η τιμή του θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Αν το όργανο έχει καλή κατασκευή που να αντέχει στη φυσιολογική χρήση, αν έχει βολικό πιάσιμο, ωραίο ήχο και όμορφη εμφάνιση (να μην είναι σαν λατέρνα στολισμένο, μπιαξ!), έχει λογική τιμή, τότε είναι καλή αγορά και δεν με χαλάει καθόλου αν προέρχεται από συναρμολόγηση.
Ερωτώ όμως γιατί να αγοράσει κανείς ένα όργανο που ταστάρει? Τι θα πει θα στρώσει το ταστάρισμα σε μερικούς μήνες? Εγώ αυτά δεν τα καταλαβαίνω, για μένα το όργανο είναι προβληματικό και κακή αγορά. Δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στα τρίχορδα αλλά θα φέρω ένα παράδειγμα: Έφτιαξα ένα οργανάκι και ταστάριζε, άρα είχε πρόβλημα! το διόρθωσα και χάθηκε έτσι απλά… Μέσα σε μια εβδομάδα η ταστιέρα σταδιακά πήρε τα ίσια της, τι μήνες και μπούρδες λέγονται, δεν ξέρω…
Εν τέλει, ότι πληρώνει ο καθένας παίρνει, αρκεί να έχει ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά του, γιατί κάποιοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες …
Το ζήτημα όλο για την πλήρη κατασκευή ολόκληρου του οργάνου απο έναν αφορά το κόστος της κατασκευής.
Η κατασκευή του σκάφους είναι χρονοβόρα διαδικασία και μπελαλίδικη και απαιτεί κατοχή η κατασκευή των καλουπιών απο το μάστορα.
Τις δεκαετίες 60-70 υπήρχε αυξημένη ζήτηση για τετράχορδα μπουζούκια με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν εργαστήρια με αρκετούς βοηθούς που έκαναν την χαμαλοδουλειά (τριψίματα-κολήματα) και κάποιοι απ αυτούς ειδικεύονταν στην κατασκευή της “σκάφης” όπως την λένε αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκύψουν σήμερα επαγγελματίες “σκαφάδες” που δουλεύουν φτηνά και με το κομμάτι.
Με λίγα λόγια γιατί να τσακίσει τα ούμπαλα του ο μάστορας με κάτι που έχει φασαρία και μπελά ενω μπορεί να το γλυτώσει με 90-150 ευρώπουλα.
Ασε που εαν το σκάφος είναι μάπα το στέλνει πίσω και ξεμπερδεύει.
Ο Νίκος έχει δίκιο, όποιος θέλει να λέγεται οργανοποιός πρέπει να μπορεί να κατασκευάσει και το σκαρπέλο του απο ένα κομμάτι σίδερο.
Φυσικά μπορεί κάποιος να κατακευάζει μόνος του τα σκάφη και τα όργανα που φτιάχνει να είναι φόλες και αντιστρόφα να παίρνει έτοιμα και να φτιάχνει αγγέλους.
Και για να είμαστε ακόμα πιο σωστοί, “βιομηχανοποίηση”, από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα και μετά, σημαίνει απουσία ανθρώπινης εργασίας σε όλα τα στάδια παραγωγής. Μπαίνει στον ιμάντα κομμάτι μέταλλο και οι ρομποτικοί συναρμολογητές βγάζουν αυτοκίνητο. Τηρουμένων των αναλογιών, δεν υπάρχει υπ’ αυτή την έννοια βιομηχανοποίηση στην οργανοποιία. Πιο δόκιμος θα ήταν ο όρος “τυποποίηση”.
Σωστός ο Webmaster !
Βρέ παιδιά, νομίζω το εξαντλήσαμε το θέμα, κι` όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Μην αρχίσουμε να λέμε πάλι τα ίδια και τα ίδια.
Ας επανέλθουμε στην Κουτσίκου !
Γλωσσοδέτης :
ΈκατσηκουτσήΚουτσίκου.
Αφού μελέτησα σοβαρά όλα τα προγραφόμμενα…καταλήγω στο να δώσω ανοιχτή παραγγελία για σκάφος από πλεξιγκλάς, φιγούρα από ανθρακονήματα, και μανίκι από κέβλαρ που θα κατασκευάσουν joint-venture ο Άρης με τον Σώτο, ενώ θα μου τιμολογήσει η off-shore του Νίκου. :019:
Φτιάξε και σύ μια κιθάρα Martin με 350$. Μπορείς !!
https://www.martinguitar.com/1833/catalog.php?cat=Kits%20Parts%20%26%20Tools
Εκτός αν βαριέσαι, οπότε με τα ίδια λεφτά (ίσως και λιγότερα) αγοράζεις μια Epiphone Hummingbird κατασκευασμένη στην Κίνα.
http://www.music123.com/Search/Default.aspx?Ne=4294940200&N=64+4294907297&No=10
Βέβαια θα μπορούσες να αγοράσεις ακριβώς την ίδια κιθάρα κατασκευασμένη στις USA (απλώς θα γράφει Gibson επάνω της) αλλά θα σου στοιχίσει κάτι περισσότερο (έξη-εφτά φορές την τιμή της κινέζικης)
http://www.music123.com/Acoustic-Guitars-c64+4294907297.music
Εκτός και αν θέλεις να παραγγείλεις μία στο Custom Shop της Martin (αλλά και της Gibson, της Taylor κτλ). Βέβαια μπορεί να σου στοιχίσει όσο και το οικογενειακό σου αυτοκίνητο. Αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια αφού θα έχεις μια Custom Made χειροποίητη κιθάρα Made in USA.
Υ.Γ.
Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν και μπουζούκια σε κιτ.
http://www.karellas.gr/ftiajto.php
:241:
[b]Καλα ρε Παναγιωτη τα ηξερες ολα αυτα τοσο καιρο και δε μιλαγες ;;;;;;
ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ !!!
Καλλιο αργα παρα ποτε ομως …
(Ειδικα αυτο του Καρελλα …)
[/b]
Γιώργο ζητώ ταπεινά και ειλικρινά συγνώμη! Δεν γνώριζα ότι ήθελες να φτιάξεις Martin (ή έστω μπουζούκι).
Όταν τη φτιάξεις, να μού δείξεις και μένα γιατί διστάζω να δώσω 3.000? για έτοιμη!
Υ.Γ.
Είναι και άλλοι που πουλάνε μπουζούκια σε κιτ. Αν ενδιαφέρεσαι να σου στείλω πληροφορίες.
Παναγιωτη το θεμα εχει τη σοβαρη και την αστεια του πλευρα και με τις δυο εννοιες εγραψα πριν.
Αφενος ειναι διαφωτιστικο να ξερουμε οτι υπαρχει κι αυτη η διεξοδος που λεγε κι ο Ντυλαν ειτε παγκοσμια ειτε στην Ελλαδα.
Αφετερου απο κει και περα αρχιζει η “πλακα”, οταν παρει κανεις το κιτ και καθησει να το φτιαξει …
γιατι πολλοι μιλανε για πολλα, οταν ομως πανε ακομα και να μονταρουν ενα κιτ θα πουνε αμαν ή θα φτιαξουν κατι που ουτε θα παιζεται, ουτε θα βλεπεται ουτε θα ακουγεται !!
Μαλιστα κατεβασα κι ενα δυο βιντεακια του Καρελλα οπου “φερνει” τα καμαρια στο καπακι και ενταξει …, τι να λεμε τωρα …
Μια αλλη λυση ειναι να παρει κανεις το κιτ, δε νομιζω να στοιχιζει και τα παρα πολλα λεφτα και να προσπαθησει
α. με τη βοηθεια καποιου οργανοποιου
β. δινοντας το να το μονταρει καποιος οργανοποιος
Μηπως με τη β περιπτωση ομως του στοιχισει παραπανω ;;
Το πολυμορφικό πτυσόμενο μπουζούκι, που έχω προτείνει θα το φτειάξει επιτέλους κανένας?
Εκτός από ομπρέλα,παρακαλώ θα ήθελα να γίνεται και σκουτεράκι για τις μικρές αστικές διαδρομές μου. Ευχαριστώ και αναμένω…
Δηλαδή … να πάρω το κιτ του Καρελά και να το δώσω στο … Βάρλα να μου το φτιάξει? …Μμμμμμ!!! :240:
Ή μήπως στο … Φρονιμόπουλο που είναι και φίλος ? :082:
Μμμμμ!! … Λές να το κάνω έέ!!! :019:
Άσε … θα το σκεφτώ !!! :080:

Σωστη η απορια σου Παναγιωτη …
Για μας εδω στα μακρυα εννοουσα αλλα … απο μεσα μου … δεν το εξωτερικευσα !!
'Η για καποιον που παιρνει π.χ.μια κιθαρα απο αυτες τις αλλοδαπες στα κιτ.
Άσε βρέ Παναγιώτη μου, κι`έχω να πάω ψάρεμα και πρέπει να ξεβοτανίσω και τον κήπο…
Απ`ότι βλέπω , η Κουτσίκου ούτε εδώ δεν μπόρεσε για πολύ να σταθεί, που να τα βγάλει πέρα και με την παιδεία…φτιάχτη μόνος σου καλύτερα!
Εκτός αν αναλάβει η γραμματέας της… η έστω του Πολύδωρα !
σωστος…ετσι ειναι!!!
8 σελιδες συζητηση και ουτε ενα μπραβο!!μωρε μπραβο:089::110:
βεβαια,με τη δευτερη καταλαβα οτι λειπουν τα μπραβοκουμπα…:084: