ψυχραιμία παιδιά! σοβαρά τώρα ευριπίδη, πιστεύεις πως βρίζοντας και απειλώντας θα πειστεί κανείς να σταματήσει να κρύβει κάτι, αν το κάνει με δόλο; και τσουβαλιάζεις μαζί τους και όσους λόγω χρόνου/χρημάτων/προτεραιοτήτων δεν έχουν βγάλει τα πάντα όλα στο φώς; τέλος πάντων, πάρε και μια σοβαρή απάντηση:
όντως υπάρχουν διάφοροι που κρατάνε συλλογές για την πάρτη τους, και άλλοι που βγάζουν κομμάτια πετσοκομμένα και χάλια. αλλά πλέον οι περισσότεροι κοιτάνε να εκδώσουν όσα περισσότερα μπορούνε, στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.
και οι δύο κατηγορίες έχουν ρίξει ιδρώτα και λεφτά σε πηγάδι δίχως πάτο, για να θεωρείς εσύ σήμερα δεδομένο ότι με μια λέξη στο γκούγκλ θα έχεις ό,τι θες. εκτός κι αν έχεις πάρει κι εσύ σβάρνα τα παλιατζίδικα αξημέρωτα, και έχεις δημοσιοποιήσει φροντισμένες ηχογραφήσεις. προσωπικά δεν το έχω κάνει, παρ’όλα αυτά εκτιμώ τους συλλέκτες -χωρίς να με εμποδίζει να σιχαίνομαι τους ανταγωνιστικούς παρτάκηδες (που υπάρχουν σε κάθε χώρο άλλωστε).
για τα όργανα ίσως είμαι λίγο πιο αρμόδιος, μια που έχουν περάσει από τα χέρια μου μερικά (φωτό στο προφίλ μου). όσα αντέχουν τα παίρνω σε γλέντια (ποτέ σε μεροκάματο), τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται σε ηχογραφήσεις, είναι προσβάσιμα σε όποιον φίλο θέλει να τα δεί και να τα παίξει, σε όποιον οργανοποιό ενδιαφέρεται να τα μελετήσει, καθώς και στο συνέδριο για τον σταθόπουλο. απ’ό,τι ξέρω, αντίστοιχα κινούνται και διάφοροι άλλοι που έχουν τέτοια όργανα. με βίντεο κλπ δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, έτσι κι αλλιώς λόγω ποιότητας γιουτιουμπ δεν θα καταλάβαινες πολλά πράγματα.
έχω συναντήσει βέβαια και συλλέκτες που απλά μαζεύουν όργανα χωρίς να παίζουν, και ούτε τα δείχνουν πουθενά. το χειρότερο είναι άλλοι που τα πάνε δήθεν για επισκευή σε κάποιους που μάλλον μάθαιναν πάνω τους…
τέλος, σκέψου μήπως έχεις κι εσύ στην κατοχή σου κάτι που δεν εκτιμάς, αλλά άλλοι ψάχνουν μανιωδώς -κάποια βιβλία του παππού σου, φορεσιές της προγιαγιάς σου, βινύλια του θείου σου, κλπκλπ. τί θα λένε για σένα στα αντίστοιχα φόρουμ;
υγ: περί οργάνων, περισσότερα στο σήλαμπς.