Αγορά νέου οργάνου ή όχι;

Καλησπερα παιδες,φιλαρακος απο τα παλια εδω…ειχα κανα 2 χρονια να μπω!!λοιπον τωρα ειμαι 31,οταν ημουν 10 χρονων ειχα πει τα καλαντα και αγορασα 4χορδο μπουζουκι(με ρωτησε ο πατερας μου τι θες να παρεις? και του ειπα μποζουκι,μην με ρωτησετε δεν ξερω γιατι το διαλεξα)το αγορασα απο ενα καταστημα εδω θεσσαλονικη, ο κυριος εκει μ εδωσε και ενα βιβλιο για να κατσω να μαθω μονος…τελος παντων, το γρατζουνουσα ποτε ποτε χωρις να μαθω,περασε το οργανο και περιπετειες,ξεκολεισαι το μανικι απο το κελυφος,το πηγα απο εκει που το αγορασα, το εφτιαξε ο τυπος ,αλλα δεν ασχοληθηκα καν αν το εκανε σωστα η οχι,τα χρονια περασαν,πριν 3-4 χρονια,λεω θα κατσω να μαθω,ηταν ατσαλα κολλημενο το μανικι στο κελυφος,ρωτησα εδω στο φορουμ καποια πραγματα,εκανα καποια πραγματα στο μπουζουκι ασχοληθηκα το παρατησα ξανα!τωρα ομως εχω περισοτερη ορεξη απο ποτέ και θελω να μαθω,αλλα ειμαι σε διλημα,το οργανο το κουρδιζω με κουρδιστηρι, μου δειχνει οτι ειναι σωστα κουρδισμενο,ωραιο ηχο βγαζει μονο η χορδες ρε και λα, η φα και η ντο ενω μου δειχνει οτι ειναι σωστα κουρδισμενες ειναι σχετικα ψιλοχαλαρες(σαν ψιλοξεκουρδιστες)και σκεφτομαι για να προχωρησω να μαθαινω περισοτερο να παρω καινουριο για να εχει καλυτερο ηχο?η να το ψηλοφτιαξω και μαθω με αυτοκαι αργοτερα να αγορασω καινουριο???

βλέπω έχεις ρωτήσει το ίδιο τόσες φορές και δεν έχεις βάλει μια φωτογραφία ή να αναφέρεις τον κατασκευαστή και τον επισκευαστή. τουλάχιστον να έχουμε κάποιο στοιχείο.
σε γενικές γραμμές, το πας σε έναν σωστό οργανοποιό και σου λέει τί ζημιά έχει και αν συμφέρει να το φτιάξεις. αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του οργάνου, ένα φτηνό ίσως στοιχίζει λιγότερο από την επισκευή του, αλλά και ίσως να μην παίρνει επιδιόρθωση. το ανάποδο με ένα καλό όργανο, αξίζει να του ρίξεις λεφτά αλλά είναι και έτσι φτιαγμένο που να παίρνει επισκευή.
το μόνο στο οποίο δεν μας πέφτει λόγος είναι αν έχει ιδιαίτερη συναισθηματκή αξία για σένα και θες να το φτιάξεις με κάθε κόστος.

Το ειχα αγορασει απο τον ανθομελιδη εδω στη θεσσαλονικη

Φιλε μου,λογικα δεν ηταν ακριβο οργανο.Το πιο πιθανο ειναι να μην αξιζει να χαλασεις χρηματα γι’αυτο.Καλυτερα ,θα στα πουν σε οποιον κατασκευαστη πας,μιας κ εχει πολλους κ αξιολογους στη Θεσ/νικη.Θα σου προτεινα,να κανεις ενα γυρο,να τους γνωρισεις,κ να ρωτησεις στα 6-7 κατοσταρικα τι μπορεις να παρεις(καπου εκει εχει ενα τιμιο μπουζουκακι).Επειτα ας τη ψυχουλα σου κ το ενστικτο σου να διαλεξει.Αν εχεις εμπιστο φιλο που παιζει,ακομα καλυτερα,θα’χεις μια 2η αποψη επι τοπου.Κανε οτι μπορεις,βαλε δοσεις κλπ,για να γουσταρεις να περνας ωρες μαζι του…μη το παρατησεις δηλ,τα χρονια περνουν…

δεν ηταν ακριβο οχι…σε ποιον οργανοποιο να το παω εδω θεσσαλονικη?

Ο καθενας εχει την αποψη του σ’αυτα τα πραγματα,κ δεν ειναι σωστο να απαξιωνουμε κανεναν,(προτεινοντας καποιον οργανοποιο).Αν θες στ’αληθεια,να παιξεις μπουζουκι,εχει στο site των οργανοποιων πολλους κ καλους.Ξεκινα απο καπου τελοσπαντων.Εδω μεσα θα ακουσεις γνωμες κ συμβουλες δημοσιως,αλλα,τη θεληση κ την υπομονη για να μαθεις θα την βαλεις εσυ…Προτιμησε λοιπον καποιον απο το site,για αρχη κ μετα βλεπεις τι θα κανεις…

Συστήνοντας έναν μάστορα που θεωρούμε καλό, δε σημαίνει ότι απαξιώνουμε τους άλλους.

Αν παρά ταύτα κάποιος, για οποιονδήποτε λόγο, δε θέλει να πει δημόσια “πήγαινε στον Τάδε”, μπορεί πάντα να το πει ιδιωτικά. Μια από τις βασικότερες δουλειές του φόρουμ είναι ακριβώς αυτή, να διακινούνται πληροφορίες τέτοιου είδους (και δημόσια συνήθως, αλλά γιατί όχι και με πμ).

Τώρα βέβαια, αν θέλω να σου διαφημίσω δολίως τον κολλητό μου, μπορώ να το κάνω και δημόσια, μπορώ και ιδιωτικά. Ε, εκεί πια, κι ο πελάτης είναι μεγάλο παιδί. Ό,τι γνώμες κι αν ακούσει, είναι ο ίδιος υπεύθυνος για το ποιαν θ’ ακολουθήσει.

Στα 700 δεν παιρνεις και ΤΟΟΟΣΟ τιμιο μπουζουκακι, αλλα ειναι αληθεια οτι μπορει να ψαρεψεις διαμαντια. Σε αυτη την τιμη, κανε ενα κοπο και απευθυνσου στα παιδια απο το ταξιμι, αν σε ενδιαφερει καινουργια αγορα. Προτεινω επειδη εχω αποψη επι των οργανων τους. Δεν εχω παιξει παπαδαμου που κανει και αυτος οργανα σε τετοιες τιμες.

Πραγματι,με πμ μπορεις να προτεινεις καποιον(αν μου ζητηθει).Γενικα ομως,δεν ειμαι συμφωνος σε δημοσια τοποθετηση,εκτος κ αν συζητουμε για καποιον.Τωρα,στα 700?,βρισκεις αξιολογο οργανο.Απο εκει κ πανω,πληρωνεις κ τη βιτρινα του,επισηςισως κ σουπερ λουξ κατηγοριας,υλικα.Θελει ψαξιμο βεβαια,θα συμφωνησω,για πιο σιγουρα 1-2 κατοσταρικα παραπανω.Ομως απο 1000? κ κατω.Σημερα λιγα οργανα ειναι για παραπανω.

Παιδιά. Κάποτε έγινε θέμα με τον Στάμκο και τους τύπους που έμπαιναν και εν τέλει τον δυσφήμιζαν-έτσι ένιωθα εγώ-τον άνθρωπο. Το να γίνει πρόταση για έναν οργανοποιό, δεν είναι σε καμία περίπτωση διαφήμιση, ούτε θα πρέπει κάποιος να νιώθει άσχημα που προτείνει. Όταν ζητείται η άποψη μας από κάποιον, παρ’όλο που το φόρουμ βρίθει πληροφοριών, ειδικά για το θέμα αυτό, δεν είναι δα και κάτι σπουδαίο να του πω εγώ πάνε εκεί. Στο φινάλε, τα λεφτάκια του είναι, από τα οποία κανένας δε θα πάρει κάτι, παρά μόνο αυτός που θα του δώσει αυτό που θέλει. Επίσης, η Θεσσαλονίκη είναι μικρό χωριό και οι κατασκευαστές ελάχιστοι. Μπορεί άνετα να επισκεφθεί τους πάντες.

άλλο δυσφήμιση (δηλαδή ψεύδη) και άλλο έκφραση γνώμης. άλλο το φόρουμ (και κάθε φόρουμ) και άλλο οι διαφημίσεις της γκούγκλ.
φιλικά πάντα!

Ισως δεν εγινα κατανοητος.Η αποψεις μας πρεπει να λεγονται,διαφορετικα ποιος ο λογος οχι μονο να εισαι μελος σε καποιο φορουμ,αλλα,διοτι τοτε δεν εισαι ελευθερος,ζει καποιος στη σκια ας το πουμε πιο χαλαρα.Δεν ειναι θεμα διαφημισης η οχι.Σκεπτομαι πως,αν ημουν εγω αυτος που ρωτουσα,κ ειχα 5-6 διαφορετικες προτασεις για οργανοποιους,θα βρισκομουν παλι λιγο μπερδεμενος σε ποιον απο ολους να παω πχ.Βρισκω πιο ουσιαστικο να μπορεσει ο φιλος,να καταλαβει,πως θα επρεπε να διαχειριστει τα χρηματα που μπορει να διαθεσει,σε σχεση με την αξια του οργανου κ κυριως ποσο θελει να ασχοληθει μ’αυτο.Αν ρωτησει ομως,δειχνει πως εχει αποφασισει να ασχοληθει σοβαρα.Αλιμονο αν ντρεπομαστε να κανουμε κριτικη,τοτε δε προσφερουμε τιποτα ουτε σ’αυτον,ουτε στο φορουμ.Και αυτο νομιζω ειναι η υπαρξη του,να δινεις κ να παιρνεις…

πολύ σωστή κουβέντα! κάποια γενικά κριτήρια επιλογής οργάνου, θα έπρεπε να είναι συστατικά μιας πρότασης ή μιας γνώμης. παραδέχομαι κι εγώ πως κάποιες φορές είμαι απλοϊκά κατηγορηματικός…

Παιδιά δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Ο φίλος θα πάρει και τέτοιες πληροφορίες, θα πάρει και άλλες. Δεν περιορίζεται σε μια επιλογή όλο. Σαφώς και συμφωνώ Ιούλιε, καθώς το πρώτο πράγμα που του είπα είναι ότι στα 700, δεν είναι τα τίμια καλά μπουζούκια, αλλά τα κατώτερης ποιότητας, μέσα στα οποία με λίγη τύχη βρίσκεις διαμάντια. Έπειτα τον πληροφόρησα για ένα οργανοποιείο όπου έχω πάρει όργανο στο παρελθόν, φτηνό αλλά αξιοπρεπέστατο, σαν μια καλή πρόταση να δει. Δεν έχω κάποια επαφή με αυτούς, ούτε με νοιάζει μια αν θα αγοράσει κάτι κάποιος από εκεί. Γιαυτό και ανέφερα και έναν άλλο, που φημίζεται για καλά μπουζούκια στα λεφτά αυτά. Τον Παπαδάμου. Μου έστειλε και προσωπικά ο άνθρωπος και τους έδωσα και τις πληροφορίες του Αλεξανδρή, να πάει να δει τι θεωρώ εγώ καλό όργανο. Μόνο για την εμπειρία και να καταλάβει πως πάνε τα λεφτά.
Φιλικότατα πάντα

Καλημερα σε ολους!Συμπερασμα:Ολοι εμεις συμφωνουμε μεταξυ μας.Μενει να δειξει κι ο φιλος μας,οτι ηρθε η ωρα του,να ασχοληθει με τη μουσικη…
Χαχαχαχα…οτι κ αν λεμε εμεις…και φιλε Ανεστακο,εχω παρει εδω κ 2 μηνες απ’τον Ανδ.Παπαδαμου,το 3χορδο 171.Ειμαι απολυτως ευχαριστημενος,κ απλως αναφερω,πως ειναι ενα φανταστικο οργανο,σιγουρα ανετα “επαγγελματικο”.Οταν βρω τροπο,θα ανεβασω,ενα βιντεακι μικρο.Ετσι για το χα’ι’ρι μας,που λενε…Αντε καλημερα,καλη δουλεια σ’οσους εργαζονται.

καλορίζικο και καλόπαιχτο! περιμένουμε υλικό!

Να,σαι καλα liga Rosa,η ρημαδα η τεχνολογια με βασανιζει…αλλα αυτες τις μερες θα το ψαξω πολυ(οικογενεια,δουλεια,παιδια,φροντιστηρια κλπ μας εχουν κανει…μαραθωνοδρομους).Παντως ειναι πανω απ’τη κατηγορια μου,αλλα θα προσπαθησω να αποδωσω τον χαρακτηρα του.Εν αναμονη λοιπον.

ένα καλό όργανο βελτιώνει τον παίχτη! ειδικά αν προσπαθεί να αξιοποιήσει το όργανο που έχει στα χέρια του.

Να είναι καλόπαιχτο και να σε μερακλώνει φίλε μου Ιούλιε. Αναμένω με ανυπομονησία να ακούσω το τριχορδάκι και κυρίως την πενιά σου δερβίση

[video]https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=xzLQSxPUUD0[/video]Δοκιμη,με ενα παλιο βιντεακι,παρακαλω την επιεικια σας,καθοτι αυτοδιδακτος κ οχι απο μικρο παιδι.Θα ακολουθησει νεο βιντεο,με το Παπαδαμηστικο τριχορδο.
Ενος λεπτου σιγη,…για τη στροφη, που λειπει απ’την εισαγωγη…χαχαχαχαχα