Ο δάσκαλος Ανδρέας Στεφανάκης

Επειδη γνωριζω τον κυριο Αντρεα απο κοντα θα ηθελα να τονισω οτι ειναι ενας πολυ καλος ανθρωπος που εχει προβληματιστει με την κατασταση που επικρατει σημερα και θελει να προσφερει οση γνωση διαθετει στο οργανο χωρις αμοιβη. Επισης εκφραζει τους προβληματισμους του μεσω του youtube.

Οσον αφορα το ποιος ειναι και τι κανει αυτα που ξερω ειναι οτι ξεκινησε να παιζει μπουζουκι στο Ηρακλειο και ανεβηκε στην Αθηνα για να μαθει και να εργαστει. Πηγε στην Αμερικη οπου εζησε αρκετα χρονια και συνεργαστηκε με πολλους γνωστους Ελληνες τραγουδιστες και μουσικους.
Τωρα ζει στην Αλικαρνασσό και κανει μαθηματα. Απ οσο γνωριζω μαθητης του ηταν και ο Γιωργος ο Κουτουλακης. Για να δειτε την δουλεια του μπορειτε να δειτε βιντεο δικα του και μαθητων του στο καναλι που τα ανεβαζει στο youtube. Τωρα τελευταια ανεβαζει και υλικο για μελετη με δρομους, ταξιμια και διαφορες ασκησεις και τεχνικες.
Κλεινοντας θελω να τονισω παλι οτι ειναι πολυ καλος ανθρωπος με ολη τη σημασια της λεξης!

1 «Μου αρέσει»

Να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου, μιας και γνωρίζω προσωπικά το Αντρέα. Μένουμε στην ίδια περιοχή του Ηρακλείου και όταν ρώτησα κάποιον φίλο που εμπιστεύομαι την άποψή του για δάσκαλο του γιού μου, μου τον σύστησε ανεπιφύλακτα. Έτσι μέχρι και που σταμάτησε γιατί άρχισε την προετοιμασία για τις Πανελλήνιες, για έναν χρόνο περίπου ο γιός μου έκανε μαθήματα μπουζουκιού με τον Αντρέα. Επίσης πήγα και την κόρη μου για μαθήματα κιθάρας. Μπορώ να πω ότι σαν άνθρωπος είναι ένας γλυκήτατος και καλός θεωρώ άνθρωπος. Σαν καλλιτέχνης εξαιρετικός και σαν δάσκαλος πάρα πολύ καλός. Αρκεί να πω ότι σε πάρα πολύ μικρό σύντομο χρονικό διάστημα και τα δύο μου παιδιά, από τελείως αρχάρια έπαιζαν πολύ καλά. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι όταν η κόρη μου πέρασε τις εξετάσεις στο Μουσικό Γυμνάσιο, ο ίδιος μου είπε ότι πρέπει να σταματήσει να έρχετε σε εμένα για μαθήματα, για να μην μπερδευτεί το παιδί, μιας και στο σχολείο διδάσκουν με άλλο τρόπο. Επίσης ξέρω ότι από τα χέρια του έχουν βγεί αξιόλογοι μπουζουκσήδες εδώ στο Ηράκλειο καθώς και αυτά που είπε παραπάνω ο Τάσος.
Τι λέει στο βίντεο δεν ξέρω γιατί δεν πρόλαβα να το δώ. Επίσης συμφωνω με την άποψη κάποιου άλλου συμφορουμίτη ότι η έκφραση θαυμασμού για κάποιο άνθρωπο είναι θεμιτή αρκεί να μην φθάνει στα όρια του φανατισμού.

1 «Μου αρέσει»

Καλημερα.Ανεβαζω αυτο το βιντεο του Ανδρεα Στεφανακη με ριζες στο παλιο παιξιμο που ειναι απο τα αγαπημενα μου!Υπηρξα διευθυντης της συμφωνικης ορχηστρας στο Μiami.Εκει γνωρισα το 1979 τον Ανδρεα Στεφανακη και απο τοτε παραμενουμε φιλοι μεχρι και σημερα.Αν γραψω επαινετικα λογια θα ειναι απο υπερηφανεια ή για διαφημηση για αυτον.Η εργασια του μιλαει απο μονη της και η συμπεριφορα του.Ειναι ενα καλο παραδειγμα προς μιμηση για τους νεους.Σκυφτος πολυ δουλεια ταπεινος…

https://youtu.be/UEBMaTJvO6E

1 «Μου αρέσει»

Ανεβαζω αυτο το βιντεακι που ανεβασε ο φιλος μου ο Αντρεας Στεφανακης που δειχνει τη διαδρομη του στο μπουζουκι.

Συμφωνω με τον Αντρεα σε αυτα που λεει,το ιδιο διδασκω κι εγω στους μαθητες μου

1 «Μου αρέσει»

Από άποψη φιλοσοφίας παιξίματος δεν έχω καμία σχέση με τον κύριο Στεφανάκη, παρόλαυτα μου φαίνεται ότι έχει το ύφος του τετράχορδου παίκτη που έμενα μου αρέσει. Και είναι ευγενικός και συμπαθής χωρίς ύφος ιστορία και δασκαλιλίκι.

1 «Μου αρέσει»

Θα ηθελα κι εγω να ημουνα στην παρεα τους να τους απολαυσω απο κοντα!

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 09:48 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 09:46 —

Αλλος ενας μαθητης του Ανδρεα Στεφανακη και αποτι μου ειπε παιζει 2 χρονια,σημαινει οτι ο νεαρος εχει μελλον!

Τον κ.Στεφανάκη τον έχω σε εκτίμηση από τα λεγόμενά του στα διάφορα βιντεάκια που ανεβάζει κατά καιρούς. Αυτό που άκουσα όμως (συν τα πιο πάνω βιντεάκια) δυστυχώς, με απογοήτευσε. Έτσι απλά!!

υ.γ. κ.Ανδρέου, αν θέλετε μπορείτε να έχετε ενεργότερη συμμετοχή στο φόρουμ. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα για να γράψετε κάτι. Μην αναλώνεστε μόνο στην διαφήμιση του φίλου σας. Εκτός του ότι δεν επιτρέπεται, καταντάει και εκνευριστικά κουραστικό.

κι εγω αγαπητέ Δημητρη Ν. στην ενότητα του φορουμ ¨καλοσωρίσματα" προέτρεψα τον κ. Χριστόφορο Ανδρέου μιας και μας ανοκοίνωσε ότι υπήρξε διευθυντής της συμφωνικης ορχηστρας στο Μiami να συνεισφέρει με την εμπειρία του στο φορουμ αλλά …εις μάτην

φιλε μου ειναι μερικοι(αυξανονται με τον καιρο)που δεν το θεωρουν αυτονοητο

Υπήρξα μαθητής του Ανδρέα, πληρώναμε αδρά 3 μαθητές την ίδια ώρα και σκορπιζόμαστε στα δωμάτια. Που το είδαν οι άλλοι το δωρεάν?

ποσα πληρωνατε την ωρα γιατι το (αδρα)ειναι αοριστο και δημιουργει ασχημες εντυπωσεις.ετσι νια να λεγονται ολα…

1 «Μου αρέσει»

Πολύ σωστή η παρατήρηση…Είμαστε on line με την…παγκόσμια κοινότητα και καλό είναι να μην δημιουργούνται εντυπώσεις για κανέναν σε οποιοδήποτε θέμα κι αν ανοίγεται στο φόρουμ…

Οποιος εχει καποια απορια σχετικα με τα μαθηματα και την αμοιβη να επικοινωνησει στο Facebook με τον Ανδρεα Στεφανακη να μαθει την αληθεια.Ολα τα αλλα ειναι ζηλεια και δυσφημιση.Εγω ξερω απο πρωτο χερι οτι εχει εντελως δωρεαν απο αυτους που ειναι ανεργοι 14 μαθητες.Τωρα αυτα που λεει ο ‘‘κυριος’’,σιγουρα ειναι αντιζηλος του.Τι να κανουμε,υπαρχουν στη δουλεια αυτοι κι αυτα.Και στη δικη μου δουλεια τα ιδια εχω.

1 «Μου αρέσει»

Χριστόφορε, χαμήλωσε λίγο τους τόνους. Δε γράφτηκε και τίποτε το τόσο πια ακραίο ώστε να προβαίνεις σε τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Εδω ο δάσκαλος Ανδρέας Στεφανάκης μιλάει για τον “μουσικορατσισμό” και αν καταλαβαίνω σωστά ,αναφέρει κάπου για κάποιο δάσκαλο στην Αθήνα "που διδάσκει τα 24 του Παγκανίνι"απαξιώνοντας πλήρως κάθε άλλο δάσκαλο.Διαρκεί αρκετά το βίντεο ,νομίζω όμως οτι πρέπει να το παρακολουθήσετε.

Από συντονιστική ομάδα: Τάκις, δεν υπάρχει αναφορά σε σύνδεσμο σχετικό με το βίντεο που αναφέρεις.

Εχετε δίκιο ξέχασα να βάλω τον σύνδεσμο.Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία και θα το βάλω στο σωστό θέμα.

Απο το 15ο λεπτο και μετα αναφερεται .

//youtu.be/lqSfn9Rdies

Καλά τα λέει ο άνθρωπος!Έχει δίκιο σε πολλά πράγματα!Και φυσικά τρέχουμε εκεί που πρέπει να τρέξουμε!Πολύ σωστό!

Ο πρώτος μου δάσκαλος ήταν ένας άγνωστος μπουζουξής με πολλές γνώσεις πάνω στο όργανο και πολύ καλή μεταδοτικότητα.Προχώρησα πολύ γρήγορα μαζί του μέχρι που μου είπε πρέπει να πας σε άλλο δάσκαλο που έχει να σου δώσει και άλλα πράγματα.Τελικά να μην τα πολυλογώ,κατέληξα να κάνω μαθήματα με έναν πολύ γνωστό παλιό μπουζουξή,δε θέλω να πω όνομα,που ήταν και είναι προφανώς,αυτό που λέει ο κ.Στεφανάκης,μουσικορατσιστής.Ωραία είναι να ακούς ιστορίες για τον Διονυσίου,τον Στέλιο,το Μπιθικώτση κτλ αλλά να γίνεται και λίγο μάθημα.Για ένα χρόνο ήμουν ευχαριστημένος,μου μετέδωσε κάποια πράγματα,εμπειρία,κάναμε και κάποιες δουλειές μαζί.Στη συνέχεια όμως,εγώ ζητούσα παραπάνω πράγματα,ταχύτητα κτλ.Και ο άνθρωπος δεν είχε τέτοιες ασκήσεις,και μάλιστα όταν ζητούσα δυσανασχετούσε κιόλας και από τη στιγμή που δεν έτρεχε έκραζε αυτούς που έτρεχαν.Μέχρι που τσακωθήκαμε στο τέλος κιόλας επειδή αποφάσισα να φύγω από εκεί και να συνεχίσω τη μελέτη μου μόνος μου πλέον καθώς είχα φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δυστυχώς υπάρχουν ακόμα στερεότυπα και προκαταλήψεις και είναι πολύ άσχημο να μπαίνουν στη μέση αυτά όταν ένας μαθητής πληρώνει για να μάθει!