Οργανοποιός Ισίδωρος Παπαδάμου

Καλησπερα φιλε μου.
Ορμωμενος απο τα γραφομενα σου και συγκεκριμενα απο το σημειο που λες “αναβαθμισε ενα τριχορδο οχι μεγαλης αξιας ειναι αληθεια,σε ενα οργανο με ποιοτικο ηχο καθαρα παλιακο,παραδοσιακου τριχορδου” , και επειδη με απασχολει και εμενα το θεμα, θα ηθελα να σε ρωτησω για το τί αλλαγες/μετατροπες εκανε ο μαστορας στο οργανακι σου… γενικα θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει η δυνατοτητα με τις καταλληλες μετατροπες (οχι ριζικες αλλαγες π.χ. αλλαγη καπακι κλπ) να αλλαξει προς το πιο “παλιακο” ο ηχος ενος ετοιμου οργανου… Ευχαριστω,Μανωλης/.[COLOR=“Grey”]

Γεια σου Μαμωλη.Ημουν το ιδιο προβληματισμενος με εσενα,σχετικα με τον ηχο που ειχε το τριχορδο μου(δεν εβγαζε συχνοτητες στα ακορντα,ηταν λιγο ξερος, επισης η μια ρε η καντινι σε ταξιμια κινουνταν οριακα στο να βγει απ’την ταστιερα).Επειτα απο τηλ.επικοινωνια με τον υιο Παπαδαμου,το’στειλα για βελτιωση φωνης συμφωνα απ’οτι μου εξηγησε.με τις δυνατοτητες του οργανου.Ξερω πως μου αλλαξε καβαλλαρη,απο εβενο σε παλλισανδρο(και εστειλε και 2ο επισης λιγο πιο κοντο),χαμηλωσε χορδες στο κατα την κριση του υψος,ετριψε ταστα(τα οποια δεν εχω αλλαξει ποτε),δεν ξερω τι αλλο περιλαμβανει ενα σεταρισμα,αλλα το αποτελεσμα ηταν ανωτερο του αναμενομενου.Ολοι ισως περιπου αυτα κανουν,αλλα αισθανομαι απολυτως δικαιωμενος για την επιλογη μου.Σε συμβουλευω να του τηλ.,και να συζητησεις οτι σε απασχολει σχετικα με το οργανο,δεν ειναι μυστικοπαθης,ειναι πολυ νορμαλ ατομο,με λιγα λογια κυριος.Ελπιζω να σε βοηθησα,και χωρις βιασυνη να βρεις ακρη στο θεμα.Να περνας καλα.ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ