Αγορά καινούριου Μπουζουκιού

Γεια σας. Θέλω να αγοράσω μπουζούκι, αλλα επειδή δεν ξέρω και πολύ καλα, είδα ενα στα 250 € το οποίο φαινόταν πολύ ωραίο, με μικρά νερά και ωράιο κουφάρι απο πίσω. Πώς θα ξέρω αν είναι ΟΚ??? Υπάρχουν κάποια σημεία επάνω που να προσδιορίζουν το “Καλό Μπουζούκι” ???

Ψάξε λίγο στα archives (βλέπε<font color=“0000ff”> αναζήτηση)</font> και θα βρείς πολλά postings πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

wolverine? (τώρα, ή σε κομικσόφιλο πέσαμε ή σε φυσιολάτρη )
Κατ’αρχήν, καλώς όρισες στη Ρεμπέτικη παρέα.

Εγώ δεν είμαι αυθεντία σε ποιότητα οργάνων κλπ, πρέπει να σου μιλήσει κάποιος άλλος. Κυκλοφοράνε άπειροι στο φόρουμ, ακόμα και κατασκευαστές. Αυτό που μπορώ να σου πώ εγώ είναι τί έμαθα από τη δική μου εμπειρία, όταν πριν από κάποιους μήνες αγόρασα το πρώτο τρίχορδο.

Πρώτ’απ’όλα εγώ δεν θα έδινα κάτω από 300 ευρώ. Δεν νομίζω να θέλεις να αλλάξεις όργανο μέσα στη 5-ετία επειδή ξεχαρβαλώθηκε, ούτε στο ίδιο χρονικό διάστημα να εξελιχτείς σαν μουσικός και να νιώθεις πως δε σε “φτάνει”. Κάποιος μου είπε πως ένας εμπειρικός κανόνας για την ποιότητα του ξύλου είναι να είναι όσο πιο σκούρο γίνεται (?) στο σκάφος. Και μην πάς για πολλά πολλά στολίδια και τσιχλιμπίδια, αυτά ανεβάζουν τη τιμή δίχως να ανεβαίνει η ποιότητα του οργάνου.

Περισσότερα από κάποιον που ξέρει…

Πανο??? Μου είπε ότι αν θα θελήσω πιο μετά να το πουλήσω μπορεί να με βοηθήσει κιολας. Αποτι φιανόταν παντως ήταν αρκετά σκούρο.Δηλαδή προτέινεις να μην δώσω κάτω από 300 € ασχετα που είναι η αρχή μου τώρα???

Βασικά, ναι. Εγώ σαν αρχάριος πήγα κι έδωσα 350.

…359 για την ακρίβεια.

Το πόσο μαυρο είναι το σκάφος δεν αποτελεί ολωσδιόλου κριτήριο για την ποιότητα του οργάνου.Μη σε παραμυθιάζουν.Κοίτα τον ήχο, το πόσο ευκολά παίζεταικαι γενικά την ποιότητα κατασκευής(κολήματα,βερνικία και λοιπά)

Πανο το παραμύθιασμα αναφέρεται στους οργανοποιούς και όχι σε σένα

Με 350 ευρώ θεωρώ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να βρεις μπουζούκι της προκοπής. Ο μόνος που μπορεί να σου δώσει όργανο σε τέτοια τιμή, που να μη φαλτσάρει και να μη χρειάζεται …πέταμα μετά από μερικούς μήνες, είναι ο Σελασίδης. Γι’ αυτό και τον εκτιμάω ιδιαίτερα παρότι, δεν ανήκει στους λεγόμενους top μαστόρους.
Δοκίμασε κι ίσως σου “κάτσει”…

Οπωσδήποτε δεν αγοράζεις όργανο της προκοπής ούτε με 250 όύτε με 300 ευρώ.

Αρκετά καλά όργανα εμπορικά είναι του Μάτσικα, νομίζω ότι έχει κάποιο κατάστημα στην Καλλιθέα αλλά μάλλον θα πρέπει να δώσεις πάνω από 500.

Κωστα σου έχω στείλει ένα mail.Ο μάτσικας έχει σχετικά υποφερτά τρίχορδα νομίζω γύρω στα 350 ευρω.Βέβαια ισχύει πάντα ο κανόνας :΄οτι πληρώνεις παίρνεις

Κώστα welcome στο φόρουμ… αν είναι η πρώτη σου επαφή με το όργανο θα σε συμβούλευα να κάνεις την αγορά σου μαζί με κάποιον που να έχει κάποια εμπειρία στο όργανο… στα 300 πιστεύω να βρεις ένα καλό μπουζούκι που κυρίως επειδή τώρα ξεκινάς να είναι ευκολόπαικτο… ενά προσεγμένο μπουζούκι σε αυτά τα χρήματα πιστεύω να το βρεις… αλλά μην πας μόνος σου για να μην αγοράσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες…

τα παιδιά πιο πάνω ορθά μίλησαν για 500Ε αλλά μην ξεχνάς ότι είναι πιο έμπειροι μουσικοί τα κριτήρια τους είναι πιο αυστηρά και ότι γενικά τα καλά μπουζούκια είναι πιο ακριβά… όλοι ξεκινάνε με κάτι φτηνό και καλό… το ζήτημα είναι αν μόνος σου μπορείς να το διακρίνεις αν δεν μπορείς χρειάζεσαι παρέα… για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις δε χρειάζεσαι και το μπουζούκι του Τσιτσάνη… κάνε μια αρχή με κατί προσιτό… όχι όμως μπουζούκι από τον πάγκο της Ακρόπολης…

Καλησπέρα. Σας ευχαριστώ όλους για την αντπόκρισή σας. Σε όλα αυτά ήθελα να προσ΄θεσω ότι μου η πωλήτρια μου είπε ότι “επειδή ο δημιουργός είναι καινούριος το αφήνει 250 για να το κάνει πιο προσητό, αν και αξιζει για 300”. Τι με συμβουλεύετε να κανω μιας και τώρα αρχίζω???
Να υπενθυμήσω ότι είμαι απο Ηράκλειο Κρήτης.

Βρές κανα φίλο που σκαμπάζει απο μπουζούκια και ψάχτε μαζί τους τοπικούς μαστόρους και αν δεν βρείς κάτι καλό ανέβα Αθήνα και ρίξε μήνυμα στο φόρουμ να σε βοηθήσουμε εμείς.
Μην ψωνίσεις απο “supermarket” γιατί συνήθως είναι μούφες.

Μωρέ συ, από το Ηράκλειο είσαι; Πού κάθεσαι;

Στην Κηπουπολη μενω Πανο. Δηλαδή με συμβουλεύετε να πάω να αγοράσω από τον ίδιο τον κατασκευαστή και όχι απο μαγαζιά με όργανα ετσι???

Φίλε, Κηπούπολη, ε; Κι εγώ Ηράκλειο είμαι…

Τέλος πάντων. Αν ενδιαφέρεσαι, υπάρχει ένας κατασκευαστής στο Ρέθυμνο (δεν έχω ιδέα για Ηράκλειο, εγώ Ρεθεμνιώτης είμαι) ο οποίος φτιάχνει έγχορδα (λαγούτο, λύρα, μαντολίνο, μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, ούτι). Δεν έχω πάνω μου τηλ. κλπ, αλλά αν θες σου τα στέλνω. Βέβαια μιλάμε για τελείως άλλη κλμακα τιμών…inf: Ε 500

Έχει κάποια έτοιμα κομμάτια πριν μερικές μέρες που πήγα (λέγετια πως χρησιμοποιεί καλό παλιό ξύλο- μη με ρωτήσεις), δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει αν του το παραγγείλεις τώρα… Προμηθεύει επαγγελματίες.

Τώρα το πόσο επίφοβο (:wink: είναι το ότι δεν κατασκευάζει αποκλειστικά μπουζουκοειδή όργανα αλλά μια ποικιλία από έγχορδα, αυτό θα σου το πούνε τα παιδιά εδώ…

ό,τι θες στείλε mail.

Καλησπέρα. Σαν εμπειρότεροι θα ήθελα να μου δώσε τε τα ‘Φώτα’ σας για να μην αγοράσω πατάτα.Μου προτέινετε δηλαδή για πρώτο μπουζούκι να πάρω ένα που κάνει 500 από αυτόν που λέει ο Πάνος ή να πάρω έν απου κάνει 250 και αν δώ ότι δέν με καλύπτει σε κάμποσο καιρό το αλλάζω. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι κλείνω προς το 2ο μιας και τα 500 είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από τα 250. Πέιτε μου τι να κάνω.

Αν πάρεις ένα οργανάκι με 250 και δεις μετά οτι δεν σε καλύπτει θα είναι σαν να πέταξες τα 250.Κάνε λίγο υπομονή,μάζεψε και κανα φραγκάκι παραπάνω και πάρε κάτι καλύτερο.

Συμφωνώ. Αν είσαι “σχεδόν βέβαιος” ότι σου αρέσει και δεν θα το παρατήσεις σε 6 μήνες, πραγματιοκά αξίζει να πάρεις ένα καλό όργανο. Και να είσαι σίγουρος ότι θα σε βοηθήσει με την παρουσία και τον ήχο του να βεβαιωθείς.