Αγορά τρίχορδου μπουζουκιού

Καλησπέρα σε όλους
Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός τρίχορδου μπουζουκιού γύρω στα 700 - 800 ευρώ. Για να πω την αλήθεια διαβάζοντας στο forum περισσότερο θα έλεγα ότι μπερδεύτηκα παρά κατέληξα κάπου. Οι περισσότεροι μιλάτε για μπουζούκια των 1500 ευρώ και πάνω. Τι γίνεται με άτομα σαν εμένα όμως που θέλουμε ένα καλό μπουζούκι (για τα χρήματα που διαθέτουμε) που όμως θα είναι μόνο για το μεράκι μας και δεν θα χρησιμοποιηθεί επαγγελματικά;
Έχω βγει στη γύρα ψάχνοντας κάτι έτοιμο το οποίο φυσικά θα μου ταιριάζει και θα κάθεται καλά στο χέρι μου. Όντας όμως άπειρη ο καθένας σου λέει ότι είναι το καλύτερο όργανο που μπορείς να βρεις σε αυτά τα χρήματα ή ότι τα όργανά του ξεκινούν από 1200 ευρώ και πάνω και ότι μόνο αν πληρώσεις θα πάρεις κάτι καλό. Η αναζήτηση βέβαια συνεχίζεται και εδώ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα μόλις μπορέσω να κατέβω. Αν και θα προτιμούσα να βρω κάτι στη Θεσσαλονίκη για να έχω το μάστορα κοντά σε περίπτωση που θα χρειαστώ service στο οργανάκι.
Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι το τι θα πρέπει να προσέξω στην αγορά του μπουζουκιού μιας και δεν είναι δύσκολο ο πωλητής να καταλάβει την απειρία μου και να μου δείξει ότι αυτός θέλει!!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με αυτά τα χρήματα νομίζω πως πρεπει να πας στον Μάτσικα.
Πηγα και επαιξα με δυο τρια όργανά του στα 700 ? και μαλιστα τριχορδα και μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα
Πολυ καλά οργανα για τα χρηματα που κοστίζουν.

Εμπειρια με αλλους οικονομικούς κατασκευαστες δεν εχω.
Δε ξερω αν υπαρχει Ματσικας στη Θεσσαλονική. Οποτε ισως να πρεπει να κατεβεις Αθηνα.
Για το σερβις δικιο εχεις … αλλα ποσο συχνα θα το κανεις αυτο; Αν βρεις ενα καλο οργανο γνωμη μου το παιρνεις οπου και να έιναι ο κατασκευαστής…

Στην Αθηνα και στη Θεσσαλονικη θα βρεις καποιον απο το φορουμ σιγουρα να σε βοηθησει στην αγορα. Να πατε μαζί εννοω. Ειναι η καλυτερη λύση. Οταν ρθει η ωρα γραψε στο φορουμ .

Καλη επιτυχία στην αναζήτηση και καλες πενιες στη συνέχεια

ΥΓ Αλλη καλη λύση είναι η αγορά μεταχειρισμένου. Κοιτα τις αγγελιες συστηματικά (του φορουμ κυρίως). Εννοείται πως και εδω πας με καποιον που ξερει. (Εκτος και αν ο πωλητης έχει… κουτελο εδω μεσα … :019: )

Καλημερα! Μπορεις να ψαξεις και για μεταχειρισμενα (ειτε εδω μεσα ειτε και αλλου) ή και να περασεις απο κατασκευαστες. Π.χ. ο Δεκαβαλας εχει μπουζουκακια στη τιμη που ψαχνεις, ο Σταμκος το ιδιο, ακομα και πιο φτηνα, αλλα πολυ αξιοπρεπη οργανα και γενικοτερα ολοι σχεδον οι κατασκευαστες μπορουν και να φτιαξουν οργανα στην τιμη που ψαχνεις η καποια φτηνα τους να στα δωσουν με λιγοτερα χρηματα (ειδικα αυτη την περιοδο με την κριση). Παντως υπαρχει και το θεμα, το ποστ με τους κατασκευαστες σε Αθηνα και Θεσσαλονικη με τα σαϊτ τους. Εκει μπορεις να βρεις και οργανα και τιμες. Ελπιζω να βοηθησα καπως.

Συμφωνώ και εγώ με τους αγαπητούς, αλλά είμαι και εγώ της άποψης πως αν θες να πάρεις καινούργιο όργανο καλό θα ήταν να πήγαινες προς το Μάτσικα. Τώρα αν μιλάμε για μεταχερισμένα, εκτός από Στάμκο και Δεκαβάλα που αναφέρει ο guvs μπορείς να κατέβεις στην Αθήνα και να ψάξεις. όπως Βάρλα,Σπουρδαλάκη. Καλή τύχη πάντως σε ότι και να αποφασίσεις και περιμένουμε νέα

Μια μικρη σημειωση γιατι νομιζω οτι δεν εγινα κατανοητος: δεν προτεινα μεταχειρισμενα απο τους συγκεκριμενους οργανοποιους. Ειπα απλα οτι αυτους ξερω εδω πανω (Σαλονικη) που να βγαζουν οργανα σε αυτην την τιμη που ψαχνει η φιλη μας. Μεταχειρισμενα απο οργανοποιο δυσκολα θα παρεις…

Ναι και εγώ αυτό εννοούσα έτσι μεταχειρισμένα μπορεί να ψάξει μέσα στο φόρουμ αν θέλει και από οργανοποιούς πρέπει να είναι πολύ τυχερός. Καλά που το επισήμανες φίλε μου

Κατα τη γνωμη μου ειναι να βρεις ενα αξιολογο οργανο απο εναν οργανοποιο και οχι οργανο βιομηχανιας. Πηγαινε σε οργανοποιους της Θεσσαλονικης και μιλα με αυτους εκει να δεις τι μπορεις να παρεις με αυτα τα λεφτα. Πιστευω θα σε βοηθησουν να βρεις ενα ποιοτικο οργανο. Αν ψαχνεις για τριχορδο θα πρεπει να περασεις και μια βολτα απο τον Ισιδωρο Παπαδαμου ο οποιος εχει οργανα σε τετοιο ποσο και πολυ ποιοτικα. Καλη αγορα!!

Οντως, αλλα ο κ.Παπαδαμου ειναι εκτος Θεσσαλονικης απ’ οσο ξερω, χρειαζεται Ι.Χ. για να πας…Αν κ πρεπει να αξιζει τον κοπο.

Μαλλον αξιζει. Ακουγονται πολυ καλα λογια για τα οργανα του. Πρεπει να ειναι λιγο εξω απο τη Θεσσαλονικη. Και εχει αρκετα οργανα στο ευρος τιμης που ψαχνει η φιλη.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Σίγουρα θα πάω να κοιτάξω και στον κ. Παπαδάμου, αλλά τι θα πρέπει να προσέξω για ένα καλό όργανο έτσι ώστε να μην μου δώσει ο καθένας ότι τον βολεύει;

Αυτο τωρα ειναι ενα ολοκληρο ποστ απο μονο του. Αρχικα ψαξε μερικες συζητησεις που εχουν γινει ξανα στο φορουμ (οπως καταλαβαινεις ειναι ενα θεμα που απανταται συχνα - πυκνα!). Απο την μικρη εμπειρια που εχω, θα σου ελεγα να δεις τι σου παει στο χερι και στο αυτι. Αμα μπλεξουμε με ξυλα, ντουγιες, μπρατσα, κοντρες, βεργες, κλπ. μονο ακρη δεν θα βγει. Ο,τι σ’ αρεσει εσενα! Αυτο που θα σου κανει το “κατι” στο αυτι και στο παιξιμο, αυτο θα ειναι το σωστο…

Λάθος διατύπωσα μάλλον την ερώτηση. Δεν ρωτάω για ντούγες, ξύλα, βέργες κλπ. αλλά για ποιότητα κατασκευής. Για παράδειγμα όταν πήρα τον πρώτο μου τζουρά το μάνικο ήταν στραβό το είδα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και τον επέστρεψα. Ο καινούργιος που μου έφεραν μου φάνηκε εντάξει αλλά τελικά είχε και αυτός χίλια προβλήματα που δεν μπορούσα να τα δω λόγο απειρίας.

Αυτο δυστυχως ειναι κατι που δεν μπορει κανεις λογω απειριας κυριως να προσεξει. Τοτε, το καλυτερο θα ηταν να πας με καποιον γνωστο σου που ξερει…

Αγαπητή πήγαινε στο Στάμκο που είναι και συμπολίτης σου και σου εγγυούμαι οτι με τα λεφτά που διαθέτεις θα πάρεις ένα πολύ αξιοπρεπές όργανο καινούργιο και με εγγύηση εφ΄ όρου ζωής για το μάνικο, έτσι για να μην ανησυχάς μήπως σου βάλουν τρικλοποδιά. Ο Στάμκος εκτός απο πολύ καλό παιδί είναι και μέλος του φόρουμ οπόταν μπορείς να είσαι ήσυχη.

Εγώ από την τελευταία μου εμπειρία θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με το Γιάννη Τσουλόγιαννη.Φτιάχνει όργανα σε προσιτές τιμές και είναι άνθρωπος με μεράκι και με ήθος πάνω από όλα. Εάν και 5,500 μίλια μακριά , δημιούργησε αυτό που ακριβώς ζητούσα, και εβαλε πολυ περισσότερη δουλειά επάνω στην κατασκευή του οργανου απο οτι ειχαμε συμφωνησει, για να ευχαριστήσει τον πελάτη.Το τελευταίο πράγμα που θα σε αποσχολήσει με τον παραπάνω οργανοποιό είναι ο φόβος να μην σε γελάσει, και να σου δώσει κάτι που δεν αξίζει.Βγάζει επίσης χαρακτηριστικά όμορφο και δυνατό ήχο στα όργανα του.
Επίσης ένας ακόμα ηθικότατος οργανοποιός ο Γιώργος Καρέλας στην Αθηνα, καθώς επίσης πολύ καλή εντύπωση έχω δημιουργήσει για τον Γιάννη Αλεξανδρή και τον Παπαδάμου που βρισκονται στη Θεσαλονικη.

Χωρις να θελω να δυσφημησω καποιον η να ευνοησω καποιον αλλον, δεν κανουν ολοι οι οργανοποιοι οργανα για τα χρηματα που θελει να δωσει η φιλη μας. Νομιζω οτι ειχε ξανασυζητηθει για τον Αλεξανδρη π.χ. οτι κατω απο 1300? δεν πεφτει. Τωρα δεν ξερω ισως λογω κρισης επεσαν οι τιμες. Τελοσπαντων, νομιζω η επισκεψη και η ‘αυτοψια’ πανω στα οργανα θα βοηθησει τα μαλα.