Solist μπουζούκια

Καλησπέρα σε όλους! Μπορεί να μου λύσει κάποιος μια απορία; Τα μπουζούκια που βρίσκουμε συχνά έτσι σε μαγαζιά και που λένε κατασκευαστής Solist, ξέρουμε μήπως παραπάνω πληροφορίες για τον κατασκευαστή τους;

Καλησπέρα.Μάλλον βλέπεις τους μαγνήτες Solist και νομίζεις ότι είναι επωνυμία μπουζουκιού.

1 «Μου αρέσει»

https://www.adagio.gr/el/μουσικα-οργανα/paradosiakaorgana/bouzoukia/exaxordotrixordo/solist-k-2-6-aa-bouzoyki-trixordo-figoyra-aspros-aetos-detail?dt=1653135741404

Καλησπέρα φίλε! Ας πούμε σε αυτό το μπουζούκι λέει κατασκευαστής solist. Ξέρεις μήπως παραπάνω πληροφορίες; Βιοτεχνίας πρέπει να ναι, αλλά κάτι παραπάνω;

1 «Μου αρέσει»

Δεν έχω ιδέα φίλε.Αν είναι από βιοτεχνία φθηνά θα σου πρότεινα Μάτσικα που είναι δοκιμασμένα ή Στάμκο τα οποία είναι λίγο ακριβότερα.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για την βοήθεια! Παραπάνω πληροφορίες για την δημιουργία του συγκεκριμένου οργάνου ψάχνω. Όποιος άλλος μπορεί να μου απαντήσει.

Αγαπητέ Χρήστο (σωστά; ), ούτε έχω δεί το συγκεκριμένο όργανο από κοντά, ούτε το έχω παίξει βεβαίως και δεν είμαι και οργανοποιός. Όμως, ξέροντας ως οργανοπαίκτης την αγορά του μπουζουκιού σήμερα, θα έλεγα ότι ένα όργανο που προσφέρεται στα 413 ευρώ, είναι ποιότητας που δεν θα αντέξει στο χρόνο. Εντάξει, αν πήγαινες σε «όνομα» να παραγγείλεις χειροποίητο όργανο θα έσκαγες παραπάνω (ίσως και πολύ παραπάνω) από 1500 ευρώ. Αν δεν διαθέτεις αυτά τα λεφτά, σκέφτεσαι να αγοράσεις όργανο και σου γυάλισε το συγκεκριμένο, θα σε συμβούλευα να ψάξεις καλύτερα για κάποιο μεταχειρισμένο οργανάκι χειροποίητο και πολύ καλύτερης ποιότητας, σε μία τάξη κόστους που να μπορεί να αντέξει η τσέπη σου. Θα ξοδέψεις κάποιο χρόνο μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο, αλλά δεν θα διακινδυνεύσεις να πετάξεις τα λεφτά σου.

1 «Μου αρέσει»

Τα solist εχουν γεμίσει την αγορά απο γνωστή αλυσίδα μουσικών οργάνων καθώς και απο eshop μουσικών προϊόντων.
Δεν ξέρω ποίος ακριβώς είναι ο κατασκευαστής και δεν ξέρω πόσο σημασία θα είχε να γνωρίζαμε, αφου η λύση στο μπουζούκι παραγωγής ειναι δοκιμασμένη και εχει την ονομασία Ματσικας.
Τα solist Θυμίζουν λίγο τα μπουζούκια zozef που φτιάχνει ο Στολας αν δεν κανω λαθος μονο που δειχνουν λιγοτερο ποιοτικά.
Αν τώρα για εγκυκλοπαιδικους λόγους θα ήθελες να μάθεις τον κατασκευαστή είναι άλλο θέμα, αν ειναι όμως αυτός ο λόγος πες το μου να μπω στην διαδικασία να μάθω.
Τέλος επειδή έχει γραφτεί σε πολλά νήματα και ίσως είναι και κουραστικό, αφού άλλο ρωτάς και αλλη απάντηση παίρνεις (ρωτάς για solist και σου λενε παρε ματσικα η μεταχειρισμένο αντι να σου απαντησουν για αυτο που σε ενδιαφέρει) θα σου πω, πως ο λόγος που δίνονται τέτοιες απαντήσεις ειναι να αποφύγει ο ενδιαφερόμενος κάποιο όργανο που πιθανόν θα ειναι πολύ χαμηλής η κακής ποιότητας οταν με τα ίδια λεφτά θα εχει ενα πολύ ανώτερο & αξιόπιστο όργανο.

4 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Βρε παιδιά το χω το συγκεκριμένο δεν είπα ότι ψάχνω, και είναι και καλό να πω την αλήθεια. Σίγουρα έχει σημεία που φαίνεται ότι είναι φθηνό, αλλά είναι ένα ωραίο πρώτο όργανο.

Πάνο ευχαριστώ για την κατανόηση. Ακριβώς ψάχνω έτσι να δω ποιός τα κάνει. Σίγουρα είναι εμπορίου και βιομηχανίας, αλλά τα μπουζούκια είναι χειροποίητα κατά βάση.

Φίλε μπορείς να μου πεις ποιο μπουζούκι SOLIST έχεις και αν μετά από ένα χρόνο είσαι ευχαριστημένος;

2 «Μου αρέσει»

Φίλε μού τα όργανα αυτά είναι πολύ αξιόπιστα! Γνωρίζω άτομα που έχουν όργανα του 9 χρόνια και δεν έπαθαν το παραμικρό!
Τον κατασκευαστή τι τον θέλεις;

Γεια σου Γιώργο, φαντάζομαι στα 9 χρόνια που αναφέρεις θα έχει γίνει μεγάλη χρήση.
Μήπως γνωρίζεις που πήγαινε ο γνωστός σου το όργανο για service, λιμαρισμα τάστων η και αλλαγή ?

Καλησπέρα σε όλους!!!
Τελικά έχει αγοράσει κάποιος από εδώ μπουζούκι solist;
Αξίζει για σαν αγορά budget οργάνου;

Solist Έχω αγοράσει και παίζω εδώ και 2 χρόνια. ΔΕΝ είναι ποιοτικα όργανα και είναι καθαρά μαζικής παραγωγής, που αν και συνηθως δεν θα έφερνε κακό, στην προκειμένη περίπτωση είναι εμφανέστατο ότι ο ποιοτικός έλενχος ΔΕΝ γίνεται. Η ““φιγούρα”” του, μαζί και με το μάνικο και την ταστιέρα ΔΕΝ είναι πραγματικά, αλλά ένα περιέργο χαρτί τυπομένο για να μοιάζει με έβενο (ταστιέρα) και η φιγούρα είναι απλά χαρτί τυπωμένο…σε ηχητικα πλαίσια είναι υπερβολικά μέτριο, αλλά έχει αντέξει τα 2 χρόνια που το έχω και παίζω, αν και το προσέχω αρκετά καλά και δεν έχει ζημιές και δεν έχει φάει υγρασίες κλπ κλπ.

2 «Μου αρέσει»

Αγόρασα ένα τρίχορδο πριν ένα χρόνο, μάλλον σολίστ (δεν γράφει τίποτα πάνω) , ενώ ήμουν άσχετος εντελώς αντί 265# . Αφού παιδεύτικα αρκετά κατάλαβα ότι χρειάζεται δύναμη στα δάχτυλα και ταστάριζε σχεδόν σε όλες τις νότες, ο μεγάλος καβαλάρης έφευγε συνέχεια από την θέση του και όταν πήγαινα να σύρω τα δάκτυλα έβρισκαν στα αλιμάριστα τάστα. Ο μάστορας λείαν επιεικώς με 50# Μπορούσε να λιμάρει τα σιδεράκια των τάστων , να σταθεροποιήσει τον καβαλάρη, να αλλάξει τα πλαστικά στους καβαλάρηδες και να βάλει κοκαλάκια εκεί που πατάνε οι χορδές και τέλος να κατεβάσει τίς χορδές πιο χαμηλά. Αντί αυτού κάπως κατά τύχη βρήκα ένα τρίχορδο του Μάτσικα μεταχειρισμένο με θήκη βαλίτσα Όλυμπος καί μαγνήτη για ενισχυτή, αντί 400# . Είναι ασυγκρίτως καλύτερο, όμως η τιμή μου φαίνεται χαμηλή για αυτό το όργανο. Αν το δεί κάποιος που γνωρίζει από όργανα θα μου πει περισσότερα. Αν από την αρχή έδινα ας πούμε 800 # θα ήταν καλύτερα. Τώρα έχω ένα μπουζούκι περίσσευμα . Αναρωτιέμαι αν μπορώ να το πουλήσωυ. Επειδή είμαι περίεργος να να δω πως θα γίνει μετά την επισκευή, αν δεν πωληθεί, θα το επισκευάσω, διότι φαίνεται αντοχής πράγμα και είναι εντελώς καινούργιο. Ελπίζω ότι γράφω να βοηθήσουν όποιον δεν γνωρίζει πολλά και θέλει να αγοράσει κάποιο όργανο.

βαλτε και καμια φωτογραφια να εχουμε καλυτερη αποψη…

Έβγαλα φωτογραφίες αλλά δεν γνωρίζω πως να τις προβάλω. Όταν μπορέσω θα το κάνω ελπίζοντας να μάθω τι αγόρασα. Ευχαριστώ για την απάντηση.