Βοήθεια στην αγορά οργάνου

Καλησπέρα σε όλους, αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν στην προηγούμενη ανάρτηση. Πήγα λοιπόν σήμερα να κάνω έρευνα για μπουζούκι. Μου έδειξε ο καταστηματάρχης (που διδάσκει και μπουζούκι) 2 τρίχορδα που είχε. Ένα στα 550 ευρώ και το άλλο στα 900. Και τα δύο ήταν από τον ίδιο οργανοποιό . Μου πρότεινε να αγοράσω , σαν καινούργιος, αυτό της τάξεως τον 500σιων . Εσείς ποιο μου προτείνετε? Να αγοράσω μια και καλή ένα ακριβό; Η να ξεκινήσω με το πιο φθηνό. Κάνω αυτή την ανάρτηση για να έχω και μια δεύτερη γνώμη!

Προσωπικά είμαι πάντοτε υπέρ του «μια και καλή». Δε βλέπω τι πλεονέκτημα υπάρχει στο να αγοράσει ο αρχάριος ένα μέτριο όργανο και όταν μάθει καλύτερα να προχωρήσει σε καλύτερο όργανο. Εκτός των άλλων, αν το εξ αρχής φτηνό το δώσεις μεταχειρισμένο, φτηνότερα, τι θα σου μείνει από λεφτά; Ψίχουλα.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε να πάρεις το ακριβό. Αν των 500 σ’ αρέσει, πάρε των 500.

Ευχαριστώ για την απάντηση, απλά νιώθω λίγο χαμένος καθώς δεν έχω ένα μέτρο σύγκρισης . Δηλαδή, πως θα καταλάβω αν το 900αρι αξίζει τόσα λεφτά και το 500αρι αντιστοίχως; Η διαφορά στον ήχο , στο αυτί μου τουλάχιστον δεν ήταν τόσο διαφορετική.

για αυτούς τους λόγους, δεν πας μόνος και έρημος να κάνεις επιλογή.
πας με κάποιον που γνωρίζει από όργανα.
παρε το φθηνό, γιατι αν δεν μαθεις θα εχεις άλλοθι πως φταιει το φθηνό οργανο που δεν έμαθες :grinning:

Χαχα! Δυστυχώς δεν γνωρίζω κανέναν που να γνωρίζει από μπουζούκι…

Ο οργανοποιός δεν σου εξήγησε που οφείλεται η διαφορά όσον αφορά τα δυο όργανα?Γιατί για παράδειγμα το φτηνό μπορεί να μην έχει φιγούρες ενώ το άλλο να είναι φορτωμένο με όστρακα.Το ένα να έχει πιο ακριβή ξυλεία από το άλλο και διάφορα άλλα.

Δεν πήγα σε οργανοποιό, σε έμπορα πήγα ο οποίος τα πήρε από οργανοποιό… μου είπε απλά να προτιμήσω σαν αρχάριος το πιο φθηνό.

Θυμάμαι ότι σε παλιότερες συναφείς συζητήσεις έχουν δοθεί κάποιες πολύ συγκεκριμένες συμβουλές από έμπειρους προς αρχαρίους: να είναι το μανίκι έτσι, ο τάκος έτσι… Και πάλι, χωρίς εμπειρία ακούγονται πολύ αόριστα, αλλά από το τίποτα είναι ένας μπούσουλας.

Μιλάμε τώρα για τυχόν κακοτεχνίες που θα πρέπει να ελέγξεις. Ο ήχος αυτός καθαυτός είναι θέμα γούστου. Υπάρχει το υποκειμενικό «μ’ αρέσει / δε μ’ αρέσει» και μπορεί να υπάρχουν και τα αντικειμενικά προβλήματα.

πες που εισαι και ισως βρεθει κάποιος να σε βοηθήσει.

Είμαι απο κομοτηνή!@

ναι αλλα που θα αγοράσεις οργανο?
στη Σαλονίκη ισως?

Έχουμε εδώ δύο καταστήματα , αρα μάλλον απο εδώ. Ο ένας μάλιστα έχει και σελίδα που μου την έβγαλε στο ίντερνετ και μόλις τώρα έμαθα ότι έχει μαγαζί και εδώ , Νάκας λέγεται . Δεν γνωρίζω αν κάποιος έχει αγοράσει απο εκεί η έχει ακούσει τίποτα( απο το online καταστημα φυσικά)

το Νακας ειναι πανελλαδική φίρμα με εδρα την Αθήνα.
δεν φτιάχνουν αυτοι τα όργανα εμποροι ειναι.

1 «Μου αρέσει»

Γενικά δεν πολυπροτείνεται ο Νάκας. Το όνομά του το έχτισε με τα πιάνα, και είναι επίσης καλή πηγή για μουσικές εκδόσεις, αξεσουάρ και τέτοια. Για λαϊκά όργανα θεωρείται λύση ανάγκης.

1 «Μου αρέσει»

… φιλε ακου τι εκανα εγω…αφου γυρνοβολησα για αρκετο καιρο στο ιντρερνετ κ στις σελιδες των οργανοποιων…μια μου αρεσε…ηταν καλα στημενη ,παρουσιαζε τα οργανα …τιμες δεν ειχε…ειπα σε αυτον θα παω…χωρις να ρωτησω κανενα,κ εγω δεν ειχα κανενα γνωστο για συμβουλες…πηγα τον βρηκα …του ειπα …ειμαι ασχετος θελω ενα μπουζουκι φιαξε μου εσυ ενα με 1000ευρω…τον αφησα μονο του …μου το εφτιαξε …εντομεταξυ των ξεχρεωνα με δοσεις…μου εκανε κ αυτη την ευκολια…το πηρα…μ συστησε κ δασκαλο…κ ειμαι χαρουμενος γιατι οποιος το επιασε δεν μου ειπε κακα λογια…κ κατι τελευταιο που ειπε ο δασκαλος προχτες…οτι το καλο οργανο με τον ομορφο ηχο…σε σπρωχνει να παιξεις,να μαθεις,να τραβηχτεις,να σκαψεις πιο πολλυ…σου μιλαει ρε παιδι μου κιας παιζεις δυο νοτες…ενω το φτηνο…ειναι φτηνο…!!!.ελπιζω να βοηθησα εστω κ λιγο…!!!

1 «Μου αρέσει»