Αγορα νεου μπουζουκιου

καλησπερα στο φορουμ.πρωτη φορα που γραφω,.σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα νεου μπουζουκιου 8χορδου,ειμαι ερασιτεχνης και τα δεδομενα μου ειναι τα εξης:1)δεν θα παω σε αγορα απο καποιο γωστο οργανοποιο λογω κοστους 2)μπορω να διαθεσω 1500€ +/- κατι λιγο ακομα …ΑΛΛΑ θα ηθελα να γινει με δοσεις(ατοκες) ,και απο οσο γνωριζω οι οργανοποιοι συνηθως δεν δεχονται καρτες η δοσεις(εκτος αν κανω λαθος) 3)θα το ηθελα ετοιμοπαραδοτο (για αυτο λεω οχι σε κατασκευη εξ αρχης) η εστω με λιγες μερες χρονο παραδοσης. με βαση αυτα εχω καταληξει σε αυτα τα δυο

αυτο που θα ηθελα ειναι αν καποιο μελος εχει καποιο απο αυτα στην κατοχη του η εχει δοκιμασει καποιο απο τα δυο να πει μια αποψη για να εχω μια πρωτη εικονα πριν παρω τους δρομους (και λογω περιορισμενου χρονου ειναι και αυτο δυσκολο).
τελος αν υπαρχει αλλη προταση με αυτα τα κριτηρια εννοειται πως ειναι καλοδεχουμενη.ευσχαριστω για τη φιλοξενια!!

Για τα λεφτά που δίνεις καλύτερα να πας σε οργανοποιό. Εάν θες όμως να πάρεις όπως και να έχει κάτι “βιοτεχνικό/βιομηχανικό” πήγαινε με τα μισά λεφτά σε Μάτσικα ή Στάμκο. Μη δώσεις όμως παραπάνω από αυτά.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

5 «Μου αρέσει»

Μια χαρά σου τα είπε ο Άλεξ, αλλά από τα γραπτά σου καταλαβαίνω ότι έχεις κάψα για ένα ακριβό φιγουρατο 8χορδο σε χρόνο μηδέν χωρίς να έχεις τα λεφτά.
Με αυτά τα κριτήρια θα πας σε ένα από αυτά τα 2 που θέλεις γνωρίζοντας όμως ότι με τα ίδια λεφτά θα έπαιρνες από οργανοποιους πολύ ανώτερα όργανα και ότι με 600-700 παίρνεις πιθανότατα ποιο ποιοτικά όργανα από μάστορες χωρίς φρου φρου…

Η απόφαση είναι δικιά σου εφόσον γνωρίζεις και τα θετικά και τα αρνητικά.

1 «Μου αρέσει»

Οπως ειπανε πηγαινε στον Σταμκο και θα παρεις μπουζουκι οπως το περιγραφεις με τα λεφτα που διαθετεις αλλα θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο οτι και να συμβει θα ειναι εκει να το διορθώσει.

2 «Μου αρέσει»

Να ρωτήσω κάτι παιδιά.

Βλέπω ότι η ανάρτηση για το ένα από τα δύο μπουζούκια που ζαχαρώνει ο @yannisp λέει “60 ντούγες”.

Για τις πολλές ντούγες έχει επανειλημμένως τονιστεί εδώ ότι: πρώτον, δεν κάνουν το όργανο καλύτερο, και δεύτερον συχνά είναι ψεύτικες, δηλαδή αυτό που φαίνεται σαν δύο ή τρεις ή τέσσερις ντούγες ψιλές-ψιλές είναι μία, φαρδύτερη και με χαραγμένα ένα ή περισσότερα δήθεν χωρίσματα.

Η ερώτηση αφορά το δεύτερο, και είναι: υπάρχει πιθανότητα γνωστός οίκος σαν τον Μάτσικα να λέει ευθέως «60 ντούγες» χωρίς να είναι στ’ αλήθεια τόσες;

Έτσι τις μετράνε, άσχετα αν είναι πραγματικές ή χαραγμένες Οπότε και ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να διαφημίζει εκατόν ογδομήκοντα ντούγες. Που να δεις και το λεγόμενο ψαροκόκαλο, 4000 μόνο για κόλλες και φιλέτα.

… και βέβαια από ήχο, άσε καλύτερα… Ασήκωτο θα ήταν το οργανάκι.

Τετράχορδο, δεν έχω γνώμη.

Α!

και παραγεμίσματα, μέχρι να επιτρέψει ανέβασμα το σύστημα…