Θα ήθελα να με βοηθήσετε αν αξίζει τον κόπο να αλλάξω σκάφος τρίχορδου μπουζουκιού.ειναι ένα όργανο 30ετιας,και είναι ήταν κρεμασμένο για περίπου 20….και μάλλον ήρθε η ώρα να ξαν’ασχοληθώ…έχει ανοίξει το σκάφος αρκετά και είμαι σε απόγνωση.αξιζει;η θα ήταν προτιμότερο να πάω σε αγορά ενός τζουρα; ευχαριστώ!
Καλώς ήρθες!
Το καλό με τις δουγιες είναι ότι επισκευάζονται και δεν χρειάζεται αλλαγή σκάφους. Αναλόγως την ζημιά βέβαια, και αν αξίζει το όργανο να επισκευαστεί.
Καλώς σας βρήκα!
Εκ των προτέρων ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!δεν μπορώ να πω πως δεν με καλύπτει μιας και είμαι ερασιτέχνης…δεν ξεκουρδιζεται τόσο εύκολα και με ικανοποιητικό ήχο.απο εκεί και πέρα,δεν έχω ιδέα πόσο μπορεί να κοστίζει μια τέτοια αλλαγή..
Θα βρεις ένα μάστορα στην περιοχή σου και θα σου πει τιμή. Γενικά είναι συνηθισμένη επισκευή το κόλλημα ή η αντικατάσταση δουγών, το πλεονέκτημα τους είναι ότι επεμβαίνεις μόνο σε όσες έχουν ζημιά και όχι σε όλο το σκάφος όπως στα σκαφτά όργανα.
Υγ: όταν γράφετε “σκαφτά” με οτοκορεκτ, γυρίστε πίσω και διορθώσετε το ![]()
Κάποια στιγμή είχε πέσει κάτω και έκανε το πρώτο ράγισμα αλλά δυστυχώς με τα χρόνια άνοιξε και ως αποτέλεσμα είχε να αδυνατίσει και να ανοίξει και αλλού…ποιον οργανοποιο θα μπορούσα να βρω που να κάνει επισκευές γιατί ψάχνω μέσω ίντερνετ και δεν είμαι σε θέση να κρίνω σωστό επαγγελματία και άνθρωπο.μαλλον καταλήγω στον Ζαρανη.(Αργυρούπολη)
Μια χαρά είναι ο Πέτρος ο Ζαρανης, αν είσαι κοντά του. Αν το έχεις αφήσει καιρό με την ζημιά πιθανόν να έχει πετσικαρει και σταθεροποιηθεί στη λάθος θέση, οπότε δυσκολεύει η επισκευή. Σε κάθε περίπτωση, ας το δει ο μάστορας από κοντά γιατί από την οθόνη δεν γίνεται διάγνωση.
Νίκο σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον θα επικοινωνήσω με τον μάστορα και θα ενημερώσω για τη πορεία!
ΥΓ Έχεις να προτείνεις κάποιον άλλο μάστορα;
Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι;
Χαλκιδα,όποτε μου είναι εύκολα τα καταστήματα της Αθήνας
Αν θες βάλε καμία φωτογραφία. Στο κέντρο έχει πολλούς μαστόρους.
Βλέπεις περίεργες ρωγμές στην ένωση με το μανικο; Οι χορδές έχουν σηκωθεί πολύ ψηλά; Ελπίζω να μην το είχες κουρδισμένο όλο αυτόν το καιρό.
Όχι,δεν ήταν κουρδισμενο,ούτε ρωγμές βλέπω στο μανικο δεν νομίζω να χάνει όπως το βλέπω με το μάτι.βεβαια αν παίξω δύο - τρία τραγούδια η La ξεκουρδιζεται σχετικά εύκολα.
Ωραία! Στο κέντρο μπορείς να περάσεις και από τον Τουλίκα που είναι πολύ τίμιος.
Ωραία , σε ευχαριστώ!θα τον δω και αυτόν.
Νίκο, επειδή είχες ασχοληθεί …να σε ενημερώσω πως πήγα πρώτα στον Τουλικα,ο οποίος όντως ήταν πολύ ωραίος σαν άνθρωπος και εμπνέει μια σιγουριά ,μου είπε τι θα ήταν σωστό να κάνω στο όργανο αλλά δεν θα άξιζε μια τέτοια επισκευή.Οποτε πήγα και στον Ζαρανη ο οποίος και αυτός άνθρωπος μου είπε τι θα ήταν σωστό να γίνει αλλά οικονομικά δεν αξίζει…παρ’ολα αυτά,θα μπορέσει να κάνει δύο τρεις κινήσεις στο όργανο για να γίνει ξανά λειτουργικό μέχρι να καταφέρω να κάνω μια νέα αγορά.
Είναι τίμιοι μάστορες και οι δύο!
Καλησπέρα Κωστή! Συμπέρανα πως δεν έπαιζες για πολύ καιρό και είσαι ακόμα σε στάδιο εκμάθησης.Η γνώμη μου είναι πως οι τζουράς δεν είναι λογικό να είναι το μοναδικό όργανο μαθητευομένου.Δεν διευκολύνει την εκμάθηση. Νομίζω πως πρώτα μαθαίνει κάποιος μπουζούκι και κατόπιν συμπληρωματικά και για να κάνει το γούστο του, παίρνει και τζουρά.
Καλημέρα και σε σένα Περικλή!έπαιξα πιτσιρικάς για 7-8 χρόνια και μετά ασχολήθηκα αυτοδίδακτα με τη κιθάρα.οποτε καταλαβαίνεις πως παίζω ερασιτεχνικά παρόλα αυτά επειδή είδα και κάποια όργανα από κοντά μάλλον και το επόμενο θα είναι μπουζούκι…