Παλιό τρίχορδο μπουζούκι

Καλημέρα σε όλους. Θα σας ξανά ενοχλήσω και πάλι για παλιό όργανο που έπεσε στα χέρια μου. Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία ή ιδέα καλοδεχούμενη. Γενικώς το όργανο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση χωρίς σπασίματα. Έχει ένα ελαφρύ σχετικά σκεύρωμα. Αυτός που μου το έδωσε, ισχυρίζεται ότι το έχει στα χέρια του από τον πατέρα του πάνω από 50 χρόνια! Να προσθέσω ότι το χάρτωμα εσωτερικά είναι μπλε, αν έχει κάποια σημασία.

2 «Μου αρέσει»

Έχω δει σχεδόν ίδιο με ταμπέλα μουσικού οίκου Ανθομελιδη Θεσσαλονίκης.
Εικάζω ότι το όργανο αυτό πρέπει να είναι ~1965.

1 «Μου αρέσει»

Και τι εστί Οίκος Ανθομελίδη Μπάμπη; Ξέρουμε κάτι παραπάνω; Πάντως το 1965 συμπίπτει με τα λεγόμενα του

καλημέρα! ο Ανθομελίδης είναι μεταπράτης τύπου Νάκα (ο Νάκας της εποχής του, πλήθη μαθητών των δεκαετιών 70-80, ίσως και παλιότερα, ανάμεσά τους κι εγώ, αγόραζαν μελλόντικες, τετράδια για πεντάγραμμα και ό,τι μπορείς να φανταστείς). Πουλάει διάφορα όργανα και αξεσουάρ (κλειδιά, διαπασών κτλ). Έχει πολλά όργανα από τρίτες χώρες και ανάμεσα σ’ αυτά τζουράδες και μπουζούκια κατασκευασμένα σε Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία. Κάτι τέτοιο υποπτέυομαι και γι αυτό, μου φαίνεται Ιταλική ή Γερμανική κατασκευή.

3 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα σε όλους. Τελείωσα σχεδόν με το μπουζούκι. Ρύθμιση θέλει γιατί καθόταν πολλά χρόνια και κάνει τσαλιμάκια, αλλά θα στρώσει. Σας στέλνω κάποιες φώτο να το δείτε. Πολύ όμορφο για τα δικά μου γούστα

6 «Μου αρέσει»