Θα ήθελα να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο μπουζούκι και θα ηθελα να ρωτήσω απο την εμπειρία σας ως αγοραστές και μουσικοί τι θα πρέπει να προσέξω πανω στο όργανο έτσι ώστε να ειναι λειτουργικό. Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε χορδές για αρχάριους (και για τριχορδο και για τετραχορδο). Τέλος ξέρετε κάποιον στην Αθήνα που κάνει επισκευές οργάνου και εγκατάσταση μαγνήτη;
Σας ευχαριστώ πολυ όλους για το χρόνο σας και εύχομαι καλή χρονιά.
Καλημέρα, χορδές για αρχάριους δεν το έχω ξανακούσει. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ενδεδειγμένο, απλά να βρεις κάτι αφού πάρεις όργανο, με αυτό που σου προτείνει ο μάστορας/δάσκαλος ή αυτές που νοιώθεις ότι σε βολεύουν. Γενικά πάντως, μην πας σε κάτι ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό σαν διαμετρήματα.
αν πας για μεταχειρισμένο, τσεκ σε (ή καλύτερα στον) κατασκευαστή, αν δεν ξέρεις τα βασικά από οργανοποιία. Πρέπει να ελεγχθεί το όργανο ως προς την κατάσταση και στατικότητα του μπράτσου και του ύψους χορδών, ο τάκος, η κατάσταση της ταστιέρας, για χτυπήματα/κρυφά ανοίγματα στο καπάκι και στο σκάφος, για ξεκολλημένα καμάρια, η ένωση μπράτσου/καράολου, φάγωμα τάστων κτλ κτλ
Προσωπικά θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον που γνωρίζει για να το ελέγξει αν είναι μεταχειρισμένο εφόσον δεν μπορείς ο ίδιος και σε καμία περίπτωση μην πάρεις από το ίντερνετ χωρίς πρώτα να το δεις από κοντά και να παίξεις γιατί όσο ωραίο και να σου φενεται από την φωτογραφία μπορεί παιχτικα να είναι χάλια και να θες άλλα τόσα λεφτά για επισκευή.
Όταν λέμε αρχάριος, πόσο αρχάριος; Θα πρωτοξεκινήσεις τώρα ή παίζεις ήδη;
Ρωτώ γιατί είναι σημαντικό να μπορείς να κρίνεις μερικά πράγματα σαν αυτά που λένε οι δύο προλαλήσαντες. Αν δεν αισθάνεσαι πολύ σίγουρος για την κρίση σου, καλό θα ήταν να κάνεις τη δουλειά μαζί με κάποιον που ξέρει και που τον εμπιστεύεσαι, αν βρίσκεται τέτοιο άτομο.
Τωρα αρχίζω να παίζω. Εχω επαφή με κιθάρα και αποφάσισα να ξεκινήσω να μαθω να παιζω λιγο μπουζουκι. Δυστυχώς εδω στην Αθήνα δάσκαλο ή γνώστη δεν εχω να μου αξιολογήσει το όργανο.