Παιδεία καλησπέρα από την βροχερή Πάτρα και κάλως σας βρήκα στο ωραίο φόρουμ- παρεακι που έχετε φτιάξει εδώ και τόσα χρόνια!! Ανακαλυπτωντας το φόρουμ μου ξαναγενηθηκε η επιυθμια να ασχοληθω με το μπουζουκι χωρις την απαίτηση να γινω κάποιος τρελός παίχτης αλλα να παίζω για την παρτυ μου και να γουστάρω και αργότερα παρειστικα με άλλους φίλους που παίζουν μουσική .Πριν περίπου 15 χρόνια έκανα 2 χρόνια μαθήματα με δάσκαλο (βεβαία μάλλον το μόνο που θυμάμαι είναι το ζεμπέκικο της ευδοκιας και ότι έκανα 2 χρόνια μαθήματα) και τότε είχα αγορασει ένα μπουζούκι 4 (8) χορδο από ένα μαγαζί της πόλης μου που πουλούσε μουσικά όργανα και μου είχε πει ότι κατασκευάζεται στο Μεσσολογγι. Το εν λόγο μπουζούκι αυτή την στιγμή δεν είναι στα χεριά μου θα είναι όμως εντός κάποιων ήμερων λόγο ότι το είχα δανείσει σε κάποιον φίλο. Μέτα από αναζήτηση στο ιτερνετ είδα ότι στο Μεσσολογγι είναι το εργσατηριο του κ. Ματσικα και πιθανων το μουζουκι που εχω να ειναι κατσκευης του. Αυτες τις μέρες για να ξαναασχοληθω με το μπουζουκι δανειστικά ένα 3 (6) χορδο ενός φίλου και το ερωτεύτηκα πραγματικά!!! Μετανοιωσα που πριν τόσα χρόνια άκουσα την προτροπή του δάσκαλου μουσικής που είχα να πάρω 4χορδο και όχι 3 χορδο σε σημείο που θεωρώ ότι αν είχα ξεκινήσει εξ αρχής με 3 χορδο ενδέχεται να μην το είχα παρατήσει! Η ερώτηση μου είναι όταν πάρω το δικό μου 4χορδο πίσω και είναι όντως του κατασκευαστή αυτού και είναι σε καλή κατάσταση αν πάω στο εργαστήριο του μπορώ να το κάνω ανταλλαγή με κάποιο άλλο 3χορδο και χρηματική διάφορα εκ μέρους μου η αυτό που λέω δεν γίνεται?
Αγαπητέ φίλε Δημήτρη, τα πάντα γίνονται ή, τίποτα δεν γίνεται, ανάλογα με το ποιαν απάντηση θα πάρεις απ’ το εργαστήριο. Δεν έχεις λοιπόν παρά να πάρεις το οργανάκι υπό μάλης και να εμφανιστείς στο εργαστήριο του κ. Μάτσικα. Το πιθανότερο πάντως είναι να βρεθεί κάποιος τρόπος να κάνεις αυτό που επιθυμείς, είτε στο συγκεκριμένο εργαστήριο είτε κάπου αλλού. Where there is a will, there is a way, λέγανε στο χωριό μου…
Λογικά θα γίνεται, εκτός αν κάποιος το ‘χει ως θέμα αρχής να μη δέχεται τέτοιες ανταλλαγές, πράγμα που δεν το ξέρω για τον Μάτσικα. Όμως θα σ’ το πάρει σε μια τιμή που θα ορίσει αυτός, εκτιμώντας την ποιότητα και την κατάσταση του οργάνου (δηλαδή τελικά την τιμή που θα μπορέσει να το πουλήσει με κάποιο εύλογο κέρδος).
Πιστεύω ότι και μια δραχμή να σ’ το πάρει, συμφέρει, από την άποψη ότι θα πάρεις το όργανο που θέλεις μια δραχμή φτηνότερα, ενώ η άλλη προοπτική θα ήταν να μείνεις με το όργανο που δε θέλεις.
Ρώτα τον ίδιο.
Το κατάστημα το βλέπω δύσκολο να το πάρει.Δεν έχω δει να πουλάει μεταχειρισμένα.Μπορείς να προσπαθήσεις να το πουλήσεις και να βάλεις λίγα ακόμα για να αγοράσεις τρίχορδο αφού σου αρέσει καλύτερα.
Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντσεις σας!! Λογικα θα μπει προς πωληση εαν αξιζει το οργανο οπως λεει ο πεπε και ο Λαμπρος.Το οργανο το πηρα πισω στα χερια μου σημερα και δεν εχει καποιο ταμπελακι εσωτερικα η καποιο διακριτικο που να αναγραφει κατασκευαστη οποτε θεωρω την εικασια μου οτι ειναι του συγκεκριμενου μαστορα ατοπη.Προκειμενου να μην ανοιξω νεο θεμα να παραθεσω σε αυτο το νημα καποιες φωτογραφιες μηπως καποιος πιο σχετικος απο μενα μπορει να το αναγνωρισει(οσο ειναι εφικτο απο φωτογραφιες )? Οχι οτι αν το πουλησω περιμενω να βγαλω μια περιουσια αλλα να ξερω τι ειναι και που να κινηθω
Ναι, ανέβασε φωτογραφίες αν θες. Τα σχέδια του Ματσικα είναι γνωστά. Επίσης κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι υπάρχει και κάποιος άλλος οργανοποιός στο Μεσολόγγι.
Το μπουζούκι ειναι αγορασμενο το 2005 ή το 2006 γυρω στα 450-500 € αν θυμαμαι καλα. Εχει αγοραστει απο μαγαζι στην Πάτρα και ειχαν πει οτι εχει φτιαχτει σε εναν οργανοποιο στο Μεσολογγι.Μαλλον δεν εχει βεργα μιας και δεν βλεπω καπου υποδοχη για Αλέν και ειναι αρκετα ελαφρυ.Αν καποιος μπορει και ξερει να μου δωσει καποιες πληροφοριες για το οργανο και ποια ειναι η αξια του