Αγόρασα ένα μπουζούκι στις αρχές του μήνα από κατάστημα, και σήμερα παρατήρησα ότι έχει ρωγμή μεταξύ του μάνικου και του σκάφους.
Έστειλα mail στο κατάστημα που το πήρα..Από την εμπειρίας σας, επιτρέπεται κάτι τέτοιο τόσο σύντομα σε νέο προϊόν? Δεν το χρησιμοποίησα πολύ λόγω δουλειάς. Θα βγάλω πιστεύετε άκρη? ή θα βρει κάποια δικαιολογία το κατάστημα για να αποφύγει την αντικατάσταση?
Κάτσε να δούμε τι θα σου απαντήσουν. Οι προβλέψεις δε χρησιμεύουν σε τιποτα.
Εγγύηση υπάρχει;
Αν έχεις τη δυνατότητα, πριν λάβεις απάντηση δείξ’ το σε κάνα μάστορα να σου εκτιμήσει τη σοβαρότητα της ζημιάς. Κατ’ αρχήν εγώ θα δεχόμουν την επισκευή, όχι όμως αν η ζημιά δείχνει να υποκρύπτει γενικότερα κακή κατασκευή.
Τα μπουζούκια τα φτιάχνουν οργανοποιοί, ή μικρά εργαστήρια μαζικής παραγωγής, ή βιοτεχνίες (ή συνδυασμός αυτών). Άν είναι τέτοια περίπτωση (βιοτεχνία, πχ Μάτσικας) έχεις ελπίδα να συνεννοηθείς.
Τα καταστήματα (Νάκας ή κάποια ιντερνετικά μαγαζιά) απλά μεταπωλούν όργανα από μάστορες, συνήθως ανώνυμους, και δύσκολα βγάζεις άκρη.
Τελικά ανταποκρίθηκε το κατάστημα που πήρα το μπουζούκι. Όχι με τον καλύτερο τρόπο. Στην αρχή ο τεχνικός πήγε να το ρίξει σε εμένα λέγοντάς μου ότι το έλεγξε πριν το πάρω από το κατάστημα και ότι δεν υπήρχε η ρωγμή οπότε την έκανα εγώ μου είπε με κάποιο χτύπημα αλλά όπως και να έχει θα μου το ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΝ δωρεάν. Του εξήγησα ότι αποκλείεται να έχει γίνει από εμένα διότι δεν έχω προλάβει καν να ασχοληθώ με το όργανο. Να έχω παίξει 5 φορές με το ζόρι από όταν το πήρα και το έχω μέσα στη θήκη του σε συγκεκριμένο σημείο. Επίσης του είπα ότι δεν ξέρω πόσα χρόνια το έχετε εσείς στο μαγαζί αλλα σε 20 μέρες που το έχω εγώ αποκλείεται να παθαινε τετοια ζημιά. Οπότε είναι δική σας ευθύνη. Και τότε μου λέει ότι είναι φτηνό μπουζούκι και έχει φτηνά υλικά κατασκευής και γι’αυτό σκεύρωσε και τέτοια. Άρα του λέω ότι είτε μου το επισκευάσετε είτε μου το αντικαταστήσετε θα παθεί το ίδιο σε μικρό πάλι χρονικό διάστημα; Όχι μου λέει δεν σημαίνει ότι θα το ξαναπάθει. Εμένα πάντως δεν με έπεισε, και επίσης ποιός μου λεει ότι δεν θα το στοκαρουν και θα το βαψουν απλά όπως είναι και θα μου πουν ότι το φτιάξανε; Σκέφτομαι να τους το πάω αφούν αναλαμβάνουν δωρεάν την επισκευή και μόλις το πάρω πίσω την ίδια μέρα να το πάω σε ένα σωστό οργανοποιείο να μου πουν τη γνώμη τους.
Ναι φυσικα και εχω. ΖΑΡΑΝΙΚΑΣ λεγεται το καραστημα. Ειναι στο περιστερι. Δεν ειναι οργανοποιειο αλλα μαγαζι με μουσικα οργανα. Λαθος μου απο την αρχη που απευθυηνθηκα σε τετοιο μαγαζι απο την αρχη και οχι σε οργανοποιειο αλλά να σας πω την αλήθεια μου ήταν το μόνο κατάστημα που έκανε 12 άτοκες δόσεις. Αυτός ήταν και ο μόνος λόγοσ που το επέλεξα. Και δεν ημουν και στο φορουμ τοτε ωστε να ρωτησω.
Δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω το κατάστημα ή το συγκεκριμένο όργανο αλλα θα πω το εξής: Έχω ένα τζουρά ο οποιός φτιάχτηκε για εμένα.Όταν πρωτοκουρδίστηκε και πηρε τις πρώτες τάσεις το μανίκι έσκασε ακριβώς εκεί το βερνίκι και έκανε αυτή τη γραμμή. Το μανίκι όμως ποτέ δεν κούνησε και είναι 16 χρόνια κουρδισμένο πλέον. Μπορεί να συμβεί όταν το όργανο δεχτεί τις πρώτες τάσεις να κατασταλάξει κάπου και να φανεί μια γραμμή στην ένωση γιατί το βερνίκι δεν έχει την ελαστικότητα να προσαρμοστεί στην τάση των χορδών. Μιλάμε για ζημιά αν το μανίκι έχει κουνηθεί απο τον τάκο και το ύψος χορδών είναι αισθητά ψηλότερο και αντιμετωπίζεις γενικά αστάθεια. Αν δεν συμβαίνουν αυτά απλα το βερνίκι σου έχει μια γραμμή. Καλύτερα να το δει κάποιος απο κοντά.
Μακάρι φίλε μου να είναι αυτό που έτυχε και σε εσένα αλλά όπως είπες κι εσύ ο τζουράς φτιάχτηκε για εσένα οπότε πιστεύω ότι χρησιμοποιήθηκαν πολύ καλύτερα υλικά κατασκευής. Γι’αυτό έστειλα και τις χορδές για να δείτε ότι και αυτές είναι ψηλά. Είναι περίπου 0,6cm απόσταση από το 12ο τάστο και περίπου 1cm στο τέλος της ταστιέρας.
Έβαλα αντίδραση “δάκρυ” γιατί δεν υπάρχει αντίδραση αποδοκιμασίας. Όχι για σένα βέβαια, αλλά για τον Ζαρανίκα. Που νομίζουν ότι επειδή κάποιος πήρε ένα φτηνό όργανο και συνήθως μέσω ίντερνετ, δεν θα ασχοληθεί όταν βγει σκάρτο.
Δεν υπάρχει λάθος, εσύ πήγες σε ένα κατάστημα και διάλεξες ένα προϊόν. Το κατάστημα όφειλε να έχει εξασφαλίσει την ποιότητα του προϊόντος και να τηρήσει τους όρους της εγγύησης.
Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι, και να είναι επισκευάσιμη η ζημιά. Συνήθως σε αυτήν την κατηγορία τα όργανα δεν επιδέχονται επισκευή ή δεν συμφέρει οικονομικά.
Κι εγω πιστεύω ότι όπως και να το επισκευάσουν (αν το επισκευάσουν) θα είναι τέρμα προχειροδουλειά και δεν θα αργήσω να έχω το ίδιο πρόβλημα πάλι. Τίποτα αποδέχομαι το λάθος μου και τη βιασύνη μου αλλά παραδέχομαι και τον λόγο που το πήρα απο το συγκεκριμένο κατάστημα όπως προανέφερα ήταν οι δόσεις. Καλώς η κακώς χωρίς δόσεις δεν θα μπορούσα να το πάρω και δυστυχώς οι περισσότεροι ή δεν κάνουν καθόλου ή το πολυ μέχρι 6.
Εκεί είναι που την πάτησα κι εγώ. Από τη λαχτάρα μου να πάρω μπουζούκι να ξεκινήσω να μαθαίνω βιάστηκα και δεν ψάχτηκα πολύ και τώρα θα το πληρώσω διπλό το μπουζούκι.
Εγώ δεν βιάστηκα κάπου.Μπορεί και να το επιδιορθώσουν.Μέχρι τότε όμως το παλληκάρι που θα δώσει λεφτά με κόπο δεν έχει όργανο.
Ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη του περιστατικού.
@alk Φυσικα και δεν ξέρουμε τι “είδους” επισκευή θα κάνουν αλλά όλα αυτά εγώ τα λέω ορμόμενος από την αντιμετώπιση που έιχα από τον τεχνικό. Χωρίς να το δει και να το εξετάσει από κοντά η πρώτη του αντιδραση ήταν να ρίξει το φταίξιμο σε εμένα και αμέσως μετά στα υλικα κατασκευής του οργάνου. Εύχομαι ειλικρινά να μην είναι μεγάλη η ζημειά.
Όταν παίρνεις ένα όργανο και μέσα σε ελάχιστο διάστημα χωρίς χρήση εμφανίζει τέτοιο σκευρωμα, η απάντηση είναι άμεση αντικατάσταση ή επισκευή χωρίς τσιριμονιες.
Πρόσφατα πήγα σε ένα καλό κατάστημα και πήρα δυο γερανούς την πιο φτηνή ποιότητα. Δεν είχα προσδοκίες να κρατήσει, αλλά όταν ο ένας έσπασε στο ξεπακεταρισμα και στο πρώτο σφίξιμο, το κατάστημα αμέσως μου πρότεινε ανταλλαγή την οποία και έκανα.
Είναι απλά τα πράγματα όταν θέλει κάποιος να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, ακόμα και στα πιο φτηνά προϊόντα.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω τον κανονισμό μας σχετικά με κριτικές οργανοποιών. Αν όντως θεωρούμε πως η συμπεριφορά κάποιου οργανοποιού είναι άξια αρνητικής κριτικής καλό θα ήταν αυτό να τεκμηριώνεται απο επιχειρήματα και όχι απο υποθέσεις. Σε αυτό στάδιο αυτό δεν βλέπω να έχει συμβεί.