Γνώμες για τον Κώστα Τσόπελα

Γεια σας φιλοι,
Σκευτομαι να παρω τζουρα απο τον Κωστα Τσοπελα, που φαινεται λιγοτερο γνωστος παρα αλλους ( Καφετζοπουλος, Βαρλας, κλπ.).
Βρηκα γνωμες στο φορουμ για τα οργανα του, αλλα λενε κυρια για την διακοσμηση και σχεδια, οχι για τον ηχο και ποιοτητα στην διαρκεια.

Μηπως εχει κανεις καποιες γνωμες η πληροφοριες να μου δωσει;

Βρήκα αυτό το βιντεάκι με τζουρά, εάν σε βοηθάει.


Και με μπουζούκι προσφορά

Για την τιμή που λέει (400 ευρώ) το ακούω καλόηχο… Βέβαια απαραίτητο είναι να το δοκιμάσεις ένα όργανο…

Ο Κώστας Τσόπελας ήταν συμμαθητής μου τον περασμένο χρόνο στη Σκύρο, όπου μας έκανε και μία παρουσίαση της κατασκευής του μπουζουκιού. Είναι σοβαρότατος και καταρτισμένος κατασκευαστής και όσα όργανά του είδα, άκουσα ή έπαιξα ήταν πάρα πολύ καλά.

Για τιμές, χρόνους κατασκευής κλπ. πρέπει να ενημερωθείς μόνος σου. Όσο για θέματα προσδοκόμενου χρόνου ζωής ενός οργάνου, για π.χ. τον Αναστάσιο Σταθόπουλο (και τον Στραντιβάρι…) υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία. Για τους νέους οργανοποιούς αυτό είναι κάπως δύσκολο να τεκμηριωθεί, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε βασιζόμενοι στα στοιχεία που έχουμε που, όπως ανέφερα, είναι πολύ θετικά.

1 «Μου αρέσει»

Προσωπικα, μου αρεσει η ιδαιτεροτητα και μοναδικοτητα των σχεδιων του. Εχω ξανα πει πως εχει καταφερει να συνδοιασει μοντερνα σχεδια σε βυζαντινες φορμες. Και εχει παρα πολυ καλο φινιρισμα στα οργανα του.

Δεν εχω παιξει οργανο του αλλα εμπιστευομαι την κριση του κυριου Πολιτη

Ενας “νεος” οργανοποιος , που σιγουρα με το χρονο θα αναδειξει το ταλεντο του.

χτές πέρασα από το εργαστήριό του, ευφράνορος 25 στο παγκράτι (κάπου αλλού στο φόρουμ αναφέρεται λάθος διεύθυνση). είχε ένα ωραίο μπουζούκι με μικρό σκάφος και κατάμαυρη φιγούρα, αλλά εκεί που το χάρηκα ήταν οι κιθάρες. μια σειρά από κιθαρόνια (οχταράκια) εμπνευσμένα από παλιές κιθάρες που έχει επισκευάσει κατά καιρούς. άλλο είχε ξερό και στακάτο ήχο, άλλο πιο γλυκό, και όλα με δυνατά σολιστικά καντίνια.
να σημειώσω επίσης επίσης πως ο κώστας είναι και καλός παίχτης, που επηρρεάζει θετικά την αντίληψή του για τα όργανα που φτιάχνει. και όλα αυτά σε καλές τιμές.

1 «Μου αρέσει»

Από την επόμενη φορά, θέλουμε και ντοκουμέντα. Φωτογραφίες, ηχητικά δείγματα κλπ. Να παίρνουμε και μια εικόνα :089:

Εγγραφα το ίδιο …φωτός

εντάξει ρε παιδιά, λες και κυκλοφορούμε όλοι με ένα άη-φόουν ή κάμερα στο χέρι! έτσι κι αλλιώς τί να καταλάβεις από ήχο στο βίντεο…
πάντως θα δω τί μπορώ να κάνω.

Όποιος όμως πράγματι κυκλοφορεί με αι φόν στο χέρι, να στείλει μήνυμα “πάρτυ στου Τσόπελα", όταν ισχύει τέτοια περίπτωση. Να μην την χάσουμε.

Φέρελπις και διαβασμένος μάστορας,αξιοπρεπείς ήχοι και τιμές, αλλά θέλει ακόμα δουλειά σε κάποια θέματα (πολύ χαμηλό ύψος χορδών, βαριά λούστρα κλπ). Και παρότι είμαι κατά των βίντεο και φωτογραφιών από τέτοιες συνάξεις, γιατί ενίοτε αποτελούν υποκατάστατο της πραγματικότητας, πάρτε έναν <<μεζέ>> από χτες όσοι ενδιαφέρεστε:


1 «Μου αρέσει»

Σε αυτή την περίπτωση και ένα απλό κινητό σαν εκείνα που χρησιμοποιούνται από το 1973 μέχρι και σήμερα, θα έκανε καλά και αξιόπιστα την δουλειά του. Ή έστω μια δημοσίευση εδώ στο forum στην ενότητα Κομπανίες & Στέκια.

Κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται δεν γίνεται όμως. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να ενημερωνόμαστε κι άλλοι “έγκαιρα”.

ρε παιδιά, κάποιοι κωστήδες γιορτάζανε κι είπανε να μαζευτούνε εκεί. έβαλε κανείς στο φόρουμ δημόσια πρόσκληση για το πάρτυ γενεθλίων του;
άντε, κανονίστε καμία υπαίθρια μάζωξη μες τον ιούνη μια που υπάρχει όρεξη! φοβάμαι ότι θα λείπω…

συμφωνώ, ένα κινητό της επταετίας 1967-1973 ούτε εγώ θα το ήθελα!

υγ: πάντως οι κιθάρες του εργαστηρίου είναι τα οχταράκια που φαίνονται (αλλά δεν ακούγονται) στα βίντεο. τη μεγάλη που κρατάω την έφερα από το σπίτι.

Μπορεί κανείς να πάρει μια μικρή γεύση από το site http://www.tsopelas.com/, αν και χρειάζεται ανακατασκευή.
Έχω παίξει με πολλά όργανα του Κώστα (κυρίως μπουζούκια) και έχω να πω τα καλύτερα. Ήχος, σκάσιμο, ταστιέρα,ποιότητα κατασκευής, εμφάνιση!!!

Πρόκειται για εξαιρετικό άνθρωπο και καλό παίχτη όπως ειπώθηκε (έχει πολύ μεγάλη σημασία).
Τελευταία ασχολείται πολύ με τα κιθαρόνια, αλλά δεν έχω δει όργανο του να πεις “μέτριο”. Ο καθένας μπορεί να σχηματίσει τη δική του άποψη βέβαια, αλλά εγώ τον θεωρώ ΠΟΛΥ καλό μάστορα και με πολύ μεγάλες προοπτικές.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να τον επισκεφθεί όποιος ενδιαφέρεται για έγχορδο.

Έπαιξα χθες το τελευταίο του τριχορδάκι. Ότι και να σας πω είναι πραγματικά λίγο. Μιλάμε για κορυφαίο όργανο από όλες τις απόψεις.
Πραγματικά αξίζει όποιος μπορεί και ενδιαφέρεται να πάει να δει αυτή τη δουλειά.