Αγορά λαούτου, Αθήνα, θεσσαλονικη

Χαιρετώ την παρέα!
Λοιπόν, στο ψητό. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα λαουτάκι στεριανό/νησιώτικο, της προκοπής. Σε λίγες μέρες θα ανεβώ Αθήνα, και θέλω να μου δώσετε καμία ιδέα σχετικά με το που να πάω να κοιτάξω, γιατι ο χρόνος ειναι σχετικά περιορισμένος και θέλω να εχω προγραμμα από την αρχή.
Για την ώρα εχω δει στο κατάστημα του Ξυλούρη στο μουσείο οργάνων δυο κομμάτια στο ιντερνετ, και στο bouzouki shop στο Μοναστηράκι μου είπε πω εχει άφθονα, οπότε θα ρίξω κι εκεί μια ματιά. Άλλες προτάσεις?

σε ότι αφορά τη συμπρωτεύουσα θα πάω λίγο πιο μετά, ενα βρήκα στον δεκαβαλα, κι ενα στον δελιο στο πανόραμα, ειδικά το τελευταίο φαίνεται πανέμορφο, αλλα από ήχο και παιξιμο με προβληματίζει το βίντεο… http://youtu.be/vZLnMxk0SNg

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

!!!Κανείς??!

Το παίξιμο γιατί σε προβληματίζει; Θα αγοράσεις τον κιθαρίστα που παίζει στο βίντεο; Δοκίμασε το όργανο να σχηματίσεις γνώμη, μη βασίζεσαι στην κάθε webcam της δεκάρας και την χάλια συμπίεση ήχου του youtube.

Το σημαντικότερο δεν μας το είπες: Πόσα περίπου χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις για το όργανο;

Καλημέρα σε όλους. Μετά από πολυ ψάξιμο στο ιντερνετ και αλλο τόσο ποδαρόδρομο κλπ στην αθηνα είδα τα εξής:

  1. Θεόφιλος Μπράς: πολύ ωραία όργανα, άνθρωπος με μεράκι. Κάναμε γενικά πολυ ωραία κουβέντα, μου έδειξε τρία οργανα από τα οποία πήρα το ενα, καρύδια κ ελατο, πολυ μαλακό στο παιξιμο, ωραίος ήχος, λεπτό μπράτσο, λιτή εμφανιςη. Δεν ειναι για κοπάνημα όμως, ειναι γι πιο χαλαρό παιξιμο.
  2. Μάτσικας: το όργανο που μου άρεσε, το ακριβό του μοντέλο, με προβλημάτισε λίγο γιατι αν και ευκολόπαιχτο, με σχετικά καλό ήχο είχε βαμμένο μπράτσο, ενα καφέ χρώματα χωρίς προφανή λόγο ύπαρξης. Σα να ήθελε να κρύψει Κάτια κατασκευαστής. Μάλιστα το ελπίδα και στα δυο μαγαζιά, Καλλιθέα και εξαρχεια. Δεν το απέρριψα Όμως ελαφρά την καρδία, μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω και αν δεν είχα δει το όργανο που πήρα από τον Μπρά θα το είχα αγοράσει.
  3. Είδα επίσης στο bouzouki shop στο μοναςτηρακι ενα όργανο του ραπακουσιου για τον οποίο εχω διαβάσει τα καλυτερα, μέχρι και από τον Ross daly, το οποίο δεν καταλαβαίνω πως δικαιολογούσε τα λεφτά του (1800), μιας και ήταν αρκετά σκληρό. Κατα τα αλλα όμως πολυ όμορφο όργανο, προσεγμένη κατασκευή, ωραίος ήχος. Ήθελα να δω κι αλλα οργανα του όμως αλλα δυστυχώς δε βρήκα και έλειπε ο άνθρωπος τωρα που ανέβηκα. Σε ότι αφορά αυτό που είδα, φαντάζομαι πως ήθελε σεταρισμα, ή “πήρε” για κάποιον λόγο, δεν ξέρω… Εκεί είδα κι ενα όργανο του Τοκμάκη, πολυ τίμια επιλογή για τα λεφτά του, αλλα ήθελα κάτι καλύτερο.

Καλορίζικο και καλόπαιχτο!

Αν και δεν είμαι καθόλου λαουτιέρης, έχω δοκιμάσει 6-7 λαούτα του Θεόφιλου κ μου φάνηκαν πολύ ωραία! Ένας κολλητός μου έχει πάρει δύο (το πρώτο του το έκλεψαν… κι ήταν ένα αριστούργημα σε ήχο και ευκολόπαιχτο…) και το δεύτερο πολύ καλό, αλλά όχι σαν το πρώτο.

Αυτό θα το κρίνεις με τον καιρό, νομίζω ότι ο ήχος του και η συμπριφορά του θα διαμορφωθεί παίζοντάς το όσο μπορείς περισσότερο

Πάρα πολύ καλός μάστορας,άνθρωπος και πολύ καλές τιμές για την δουλειά που κάνει. Στροίκος Γεώργιος
Γαλάτιστα ΧαλκιδικήςΣταθερό: 2371031006
Κινητό: 6942800243
Web: www.stroikos.gr
Email: info@stroikos.gr

να σαι καλα μπαμπη! Σίγουρα θέλει στρωσιμό το όργανο, έχουμε μέλλον!