Για τον Χ. Σπουρδαλακη

Ημουνα στον πειραια αυτην την εβδομαδα και ηθελα να παω σε καποιον μαστορα να δη το μπουζουκι μου, που ειχε προβλημα με τον καβαλαρη.Ειχα καποιες διευθηνσοις μαστορων και διαλεξα, μιας και ηταν και κοντα,να παω στον Χρηστο.
Δεν βρισκω λογια να πω το ποσο φιλικα ο Χρηστος με δεχτηκε και εφτιαξε το μπουζουκι μου,βαζοντας καινουργειο καβαλαρη,χωρις να μου πη να το αφησω εκη και ακομα πιο καταπληκτος εμεινα οταν μου ειπε οτι δεν χρωσταγα τιποτα!!!(φυσικα απο μονος μου του εδωσα καποια χρηματα).Με ειχε για ωρες στο μαγαζι του,μου ελεγε για τα οργανα,για τα ξυλα και γενικα οτι αφορα την κατασκευη του μπουζουκιου και μου εδωσε και επαιξα ολα σχεδον τα οργανα που ειχε εκη.Ακουσα δε κ επαιξα ενα τριχορδο που ειχε φανταστικο ηχο.Επισης 3 τετραχορδα με παρα πολυ καλο ηχο.
Πολυ καλα οργανα φτιαγμενα με προοπτικη να αντεχουν στο χρονο και να καλυτερευουν με τον χρονο(το διαπυστωσα παιζοντας παληωτερα οργανα που ειχε εκη) και πολυ πολυ καλο παιδι!!!
Πραγματικα νοιωθο πως το να πω εδω αυτα λιγα καλα λογια για τον Χρηστο ειναι το λιγοτερο που μπορω να κανω.Ειναι αξιεπαινος και σαν τεχνιτης και σαν επαγγελματιας και ακομα πιο πολυ σαν ανθρωπος.

Εκτενέστατη συζήτηση της Κλίκας με το Χρήστο Σπουρδαλάκη στο τεύχος που έρχεται.
Αντε να κάνουμε και λίγη διαφήμιση!:241:

επιτρεψτε μου να εχω λιγο διαφορετικη αποψη…για τον ηχο δεν μπορω να πω τιποτα.!
οντως ιδιαιτερος ηχος με σκασιμο και ψυχη,και γενικα οργανα που φωναζουν…αλλα πολυ λεπτα καπακια,μαλακα μανικια,και γενικα οργανα που δεν ειναι και για πολυ ταλαιπωρια(ζεστη-υγρασια)…δεν αντεχουν.
παντως ο ηχος του,δεν ξερω αν οφειλεται στο πολυ λεπτο καπακι ή στη διαταξη των καμαριων,αλλα ειναι καταπληκτικος,τουλαχιστον σε οσα οργανα του,ετυχε να πιασω.

Το θέμα το έθεσες μόνος σου και αμέσως μετά το… απάντησες και μόνος σου.
Πράγματι, ωραίοι ήχοι βγαίνουν (συνήθως) από μαλακά και ολίγον εύθραυστα όργανα.
Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις (π.χ. Βάρλας) που νομίζεις ότι κρατάς τάνκξ και παρ’ όλα αυτά παίρνεις ήχο διαμάντι.

Η δική μου εμπειρία πάντως είναι αυτό που λες κι εσύ.
Βροντερή και ξύλινη φωνή ΑΛΛΑ λεπτεπίλεπτα όργανα.
Ας πούνε και οι (κάμποσοι) κατασκευαστές του FORUM τη γνώμη τους, έχει ενδιαφέρον.

Η ταπινη μου γνωμη ειναι οτι ενα οργανο,και κυριως ενα τριχορδο,που απο τη φυση του ειναι ευαισθητο(λεπτο-μακρυ μανικι) δεν κρινεται μοναχα απο τον ηχο που θα βγαλει στις ιδανικες συνθηκες,αλλα παντως καιρου.
Υστερα νομιζω πως το καπακι για να μη βουλιαξει με τα χρονια,πρεπει να εχει ενα παχος Α. και να ειναι και καλα στεγνο για να βγαλει καθαρο και δυνατο ηχο.
Αν το τριψεις πολυ,λογικο θα ειναι να παλεται καλυτερα,να βγαζει πιο δυναμη και κρουστο ηχο,και φυσικο επακολουθο θα ειναι η ευαισθησια του.
(αν κανω λαθος διορθωστε με,με ενδιαφερει)
οπως και για το μανικο,τουλαχιστον σε αυτο που επεξα λιγο,ηταν πολυ λεπτο και αυτο.
Να μου πεις αν εχει σκληρη κοντρα δεν θα εχεις προβλημα…δεν ξερω,
ας μας πουν γνωμες καλυτερα καποιοι που να εχουν ηδη οργανο του σπουρδαλακη χρονια.:088:

Απο οσο εγω ξερω ο χρηστος δεν φτιαχνη λεπτα καπακια και το θεωρη αρνητικο το να εχη λεπτο καπακι το οργανο.
Οσο για τα μπρατσα, τα ενισχυη με ανθρακονημα(μαλλον τωρα τελευταια) και ειναι απολυτα σταθερα.Εχω εμπειρια γιατι ζω σε νησι και εχη πολλυ υγρασια.Παρ ολα αυτα τα μπρατσα σε 3 μπουζουκια του που μου εστειλε, μεχρι να καταληξω σ αυτο που πηρα προσφατα,δεν κουνηθηκαν ουτε χιλιοστο.

τι να πω φιλε μου μακαρι το δικο σου να ειναι αλλιως.

Πράγματι τα όργανα με λεπτά καπάκια είναι προβληματικά και δεν έχουν πάντα αυτόν τον ήχο που όλοι επιθυμούμε (ποιοτικό και δυνατό).
Επίσης σπάνια συνδυάζεται η ένταση του ήχου με την ποιότητα.
Καλύτερα χονδρύτερο καπάκι και λιγότερης έντασης ήχος παρά προβληματικό όργανο.

Μια που το έφερε η κουβέντα, όσα όργανα του Σπουραλάκη έχουν πέσει στα χέρια μου είχαν μάλλον χοντρό καπάκι και δυνατό ήχο.
Και επειδή έτυχε να δώ κάποιο μύνημα το οποία αργότερα … χάθηκε, κάθε κατασκευαστής έχει και τις κακές του στιγμές. Το θέμα είναι τί εξήγηση σου κάνει μετά από μια κατασκευαστική αστοχία.

Εγω ειχα προβλημα (καπακιου) με το πρωτο μπουζουκι που πηρα απ τον χρηστο.Ομως αμεσως το πηρε πισω,μου εδωσε καποιο που ειχε εκη ετοιμο για να κανω την δουλεια μου και πολλυ συντομα μου εφτιαξε καινουργιο.Απο τοτε μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα.Ελπιζω και στο μελλον να μην εχω.Αλλα και να εχω,ξερω οτι ο χρηστος θα αναλαβη ολη την ευθηνη,αν ειναι δικη του και δεν θα χασω τιποτα.Σιγουρα ομως δεν ειναι ευχαριστο το να αλλαζης συνεχεια οργανα και ελπιζω να μην χρειαστη.

[i]

έτυχε να δώ κάποιο μύνημα το οποίο αργότερα … χάθηκε

[/i]
εχεις δικιο φιλε μου για το μνμα αλλα δεν ηθελα να μεινει μεσα ως δισφημιση,για αυτο το λογο και το εσβησα.

Αληθεια ποιος καλος ανθρωπος θα μου πει πως διαγραφουν ενα μηνυμα ???

Ευχαριστω

Χθες πηγα για πρωτη φορα στο μαγαζι του Χρηστου.

Ο ανθρωπος εκατσε και εγω δεν ξερω ποση ωρα μαζι μου να μου δωσει να δοκιμασω οσα μπουζουκια του ζητησα και ακομα παραπανω…

Η γνωμη μου ειναι πως περα απο καλος κατασκευαστης ειναι και πολυ καλο παιδι , και απο οτι διαβαζω και απο εσας ( και μου ειπε και ο ιδιος ) πιστευω πως ειναι απολυτα υπευθυνος για τα οργανα του.

Εγω προσωπικα θα τον προτιμησω για το μπουζουκι μου γιατι περα απο τον ηχο των οργανων του μου αρεσει να ξερω πως οτι και να συμβει στο οργανο (που δεν αφορα δικη μου υπαιτιοτητα) θα ειναι εκει να με καλυψει ΔΩΡΕΑΝ, πραγμα που δεν συμβαινει με ολους τους κατασκευαστες ( η τουλαχιστον αυτους που ξερω εγω)

:)…μαλλον εκανα διαφημιση τελικα! καλες αγορες παιδια!

Προσπερνώ το “καλός άνθρωπος” και σου λέω ότι μόλις πατήσεις (κάτω δεξιά) το κουτάκι “Διόρθωση”, μέσα εκεί υπάρχει και η επιλογή “διαγραφή”.
Εννοείται βέβαια ότι αφορά μόνο τα δικά σου μηνύματα…
:slight_smile:

Φιλτατε Aris (Προσπερνώ το “καλός άνθρωπος” και εγω :slight_smile: μπηκα στην επιλογη διορθωση αλλα δυστυχως δεν βρηκα διαγραφη :106: Μηπως φταει που δεν ειμαι ακομα μελος αλλα δοκιμο μέλος ??

Ρε τι τραβαμε και εμεις οι δοκιμοι !!! :019: Ασε που δεν πιστευω να ειναι αυτο …

Παντως σε ευχαριστω πολυ…

Οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να σβήνουν τα μηνύματά τους. Αν θέλουν κάτι τέτοιο πρέπει να απευθύνονται στο συντονιστή του θέματος, στον admin ή τον webmaster.
Οι διαχειριστές και οι συντονιστές έχουν μόνο τη δυνατότητα αυτή.

Ευτυχως που μου διαβασα το μηνυμα σου θα πηγαινα σε οφθαλμιατρο το απογευμα… :slight_smile:

…σορρυ παιδια δεν προκειται να ξαναγινει,δεν το γνωριζα(!)

Μάγκες επιτέλους μετά από 1 χρόνο αναμονής κ υπομονής κ επιμονής το πρώτο τρίχορδο έρχεται στα χέρια μου κ είναι φτιαγμένο από τα χεράκια του Χρήστου το αγόρασα σήμερα κ είμαι πολύ ευχαριστημένος εκτός από την άψογη εξυπηρέτηση του Χρήστου το οργανάκι έχει φανταστικό κ πολύ γλυκό ήχο δεν είναι από τα ακριβά του αλλά είμαι υπερευχαριστημένος …. Τι άλλο μπορώ να πω ; σας αποχαιρετώ μάγκες για να συνεχίσω την μελέτη :):088::slight_smile:

Καλές πενιές Αποστολη! Έτυχε πριν καμιά εβδομάδα και έπεσε στα χέρια μου ένα όργανο του. Πάρα πολύ ωραίο ΣΤΑ ΟΛΑ του!:088: