Να βάλω βέργα στο τρίχορδο;


(joskem) #1

Εντός των ημερών θα παραγγειλω ένα τρίχορδο περίπου στα 1000€. Το ερώτημά μου είναι: Να επιμέινω στο μάστορα να μου βάλλει βέργα στο μπράτσο (μιας και έχω καεί μέχρι τώρα από σκεβρωμένα μπουζούκια) ή θα χαλάσω το όργανο; κάποιοι μου είπαν ότι έτσι και αλλοιώς βέργα σε τρίχορδο δεν μπαίνει…Απ’ την άλλη άμα σου σκεβρώσει λίγο, με την βέργα το επαναφέρεις… Τι να πώ :240:
Κάτι ακόμα, για αυτά τα λεφτά τι προτείνετε; Μάτσικας ή κάποιος οργανοποιός άλλος; (Μου είπαν για Μουρατίδη σε Πειραιά)

Νάμαστε καλά όλοι μας.


(ikarus260) #2

Μην εμπιστεύεσαι τον Μουρατίδη για μπουζούκι, στο λέω από προσωπική άποψη. Είχα πάρει μπουζούκι απ αυτόν, και σε λίγο καιρό μου βγήκε σκάρτο, και μάλιστα σ αυτά τα λεφτά. Ευτυχώς δέχτηκε να του το επιστρέψω και φυσικά να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Εγώ το μπουζούκι που πήρα απ τον Μάτσικα, στα 1800 ευρώ, μου βγήκε πρώτης ποιότητας μπουζούκι και μάλιστα ακριβώς στα λεφτά του ήταν η αξία του. Τώρα βέβαια, πήγαινε κοίταξε, ψάξτο αρκετά, γιατί ότι και να σου πούμε, εσύ θα κάνεις την τελική επιλογή. Πάντως ο Μάτσικας να ξέρεις ότι βάζει βέργα στο μπράτσο.
Φιλικά, Κων/νος


(JOJOS) #3

Φίλε joskem,

ρίξε μιά ματιά σε μιά σχετική κουβέντα, για τις βέργες, εδώ . . .
http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=18028

Φιλικά, Γιώργος.


#4

προσωπικά, έχω την χειρότερη εντύπωση. Και από όργανα και από χαρακτήρα…:087:


(Ισαάκ) #5

joskem

http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=17656&highlight=�����+�����������

δες το πρώτο πόστ του Παναγιώτη Καγιάφα όπου υπάρχει λίστα οργανοποιών.

ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. Πήγαινε δες πολλά όργανα παίξε, και μετά παρήγγειλε ή αγόρασε ένα που θα σου κάνει από έναν κατασκευαστή δοκιμασμένο και υπεύθυνο.

Βέργες, ξίφη, βελόνες, ασπίδες είναι παντελώς περιτά πράγματα.

1000 ευρώ είναι πολλά λεφτά να τα πετάξεις. Μπορεί να δώσεις λίγα παραπάνω και να’σαι “Θεός”…:088:


(joskem) #6

Αγαπητοί φίλοι,
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το ενδιαφέρον σας να μου απαντήσετε.

Απ’ ότι κατάλαβα δεν πρέπει να βάλω βέργα στο τρίχορδο.
Για κατασκευαστή τώρα μου μίλησαν για τον κο Χρήστο Σπουρδαλάκη στον Πειραιά. Ποιά είναι η γνώμη σας; Να τον εμπιστευθώ;

Σας ρωτάω με όλο το θάρος αλλά δεν μου περισεύουν 1000-1200€ για να πάνε χαμένα…


#7

φίλε joskem τα περί κατασκευαστών θα τα βρείς στην αντίστοιχη κατηγορία του Φόρουμ.
έχουν ήδη γραφτεί πάρα πολλά κι ο καθένας έχει την προτίμησή του.
καλύτερα να αποφασίσεις εσύ τί θέλεις, αφού επισκευτείς και παίξεις με πολλά όργανα πολλών μαστόρων…


(Ισαάκ) #8

joskem,

Για τον Σπουρδαλάκη έχουν ακουστεί καλά σχόλια. Αν διάβασα καλά θα είναι στο τεύχος της Κλίκας που είναι (:092:πού είναι;;;;:wink: υπό κυκλοφορία αυτές τις μέρες.
Προσωπικά έχω δεί πολλά μπουζούκια του. Κάποια είναι πολύ μέτρια, κάποια καλά, και κάνα δύο πραγματικά εξαίρετα.

Καλύτερα πήγαινε από κει και δοκίμασε όργανα. Λένε ότι έχει πολλά.


(tritsibidas) #9

Στο σχετικό ζήτημα περί κατασκευαστών έχουν αναπτυχθεί διάφορες εκτενείς απόψεις. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν εκ διαμέτρου αντιλήψεις ακόμα και μεταξύ επαγγελματιών παικτών που έχουν παίξει με διάφορα όργανα και έχουν δείγμα ιδιαίτερα ευρύ. Άρα πήγαινε με κάποιον που εμπιστεύεσαι το κριτήριο του και ακούει καλύτερα από σένα, για να σε καθοδηγήσει στην καλύτερη επιλογή για τα λεφτά που διαθέτεις. Μην πελαγώσεις πάντως, να ξέρεις ότι από την αφετηρία που είσαι τώρα, είναι ιδιαίτερα δύσκολο αφού δεν ξέρεις τι θέλεις και πιθανόν να βρεθείς μεταξύ μπουζουκιών που δεν είναι εύκολο να εκτιμήσεις αντικειμενικά. Εγώ αν ξεκίναγα σήμερα από το σημείο 0 και πήγαινα μόνος μου, θα προσπαθούσα να δώ αν είναι εφικτό (που δεν είναι, γιατί έμπορος είναι ο μάστορας και μπορεί να σε τουμπάρει) το καλύτερο όργανο που μπορεί να δείξει για να εντυπωσιάσει κι έναν δύσκολο πελάτη, δεξιοτέχνη. Ειδικά για την βέργα έχουν γραφτεί πολλά. Πάντως πιστεύω ότι βαραίνει αρκετά το μάνικο και ειδικά στα τετράχορδα.


#10

Σε ένα τρίχορδο με καλή κατασκευή (σωστές κόντρες και καλά ξύλα) και σωστή χρήση η βέργα είναι περιττή. Παραπανίσιο βάρος χωρίς συνεισφορά=χωρίς κέρδος κέρατα. Εκτός αν έχεις σκοπό να το αφήνεις πάνω στο καλοριφερ που καίει, μέσα στην μπανιέρα να κολυμπάει ή σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον ακατάλληλο.


(ντινος) #11

φιλε joskem εαν κατεβεις αθηνα κανε ενα κοπο να με παρεις τηλ. η να πας μια βολτα απο εκει που σου εγραψα στο μυνημα που σου εστειλα εαν θελεις.