Καλημερα σε ολη την παρεα!!Σκεφτομαι να αγορασω τα πεντε βιβλια του κ.Τζινελλη Μεθοδος εκμαθησης μπουζουκι γτ απο τα βιντεο που εχει ο συγκεκριμενος στο youtube εχω βοηθηθει αρκετα και θελω γνωμες αν καποιος απο εδω τα εχει αγορασει!Σας ευχαριστω πολυ ολους και καλες πενιες να εχουμε!!
Βαγγέλα καλωσήρθες στο φόρουμ!
Δεν ξέρω τον Τζινέλλη ούτε από το ΥΤ ούτε από το βιβλίο, οπότε δε θα απαντήσω σ’ αυτό ακριβώς που ρωτάς. Οπωσδήποτε, αν από τα βίντεο νιώθεις ότι παίρνεις ουσιαστική βοήθεια, αυτό είναι ένα καλό κριτήριο.
Αν όμως είσαι ακόμη αναποφάσιστος, σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά σ’ αυτή τη σελίδα του φόρουμ:
Και ιδέες μπορείς να πάρεις, αλλά και να ρίξεις τα σχόλιά σου, είτε για τον Τζινέλλη ή οποιονδήποτε άλλον θα πρότεινες, είτε το αντίθετο, για κάποιον που θα μας απέτρεπες να ασχοληθούμε.
Και τι έκπληξη, στο #32 εκείνης της συζήτησης ο Θοδωρής Τζινέλλης!
Εξαιρετικά σαφής σε όσα λέει και δείχνει (και πολύ καθαρός παίχτης!). Μέχρι εκεί που το πήγα όμως, δε βρήκα λέξη για τον ρυθμό ή τον δρόμο:
«Σι φυσικό, ένατο τάστο - εδώ όμως έχω σι ύφεση». Γιατί; Είναι κόλπο του συνθέτη ή κάτι στάνταρ που θα το ξαναβρώ και σ’ άλλα κομμάτια; Αφορά τον δρόμο ή κι άλλους δρόμους; Κι εδώ που τα λέμε, σε τι δρόμο είναι το κομμάτι;
«Τελειώνοντας και πριν ξαναρχίσω, βάζω εδώ μια γέφυρα…» Γιατί; Απλώς για ομορφιά ή μου 'χουν περισσέψει όγδοα στο χέρι και πρέπει να τα κάνω κάτι; Κι εδώ που τα λέμε, πόσα όγδοα είναι ο ρυθμός του κομματιού;
(Εϊπε βέβαια τις λέξεις «ρε μινόρε» και «καμηλιέρικο», αλλά τι δηλώνουν εδώ συγκεκριμένα;)
Δεν ξέρω βέβαια αν πέρα από τα κομμάτια έχει κι άλλα βίντεο με τέτοια ζητήματα θεωρίας. Πάντως κατά τη γνώμη μου όταν είμαστε στην πράξη (σε συγκεκριμένα κομμάτια που βγάζουμε) πρέπει να γίνεται και η αναγωγή στη θεωρία. «Εδώ κάνω αυτό επειδή πάντα / μερικές φορές / κατ’ εξαίρεση γίνεται το ίδιο».
Πολυ επεξηγηματικος ευχαριστω για την απαντηση,και ναι οντως εχεις δικιο και υπαρχουν κ σε αλλα βιντεο καποιες ασαφειες απλως ηθελα την γνωμη καποιου μελους οσον αφορα τα βιβλια του αν τα εχει αγορασει καποιος και επειδη δεν βρηκα κατι σε παλιοτερες αναρτησεις γι αυτο ανοιξα κ καινουργιο θεμα