Μεζεδοπωλείο "Η αρχοντορεμπέτισσα" στην Κέρκυρα

Στην όμορφη Κέρκυρα κοσμεί ένα όμορφο μεζεδοπωλείο “Η αρχοντορεμπέτισσα”. Καθαρά ρεμπέτικο στέκι με ένα μπουζούκι και μία κιθάρα από τα μόνα αυτού του είδους στην περιοχή της Κέρκυρας. Βρίσκεται στην Παλαιοκαστρίτσα δίπλα από το μαγαζί του Κωτσόβολου. Δείτε και το συνημμένο για περισσότερες πληροφορίες. Όποιος σκέφτεται να κάνει φέτος διακοπές στην Κέρκυρα αξίζει να περάσει για ένα κρασάκι.:089:

100420102750..jpg

BLEKOS , ανασταση αδελφακι , δεν ξερω που καθεσαι , αλλα λυσσαξες να λες πως στο νησι απο ρεμπετικα “πάπαλα” …
Ο KwstasP σου εδωσε και την ειδηση και την αφισσα , δεν απομενει να παρεις παραμασχαλα το οργανακι και βουρ για αυτοψια …:089:
Αναμενουμε εναγωνιως εντυπωσεις και αναφορα λοχου , ακουσες φιλε Δημήτριε ???:241:

Είναι δυνατόν να μην τα ξέρουν οι ντόπιοι (BLEKOS) και να τα ξέρουν οι Πρωτευουσιάνοι(KwstasP);; Μα τον Άγιο!!

Μα τον Αγιο λοιπον το ηξερα!!! Τα ξερουν οι ντοπιοι (BLEKOS) μια χαρα…μα διαφερει η γνωμη τους.Αναφορα λοιπον!!![u][b]:slight_smile:

Αρχοντορεμπετισα
[/b][/u] Στο εν λογω μαγαζι λοιπον οι μουσικοι εχουν κατι μαπες λες και τους ξυπνησες για να παιξουν…βαριουνται που υπαρχουν.Ενα μπουζουκι και μια κιθαρα που ειναι σαν να μην υπαρχουν.Οι τυποι δεν το εχουν με το ρεμπετικο…ειναι αψυχοι!
Οι μεζεδες δε μπορω να πω οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο,δε με εντυπωσιασαν…highlight της βραδυας οταν ανεβηκε και τραγουδησε η ιδιοκτητρια…επιτελους ακουστηκε μια αληθινη φωνη (φωναρα!!!)…ακουστηκε κατι ρεμπετικο…ψυχη ρε γμτ!!!
[u]Το μαγαζι δε βρισκεται στην Παλαιοκαστριτσα αλλα στην Εθνικη οδο Παλαιοκαστριτσας,στο Σολαρι,πισω-πλαι απο τον Κωτσοβολο.

[/u]Μιλωντας για μαγαζια λοιπον…

Φραγκοσυριανη
Πλησιον εθνικου σταδιου Κερκυρας,περιοχη Γαριτσα-αεροδρομιο.Το χειμωνα ειχε μια κιθαρα και ενα μπουζουκι,φοιτητες του μουσικου τμηματος του πανεπιστημιου.Τα παιδια επαιζαν μια χαρα αλλα κατι τα μικροφωνα που τους ειχαν κοτσαρει κατι λιγο το κλιμα που επικρατουσε (χλιαρο) δε θα ελεγα οτι ανυπομονω να ξαναπαω.Κλασσικοι μεζεδες,νορμαλ.Ο ιδιοκτητης ξερει να παιζει μπουζουκι και κιθαρα,πρεπει να το εχει κανει και επαγγελματικα.Οταν ανεβαινει κινειται σε λιγο πιο λαικα μονοπατια…για οσους αρεσκονται…

Τσιπουραδικο-χωρις σχεδιο…και οτι προκυψει
Στην ευρυτερη περιοχη του παλαιου λιμανιου,οπισθεν των δικαστηριων,απλοι μεζεδες συμπαθητικες τιμες,ζεστος κ φιλοξενος χωρος ,ωραιο κλιμα αλλα δυστυχως δεν εχει ζωντανη μουσικη παρα μονο απροειδοποιητα και σπανια.Οποτε λοιπον συμβει αυτο και η ενταση των μουσικων ειναι μετριασμενη…βλεπετε…οι κουτσομπολες της παλιας πολης της Κερκυρας θελουν να κοιμηθουν νωρις…

Ευθυμον
Κοντα στο νεο λιμανι και πριν τη στροφη το εμπορικο κεντρο (ολα τα club/bar),δεν εχει συχνα μουσικη μα οποτε εχει,παιζουν τα δυο παιδια που επαιζαν στη φραγκοσυριανη,με την παρεα τους(5-8 ατομα).Φαγητο και μεζεδες και με καποια πιατα εξω απ τις κλασσικες επιλογες,σε συμπαθητικες τιμες.Ωραιος χωρος και πολυ καλο κλιμα.Οσες φορες εχω πετυχει ζωντανη μουσικη εφυγα απο εκει με κλειστο λαιμο,ντιρλα και πανευτυχης…με λιγα λογια…πληρης!!!(Τα παιδια που το εχουν ειναι φιλαρακια μου,αλλα δεν παιζει ρολο(Οποιος παει ας πει οτι τον εστειλα εγω…να τον προσεξουν παραπανω:088:).Λετε να ειναι τυχαιο που και η κομπανια επιθυμει εκει να παιζει συχνοτερα η να πραγματοποιει τα πριβε γλεντια της;!)

Γοδερω
Στη Γαριτσα.Συμπαθητικο μαγαζι,τα καλοκαιρια διαθετει και κηπο οπισθεν,ειναι ομορφο.Τα φαγητα του απλα και οι τιμες πανω-κατω νορμαλ.Ζωντανη μουσικη ειχε βαλει το χειμωνα (την κομπανια των παιδιων που ειπα παραπανω),για καποιο λογο δεν τραβηξε ιδιαιτερα…μαλλον ο θαμωνες προτιμουν το τζουκ-μποξ που υπαρχει εντος του καταστηματος…

Χαγιατι
Στο νεο λιμανι.Δεν εχω παει.Απ οτι εμαθα(απο την κομπανια)…δε σηκωνε ιδιαιτερα το ρεμπετικο.Εκ της διευθυνσεως τους ζητηθηκε να λαικοφερουν περισσοτερο το ρεπερτοριο τους κι ετσι επαψαν να παιζουν εκει.Απ οσο γνωριζω δεν εχει πλεον ζωντανη μουσικη.

Τα παραπανω ηταν μια μικρη ανασκοπηση του τι συμβαινει στην Κερκυρα απο ζωντανου ρεμπετικου σκοπια.Οποια αλλα υπαρχουν δεν εχουν μουσικη (κατα 95%) και δυστυχως δεν εχω παει…ακομα!
Ρεμπετικα δεν αποκλειεται να πετυχετε και σε ενα μπαρακι; στην πλατεια κατω απο το Ν.Φρουριο στην ευρυτερη περιοχη του παλαιου λιμανιου.Αν τα πετυχετε θα ειναι υπο μορφην jammαρισματος…διαφορα οργανα υπαρχουν εντος οποιος θελει ανεβαινει και παιζει.

Ελεγα και παραπονουμουν οτι ρεμπετικο γιοκ στο νησι,παραπανω ανεφερα τι παιζει και τι μ’αρεσε.Και ας μην ξεχναμε οτι εχω να παραπονεθω μηνες μανταμ.Μια τα ζωντανα που βλεπω που και που,μια οι προβες που κανουμε συχνα-πυκνα με τα παιδια που παιζουμε επιτελους…λυτρωθηκα:019:

Υ.Γ.-Πλακα-πλακα καμια μερα θα παμε με τα οργανα στην αρχοντορεμπετισσα να λυτρωσουμε και αυτη τη δυσμοιρη ρεμπετισσα (την ιδιοκτητρια)…:)!

Υ.Γ2-Στο ευθυμον παντως δεν αποκλειεται να μας πετυχετε ετσι απλα,μεσα στο καλοκαιρι.

Υ.Γ3-Οσα εγραψα παραπανω αποτελουν δικες μου εκτιμησεις για τα μαγαζια αυτα και τις φορες που πηγα,παροτρυνω τους παντες να δοκιμασουν τα παντα!

Υ.Γ4-ΚωσταΡ απο που αντλησες τα στοιχεια για την αρχοντορεμπετισσα;…Πηγες η σου ειπαν,διαβασες;

Δημητρη , πανε με τους φιλους σου , μια και ειστε “ρεμπετοπληκτοι” και κανετε συμφωνια
με την ιδιοκτητρια της Αρχοντορεμπετισσας να παιζετε εσεις την καινουργια σεζον και
σαν κλου της βραδιας θα βγαζετε την κυρια στο παλκο , με την θεικη φωνη , να τραγουδα
μαζι σας , ωστε και θα γλεντατε και θα κονοματε … και το σπουδαιοτερο θα εξελιχθειτε !!!

Οσο για το που το ανακαλυψε ο Κωστας , μη ρωτας διοτι ειναι ο ρεπορτερ της σελιδας μας
σε ο,τι αφορα τα καλλιτεχνικα δρωμενα , συνεντευξεις , γιουτουμπακια κ.λ.π.

σημ. ευχαριστουμε και σενα για τον αναλυτικο καταλογο και τα στοιχεια που μας παραθεσες …

Όχι BLEKOS δεν πήγα. Πληροφορίες άντλησα, από τον φίλο οργανοποιό Παναγιώτη Βαρλά ο οποίος επισκέφτηκε το Πάσχα την Κέρκυρα και την έβγαζε κάθε βράδυ στο συγκεκριμένο μαγαζί. Δεν μου είπε τίποτε απ’ όλα αυτά που αναφέρεις (δεν θα το μου το συνιστούσε άλλωστε σε αντίθετη περίπτωση), αντίθετα μου είπε ότι τα όργανα είναι πολύ “μαγκιά”, τα παιδιά παίζουν άψογα φουλ ρεμπέτικο και όπως και συ έγραψες ανεβαίνει και η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού και τα λέει όμορφα.
Επίσης μου είπε ότι το μαγαζί είναι πολύ φτηνό σε σχέση με άλλα μαγαζιά της κατηγορίας του και οι μεζέδες μια χαρά.

Να πω εδώ ότι τον Παναγιώτη τον εμπιστεύομαι στα λεγόμενά του γιατί είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια μέσα στην πιάτσα και έχει φάει τα ρεμπετάδικα και τα μπουζούκια με το κουτάλι. Βέβαια σέβομαι και την δική σου άποψη μιας και εγώ προσωπικά δεν έχω πάει. Το καλοκαίρι σχεδιάζω να πάω μια βόλτα στην Κέρκυρα , αν οι καταστάσεις και τα προβλήματα το επιτρέψουν, θα επισκευτώ σίγουρα το μαγαζί και θα σου πω και γω με την σειρά μου την γνώμη μου.

Τώρα για την τοποθεσία εγώ δεν γνωρίζω καθόλου από Κέρκυρα αλλά πιστεύω ότι από την φωτό που ανέβασα καταλαβαίνει ο κόσμος που βρίσκεται το μαγαζί.

Ενα μπορω να φανταστω,η ιδιοκτητρια εχει ενα φιλαρακι που σπουδαζει εξωτερικο.Το παιδι αυτο παιζει καλο μπουζουκι και εχει αρκετη εμπειρια απο μαγαζια.Να ηταν εδω το Πασχα…δεν αποκλειεται.Αν ηταν εδω,σιγουρα θα επαιξε.
Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι τα συγκεκριμενα ατομα “εδωσαν”…μπορει να ημουν εγω ατυχος.Αλλα το οτι το ιδιο μου ανεφεραν και κανα 2 γνωστοι που πηγαν;!!!

Βεβαιως και ειναι κατανοητες οι πληροφοριες απο τη φωτο που εδωσες.Περισσοτερες πληροφοριες και μια γευση…

http://www.facebook.com/pages/ArchontoRempetissa-Repetadiko/317533755774

http://www.lionandshark.gr/business/index.php/component/sobi2/?sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=715

http://www.youtube.com/profile?user=13aitolos#g/u

Ωρέ Μπλέκο μπομπα-πιάτσα, που τα βρες ούτα δω τα μαγαζιά! Μα το ψωμι, δεν ηξέρω ούτε ένα απο δάυτα. Και μια και αρχινίσαμε τσι παρόλες νυχτιάτικο, ένα μαγειριό εκεί κοντά στη Μητρόπολη, τσι βάρκες δίπλα που λένε Ακαμάτρα ακόμα αφτού είναι ή το ρημάξανε;Εκεί είχα φάει μια προβατίνα που με άφηκε κόκορο!
(ντάξει, το σώνω!)

Οκ τώρα σοβαρά και για να μην μου την πείτε(και με το δίκιο σας), ρωτάω αν το μαγαζί Ακαμάτρα στο λιμάνι της Κέρκυρας υπάρχει ακόμα και αν έχει μουσική μέσα, γιατί είχα καλές εντυπώσεις την τελευταία φορά που πήρα, πριν αρκετό καιρό.
ευχαριστώ

Ωρε Αλκ ειμαι προβατημενος ωρε ματια:)

Περι ακαματρας ο λογος…

Το μαγαζι υπαρχει,δεν εχω παει ποτε,περνωντας απ’εξω παντα σκεφτομαι “ωραιο φαινεται ρε γμτ” αλλα δεν εχω δει ποτε μουζικαντηδες μεσα μητε και ιδιαιτερο (ποσοτικα) κοσμο.Συν τις αλλοις θυμαμαι οτι πριν αρκετο καιρο,παιζει να’ναι και χρονος ειχε καποιον τιμοκαταλογο απ’εξω ειχαμε ριξει μια ματια με την παρεα και νομιζω μας ειχε ξυνισει λιγο.

Τελος παντων το μαγαζι υπαρχει…για πες τιποτε για κει!

Οριστε και μια εικονα απο το ευθυμον…
http://www.corfuland.gr/corfu/portal/corfu-guide/food/taverna-tsipouradiko/euthymon-kerkyra/

Ίσως είναι ώρα να αλλάξει η γνώμη η κατά τα άλλα σωστή για την τραγική φιγούρα του (πρώην) παταριού της Αρχοντορεμπέτισσας με ένα νέο μουσικό σχήμα που κάνει προσπάθεια να κρατήσει στο επίπεδο που αρμόζει το λαικό -ρεμπέτικο τραγούδι όχι μόνο ρεπερτοριακά αλλά και εκτελεστικά.Τι θα λέγατε για μια τσάρκα κατά κει να δείτε αν όλα αυτά αληθεύουν !!! Ξέχασα βέβαια να αναφέρω ότι το μαγαζί ΄έχει μεταφερθεί σε ένα καταπληκτικό χώρο στο παλιό λιμάνι με άψογη διαρρύθμιση και θετική αύρα…κι όσο από φαγητό παιδιά …το νησί δεν φημίζεται για την γαστρονομία του ,οπότε αρκεστείτε στο μέτριο γιατί υπάρχουν και ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ…δηλ. ούτε ο σκύλος τα ακουμπάει !!!

Ειναι μια πολυ καλη ιδεα,βεβαια δηλωνω επιφυλακτικος καθως εχω ακουσει οτι παει 20 ευρω το κεφαλι πλεον,αν ισχυει παραειναι πολλα…ποσο μαλλον για τους καιρους που διανυουμε!

Ισχυει η οχι το 20ευρω;

Φίλε μουσικός είμαι δεν γνωρίζω μπέσα τι χρεώνει παίζει βέβαια και το τι καταναλώνεις ,ξέρω όμως ότι στο κωλόνησο μου το κατά φύσην Παράδεισος πιάνουν κώλους και δεν είναι προς τιμήν τους ,κι όταν πάω επαρχία σε μαγαζιά με παίρνει το παράπονο όταν βλέπω την ποιότητα την προθυμία και το κόστος και δω να είμαστε οι τελευταίοι,η γνώμη λοιπόν είναι που τη λέω άλλωστε σε δίκαιους και άδικους ότι ας κοιτάξουμε να περάσουμε πολιτισμικά και περιβαλλοντολογικά καλά και χέσε την αισχροκέρδεια που κουβαλάνε κάποιοι άνθρωποι στον εγκέφαλο τους …5 πάνω 10 κάτω ποιος τα γ@μεί …οι περισσότεροι αν όχι όλοι έτσι δυστυχώς λειτουργούν !!!

Φιλε μου να με συμπαθεις αλλα εγω τα υπολογιζω και τα 5 και τα 10 ευρω γιατι καποιος αλλος με ζοριζει και ασχημα μαλιστα 8 ωρες καθε μερα για να τα βγαλω!

Απ’τη στιγμη που ακουω για φαινομενα αισχροκερδειας φυσικα και κοιτω να τα αποφυγω.Υπαρχουν και εκεινοι που λειτουργουν σωστα και αξιζουν τη στηριξη μας και πιστεψε με υπαρχουν στο νησι μας μαγαζια που και ποιοτητα εχουν και περνας καλα χωρις να μεινεις αφραγκος…σιγουρα τα ξερεις κι εσυ αν γυροφερνεις.

Αν οντως λοιπον ισχυουν τα 20 ευρω οποτε εχει μουσικη,θαρρω πως ειναι πολλα για να παω απλα στην αρχοντορεμπετισσα και να ακουσω την κομπανια που εχει…ποσο μαλλον απο τη στιγμη που φιλοι σε Αθηνα και Θεσσαλονικη πληρωνουν κατι λιγοτερο για να ακουσουν βαρια ονοματα του χωρου.Σε καμια περιπτωση δεν υποβαθμιζω την κομπανια που εχει τωρα η αρχοντορεμπετισσα,θαρρω οτι παιζουν καλα…αλλα τα 20 ειναι παρα πολλα.

Υ.γ.-Αν επιθυμει καποιος φιλος μπορει να μας διαφωτισει λιγο για τα επιπεδα των τιμων στα γνωστα ονοματα…

Παιδιά τα γ@μ και τα κ@λ σας παρακαλώ όχι εδώ μέσα.

Σεβαστότατο !!!Έτσι ακριβώς είναι όσον αφορά τη δυσκολία του καθενός να πληρώσει ας πούμε 20? και να δει μουσικούς καλούς μεν αλλά όχι βαρυσήμαντα ονόματα όπως Αθήνα κι επαρχία.Όσον αφορά την ταρίφα 20? εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο να σε διαβεβαιώσω,ας το πληροφορηθείτε από κάποιον άλλον …αλλά αντικειμενικά και πείτε μου και μένα γιατί με ενδιαφέρει άμεσα. — Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 17:51 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 17:45 — Αυτή είναι δυστυχώς η καθομιλουμένη της εποχής που δυστυχώς οι της ηλικίας σας ΄έχουν θεσμοθετήσει…αν μιλάγαμε εμείς τότε έτσι ίσως και φυλακή να μπαίναμε ,γι αυτό παρότι ΔΕΝ συμφωνώ στη βωμολοχία ,όχι ηθικοπλαστική όταν μάλιστα ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη…Ευχαριστώ !!!

Εντάξει φίλε tzabros. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε αυτό τώρα. Απλά εδώ μέσα η συμπεριφορά μας στον γραπτό λόγο θέλουμε να είναι κόσμια για να κρατιέται το Φόρουμ σε ένα επίπεδο. Συνεχίζουμε…

Πολύ χαίρομαι που είστε άτομα του πολιτισμού και κατά συνέπεια της γλώσσας που ασφαλώς είναι κομμάτι του…ειλικρινά μου κάνει εντύπωση…αλλά τα “μπινελίκια” απ’ την γενιά σου τα υιοθέτησα και θα προσπαθήσω να τα κόψω !!! Αν είναι κόπος και χρόνος να αναλύσουμε κάποια θέματα πολιτισμού τότε τι ??? που θα ξοδεύουμε το χρόνο…χρειαζόμαστε επικοινωνία και γιατί όχι …διαφορετικές αντιλήψεις!!!

Δεν είναι χώρος εδώ μέσα για να κάνουμε τέτοια ανάλυση καθώς εδώ είναι Ρεμπέτικο Φόρουμ. Οι κανόνες του Φόρουμ που δέχτηκες κατά την εγγραφή σου ορίζουν ότι απαγορεύονται οι βρισιές στα μηνύματα και με αυτό πρέπει να συνετιστείς. Ο γραπτός λόγος με τον προφορικό δεν έχουν καμία σχέση και γι΄αυτό έχουμε υιοθετήσει αυτό τον κανόνα.

Ρεμπέτικο φόρουμ …τι σημαίνει όμως αυτό για τον καθένα εκτός του να σχολιάζετε μόνο τα μαγαζιά και τα τραγούδια και το πόσο καλά παίζει ή τι χρεώνει το κάθε μαγαζί…το ρεμπέτικο φίλε Κώστα είναι ένα ιστορικό λαϊκό momentum που τα εμπεριέχει όλα ,που στο σύνολο τους εκφράζουν τον πολιτισμό μιας συγκεκριμένης εποχής ή μήπως νομίζεις ότι το λαϊκό είναι κάτι διαφορετικό…παίρνοντας πίσω με ειλικρίνεια τις δυο τρεις βωμολοχίες μου αναρωτιέμαι ποιά η πολιτισμική υπόσταση του Forum …για να σχολιάζουμε τα μαγαζιά και τους μουσικούς που έχουμε πάει να ακούσει …γιατί στα περισσότερα σχόλια μόνο τέτοια βλέπω δηλ. χρυσός οδηγός ρεμπετομάγαζον…αν ισχύει αυτό δεν μ ενδιαφέρει παντελώς το Forum σας φίλε Κώστα απ τη Κυπαρισσία!!!

Δεν χρειάζεται να κάνουμε την τρίχα τριχιά φίλε tzabros. Το Ρεμπέτικο Φόρουμ είναι το Ρεμπέτικο Φόρουμ το οποίο διανύει το 14ο έτος της ηλικίας του και έχει γύρω στα 7.500 θέματα και 88.000 περίπου δημοσιεύσεις από τις οποίες δεν έχεις διαβάσει ούτε τις 10 για να υποστηρίζεις ότι [i]“σχολιάζετε μόνο τα μαγαζιά και τα τραγούδια και το πόσο καλά παίζει ή τι χρεώνει το κάθε μαγαζί”.

[/i]Παρ΄όλα αυτά σου συνιστώ μιας και έκανες τον κόπο να κάνεις εγγραφή σε αυτή τη διαδυκτιακή κοινότητα να ψάξεις λίγο τα θέματα και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από το Ρεμπέτικο τραγούδι.

Καλή ανάγνωση και καλές συζητήσεις σου εύχομαι.