Μα τον Αγιο λοιπον το ηξερα!!! Τα ξερουν οι ντοπιοι (BLEKOS) μια χαρα…μα διαφερει η γνωμη τους.Αναφορα λοιπον!!![u][b]
Αρχοντορεμπετισα
[/b][/u] Στο εν λογω μαγαζι λοιπον οι μουσικοι εχουν κατι μαπες λες και τους ξυπνησες για να παιξουν…βαριουνται που υπαρχουν.Ενα μπουζουκι και μια κιθαρα που ειναι σαν να μην υπαρχουν.Οι τυποι δεν το εχουν με το ρεμπετικο…ειναι αψυχοι!
Οι μεζεδες δε μπορω να πω οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο,δε με εντυπωσιασαν…highlight της βραδυας οταν ανεβηκε και τραγουδησε η ιδιοκτητρια…επιτελους ακουστηκε μια αληθινη φωνη (φωναρα!!!)…ακουστηκε κατι ρεμπετικο…ψυχη ρε γμτ!!!
[u]Το μαγαζι δε βρισκεται στην Παλαιοκαστριτσα αλλα στην Εθνικη οδο Παλαιοκαστριτσας,στο Σολαρι,πισω-πλαι απο τον Κωτσοβολο.
[/u]Μιλωντας για μαγαζια λοιπον…
Φραγκοσυριανη
Πλησιον εθνικου σταδιου Κερκυρας,περιοχη Γαριτσα-αεροδρομιο.Το χειμωνα ειχε μια κιθαρα και ενα μπουζουκι,φοιτητες του μουσικου τμηματος του πανεπιστημιου.Τα παιδια επαιζαν μια χαρα αλλα κατι τα μικροφωνα που τους ειχαν κοτσαρει κατι λιγο το κλιμα που επικρατουσε (χλιαρο) δε θα ελεγα οτι ανυπομονω να ξαναπαω.Κλασσικοι μεζεδες,νορμαλ.Ο ιδιοκτητης ξερει να παιζει μπουζουκι και κιθαρα,πρεπει να το εχει κανει και επαγγελματικα.Οταν ανεβαινει κινειται σε λιγο πιο λαικα μονοπατια…για οσους αρεσκονται…
Τσιπουραδικο-χωρις σχεδιο…και οτι προκυψει
Στην ευρυτερη περιοχη του παλαιου λιμανιου,οπισθεν των δικαστηριων,απλοι μεζεδες συμπαθητικες τιμες,ζεστος κ φιλοξενος χωρος ,ωραιο κλιμα αλλα δυστυχως δεν εχει ζωντανη μουσικη παρα μονο απροειδοποιητα και σπανια.Οποτε λοιπον συμβει αυτο και η ενταση των μουσικων ειναι μετριασμενη…βλεπετε…οι κουτσομπολες της παλιας πολης της Κερκυρας θελουν να κοιμηθουν νωρις…
Ευθυμον
Κοντα στο νεο λιμανι και πριν τη στροφη το εμπορικο κεντρο (ολα τα club/bar),δεν εχει συχνα μουσικη μα οποτε εχει,παιζουν τα δυο παιδια που επαιζαν στη φραγκοσυριανη,με την παρεα τους(5-8 ατομα).Φαγητο και μεζεδες και με καποια πιατα εξω απ τις κλασσικες επιλογες,σε συμπαθητικες τιμες.Ωραιος χωρος και πολυ καλο κλιμα.Οσες φορες εχω πετυχει ζωντανη μουσικη εφυγα απο εκει με κλειστο λαιμο,ντιρλα και πανευτυχης…με λιγα λογια…πληρης!!!(Τα παιδια που το εχουν ειναι φιλαρακια μου,αλλα δεν παιζει ρολο(Οποιος παει ας πει οτι τον εστειλα εγω…να τον προσεξουν παραπανω:088:).Λετε να ειναι τυχαιο που και η κομπανια επιθυμει εκει να παιζει συχνοτερα η να πραγματοποιει τα πριβε γλεντια της;!)
Γοδερω
Στη Γαριτσα.Συμπαθητικο μαγαζι,τα καλοκαιρια διαθετει και κηπο οπισθεν,ειναι ομορφο.Τα φαγητα του απλα και οι τιμες πανω-κατω νορμαλ.Ζωντανη μουσικη ειχε βαλει το χειμωνα (την κομπανια των παιδιων που ειπα παραπανω),για καποιο λογο δεν τραβηξε ιδιαιτερα…μαλλον ο θαμωνες προτιμουν το τζουκ-μποξ που υπαρχει εντος του καταστηματος…
Χαγιατι
Στο νεο λιμανι.Δεν εχω παει.Απ οτι εμαθα(απο την κομπανια)…δε σηκωνε ιδιαιτερα το ρεμπετικο.Εκ της διευθυνσεως τους ζητηθηκε να λαικοφερουν περισσοτερο το ρεπερτοριο τους κι ετσι επαψαν να παιζουν εκει.Απ οσο γνωριζω δεν εχει πλεον ζωντανη μουσικη.
Τα παραπανω ηταν μια μικρη ανασκοπηση του τι συμβαινει στην Κερκυρα απο ζωντανου ρεμπετικου σκοπια.Οποια αλλα υπαρχουν δεν εχουν μουσικη (κατα 95%) και δυστυχως δεν εχω παει…ακομα!
Ρεμπετικα δεν αποκλειεται να πετυχετε και σε ενα μπαρακι; στην πλατεια κατω απο το Ν.Φρουριο στην ευρυτερη περιοχη του παλαιου λιμανιου.Αν τα πετυχετε θα ειναι υπο μορφην jammαρισματος…διαφορα οργανα υπαρχουν εντος οποιος θελει ανεβαινει και παιζει.
Ελεγα και παραπονουμουν οτι ρεμπετικο γιοκ στο νησι,παραπανω ανεφερα τι παιζει και τι μ’αρεσε.Και ας μην ξεχναμε οτι εχω να παραπονεθω μηνες μανταμ.Μια τα ζωντανα που βλεπω που και που,μια οι προβες που κανουμε συχνα-πυκνα με τα παιδια που παιζουμε επιτελους…λυτρωθηκα:019:
Υ.Γ.-Πλακα-πλακα καμια μερα θα παμε με τα οργανα στην αρχοντορεμπετισσα να λυτρωσουμε και αυτη τη δυσμοιρη ρεμπετισσα (την ιδιοκτητρια)…:)!
Υ.Γ2-Στο ευθυμον παντως δεν αποκλειεται να μας πετυχετε ετσι απλα,μεσα στο καλοκαιρι.
Υ.Γ3-Οσα εγραψα παραπανω αποτελουν δικες μου εκτιμησεις για τα μαγαζια αυτα και τις φορες που πηγα,παροτρυνω τους παντες να δοκιμασουν τα παντα!
Υ.Γ4-ΚωσταΡ απο που αντλησες τα στοιχεια για την αρχοντορεμπετισσα;…Πηγες η σου ειπαν,διαβασες;