Φιλε Pepe μαλλον δεν πιανεις αυτο που θελει να πει ο Ιακωβος και χιμηξες…
Ο ανθρωπος εννοει οτι αν οι Τουρκοι ειχαν πατησει εδω θα ειχαν αφησει καποιο στοιχειο… μα στην κουζινα θες;… μα στην αρχιτεκτονικη; … μα στη μουσικη; … που ειναι και το αντικειμενο που μας ενδιαφερει! (Να σημειωσουμε οτι μιλαμε υποθετικα οποτε και αν ο Σουπερμαν ηταν Κερκυραιος… θα επιανε ολους τους κλεφτες στην Κερκυρα)
Παντως δε θα ξενιζε στον Κερκυραιο το ανατολιτικο στοιχειο…το οποιο παρεμπιπτοντως μαθαινει μεσω των σκυλαδικων πια.Ο Ιακωβος (επειδη τα εχουμε πει) σιγουρα δεν εννοει αυστηρα και μονο το ρεμπετικο. Εννοει οτι οι σημερινοι Κερκυραιοι δεν τιμουν ουτε καν την παραδοση τους…και ειναι αληθεια.
Ολα σχεδον τα μερη στα γλεντια τους εχουν τη δικη τους μουσικη… εδω παιζουν Τσικουλατατσικιτα… daddy cool και δε συμαζευεται. Δεν ειναι αυτο καταντια;
Σε εμενα μπορει να μην αρεσουν οι κιθαρομαντολινοχορωδιες (Ιταλια) ουτε οι φιλαρμονικες (Αγγλια)…ουτε τα δυτικοτροπα Κερκυραικα τραγουδια… αλλα τα τελευταια ιδιως δε θα επρεπε να ειναι παραπεταμενα σε καμια περιπτωση.Και ποιος ξερει ποσα χαθηκαν μια για παντα!
Παντως ελαχιστα τραγουδια περασαν εδω απο την υπολοιπη Ελλαδα και ακομα πιο ελαχιστα ειναι εκεινα που διατηρησαν κατι απο το αρχικο μουσικο τους υφος.
Επι του θεματος τωρα.
Σε παλιοτερα θεμα ειχα αναφερει καποια πραγματα για την Αρχοντορεμπετισσα.
Αυτα ειχαν να κανουν με τον παλιο χωρο… αλλαξε χωρο ισως αλλαξε και κατασταση.Ευχομαι να το διαπιστωσω το χειμωνα που σκοπευω να την επισκεφτω.
Η αληθεια ειναι οτι αυτο το μαγαζι αυτοπροβαλλεται κατα καποιον τροπο σαν “λικνο του ρεμπετικου”…δε σημαινει οτι ειναι κιολας!
Η τραγουδιστρια εχω ξαναπει…εχει φωνη ωραια…αλλωστε εχει τραγουδησει και επαγγελματικα πλαι σε ονοματα του χωρου.Η ορχηστρα της πλεον ειναι σιγουρα καλυτερη απο την ορχηστρα που ειχα δει εγω.
Εννοειται πως οταν εχεις ενα μαγαζι εσυ δινεις το χαρακτηρα και το υφος…το θεμα ειναι η αντιληψη σου γι’αυτο που εκανες…
Κατι ειπες φιλε Καπα για ανασταση της Σωτηριας Μπελου…δε φανταζεσαι ποσο ευστοχα το εθεσες!
ΥΓ - Ο τιτλος ειναι οντως κομματακι υπερβολικος… ρε Ιακωβε κρυψε τις μαχαιρες αδερφακι μου