Λαϊκορεμπέτικο Φόρουμ - Πενιές ψυχής

Σας ενημερώνουμε ότι ένα νέο forum ξεκίνησε από σήμερα με την ονομασία “Λαϊκορεμπέτικο Φόρουμ - Πενιές ψυχής”.

Αργότερα, στο κεντρικό domain www.penies.gr θα αναπτυχθεί ένα πλήρες site που θα περιλαμβάνει και το forum.

Θα χαρούμε εκτός από το παρών forum, να σας δούμε και εκεί…

Ευχαριστούμε.

Γιατί όμως κι άλλο Φόρουμ; Τι διαφορετικές ανάγκες θα καλύψει; Μήπως είναι πλεονασμός;

Από μένα καλή επιτυχία Ασωτε!

Ολοι οι χώροι έχουν κάτι να προσφέρουν. Ο ένας χώρος βλέπει από τον άλλο και τυχόν λάθη διορθώνονται. Επίσης κάποιοι που για τον α ή β λόγο δεν τους ταιριάζει ο ένας, μπορούνε να πάνε σε κάποιον άλλο.

Σε τελική ανάλυση αυτό που ενδιαφέρει είναι να επικοινωνούν οι άνθρωποι που έχουνε κοινό μεράκι και να βγαίνουνε καινούργια ή ξεχασμένα στοιχεία. Αν ένας επιπλέον χώρος μπορεί να το καταφέρει αυτό είναι κέρδος για όλους.

Καλή αρχή!

Καλή επιτυχία! Αλλά… αντί για φόρουμ δεν ανοίγετε καμιά ταβέρνα με ρεμπέτικα και μικρασιάτικα στην Αλεξανδρούπολη?? (Εκτός αν υπάρχει και δεν το έχω παρει είδηση, οπότε επιβάλλεται να δημοσιεύσετε το “ρεμπετόραμα” της Αλεξανδρούπολης!).

Το νέο forum (που είναι προσωρινό, καθότι αργότερα θα ενσωματωθεί όλο το περιεχόμενο στο κεντρικό site), έχει μεγαλύτερους ορίζοντες… αγκαλιάζει όλο το φάσμα της λαϊκής μας μουσικής, παραδοσιακό, ρεμπέτικο, ελαφρολαϊκό, λαϊκό, σύγχρονο λαϊκό (το λεγόμενο σκυλάδικο), όλα θα τα αγκαλιάσει μέσα του…

Επίσης, ένας από τους στόχος μου είναι να δοθούν μέσω του site περισσότερες πληροφορίες και μαθησιακό υλικό στους επίδοξους οργανοπαίχτες… Γι’ αυτό και η πλειοψηφία του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού θα είναι πάνω στον server (και όχι στο youtube) και σε ποιότητα HD 720p ή 1080p για τα βίντεο και MP3 192Kbps για τα ηχητικά.

Φίλε tountas priest, η Αλεξανδρούπολη έχει αρκετά ρεμπετάδικα (τα περισσότερα όμως λειτουργούν με την μορφή ταβέρνας).
Εάν κάποιο μέλος από την Αλεξανδρούπολη, νομίζει ότι αξίζει να δημοσιεύσει στο http://forum.penies.gr σχετικές πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό, μπορεί να το κάνει άνετα καθότι υπάρχει σχετική κατηγορία (Μουσικά σχήματα και στέκια).

Η όλη ιδέα για την δημιουργία του νέου site ξεκίνησε με γνώμονα την ανάγκη να μπορώ να διαχειρίζομαι το υλικό που ανεβάζω (όπως και ο κάθε χρήστης το δικό του) χωρίς να είμαι αναγκασμένος να το ανεβάζω στο youtube.
Επίσης να μπορεί το κάθε μέλος να κατεβάζει το υλικό του site χωρίς να απαιτείται επιπλέον εξοπλισμός.

Και το forum αλλά και το μελλοντικό site που θα αναπτυχθεί το καλοκαίρι (βασισμένο στο δικό μου ASCOOS CMS), περιέχουν MP4 Player.

Εάν θέλετε κάποιες άλλες πληροφορίες είμαι εδώ να τις παρέχω…

Επίσης το forum τώρα στήνεται γι’ αυτό και κάποιες κατηγορίες συζητήσεων δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη… περιμένω και προτάσεις.

Ευχαριστώ.

Ρεμπετάδικο-ταβέρνα έψαχνα κι εγώ (σε σχετικό ποστ στο φορουμ,δεν ξέρω αν το είχες δει…) με ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ όμως…! Εάν γνωρίζεις κανένα τέτοιο στέκι (χωρίς πανηγυρτζίδικα μικρόφωνα, σκυλάδικα και λουλουδοπόλεμο, σε παρακαλώ πολύ να με ενημερώσεις γιατί θα ανέβω Αλεξανδρούπολη για Πάσχα.

Δες εδώ

Τώρα για μικρόφωνα κλπ… δεν ξέρω…

Λαδοκολα σκαλι-σκαλι,στο δρομο με τις λαδοκολες στην εμποριου, καθε μερα μουσικη και μουσικοι,καθε μερα διαφορετικο σχημα,Κυριακη κλειστα η Λολα(το αφεντικο) ξεκουραζεται.Φυσικος ηχος δυνατα οργανα και ψυχη ,χωρις ρευματα και πριζες.Οποιος επιθυμει, ενα ματσο φωτο στο "φατσοβιβλιο"Redirecting... οπτικοακουστικο δειγμα:
//youtu.be/dRgBzyDlzz8

//youtu.be/lXc6hI_Wk64
Οποιος πιστος που ξερει να ακουει (ευτυχως εδω στο φορουμ ολοι ειναι του συναφιου και ξερουν) και οχι μονο να πλακωνεται στη μασα ,ας ερθει να μας ακουσει.Το μαγαζι δεχεται τσιφτετελοπιπινακια για παραγγελιες της νεοτατης ελληνικης δισκογραφιας (βλεπε π.χ Οικονομοπουλος και καθε Οικονομοπουλος κτλ κτλ κτλ…) ΜΟΝΟ Κυριακη

Υ.Γ ο υπογραφων ουδε μια σχεση εχει με την επιχειρηση παρα μονον χρησιμοποιηται απο αυτην ως καλλιτεχνης ,ενιοτε.

Α γεια σου ρε Τάκη.

και έλεγα κάτι ξέχασα… :246:

Ρε παιδιά εγώ αυτό που βλέπω με μια ματια που έριξα είναι μια κόπια του δικού μας φόρουμ…συγγνώμη κιόλας…:084:

και κάποιος ας φτιάξει αυτό το βιολοντζέλο!

καλή αρχή

Καλημέρα Τίνα,

φυσικά δεν ανακάλυψα τον τροχό… άρα είναι φυσικό, ένα site που έπεται άλλων να αντλήσει στοιχεία, δομές και ιδέες από τα παλιότερα και να προσπαθήσει να τα βελτιώσει, αλλά και να βάλει τα δικά του προσωπικά στοιχεία.

Με μια πιο προσεκτική ματιά θα δεις ότι είναι διαφορετικό…

Και αν γίνεις και μέλος τότε θα μπορείς να γράψεις και την άποψη σου γι’ αυτό που κρίνεις… κατευθείαν στην πηγή… (χιχιχιχι)

Alk ευχαριστώ για την επισήμανση… τώρα το είδα… το διόρθωσα το ζ

Καλή επιτυχία αδέρφια! Εγώ δεν θα γραφτώ γιατί απλά δεν έχω 150 ώρες να διαβάζω Φόρουμς (προέκυψε και το άλλο της οργανοποιίας… στο οποίο επίσης γράφτηκα κι έχω μπει μια φορά μόνο…). Άλλωστε εδώ καλύπτομαι αισθητικά. Υπό άλλες συνθήκες, ο φίλος δημιουργός του θα κατηγορούνταν για… εντρισμό (!), αλλά καταλαβαίνω απόλυτα ότι σε αυτό το βήμα διαλόγου για τη μουσική, κάποιοι θα εκφραστούν… Με τον τίτλο σας διαφωνώ, άμα θέλετε μέσα και σύγχρονα -Μακρόπουλο, Γονίδη κ.α. μην βάζετε Λαικο"Ρεμπέτικο", αλλά κάτι άλλο… ΦΟΡΟΥΜ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ…

Ο τίτλος είναι “ΠΕΝΙΕΣ ΨΥΧΗΣ”… από κει πήρα και το domain www.penies.gr

όσο για την αναγκαιότητα να φτιάξω το forum (είπα ότι είναι προσωρινό καθότι θα ενσωματωθεί στο forum που περιλαμβάνει το πρόγραμμα μου ASCOOS CMS, και στο site που θα φτιάξω στο κεντρικό domain);;;;;

είναι απλό… υπάρχει και άλλο τραγούδι εκτός του ρεμπέτικου… και θέλω να καλύψω όσα περισσότερα είδη μουσικής γίνεται… ΔΙΟΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ… αυτό που μετράει είναι να ευφραίνεσαι ήχο… το είδος της μουσικής είναι δευτερεύον ζήτημα…

και εσυ βρε ασωτε ευφραίνεσαι ήχο με ολα τα είδη μουσικής; :112:

καλη αρχη να εχεις στη προσπάθειά σου…

Ε όσο νά΄ναι υπάρχει και άλλη μουσική πέραν του ρεμπέτικου. Κατά προσωπικό γούστο, όσο πιο κοντά στο ρεμπέτικο τόσο το καλύτερο, αλλά περί ορέξεως… Καλή αρχή και καλή συνέχεια άσωτε…:109::241::088:

χμμμ… για να πω την αμαρτία μου… υπάρχουν και είδη που δυσκολεύομαι να τα ακούσω… όπως το σκληρό ροκ κλπ…

αλλά γενικά ακούω από κλασσική μουσική μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς… αρκεί να μη μου γαργαλάει άσχημα το αυτί… (εξάλλου και σε ρεμπετο-λαϊκά στέκια όταν πηγαίνω μη νομίσεις ότι περνάει πάντα καλά το αυτί μου…)

Γενικά ο μουσικός, πρέπει να έχει ανοικτούς ορίζοντες… να μπορεί να παίξει από Παγκανίνι και Μπραμς μέχρι λάτιν και ροκ… να μελετάει ανατολικο-ινδική μουσική για να αποκτήσει γλύκα στο παίξιμο αλλά και ρυθμική μουσική για να αποκτήσει σπιρτάδα στο παίξιμο.

Αλλά αρχίσαμε να είμαστε off-topic (:))

δεν αμφιβάλω ότι υπάρχει και αλλη μουσική εκτος του ρεμπέτικου (την οποια ακουω και εγω) αλλα

αλλο το και άλλη και αλλο το δεν έχει σημασια το είδος… ή τελος παντως είναι δευτερεύον θεμα…

Τελος παντων μου εκανε εντυπωση και γι’ αυτο το σχολιασα…
Δεν εχω και κανενα προβλημα με το τι θα περιεχει το νεο forum…

Γραφαμε μαζί ασωτε…
Συγνωμη για τα εκτος θεματος…

Υπάρχει και αυτό για όποιον θέλει λαϊκά-παραδοσιακά.
Εγώ όταν θέλω ψωμί πάω στο φούρνο, για κρέας στο χασάπικο και για ψάρια στο ιχθυοπωλείο. Άλλοι πάνε στο super market και τα παίρνουν όλα μαζί.
Αντίστοιχα, ανάλογα με το είδος της μουσικής, υπάρχουν και τα αντίστοιχα “εξειδικευμένα” φόρουμ. Τώρα γιατί να επιλέξει κάποιος ένα φόρουμ χωρίς μουσική προσωπικότητα, ένα μουσικό super market, δεν το ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει.

Πως είσαι σίγουρος Δημήτρη ότι το φόρουμ δεν έχει μουσική προσωπικότητα;;;;

έχει και παραέχει… γίνε μέλος και θα το καταλάβεις :089:

άλλο είναι να μη μου αρέσει ή να προτιμώ ένα άλλο… και άλλο αυτό που αναφέρεις…

Είναι όμως άποψη και είναι σεβαστή…