Μάτσικας Διονύσης

Ο ρόλος του topic φίλε Δημήτρη είναι να ενημερώσει για το συγκεκριμένο κατασκευαστή και γι’ αυτόν μιλάμε. Είναι σίγουρο ότι η εμπειρία ενός συμφορουμίτη δεν μπορεί απαραίτητα να είναι και η αντιμετώπιση που θα τύχει ένας άλλος φίλος ο οποίος θα αγοράσει όργανο από το συγκεκριμένο οργανοποιό. Αυτό είναι φυσιολογικό. Από την άλλη μεριά όμως πρέπει να αναφέρονται τα αρνητικά (εφόσον υπάρχουν) αλλά και τα θετικά (εφόσον υπάρχουν). Είπαμε ότι ένας οργανοποιός δεν μπορεί να κριθεί από ένα μέλος που είχε κακή γνώμη, αλλά είναι σωστό να αναφέρεται και η κακή γνώμη. Ας μην ξεχνάμε ότι δίνουμε τα λεφτά μας που πολλοί από εμάς τα βγάζουμε ματώνοντας κάθε μέρα και είναι φυσικό να θέλουμε να πιάνουν τόπο χωρίς να ταλαιπωρούμαστε, οπότε όλα έχουν σημασία.

Εγω θελω να πω οτι εν μερη εχουν και οι δυο σωστα επιχειρηματα και καθολου αδικο , ο ενας πηρε πατατα οργανο και εσκασε πχ μια 3 000 ευρουλακια (εγω θα ειχα φρικαρι εντελως ασε που δε θα εδινα τοσα λεφτα ποτε για οργανο! ) και ο κυριος Ματσικας υπερασπιζεται την βιοτεχνια του, για μενα ορθός δικαιολογειτε και καλα κανει ο ανθρωπος ( και ο ενας και ο αλλος ) αλλα μην ειμαστε τοσο απολυτοι , γιατι πολλα ατομα εχουν βολευτει με οργανα του Ματσικα ειναι αλληθεια και το λεω αυτο γιατι μπορει να ειμαι απο επαρχια και ενας γνωστος συνεργαζεται με το ματσικα και εχω δοκιμασει αρκετα οργανα του, ενταξει φαινοντε οτι ειναι η φθηνη σειρα με ταστιερες βεγκε κτλ καπακια β και γ κατηγοριας που στην ουσια αυτα πληρωνεις αλλα ρε παιδια πιστευω οτι ειναι πολυ τιμια οργανακια , μιλαω για την φθηνη σειρα παντα , ακριβο οργανο του ματσικα εχω ακουσει σχολια αλλα δε εχω δει και δε εχω παιξει οπωτε δεν θα σχολιασω.

το οτι μερικοι ειναι κατηγοριματικοι και μακρυα απο βιοτεχνιες τους καταλαβαινω και αυτους γιατι ειμαι ενας απο αυτους , και ο λογος ειναι οτι πιστευω οτι το μπουζουκι για να γινει θελει μερακι , να αφιερωσεις πολυ χρονο , να χαραζεις την ταστιερα με το χερι , να πλανιζεις το καμαρι με πλανη χειρος anjel και να το νιωθεις , θελω να πω οτι ενα τετοιο οργανο δε μπορει να συγριθει με ενα οργανο βγαλμενο απο cnc .

Ολες οι επιχειρησεις , αλλα ολες μιλαμε, θα εχουν και την " φυρα " τους , εναι σχεδον νομος …
Το θεμα ειναι απλο , σου πουλησα κατι, δεν βγηκε σωστο , το παιρνω πισω , σε ικανοποιω με
τον πλεον αψογο τροπο και διατηρω στην πιατσα το " πρεστιζ " μου …

[QUOTE=voulpan;167978]Φίλε συv-forum-ίτη Αυγουστή, ξέρεις κάτι που δεν ξέρω???
'Οχι απλά όπως και τα άλλα μέλη του φόρουμ ξέρω ότι διαβάζω εδώ και ο κ. Μάτσικας έγραψε ότι σου πρότεινε να στο αλλάξη, Λέει ψέματα?

Ήσουν μπροστά σε κάποια απο τις συζητήσεις που έκανα με τον κ. Μάτσικα???
Άκουσες με τα αυτιά σου, να προσφέρθηκε να μου αλλάξει το μπουζούκι???
Άκουσες με τα αυτιά σου να προσφέρθηκε να μου δώσει άλλο όργανο για μελέτη???

Και πάλι όχι αλλά δε διέψευσες το Μάτσικα.

Ξέρεις πόσο έτρεξα και πόσο χρόνο έχασα, και πόσο παράτησα τη δουλειά μου, και τί απαντήσεις πήρα???

Δε μας είπες.
Ξέρεις τί εννοεί ο καθένας με το ‘‘θα είναι έτοιμο σε σ ύ ν τ ο μ ο χρονικό διάστημα’’???
Πόσο είναι αυτό το σύντομο?

Αυτο το ξέρω: Άμα πάρεις άλλο όργανο το σύντομο είναι αμέσως.

Άντε και το πήρες πίσω το όργανο. Αν δεν είναι εντάξει???
Αφού είμαι σίγουρος ότι αυτο που έχω τώρα δεν είναι εντάξει τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα το ρισκάρω.

Χρόνια καλά και πολλά, φίλε Αυγουστή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.
Αυγουστής.

Αγαπητοί φίλοι του forum
Επειδή άφησα κάποια αδιευκρίνιστα πράγματα μετά την αποχή μου από το forum και βλέπωντας τα σχόλια σας θα ήθελα να πώ και κάποια ακόμα ώστε να ολοκληρώσω την εικόνα μου σαν κατασκευαστής και άνθρωπος.
Ο κύριος λόγος που μπήκα επιθετικά στο forum άν και λάθος είναι γιατί δέχομαι εδώ και αρκετό καιρό πόλεμο λάσπης από διάφορους και κυρίος κατασκευαστές οπότε και θα σας πώ 2 εμπειρίες που μου έμειναν χαραγμένες.
Η πρώτη έχει να κάνει με ένα κατασκευαστή από το Αγρίνιο ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια συνεργαζόταν με το πατέρα μου στο Μεσολόγγι και του ζήτησε μιάς και έκανε ας πούμε κάποια σεμινάρια γύρω από τη κατασκευή προφασιζόμενος να μας επισκευάζει τα μπουζούκια ώστε να μη χρειάζεται να τα φαίρνει για επισκευή ζήτησε από το πατέρα μου μία δήλωση ότι τον έμαθε να κατασκευάζει μπουζούκια την οποία ο πατέρας μου δε του την αρνήθηκε όπου και πήρε επιδότηση για να ανοίξει εργαστήριο. Ο ίδιος άνθρωπος μετά από λίγο καιρό έπαιρνε δικά μας όργανα τους σήκωνε το καβαλάρη ψηλά ώστε να φαίνονται σκευρωμένα και έλεγε στους πελάτες του ‘’να τι μπουζούκια φτιάχνει ο Μάτσικας’’.
2ος κατασκευαστής πολύ γνωστός και αξιόλογος μάστορας από τη περιοχή των Εξαρχείων ο οποίος πάλι έπαιρνε οικονομικά όργανα από εμάς + εξαρτήματα,χορδές κλπ μόλις πληροφορήθηκε ότι θα ανοίγαμε έκθεση στο κέντρο της Αθήνας έκοψε μαχαίρι όλες του τις συναλλαγές μαζί μας και ξεκινώντας ένα πόλεμο λάσπης πάλι πρός εμάς μέσω αυτού και διαφόρων φανατικών πελατών του άνοιξε και ο ίδιος μία έκθεση ακριβώς απέναντι από εμάς με σκοπό να μας κόψει τη πελατεία. Αποτέλεσμα? Μή μπορώντας να εκπληρώσει τις οινονομικές ανάγκες του διότι δεν έμπαινε πελάτης μέσα στο μαγαζί του για 3 χρόνια διότι το καιρό που τον παρακαλάγανε για όργανα το έπαιζε μέγας και μοναδικός, αναγκάστηκε να το κλείσει νύχτα και όταν λέω νύχτα κυριολεχτώ ήταν και Σάββατο βράδυ ώστε να μην τον καταλάβουμε και βγούμε στο δρόμο και τον κοροιδεύουμε. Επίσης χαρακτηριστικό πνεύμα αλαζονίας έπαιρνε και έβαζε θήκες οργάνων άλλων εισαγωγέων επιδεικτικά στη βιτρίνα του ώστε να μας δείξει ότι δε ψωνίζει από εμένα ούτε χορδή. Έαν πρέπει να σας δώσω κι άλλα παραδείγματα θα πρέπει να γράψω βιβλίο.
Τα συμπεράσματα δικά σας ώστε να καταλάβετε τι παίζει γύρω από το όνομα μας.
Αντί να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι στη δουλειά τους κοιτάνε να μας σαμποτάρουν. Μέχρι που βρέθηκε ο μακαρίτης ο Διονύσης Καραντρέας και τον έβαλε στη θέση του για τα καλά.
Όσο αφορά τη αντιπαράθεση μου με το Παναγιώτη μιάς και δεν απάντησε τελικά άν είχε τελικά καλό ήχο και άν άξιζε τα λεφτά του το μπουζούκι υποθέτω ότι η όλη παρεξήγηση δεν έγινε για το αν πήρε μάπα μπουζούκι γιατί κατά τη γνώμμη μου δέ πήρε αλλά για τη κακή εξυπηρέτηση. Πάλι τα συμπεράσματα δικά σας.
Τώρα για το όσο αναφορά το τί κατασκευαστής είναι ο Μάτσικας σχετικός η άσχετος, μαραγκός ή οργανοποιός, άν βάζει μπετόβεργες ή ατσαλόβεργες στα μπουζούκια του, η ακόμα και άν είναι τίμιος ή απατεώνας μπορείτε εύκολα να το μάθετε. Με μία απλή επίσκεψη. Και δοκιμή. Δε πουλάμε μπουζούκια με το ζόρι.
Σχετικά με τη κατακαήμένη βέργα φτιάχνουμε μπουζούκια και χωρίς.
Απλά όσοι από εσάς δεν έχετε σε εκτήμιση τα όργανα μας ή δε σας αρέσουν εξηγήστε μου τι ακριβώς δε σας αρέσει. Ο ήχος, το βάρος, το καπάκι, το μπρατσο?
Ίσως με τη βοήθεια σας να μπορέσουμε να τα καλυτερέψουμε.
Σέ ένα άλλο φίλο του forum θα απαντήσω ότι ποτέ δεν ενοχλήθικα με τα αρνητικά σχόλια των οργάνων μου εφόσον αφοράνε μεμονομένα περιστατικά και όχι αρνητικές υποθέσεις για όργανα άλλων κατόχων ή το σύνολο της δουλειάς μας.
Όσο αφορά και άν έχει αξία για εμάς το ότι ο Καραντίνης παίζει με όργανο μας δε το κάνει για διαφημιστικούς λόγους. Άν παρατηρήσετε καλύτερα θα δείτε ότι τα τελευταία 5 χρόνια παίζει μόνο με δικά μας όργανα αν όχι σε όλες αλλά στις περισσότερες εμφανίσεις του. Αύτο δε θέλω να πιστεύω ότι το κάνει από αγγαρία ούτε ότι μας χρωστάει χάρη αλλά και ούτε γιατί του κανουμε δώρο μπουζούκια.
Ο κύριος σκοπός μας είναι η ανάδειξη του μπουζουκιού παγκοσμίως γι αυτό και σπαταλάμε χρόνο και χρήμα κάθε χρόνο και πηγαίνουμε στη μεγαλυτερη έκθεση μουσικών οργάνων στη Φρανκφούρτη. Ωστε ο υπόλοιπος κόσμος να μάθει τι είναι μπουζούκι οπότε άν στο μέλον δείτε κανένα Γιαπωνέζο η κανένα τρελαμένο ροκά με σκουλαρίκια και χαίτη να σολάρει στο μπουζούκι να μην απορείτε.
Ευχαριστώ που μ’ ακούσατε.
Μάτσικας Νίκος

Ερώτηση: Με το CNC τι δουλέυετε ακριβώς;Εννοώ εσείς στη βιοτεχνία και όχι γενικά τη χρήση του.

NAI.
.
.
.
Φίλτατε Αυγουστή, επειδή δείχνεις να μην έχεις καταλάβει ακόμη, και άθελά σου, θέλω να πιστεύω, πυροδοτείς μία συζήτηση, την οποία και οι δύο πλευρές προσπαθούν να καταλαγιάσουν, στείλε άν θές, προσωπικό μήνυμα και θα σου δώσω τηλ: κινητό, σπιτιού, χώρου εργασίας, msn, icq, e-mail, skype, ακόμα και ταχυδρομικό περιστέρι, ώστε να κατανοήσεις. Το μόνο που ειπώθηκε, κατα την τελευταία μας συνάντηση, ήταν: ‘’ φέρτο και θα δούμε’'.

Ελευθερία στην κατεχόμενη Κύπρο, φίλε Αυγουστή.

Καλά κάνω εγώ και δεν ασχολούμαι με την αγορά…απλά έψαξα βρήκα ένα όργανο που μου κάθησε πολύ καλό (απ’ το Μάτσικα) και μετά μην τον είδατε…μόνο για κανένα service…τώρα όλα τα άλλα με αφήνουν παγερά αδιάφορο…ποιός κορόιδεψε ποιόν, τι είπε ο ένας τι είπε ο άλλος όλα αυτά είναι μες στο παιχνίδι της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού- του καπιταλισμού. Ας μην ξεχνάμε πως ο πιο μερακλής και καλοπροαίρετος να είναι ο κατασκευαστής, οι “κανόνες” έξω είναι τέτοιοι που στο οικονομικό ζήτημα δε χωράνε παραχωρήσεις…μιλάει η επιβίωση της κάθε επιχείρησης και κυρίως των Ε.Β.Ε. που τραβάνε ζόρι…για αυτό αν είμαστε πελάτες να κοιτάμε απλά να κάνουμε τη δουλειά μας (χωρίς να μας εξαπατήσουν βέβαια) και όσο για την εμπορική πολιτική των κατασκευαστών…δυστυχώς έτσι είναι, δεν αλλάζει τουλάχιστον όσο υπάρχουν οι υπάρχουσες παραγωγικές σχέσεις και λογικές.

Φίλε Νίκο,

αν και έκανες κακή αρχή στο φόρουμ θέλω να σε καλωσορίσω. Θα ήθελα να έχεις παρουσία στο χώρο μας, και για μένα η γνώμη σου θα ήθελα να έχει το ειδικό βάρος που η θέση σου ώς κατασκευαστής της προσδίδει. Με ψυχραιμία και καλή πρόθεση νομίζω έχεις να προσφέρεις αρκετές γνώσεις ειδικά σε φίλους οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα βήματα τους στο χώρο της κατασκευής οργάνων, αλλά και να βελτιώσεις τα οποιαδήποτε αρνητικα σημεία της εταιρείας σας ή εν πάσει περιπτώση εκείνα που εσύ θα κρίνεις ότι χρειάζονται την επέμβαση σου. Εύχομαι επίσης σε κάποια μελλοντική συγκέντρωση των μελών του φόρουμ να είσαι παρόν ώστε να γνωρίσεις από κοντά μερικούς από τους φίλους μας.
Προσωπικά στηρίζω το έργο όλων των ανθρώπων που προσπαθούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους, και είμαι σίγουρος ότι όλοι σας αντιμετωπίζετε δυσκολίες ή εξαπατήσεις από διάφορους “αετονύχηδες”.
Θα προτιμούσα και θα συνιστούσα επίσης, να είσαι φειδωλός στα σχόλια σου προς συναδέλφων του χώρου σας, ειδικά όταν εκείνοι δεν έχουν συμμετοχή ή δεν τους δίνεται άμεσα η δυνατότητα απάντησης στον χώρο αυτό.
Με καλή πρόθεση και θέλοντας να διαβάζω τις απόψεις σου στο μέλλον.

Αγαπητοί φίλοι του forum
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη σας αλλά επειδή πλέον κατηγορούμαι και ώς ψεύτης κατί αδιανόητο γι αυτό και θα αποχωρίσω οριστικά από το forum. Οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τη κατασκευή ή οτιδήποτε άλλο αφορά το μπουζούκι που το γνωρίζω είμαι πρόθυμος να σας απαντήσω εκτός forum μέσω της ηλεκτρονικής μου σελίδας.
Όσο αφορά εσένα αγαπητέ Παναγιώτη απαξιώ πλέον να σου απαντήσω και να ασχοληθώ άλλο μαζί σου.

Έχω δύο μπουζούκια [τετράχορδα] και έναν τζουρά “ΜΑΤΣΙΚΑ”. Πολύ καλά όργανα , με γεμάτο ήχο , πολύ καλή δουλειά, αξιόπιστα και στο “σκέβρωμα”. Αλλά και πάλι είναι θέμα το τί όργανο θέλει ο καθένας! Καλύτερα να δεις και άλλους κατασκευαστές. [πολύ καλός είναι αυτός στη Λάρισα - από ότι έχω ακούσει…]

Μα ούτε και στο παρελθόν ασχολήθηκε κάποιος απο την εταιρεία μαζί μου. Μάλλον είναι πάγια τακτική σας.
Σου αφιερώνω στίχους, ενός ποιήματος του Καβάφη.

‘’…η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Ετσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ηδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.‘’
.
.
.
Επίσης Καβάφης, προς συν-forum-ίτες
.
‘‘Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους?
Αυτοί ήτο μία κάποια λύσις’’

Χρόνια πολλά φίλε Νίκο Μάτσικα.
Με συμπάθεια
Βούλγαρης Παναγιώτης

Φίλοι συμ-forum-ίτες, καλημέρα.
Έλαβα κάμποσα ΠΜ, με ερωτήσεις σχετικές με το όργανο που αγόρασα απο τον Μάτσικα.

Και ο Νίκος Μάτσικας και εγώ, θεωρήσαμε σωστό να βγάλουμε την προσωπική μας διαμάχη απο ένα forum.
Έτσι, κουβεντιάσαμε εκτός forum, και τελικά έγινε η ανταλλαγή του οργάνου.
Αυτό το θέμα έληξε.
Ευχαριστώ.