Μάτσικας Διονύσης

Αγαπητέ Νίκο Μάτσικα,
στις 12 Δεκεμβρίου 2008, το μέλος του forum, ονόματι iliask, τ ό λ μ η σ ε (άκουσον -άκουσον !!!) να εκφέρει αρνητική άποψη για ένα απο τα όργανά σας.
Αυτόν θα τον αφήσεις να ζήσει???

Νίκο, η άποψή μου για σένα δεν θα αλλάξει. Μου είσαι συμπαθής, και απο όσο σε γνώρισα μου φάνηκες καλό και ευγενικό παιδί.

Βούλγαρης Παναγιώτης
Ορθοπαιδικός-χειρουργός (βρε παιδιά, είναι κακό να είσαι ορθοπαιδικός?)

Οχι φίλε Παναγιώτη, δεν είναι κακό να είσαι ορθοπεδικός, ορθοπαιδικός, ούτε καν βατοπαιδικός.

Κακό είναι - άθελά σου βεβαίως - να διεγείρεις διάφορους έμπορους προκαλώντας την εμφάνισή τους στο φόρουμ, χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει εδώ μέσα, παρά μόνο να προωθήσουν τις πωλήσεις τους. Λες και είμαστε ο ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!

Δηλαδή, μετά τα παραπάνω μηνύματά του, εσύ βλέπεις ότι ο Μάτσικας προώθησε τις πωλήσεις του;

Προφανώς δεν κατάφερε τίποτα. Απέτυχε παταγωδώς.

Και ενώ είχα μια καλή εικόνα για αυτόν (από πολλά άλλα posting ως π.χ. του Marne), τη κατέστρεψε από μόνος του. Τέτοιο λάθος δεν θα το έκανα σε ένα φόρουμ που το διαβάζουν μερικές χιλιάδες νέοι - online - τεχνολάτρες μπουζουξήδες. Δηλαδή τα αστέρια του αύριο.

Κακό δεν είναι, φυσικά, αλλά να διευκρινίσουμε: Χειρουργός για την όρθωσιν των παίδων, ή για ορθοπεδικές παθήσεις;

Εδω δινω … ρεστα !!! … κανονικο … βουλοκερι …:092:

Και το πως μεταπηδησαμε απο τα οργανα ( μπουζουκια ) και τα << παθη >> αυτων ,
στις αρθρωσεις και τις << παθησεις >> αυτων , αποριας αξιον !!!
Αλλα , εδω ειναι το κολπο , ολα να δρομολογηθουν σωστα και να βρεθουν λυσεις …

Ορθοτριχορδικη = κατα το ορθοπαιδικη = μεθοδος αποκαταστασης τριχορδων οργανων

Παρά το ότι η ετυμολογία της λέξεως δεν αφορά το forum, θα ήθελα να διευκρινιστεί αυτό το ζήτημα. Εάν υπάρχουν απορίες, άλλες απόψεις παρακαλώ σε άλλο topic, ή με ΠΜ.

Ο Ιπποκράτης δεν χρησιμοποίησε ποτέ τέτοια λέξη, ενώ συνέγραψε δύο βιβλία περί του ερειστικού συστήματος. Κυκλοφορούν σε μετάφραση και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

1. Περί άρθρων (για τις αρθρώσεις)
  2. Περί αγμών (για τα κατάγματα)

Η λέξη εμφανίζεται για πρώτη φορά, το 1792 απο τον Γάλλο Henry (ξακουστό και φημισμένο γιατρό της εποχής). Ο προαναφερόμενος με διάφορους νάρθηκες και κηδεμόνες προσπαθούσε να διορθώσει παραμορφώσεις των παιδιών, δηλαδή να φτιάξει ένα ‘‘ο ρ θ ό ν - π α ι δ ί ο ν’’. Με αυτή την ετυμολογική έννοια, η σωστή γραφή είναι με ‘‘αι’’.

Αργότερα, εμφανίστηκε η ετυμολογία απο τις λέξεις … ορθή και πέδηση, άρα το σωστό θα ήταν με ‘‘ε’’.

Αργότερα καποιοι ανέφεραν το ορθόν και το επίπεδο. (Ελάχιστοι υποστηρικτές).

Το 1994 έγινε στην Θεσσαλονίκη, ένα συνέδριο με μοναδικό σκοπό να αποφασίσουμε όλοι εμείς οι ορθοπαιδικοί-ορθοπεδικοί, να το γράφουμε με ένα και μοναδικό τρόπο και αυτό να περάσει και στα λεξικά.
Μετα απο 4 μέρες, η τελική απόφαση πάρθηκε και ήταν: η λέξη ‘‘ορθοπαιδικός’’ να γράφεται με ‘‘αι’’.
Σε αυτό βοήθησε και το έμβλημα πολλών Ορθοπαιδικών εταιρειών ανα τον κόσμο (Αμερική, Σουηδία, Ολλανδία,κ.α). Δηλ.η Αμερικάνικη Ορθοπαιδική Εταιρεία, στο έμβλημά της , έχει χαραγμένες τις λέξεις ‘‘ορθόν -παιδίον’’ στα ελληνικά παρακαλώ.

Έτσι αφού αποφασίσαμε να το γράφουμε με ‘‘αι’’, ο καθένας συνεχίζει και κανει ότι θέλει.
Να είστε όλοι καλά.

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, δεν νομίζω πως το φόρουμ έχει την πρόθεση να κόψει τις πωλήσεις του κάθε οργανοποιού. Μια δημοσίευση (και μάλιστα τόσο “προσωπική”) δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει γενικά έναν επαγγελματία. Μάλλον διαβάζοντας “έξυπνα”, πολλά μηνύματα , μπορεί κανείς να έχει μια κάποια εικόνα…Προσωπικά για τα μπουζούκια του Μάτσικα έχω θετική γνώμη. Έχω δει ένα των 1000 ή 1200 ευρών και ένα των 2000, τρίχορδα.Το πρώτο το βρήκα correct. Το δεύτερο το ζήλεψα (κυρίως σαν ήχο). Αυτά…

Τα λεξικά έχουν “περασμένη” τη λέξη από παλιότερα.
Το “ορθοπαιδικός” ως ορθή γραφή, αλλά και το “ορθοπεδικός” ως άλλη γραφή που προέρχεται από παρετυμολογία.

Για να ξαναξεφύγουμε απʼ το θέμα μας:

Κατατοπιστικότατη η πληροφόρηση του Πάνου. Κανένας άλλος δεν είναι, φυσικά, αρμοδιότερος να επιλέξει την ετυμολόγηση / ορθογραφία της λέξης από τους ίδιους τους ορθοπαιδικούς. Το μόνο άσχημο είναι ότι, αντικειμενικά, υπήρξε έλλειψη ενημέρωσης της ευρύτερης κοινής γνώμης, στην οποία και εγώ ανήκω (της πλειοψηφίας των συναδέλφων του Πάνου περιλαμβανομένης), αλλά και των φιλολόγων που σχεδιάζουν το λεξικό του Word, αφού μου υπογράμμισε τη λέξη.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το «λογοπαίγνιο» που θέλησα να κάνω δεν ισχύει και πράγματι, η λέξη σημαίνει την όρθωσιν των παιδίων, έστω και κατά κάποιον που δεν είχε για μητρική του γλώσσα την Ελληνική. Ούτως ή άλλως, τη γραφή ορθοπεδικός και εγώ δεν την καταλαβαίνω, αδυνατώντας να συσχετίσω το ορθόν με την πέδην ή, ακόμα χειρότερα με το επίπεδον. Το θέμα κλείνει, λοιπόν, για μένα: Ορθοπαιδικός.

Δεν κλείνει όμως, Μπάμπη, και το θέμα της δικής σου συμβολής στη δημιουργική γλωσσοπλαστία: Αυτοί οι Ορθοτριχορδικοί κατά κάποιον τρόπο μου θυμίζουν όρθωση των τριχών (της κεφαλής βέβαια…) αντί για την ορθήν κατασκευήν τριχόρδων οργάνων. Ίσως η Ορθοτριχορδική (μέθοδος κατασκευής οργάνων) να ήταν ελάχιστα καλύτερη, αλλά δεν παύει να μην είναι εύηχη η λέξη.

Έλα, έλα… σα πολύ στο χαβαλέ δε το ρίξαμε; άντε μπράβο…

Για πες μας τώρα, ρε Πάνο. Έχετε καταλήξει στο θέμα “χειρούργος” ή “χειρουργός”, ή πρέπει να οργανώσετε άλλο πανελλαδικό συνέδριο; :019:

Σε αυτό δεν υπήρξε ποτέ διαφωνία.
Το σωστό είναι χειρουργός.

Συνέδρια διοργανώνουμε διότι το μόνο που μπορεί να αμφισβητηθεί και να προσβληθεί είναι η επιστημονική (γνώση, εμπειρία, έρευνα).
Αυτό που δεν προσβάλλεται ΠΟΤΕ είναι ο μπουφές και τα τρελλά γλέντια μετά το συνέδριο.

Αγαπητέ Παναγιώτη
Δεν μπήκα στο forum ώστε να θάψω κανένα αλλά ούτε και να προωθήσω τις πωλήσεις μου όπως λέει ο κύριος εξυπνάκιας Κωστας που νομίζει ότι πίσω από ένα computer μπορεί να με θίξει η όπως λέει και ο ίδιος να πουλάει μαγκιά. Και στη τελική δε με ενδιαφέρει η γνώμη του.
Το άν έχω πετύχει ή όχι το ξέρουν οι πελάτες και συνεργάτες μου.
Για άλλη μιά φορά να σου υπενθημίσω ότι ο λόγος που ενοχλήθηκα είναι ότι όταν εκφέρεις αρνητική άποψη για κάποιον να λές και τις θετικές του.
Έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι τσαντισμένος επειδή το πολύ ακριβό όργανο σου είχε ελλατωματική ταστιέρα και λόγω κακής συννενόησης δε σε εξυπηρετήσαμε αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να λύσεις ένα ζήτημα, και άν θυμάμαι καλά σου τους πρότεινα.
Το σύνολο του οργάνου που πλήρωσες συμπεριλαμβάνει τα σχέδια, το ψαροκκόκαλο σκάφος,
τον πολυ καλό ήχο τον οποίο δε μου απάντησες τελικά εάν σου άρεσε ή όχι και αν τελικά δε σου άρεσε γιατί το αγόρασες εξαρχής? Αν με θεωρείς κακό μάστορα δικαίωμα σου.
Ζητώ και πάλι συγνώμμη εάν όντως ζάλισα και τους υπόλοιπους του forum με ένα συγκεκριμμένο θέμα αλλά εφόσον ανοίξατε συζήτηση γύρω από το όνομα μου θεώρισα σωστό να συμμετέχω με την άποψη μου οπότε και θα αποχωρισω οριστικά, μιάς και μερικοί ενοχλούνται υπερβολικά ή δε θέλουν να αποδεχτούν την αλήθεια.
Ευχαριστώ και καλές γιορτές σε όλους.

Η δική μου παρέμβαση έχει στόχο, όχι να πάρει τη θέση κάποιου από τις δύο πλευρές, αλλά περισσότερο για να τονίσει τα αυτονόητα σε αυτές τις περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του φόρουμ.

1) Στο φόρουμ γράφουν άνθρωποι, οπότε η κρίση τους επηρεάζεται από τον τρόπο που ζουν, τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους για πολλά πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους. Για το λόγο αυτό υπάρχουν και πολλές διαφορετικές γνώμες (και σε ένα φόρουμ, αργά ή γρήγορα θα συζητηθούν πάμπολλες από δαύτες).
2) Οι εμπειρίες που ανταλλάσσουν οι καταναλωτές για τα προϊόντα που κυκλοφορούν τους κάνουν να είναι πιο υποψιασμένοι και κυρίως να μην πέφτουν εύκολα στην παγίδα (αν υπάρχει τέτοια). Στα πάμπολλα φόρουμ που υπάρχουν και οι χρήστες αξιολογούν τα διάφορα προϊόντα, οι αρνητικές ή οι θετικές κρίσεις είναι σημαντικές για τον προσανατολισμό του καταναλωτή (κρίνω εξ ιδίων, τα έχω χρησιμοποιήσει πάμπολλες φορές με πολύ καλά αποτελέσματα). Ειδικά εδώ στην κατασκευή των μπουζουκιών που τα χρήματα είναι πολλά (συνήθως) είναι σημαντικό να καταθέτονται οι απόψεις και οι γνώμες για τους κατασκευαστές.
3) Ένας σοβαρός καταναλωτής, δεν θα σταθεί μόνο στη γνώμη ενός ανθρώπου, αλλά στη γνώμη των πολλών και στην τάση που διαφαίνεται μέσα στο φόρουμ για τα περί του αντικειμένου που θέλει να αγοράσει (αν ο κατασκευαστής είναι καλός, αν το service είναι καλό, αν …)
4) Ο “έξυπνος” κατασκευαστής παρακολουθεί το φόρουμ και από τα μηνύματα των διαφόρων χρηστών προσπαθεί να δει ποια είναι τα αρνητικά του στοιχεία για να τα βελτιώσει. Κανένας κατασκευαστής οποιουδήποτε προϊόντος δεν είναι τέλειος σε όλους τους τομείς και για το λόγο αυτό πρέπει να προσπαθεί να γίνει καλύτερος αν θέλει να προκόψει και να κυριαρχήσει στην αγορά (ή να συντηρήσει την κυριαρχία του). Επίσης θεωρώ πολύ έξυπνο, προς τους χρήστες που έχουν πρόβλημα με τα προϊόντα του, να παρεμβαίνει όχι απαξιωτικά και επιθετικά, αλλά με γνώμονα τη λύση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει. Είναι σίγουρο ότι σε μία συνεργασία μπορούν να υπάρξουν πολλά προβλήματα (από ελαττωματικό υλικό μέχρι προβλήματα συνεννόησης).
5) Το κάθε μέλος πρέπει να συνεισφέρει γόνιμα στη συζήτηση, να λέει την αλήθεια για τον εκάστοτε κατασκευαστή, ώστε να προσανατολίζει σωστά τους υπόλοιπους. Και βέβαια δεν είναι κακό να αναφέρεις μόνο τα αρνητικά, αφού αυτά χρήζουν αντιμετώπισης.
6) Το φόρουμ και οι διαχειριστές του δεν μπορεί να είναι υπεύθυνοι για καμία κρίση των μελών. Δεν θα υπήρχε τότε κανένα site που να βαθμολογεί τα προϊόντα και να προτείνει τα καλύτερα (και γενικεύοντας δεν θα υπήρχε κανένας κριτικός θεάτρου, κανένας κριτικός για τα εστιατόρια, κανένας κριτικός …). Αυτό έλειπε να ονομάζεται κάθε φορά δυσφήμιση η αρνητική κριτική!!!

Με βάση τις παραπάνω αρχές και παρακολουθώντας όλες τις συζητήσεις για τον κατασκευαστή Μάτσικα Διονύση, έχω να πω τα εξής:
α) Τα post για τον κατασκευαστή αυτό είναι πολλά, οπότε πολλοί παίρνουν μπουζούκια από αυτόν. (Δεν θα μπω σε κρίση των posts αυτών)
β) Ο κος Μάτσικας δεν συνειδητοποιεί ότι ο χώρος αυτός δεν είναι χώρος διαφήμισής του, αλλά χώρος κριτικής του (των προϊόντων του). Μπορεί να γίνει (ίσως και να είναι) χώρος διαφήμισής του όταν οι αρνητικές γνώμες είναι περιορισμένες.
γ) Ο κος Μάτσικας δεν έχει σωστή ιντερνετική συμπεριφορά. Δεν μπαίνεις σε ένα φόρουμ για να μαλώσεις, ειδικά όταν αυτό το φόρουμ ασχολείται με το προϊόν σου. Μπαίνεις στο φόρουμ για να δώσεις εξηγήσεις, να διευκολύνεις, να ακούσεις τα σχόλια (ή και σχολιανά) και να κρίνεις αν αυτά που γράφονται είναι υπερβολικά ή όχι, ώστε να μεταβάλλεις τις απόψεις σου για ορισμένα πράγματα.
δ) Τέλος δεν πρέπει να φεύγει όταν διαφωνεί, επειδή υπάρχουν αντίθετες απόψεις, αλλά να εξηγεί ήρεμα τη δική του άποψη.

Όλα αυτά χωρίς να ξέρω τον κο Μάτσικα που μπορεί να είναι αξιόλογος κατασκευαστής και σημαντικός “παίκτης” στην αγορά των μπουζουκιών, αλλά εισήλθε λίγο άκομψα στο χώρο τούτο.

Χωρίς καμία δόση ειρωνείας ή άλλης κακής σκέψης και πάντοτε φιλικά…

admin

Υ.Γ. Θεωρώ κε Μάτσικα το τελευταίο σας post το σωστότερο απ’ όλα. Αν είχατε εισέλθει με αυτόν τον τρόπο, είχατε γράψει αυτό σαν πρώτο μήνυμα, τότε θα ήταν πολύ καλύτερη η συζήτηση που θα γινόταν και πιο γόνιμη (εκτός βέβαια από τις αρνητικές σας κρίσεις για τον Κώστα ΤΜ που σας απάντησε στα ίσια και πολύ καλά έκανε). Φυσικά αν εγώ ήμουν στη θέση σας ούτε αυτό το μήνυμα θα έβαζα. θα προσπαθούσα σεμνά και ταπεινά να προωθήσω τις απόψεις μου και να πληροφορήσω το κοινό για τις δυσκολίες του χώρου της κατασκευής των μπουζουκιών (όποιες και αν είναι αυτές). Ας είναι όμως. Πιστεύω ότι όλοι κάνουμε λάθη και στη συνέχεια τα μετανιώνουμε. Πρέπει να ρίχνουμε νερό στο κρασάκι μας γιατί μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και η ζωή μας δε χρειάζεται να γεμίζει εντάσεις παρά μόνο γλέντια…

Να συμπληρώσω ότι

τυχαίνει αυτή τη στιγμή να είναι βάσει στατιστικών (και ουσίας, θα συμπλήρωνα) το δημοφιλέστερο μέλος του Ρεμπέτικο Φόρουμ.

Να πω ακόμη ότι αφού σύμφωνα με το Μάτσικα

είναι απόλυτα δεοντολογική η συζήτηση που γίνεται εδώ μέσα σχετικά με τη δουλειά του, καθώς συμμετέχουν κυρίως πελάτες του ή πιθανοί πελάτες του.

Αγαπητέ Νίκο,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
καλές γιορτές.

Φιλικά
Βούλγαρης Παναγιώτης

Πάντως ρε παιδιά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές στο παζάρι που να ζητήσουν κατ’ επανάληψη συγγνώμη και μάλιστα να προσφερθούν ακόμη και να το αντικαταστήσουν το όργανο μετά από ενάμιση χρόνο. Και για να είμαστε ειλικρινείς εκείνο που λείπει από τη αγορά των οργάνων γενικώς είναι το καλό service . Τώρα αν αργεί ένα η δυο μήνες να σου κάνει ο Μάτσικας service, νομίζω ότι είναι δικαιολογημένος εν μέρει λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών του. Εδώ πηγαίνεις σε κατασκευαστή που φτιάχνει 10 όργανα το χρόνο και του παίρνει και ένα μήνα να στο φτιάξει. Και όπως έχω κατ’ επανάληψη γράψει, ο Μάτσικας είναι από τους πολύ λίγους κατασκευαστές (κατά τη ταπεινή μου γνώμη φυσικά) του οποίου τα όργανα αξίζουν τα λεφτά τους , λαμβανομένου υπόψη τις παραμέτρους ποιότητα/τιμή. Τώρα ο κύριος Μάτσικας εδώ προφανώς ενοχλημένος γιατί ο κ. Βούλγαρης δεν ανάφερε τις απολογίες και τη καλή διάθεση που επέδειξε για να τον εξυπηρετήσει ξέσπασε, αλλά κύριε Μάτσικα ο Κώστας ΤΜ και ο webμάστορας έχουν δίκιο όταν λένε ότι μάλλον κακό κάνεις στη επιχείρηση σου με τον τρόπο που αντέδρασες και δεν κρίνω τώρα αν είχες δίκιο η άδικο. Αν ανατρέξεις τα postings εδώ μέσα θα δεις ότι πολύς κόσμος, και προσωπικά εγώ πολλές φορές παινέψαμε τα όργανα σου. Έπρεπε απλώς να αναφέρεις τις προσφορές που έκανες στο συγκεκριμένο πελάτη και τις προσπάθειες που κατέβαλες για να τον εξυπηρετήσεις και να αφήσεις τα μέλη να κρίνουν αν ήσουνα εντάξει με το πελάτη σου η όχι. Είμαι σίγουρος ότι θα ήσουνα πιο κερδισμένος.
Φιλικά Αυγουστής.

Φίλε συv-forum-ίτη Αυγουστή, ξέρεις κάτι που δεν ξέρω???
Ήσουν μπροστά σε κάποια απο τις συζητήσεις που έκανα με τον κ. Μάτσικα???
Άκουσες με τα αυτιά σου, να προσφέρθηκε να μου αλλάξει το μπουζούκι???
Άκουσες με τα αυτιά σου να προσφέρθηκε να μου δώσει άλλο όργανο για μελέτη???
Ξέρεις πόσο έτρεξα και πόσο χρόνο έχασα, και πόσο παράτησα τη δουλειά μου, και τί απαντήσεις πήρα???
Ξέρεις τί εννοεί ο καθένας με το ‘‘θα είναι έτοιμο σε σ ύ ν τ ο μ ο χρονικό διάστημα’’???
Πόσο είναι αυτό το σύντομο?
Άντε και το πήρες πίσω το όργανο. Αν δεν είναι εντάξει???

Χρόνια καλά και πολλά, φίλε Αυγουστή.
Πάνος

Οι συζητησεις του τυπου απο που να παρω, απο που να μη παρω, τι εγινε με τον ταδε και τι δεν εγινε με τον αλλον για οσους ειναι μελη αυτης της παρεας εδω και καποια χρονια εχουν γινει πολυ κουραστικες…

Επανηλειμενες φορες εχει ειπωθει οτι ενα και μονο οργανο δεν κρινει μια πορεια ετων καποιου οργανοποιου… οτι στις κρισεις μας και μαλλον περισσοτερο στις επικρισεις μας πρεπει να ειμαστε φειδωλοι και προσεκτικοι στους χαρακτηρισμους… γιατι τα κειμενα παραμενουν στο φορουμ για χρονια…

Οι πιο ψυχραιμοι καλουμαστε ειτε να κανουμε τους δικαστες σε περιπτωσεις αντιδικιας, ειτε να κανουμε διαγνωσεις απο το διαδικτυο σε περιπτωσεις βλαβης, ειτε να κανουμε τους διαφημιστες παρε απο τον ταδε και οχι απο τον αλλο ή ακομη να φανταστουμε τον ηχο (αν ειναι ποτε δυνατον) και να προτεινουμε πιθανους θαυματοποιους που θα φτιαξουν αυτο τον ηχο…

Με ολο το σεβασμο προς τη διαχειρηστικη ομαδα για το υφος του ποστ μου, το πιο αγαπημενο θεμα του φορουμ (η αποκτηση ενος οργανου και οχι με την καταναλωτικη εννοια) παρεκλινει απο τον αρχικο σκοπο του… Που δεν ειναι αλλος απο το να προβληθουν οι εξελιξεις στα οργανα, οι λυσεις στα προβληματα που αντιμετωπιζουμε και ισως μια προγενεστερη εμπειρια στο τι να περιμενει καποιος απο την αγορα ενος οργανου απο καποιον… Η εμπειρια αυη θα μπορουσε να ειναι του τυπου ο Α μαστορας εχει οικονομικα οργανα, ο Β μυστηρια στολιδια, ο Γ ηχο που θυμιζει 60s κλπ κλπ κλπ

Προσπαθωντας να περιορισουμε τη δικη μας συμμετοχη σε λαθος εκτιμηση καποιου νεοεισερχομενου ή απειρου μουσικου εχουμε συστησει την αγορα ενος ετοιμου οργανου μονο και μονο γιατι ειναι τοσες πολλες οι μικρολεπτομερειες που κανουν ενα οργανο ξεχωριστο… που λογω απειριας καποιος μπορει να μη δει και μετα να φερουμε μεριδιο ευθυνης λογω της συστασης που δωσαμε…

Μπορουμε λοιπον να χαρακτηρισουμε οργανα αλλα οχι προσωπα…

Θα ηταν πολυ ευκολο να πουμε τα λαθη, τις αστοχιες ή τις παραλειψεις των μαστορων αλλα η ευθυνη θα ειναι και παλι του αγοραστη… ο οποιος πρεπει να ειναι ενημερωμενος… η γνωση ομως αυτη δεν ηρθε σε κανεναν απο τους γνωστους μου τουλαχιστον δωρεαν… ολοι κατα καιρους ειχαμε κακες επιλογες και ολοι με το περασμα των ετων καπου καταληξαμε στα χαρακτηριστικα του οργανου που ψαχνουμε… ο κυρ-Νικος πχ θελει ζορικη μπουργκανα, και ο αντμιν τον ηχο του Τσιτσανη… Ψαξαμε, ρωτησαμε, ενημερωθηκαμε και κυριως πιασαμε τα οργανα στα χερια μας και διαλεξαμε αυτο που μας ταιριαζε… Η γνωση αυτη ηρθε μεσα απο τη μελετη την παρατηρηση και πολλες φορες απο το πεταμα χρηματων σε κακα οργανα… Το τελευταιο δε σημαινει οτι επειδη πηρε καποιος απο καποιον ενα οργανο φθηνο ή ακριβο, στολισμενο ή αστολιστο οτι ολα τα οργανα ειναι καπως ετσι…

Ο ρολος του τοπικ ειναι να ενημερωσει… επειδη στις τελευταιες 3-4 σελιδες δεν ενημερωνομαστε αλλα παρακολουθουμε μια διενεξη που παρομοιες ειχαμε δει και στο παρελθον και μετα επρεπε να εξηγησουμε κατ ιδιαν κυριως στους οργανοποιους οτι οι θεσεις μας σαν διαδικτυακη κοινοτητα δεν ηταν αυτες… ας λυσουν τα δυο μελη του φορουμ το οποιο θεμα τους κατ ιδιαν και ας διαγραφουν τα μηνυματα γιατι δεν προσφερουν σε κανενα τιποτα… και κυριως δεν εξυπηρετουν τους σκοπους του τοπικ…

Ρε ανθρωποι έχετε κολλήσει σε μια πραξήγηση ανευ σημασίας. Σε όλες τις εμπορικές συνναλλαγές γίνονται και παρεξηγήσεις και μπερδέματα. Δηλαδή τι το προτότυπο έγινε τώρα? Πήρε κάποιος ένα προιον δεν έμεινε ικανοποιημένος και τα έχωσε στον έμπορο και ο άλλος μπήκε να υποστηρίξει την επιχείρηση του. Στη τελική καλα εκανε και ο άλλος που είπε τα παραπονά του δημοσίως. Άποψη του και δικαίωματα του. Και αν έχει μάλιστα και αποδείξεις δεν φοβάται και κανεναν και ενημερώνει και τους υπόλοιπους Δηλαδή δεν κατάλαβα όταν ψωνιζουμε κάτι, και είναι καλό, να κάνουμε διαφήμηση στόμα με στόμα όταν τη πατάμε να το βουλώνουμε, ε όχι δεν πάει έτσι. Η μεγαλύτερη δύναμη του καταναλωτή (όταν έχει αποδεδηγμένα δίκιο) είναι η δυσφήμηση και η απόρριψη του εμπόρου. Απο την άλλη και ο κ. Μάτσικας καλά έκανε και υποστήριξε την επιχείρηση του αν νομίζει οτι αδικήθηκε αλλα δεν μπορεί να αφαιρέσει σε κανέναν το δικαίωμα να πεί την αποψή του οπουδήποτε οποτεδήποτε. Τέλος για την συγκεκριμένη επιχείρηση θα ήθελα να πώ οτι να ευχαριστόυμε που υπάρχει κιόλας γιατι αν δεν υπήρχε και αυτή η περιορισμένη βιομηχανία μουσικών οργάνων οι "τεχνίτες’ οργανοποιόι που δουλεύουν αυτόνομα θα μας είχαν καβαλύσει εντελώς. Θα πουλάγαν από 3000 και πάνω φυσικά χωρίς απόδειξη και για service άμα γουστάρουνε. (κάθε κανόνας έχει και τη εξαιρεση του)