Κλεφτογιάννης

Τι να πω εγώ γι αυτόν τον μεγάλο μάστορα…Πρόσφατα αγόρασα ένα μπουζούκι 350 ευρώ μιας και τώρα ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα… τι να πώ με το που μπήκα στο μαγαζί τα είδα όλα, έξω καρδία άνθρωπος , με ρώτησε χίλια 2 πράγματα και εκεί που του λέω μαλλον θα πάω σε ωδείο , με ρωτάει που σπουδάζω… Μέσα σε 15 λέπτα συζήτηση βρήκα και γ****το δάσκαλο ,μου γραψε το νούμερο του. Την επόμενη ημέρα του στέλνω μαιλ οτί είναι λάθος το νούμερο , και με παίρνει τηλέφωνο και όλα κομπλέ…(ΑΥΤΑ όσον αφορά τον χαρακτήρα και το ήθος του)

Μόλις πήγα στο δάσκαλο ,έπαθε την πλάκα του , δεν πιστευε οτί το μπουζούκι που πήρα έκανε 350 ευρώ , το κοίταγε το ξανακοίταγε ,απλά δεν το πίστευε… (Αυτά όσον αφορά το κατασκευαστικό μέρος)

Δίαβασα πιο πάνω για κάτι μπουζούκια 2000-3000 ευρώ… Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι μ@@@@@.
Και γιατί το λέω αυτό , είπα στο δάσκαλό μου να αφήσει το μπουζούκι του και να παίξει λίγο με το δικό μου επι 10 λεπτά έπαιζε συνεχόμενα ΠΑΠΑΔΕΣ… Αρά τι μου λέτε για 2000 και 3000 και 5000 ευρώ μπουζουκι αν δεν έχεις χέρια και καρδιά δεν πας πουθενά , δεν πανα έχεις όλη την αφρόκρεμα των μπουζουκίων δεν κάνεις τίποτα…

Αυτή είναι η Ταπεινή μου γνώμη:088::088::088:

1 «Μου αρέσει»

χωρίς να θέλω να σε προσβάλω… οι οργανοποιοί και οι δάσκαλοι πολλές φορές συνεργάζονται. Και ο δάσκαλος που σου σύστησε ο οργανοποιός αυτός προφανώς και δεν πρόκειται να σου πει αν το όργανο είναι μάπα ή όχι…

Αν ήμουν δάσκαλος μπουζουκιού και ένας οργανοποιός μου έστελνε μαθητή, και με ρώταγε αν είναι καλό το μπουζούκι που πήρε, τι λες να του απαντούσα;

Χωρίς να θέλω φυσικά να μειώσω την αξία των θαυμάσιων αυτών οργανοποιών.

φιλικά πάντα…

…είναι πολύ ωραίο να συναντάς ανθρώπους πρόθυμους να βοηθήσουν και ιδιαίτερα όταν αρχίζεις να ασχολήσαι με την μουσική!
Διάβασε και τα άρθρα που έχουν γραφτεί εδώ μέσα για δασκάλους και οργανοποιούς.
Δινουν μια καλή γενική εικόνα για το τι παίζει φίλε.:088:

Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες… Λογικό να συνεργάζονται μιας και με έστειλε σε αυτόν το δάσκαλο…Αλλα εγώ ήθελα να τονίσω οτί αν δεν έχεις πάθος , χέρια και προπάντων μεράκι με το μπουζούκι και γενικά με κάθε όργανο δεν πας μπροστά…
Οκ δεν παρεξηγήθηκα,συζήτηση κάνουμε…
Και επανέρχομαι , δόξα το ΘΕΟ έχω αυτιά και μια χαρά ακούνε και τα δύο , και το τι άκουσα απο τα χέρια του απλά δεν υπήρχε…Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αν το χεις ακόμα και με σκουπόξυλο να παίξεις ακούγεσαι τέλεια… (αυτά στο γιώργο 86)

Το τι παίζει στην αγορά όλοι λίγο πολύ το έχουν καταλάβει… γι αυτό όσοι ενφιαφέρονται κάνουν έρευνα αγοράς… Έψαξα τιμές για δάσκαλο και ωδείο …
στο ωδείο απλά δεν υπήρχαν, όσον αφορά τον δάσκαλο απλά αν δεν ήταν γνωστός σου αποκλείεται να πλήρωνες κάτω απο 15 -20 την ώρα…
Για το συγκεκριμένο που βρήκα μέσω του μάστορα πληρωνω 70 το μήνα για 8 ώρες (ούτε 9 ευρώ την ώρα)…
Γι αυτό καλό είναι μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί , υπάρχουν και λαμπρές εξερέσεις… :):):slight_smile:
Με τέτοιους ανθρώπους είναι να μην πας μπροστά Σαράντο???

…στείλε μου π.μ. να μου πεις ποιος δάσκαλος είναι αυτός σε παρακαλώ…και επειδή κάπου πάει το μυαλό μου:089:…να σου πω ότι ο καλύτερος μπουζουξής (αν στέκει τέτοια φράση κιόλας) δεν σημαίνει ότι είναι και ο καλύτερος δάσκαλος…ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν το χάρισμα της μεταδοτικότητας και την υπομονή να προσπαθήσουν να καταλάβουν πως σκέφτεσαι πάνω στο μπουζούκι και να σε διδάξουν αναλόγως…σίγουρα όμως θα μάθεις κάτι από όλους τους δασκάλους που θα γνωρίσεις!:088:
…όταν έψαχνα για δάσκαλο διάβασα εμπειρίες ανθρώπων του forum
και κατέληξα σε 2 δασκάλους…και οι 2 είναι εξαιρετικά παιδιά και εξαιρετικοί δάσκαλοι.
…(εντάξει παίζουν και λίγο μπουζουκάκι:085:)

ΥΓ.Αλλά πάω για επίπληξη και off-topic φίλε μου…ωραία κουβέντα ανοίξαμε αλλά σε λάθος θέμα νομίζω…συντονιστές μεταφέρτε μας αν κρίνετε σκόπιμο.

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Κλεφτογιάννης είναι εκείνος που πουλάει κάποια δικά του μπουζούκια 4,500 ευρώ…:slight_smile:

Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι κακώς το κάνει…

“Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Κλεφτογιάννης είναι εκείνος που πουλάει κάποια δικά του μπουζούκια 4,500 ευρώ…”

…και βάλε…

Εγώ προσωπικά έχω πιάσει στα χέρια μου όργανο 6000 ευρώ και είδα και όργανο 8000 ευρώ. Όλα αυτά στο υπόγειο. Να πω την αλήθεια φοβόμουν να το παίξω!!!

Επαναλαμβάνομαι βέβαια, αλλά αναρωτιέμαι πώς να’ναι άραγε ένα όργανο αξίας 6 ή 8,000 ?; Να’ναι από έλατο που’χε κάτσει από κάτω του ο Σωκράτης; Να’ναι από τίμιο ξύλο; Γιατί αν είναι απ’οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχει τέτοια τιμή ρε παιδιά!

Η μοναδική περίπτωση που μπορώ να φανταστώ ένα όργανο σ’αυτά τα λεφτά θα 'ταν αν ήταν του Χιώτη, του Τσιτσάνη, του Μάρκου, και γενικά συλλεκτικά όργανα μεγάλης παλαιότητας και (συναισθηματικής) αξίας. Τότε να καταλάβω να δώσεις οποιοδήποτε ποσό, αλλά για καινούργιο (ή να πώ καλύτερα σύγχρονο) όργανο τόσα λεφτά, τί να πώ… οκ μη τρελλαθούμε.

Ο νόμος προσφοράς και ζήτησης είναι αδυσώπητος. Όσο θα αγοράζονται τα όργανα των 8.000, θα κατασκευάζονται και άλλα.

Ντάξ. Μαζί σου. Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε, που τα Καγιέν (όχι τα πιπέρια τ’αλλά) κοντεύουν να γίνουν περισσότερα από τα 1600άρια αυτοκίνητα πόλης…:079:

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπάμπης ήταν ξεκάθαρος όταν μπήκα στο μαγαζί του. “Ανέβα πάνω που είναι τα μπουζούκια και όταν δεις πάνω έλα να κατέβουμε κάτω όπου υπάρχουν κάποια όργανα υπερβολικά…”. Αυτά ήταν τα λόγια του. Όταν τον ρώτησα τι εννοεί μου είπε ότι είναι περισσότερο προσεγμένα και αψεγάδιαστα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια και επίσης είναι από πιο σπάνιες ποικιλίες ξύλων.
Από ότι κατάλαβα απευθύνεται στον εύπορο ερασιτέχνη μερακλή ο οποίος δεν θα δίσταζε να δώσει 4 5 6…ν χιλιάρικα για ένα μπουζούκι. Κάποιος που να έχει το ψώνιο. Ο αντίστοιχος καταναλωτής που αντί να πάρει μπλούζα των 20-30 ευρώ θα προτιμούσε των 100+.
Ίσως είναι ένα εμπορικό κόλπο που όμως πιάνει χωρίς να σε κοροϊδεύει. Σου λέει εδώ είναι τα γήινα και εδώ είναι τα υπερβολικά. Διάλεξε και πάρε. Αυτά που είδα εγώ ήταν αληθινά κοσμήματα και από ήχο σκίζανε, χωρίς όμως να απέχουν από τα καλύτερα γήινα που είδα/έπαιξα/άκουσα.

Ίσως η διαφορά τους να φαίνεται σε βάθος χρόνου πράγμα που είναι δύσκολο να αποδειχθεί στην παρούσα συζήτηση…αλλά αν το ψάξεις(πράγμα που θέλει επισκέψεις και συζητήσεις με πολλούς οργανοποιούς και εσύ είσαι στα Χανιά άπ’ότι διαβάζω),
θα δεις ότι χωράνε πολλά ερωτηματικά οι υπερβολικές τιμές του.:241:
Η διαφορά κόστους στα ξύλα για ένα εξαιρετικό μπουζούκι, είναι το πολύ +200?..όσο λοιπόν παραπάνω και να κοστολογήσω την διαφορά κατεργασίας των κάποιων καλύτερων ξύλων αλλά και τα στολίδια…δεν μου βγαίνουν τα 5…τα 6…τα 7 και τα 8 χιλιάρικα…με καμία δικιά μου λογική:080:

Σίγουρα βέβαια φτιάχνουν(Κλεφτογιάννης-Κατσίφης) πολύ καλά όργανα και δεν είναι τυχαίοι ανάμεσα στους οργανοποιούς.:088:

Μωρέ συμφωνώ μαζί σου στο γεγονός ότι δεν βγαίνουν τα 4 5 6 7 8 χιλιάρικα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επ’ αυτού! Απλά όπως προείπα είναι ένα τρικ το οποίο πρέπει να πιάνει γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται η ύπαρξη 20 περίπου τέτοιων μπουζουκιών.
http://www.youtube.com/watch?v=e8uhSl7MPoo&feature=related
Εδώ φαίνεται ένα τέτοιο μπουζούκι.

Ισαακ ,οχι δεν ειχε κατσει ο Σωκρατης απο κατω ρε συ…
Ο Ιούδας κρεμαστηκε σ αυτο!!!
χαχαχα… γέλασα ρε φίλε πολύ καλό!!!
παίδες συγγνώμη για το άσχετο!!!

Ο Κλεφτογιαννης ίσως είναι και ο καλύτερος οργανοποιός αυτή τη στιγμή!

Πολύ μεγάλη κουβέντα είπες, φίλε μου… Ίσως, να πρόσθετες “… για εμένα”;

Και τι σημαινει ρε φιλε μου αυτο ? Πως πρεπει να πουλαει με αναξελεγκτες τιμες ?
Με την λογικη αυτη ενας καρδιολογος κορυφη που σου σωζει και την ζωη ποσα πρεπει να σου παρει το σπιτι σου ισως ??

Αν ειναι δυνατον μπουζουκια 5,6,7,8 χιλιαδες ευρω !!!
Ελεος πια !!! Εκτος αν οπως λεει καποιος πιο πανω εχουν τιμιο ξυλο μεσα οποτε τα παιρνεις και μαζι σου για να σε φυλανε !!!

Ας ξεχωρίσουμε κάτι.
Για τους περισσότερους εδώ μέσα στο forum, το ποσό των 4,5,6,7,8 χιλιάδων ευρώ είναι αδιανόητο να δοθεί για ένα μπουζούκι.
…και ανήκω ανάμεσα σε αυτούς!
ΟΜΩΣ!!!..υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι πάνε στον Κλεφτογιάννη(ή στον κάθε οργανοποιό που φτιάχνει παραγγελίες) και ζητάνε να έχει πάνω το μπουζούκι
“την Άρτα και τα Γιάννενα”…
π.χ. θέλω κλάρα στην κολάτζα με πάχος 1.5mm η οποία να έχει 5 λουλουδάκια σε κάθε πλευρά και από κάθε λουλουδάκι να βγαίνει μια σιντεφένια καρδούλα.
Από τον κορμούς της κλάρας να ξεκινάνε οι λουλάδες ενός σιντεφένιου αργιλέ, ο οποίος καλύπτει όλο το πίσω μέρος της κολάτζας.
Στο καπάκι τώρα…θέλω να υπάρχει το ΤΟΠΚΑΠΙ και η Αγιά Σοφιά…με έναν χότζα στον μιναρέ που από το στόμα του θα βγαίνουν νότες σε ένα πεντάγραμμο.
Φυσικά ο Βόσπορος θα απεικονίζεται με μπλέ σιντέφι…κλπ,κλπ,κλπ.

Ο κάθε Κλεφτογιάννης-οργανοποιός θα ρίξει τα υπερβολικά μεροκάματα και θα στο φτιάξει όλο αυτό αν το ζητήσεις
και φυσικά αν το πληρώσεις 4,5,6,7 ή 8 χιλιάδες ευρώ!!!

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κοστίζει τόσο πολύ ένα οποιοδήποτε μουσικό όργανο.
Αν όμως ένας οργανοποιός πάει να σου πουλήσει ένα μπουζούκι σε αυτά τα χρήματα, τονίζοντας την όποια καλύτερη ποιότητα ξύλων ή ήχου σε σχέση με ένα άλλο των 2000ευρώ…δηλαδή αν λέει ότι σε μπουζούκι των 2000 δεν μπορεί να βάλει τον ήχο που βάζει σε ένα των 4000 ευρώ
σε δουλεύει τρελλά, κατά την γνώμη μου!!!..αλλά το εμπόριο τα έχει όλα…

Ο Κλεφτογιάννης και ο Βάρλας έχουν καταφέρει στην Ελλάδα, να πουλάνε ότι θέλουν…και όσο θέλουν!
Μαγκιά τους αφού βρίσκουν ανάλογους αγοραστές!
Προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ από αυτούς, όχι γιατί δεν φτιάχνουν καλά μπουζούκια…σίγουρα δεν είναι τυχαίοι και έχουν βάλει ο καθένας το δικό του σημαντικό λιθαράκι στην ιστορία της ελληνικής οργανοποιίας αλλά γιατί έχω απομυθοποιήσει την την φήμη τους, την δουλειά τους και το κόστος της!
Αν ήμουν όμως οργανοποιός στο επάγγελμα…θα προσπαθούσα να τους φτάσω και να τους ξεπεράσω στην εμπορική τους συμπεριφορά.
Δικαίωμα του καθενός είναι να χρεώνει ότι νομίζει…και να κοστολογεί την δουλειά του όπως νομίζει.
Δικαίωμα και του κάθε αγοραστή, είναι να δέχεται ή να μην δέχεται να πληρώσει ότι του πουλάνε.

αυτά…καλό βράδυ

Eμένα πάλι αυτό που με ιντριγκάρει είναι ότι ο Βαρλάς έχει βρει μια τεχνική που κάνει τις νότες της λά να ακούγονται όπως στο καντίνι.
Αυτό το θεωρώ καταπληκτικό από τη στιγμή που λέει ότι το έχει καταφέρει. (δεν έχω παίξει με μπουζούκι του για να έχω ιδία άποψη)

Μπράβο στον οργανοποιό - έμπορο Κλεφτογιάννη!

Τώρα το είδα αυτό, 6.000, 7.000 και 8.000 ευρώ μπουζούκια.

Και απ’ ότι γνωρίζω δεν τα κατασκευάζει και μόνος του. Έχει τον συνέταιρό του τον Τάσο, τον Σκαφά τον Φώτη, τον Μάτσικα, αλλα αν χρειαστεί και άλλους.

Πάντως εγώ με αυτά τα λεφτά, θα έκανα επένδυση αγοράζοντας ένα κρεμονέζικο βιολί από οργανοποιό με τίτλους και βραβεία.

Και όπως είναι γνωστό, τα βιολιά αντέχουν αιώνες!!!