Κλεφτογιάννης

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΙΝ ΠΑΡΕΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Μήνυμα από συντονιστή: Γράφε σε παρακαλώ με μικρά γράμματα!!!

Μαλλον οι οργανοποιοι αγωραζουν φιγουρες απο τους ιδιους κατασκευαστες και δεν αντιγραφουν αλλα χρησιμοποιουν τις ιδιες με τους αλλους… Οποιοι φτιαχνουν φιγουρες δικες τους ειναι συνηθως μοναδικες…

Χαρά σ΄ευχαριστώ. Δυστυχώς αυτά έχει ο γραπτός λόγος. Δεν φαίνεται το πρόσωπο΄, ούτε ακούγεται το ύφος της φωνής, οπότε μπορούν να υπάρξουν παρεξηγήσεις, οι οποίες βέβαια άμα υπάρχει καλή διάθεση λύνονται μια χαρά. Ε?

Οποιοι φτιαχνουν φιγουρες δικες τους ειναι συνηθως μοναδικες…
π.χ Σπουρδαλακης.Παντως και εγω εχω παει στο εργαστηρι του κλεφτογιαννη και προσφατα πριν ενα μηνα και δεν βρηκα πιο φθηνο μπουζουκι,στο υπογειο και στο παταρι κατω απο 1300 ευρω.

Νικο σε ευχαριστω πολυ!!! Απλως στεναχωρηθηκα που εγινε αυτη βαβουρα με τα προσωπικα δεδομενα, ενω δεν χρειαζοταν, κατα την αποψη μου!!! Ολοι φιλοι ειμαστε, αλλωστε εγω ανεφερα τα χρονια!!! Να εισαι παντα καλα!! Με συγχωρειτε επρεπε να κανω παραθεση!!!

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 03:09 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 03:01 —

Φυσικα!!! Ισα ισα που γελασα με το Χμμμμμμ. Λιγο μεγαλουτσικος ο συζυγος!!! Κανενα προβλημα δεν υπηρξε απο την μερια μου!!! Να εισαι σιγουρος!!! να εισαι καλα!!

Και όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ηλιόπουλος σε μια ταινία

-Σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλα ειμαστε μια ωραία ατμοσφαιρα !!!

Δεν αναφέρομαι σε φιγουρες αλλά στο ίδιο ακριβώς μπουζούκι με το ίδιο σκάφος , καπάκι, τρύπα , φιγούρα ,καράουλο, τσαμπουκαδάκια μέχρι και το χαρτί που είχε μέσα το σκάφος ήταν το ίδιο. Είναι γνωστό στο χώρο των μπουζουξήδων ότι κάτω από 1500 μπουζούκι που να το έχει φτιάξει ο κλεφτογιάννης δεν υπάρχει.
Άλλοι λένε ότι τα φτιάχνει ενας οργανοποιός στην φυλής και άλλοι ότι είναι απο την βιοτεχνία του Μάτσικα

Και επαναλαμβάνω αυτό δεν είναι κακό το ανέντιμο κατα την γνώμη μου είναι να βάζει την υπογραφή του στο όργανο ενώ δεν είναι δικό του.

Συγνώμη για την παρέμβαση, μια ερώτηση: πρόκειται για τον κ. Τάσο Κατσίφη, συνεργάτη του κ. Κλεφτογιάννη;

Ναι Τασος λεγεται ,αλλα η κουβεντα ειναι υποθετικη!!!

Ένας φίλος μου, μου δάνεισε ένα τρίχορδο του Κλεφτογιάννη και μπορώ να πώ (εφ’ όσον δεν έχω ασχοληθεί μαζί του απο οικονομικής άποψης) οτι ο ήχος είναι δαντελένιος. Το όργανο δεν είναι καινουριο σίγουρα. Ακριβώς δεν ξέρω τον χρόνο κατασκευής. Αλλά και απο άποψη χειρισμού και απο άποψη ήχου είναι συγκλονιστικό!

To ζήτημα για τα πολλά μηδενικά έχει συζητηθεί πολλάκις αλλά δεν εξαντλείται και εύκολα. Μερικά δείγματα από τις κατασκευές του κ. Κλεφτογιάννη.

  1. Το περιβόητο μπουζούκι των 8.000 ευρώ. Και τα δύο αδελφάκια είναι παρέα:

  1. Το αδελφάκι από το τελευταίο μπουζούκι του κ. Κώστα Παπαδόπουλου. Εκείνος το έχει σε κοκκινωπή απόχρωση της φιγούρας. Μπορείτε να το ακούσετε και να το δείτε στο youtube από την εκπομπή του 902 που ήταν καλεσμένος ο κύριος Κώστας.

//youtu.be/OacZCHuiN30

Λιτό και ωραίο. Δυνατός ήχος. Τιμή στα 5.000 ευρώ:

  1. Το αδελφάκι από ένα μπουζούκι του Τατασόπουλου. Εκείνος το έχει σε μαύρο. Σκαφτές δούγιες, μικρό σκάφος από έβενο. Συμμετρική φιγούρα. “Παλιός” ήχος. Αρκετά βαρύ λόγω έβενου αλλά με αίσθηση άρματος μάχης. Οι σκαφτές δούγιες προσφέρουν καλό “γάτζωμα” στην κοιλιά και το όργανο γίνεται πιο σταθερό. Τιμή στα 6.000 ευρώ:

Δεν είμαι ειδικός αλλά ο ήχος όλων (από 2.000+) ήταν πολύ καλός και “ποιοτικός”. Απλά δεν διέκρινα διαφορά μεταξύ 2.500 και 6.000 ευρώ. Τα όστρακα θεωρώ (γενικότερα) ότι αφαιρούν από την αισθητική ενός οργάνου παρά προσθέτουν κάτι. Προσθέτουν βέβαια μηδενικά στο τέλος της τιμής. Δυστυχώς (ή ευτυχώς, ανάλογα την οπτική γωνία) υπήρχε πριν δεκαετίες η αίσθηση ότι για να είναι “καλό” ένα μπουζούκι πρέπει να αστραποβολάει…

τζαμπα πραμα :019:

ο κλεφτογιαννης θεωρειτε απο τους κορυφαιους…χαιρομαι…αλλα 8000ευρω???ξερω και γω ξυλο ειναι…8000ευρω ειναι ας πουμε μια περιουσια…

για σενα φιλε ,για τον Κλεφτογιαννη ειναι τα μεροκαματα του.
8.000 ευρω για 1.5 κιλο ξυλο μονο ενας παλαβος θα τα εδινε.:019:

Αρχαριε κανεις πλακα βεβαια. Ακους εκει να καροιδευεις ενα μπουζουκι φτιαγμενο απο Τιμιο ξυλο στο οποιο εχει ταξιμαρει α Εφραιμ. Αισχος

(οκ το παρακανα λιγακι)

Πολυ καλος τρελαθηκα στο γελιο!!!Πλακα μας κανουν!!!

Θα παρακαλέσω για ένα καλύτερο επίπεδο τοποθετήσεων και σχολίων.

Ευχαριστώ, Νίκος Πολίτης, μέλος του φόρουμ.

Κυριε Νικο πραγματι εχετε δικιο, το παρακανα λιγο. Αλλα μου φανταζει αδιανοητο ανθρωποι να ζητανε υπερογκα και σε εναν βαθμο αδικαιολογητα ποσα για μπουζουκια που στο κατω κατω ειναι ενα οργανο χαρακτηριστικο της λαιικης ταξης η οποια αυτην την περιοδο βασανιζεται απο τους λογους που ολοι γνωριζουμε. Βεβαια θα μου πειτε στα πλαισια του ελευθερης αγορας ο καθενας μπορει να κοστολογει οσο θελει την εργασια του και τα αγαθα που διαθετει στους καταναλωτες και ουτε με πιεσε να αγορασω μπουζουκι απο αυτον αλλα εμενα μου φαινεται προκλητικο να βλεπω καθημερινα ανθρωπους να ψαχνουν τα σκουπιδια για να φανε και ο χ ψ επιχειρηματιας να μην προσαρμοζεται στα δεδομενα της σημερινης εποχης (δεν αναφερομαι στον συγκεκριμενο οργανοποιο, γενικα μιλαω).

Φίλε Χιτζάζ, δεν το παράκανες μόνο εσύ. Αυτό όσον αφορά το επίπεδο. Για ό τι αφορά την ουσία, έχουν πληκτρολογηθεί σε αυτό το χώρο δεκάδες χιλιάδες χαρακτήρες για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας σχετικά με το κόστος πώλησης των οργάνων που μας χρειάζονται. Όταν όμως κάποιος από εμάς γνωστοποιήσει, είτε από μόνος του είτε μετά από ερώτηση, το κόστος του καινούργιου του οργάνου, δεν έχει αναφερθεί κανείς μας στο γεγονός ότι κάποιοι, ίσως έξω από το μαγαζί όπου κατέθεσε τα μπόλικα κατοστάρικά του ή έξω από το σπίτι του ή το μαγαζί που παίζει, ψάχνουν τα σκουπίδια για να φάνε. Αυτή είναι η κοινωνία. Κάποιοι προσπαθούν να την αλλάξουν, αλλά χωρίς επιιτυχία τα τελευταία κάποιες χιλιάδες χρόνια. Στα επόμενα κάποιες χιλιάδες χρόνια, πάντα κάποιοι θα ψάχνουν σκουπίδια ενώ άλλοι θα αγοράζουν πράγματα.

Μακάρι αυτό να μην επαληθευτεί και οι άνθρωποι να μάθουν να ζουν μεταξύ τους με αξιοπρέπεια και αλληλοβοήθεια.