Καλώς σας βρήκα και... στο ψητό (Αγορά τρίχορδου)

Άγγελε καλώς ήρθες!
Σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι δύσκολα τα πράγματα, όπως είπαν και οι φίλοι από πάνω. Αφού θες αμιγώς ρεμπέτικο ήχο να αποφύγεις τα μαζικής παραγωγής (Μάτσικας-Στάμκος-Πολυδώρου κλπ). Με 600-700 θα έβρισκες μια χαρά μεταχειρισμένο, αλλά λόγω λοκντάουν όντως δεν είναι εφικτό αυτήν την περίοδο. Σε αυτά τα χρήματα μπορεί να βρεις καλό ήχο από ερασιτέχνη οργανοποιό, αλλά και πάλι δεν μπορείς να ψάξεις.
Εκτός από τους μάστορες που ανέφερε ο alko και εκτιμώ, προτείνω και τον Μάνο Λαντζανάκη στην Σητεία.

4 «Μου αρέσει»

Καλώς σας βρήκα!
Ξέρω ότι η ανυπομονησία δεν είναι καλός σύμβουλος στην αγορά ενός οργάνου, αλλά έχω μείνει χωρίς όργανο και εν μέσω λοκνταουν με τρώει που δε μπορώ να παίξω μια πενιά.
Ειδικά από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Θα το σκεφτώ και θα δω τι θα κάνω, ελπίζω να μπορέσω τηλεφωνικά να συνεννοηθώ με κάποιον μάστορα στην Αθήνα να δούμε τι επιλογές υπάρχουν.

3 «Μου αρέσει»

Σε νιώθω και η ανυπομονησία έχει κάπου να πιαστεί αφου και εγω αν ήμουν με lockdown χωρις όργανο μάλλον θα ελιωνα με καμια σειρά, αλλα στην θέση σου θα εξαντλουσα ολες τις επιλογές που ανέφεραν πιο πανω οι υπόλοιποι στην Κρήτη αφου και χρόνο θα κερδίσεις και στην αγορά αλλά και στην μελλοντική συντήρηση.

1 «Μου αρέσει»

Πάνο, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι εν μέσω καραντίνας υπάρχει περισσότερος χρόνος αλλά και το γεγονός ότι με πονάει που δεν έχω ούτως η άλλως ένα μπουζουκακι.
Πιστεύω όλοι ξέρετε τι βάσανο είναι αυτό.
Τα όργανα του κυρίου Ζαράνη τα είχα δει και παλαιότερα και με είχαν γοητεύσει σε εμφάνιση και ήχο και λέω να επικοινωνήσω με τον άνθρωπο και βλέπουμε.

1 «Μου αρέσει»

Καλός κατασκευαστής και τίμιος! Απλά να ξέρεις ότι συνήθως η κατασκευή νέου οργάνου χρειάζεται (πάνω-κάτω) από 2 βδομάδες μέχρι 2 μήνες (δεν υπολογίζω περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί 6 μήνες ή 2 χρόνια - ονόματα οργανοποιών δε λέμε - για να μη σε απογοητεύσω).

Επίσης το θέμα συντήρησης είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς. Εάν μένεις μόνιμα Κρήτη πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να βρεις κάποιον Κρητικό κατασκευαστή για ευκολία, για να μη χρειάζεται να ταξιδεύει συχνά το όργανο (με ή χωρίς εσένα) στην Αθήνα (ή όπου αλλού) εάν χρήζει επισκευής / ρύθμισης / συντήρησης κλπ.

3 «Μου αρέσει»

Σωστά. Μένω μόνιμα Κρήτη αλλά ανά διαστήματα θα ανεβαίνω Αθήνα μιας και έχω οικογένεια και σπίτι εκεί οπότε θεωρώ ότι δεν είναι πρόβλημα αυτό. Όσον αφορά το διάστημα κατασκευής του οργάνου, τουλάχιστον αν ξέρω ότι έχω να περιμένω κάτι αξιόλογο θα μου απαλύνει τον πόνο :slight_smile:

5 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα Άγγελε εγώ θα σου πρότεινα Παπαδάμου σε αυτά τα χρήματα (ίσως είναι 50-100 ευρώ πιο πάνω από αυτά που διαθέτεις) αλλά νομίζω είναι ακριβώς αυτό που θες για ρεμπέτικο τρίχορδο …μπορείς να δεις και εδώ αν θες

4 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς.
Τα έχω δει τα όργανα του, τα οποία είναι στα γούστα μου, αλλά είναι πολύ περιορισμένο το μπάτζετ μου, σκέψου ότι ξεκίνησα στο μυαλο μου με λιγότερα χρήματα αλλά προσπάθησα να αποφύγω τα βιομηχανοποιημένα και αύξησα τις απαιτήσεις μου.
Και πάλι ευχαριστώ.

1 «Μου αρέσει»

Στην Κρήτη ο Κωνσταντάκης αν δεν κάνω λάθος πέρα από τα υλικά οργανοποιίας φτιάχνει και όργανα.


Δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις για το κόστος ή ότι άλλο θες.

Ευχαριστω, ακόμη κι αν καταλήξω σε άλλο οργανοποιο είναι χρήσιμη πληροφορία.

1 «Μου αρέσει»

@liga_rosa Καλησπερα σας, μόλις λήξει η καραντίνα θα κάνω και εγώ μια βόλτα σε οργανοποιους της Βόρειας Ελλάδας (Δελλιος,Δεκαβαλας και Πολυδωρου). Κατανοώ ότι όταν μιλάμε για όργανα η τέχνη του χεριου δίνει μια άλλη αξία στο οργανο και στον ήχο και επομενως η τιμή δεν μπορει να είναι χαμηλή…μιλαμε για εργατοώρες.Στην κατηγορία 700-800 βλέπουμε κάποια όργανα χωρίς πολλα στολιδια, με καλής ποιοτητας ξυλα και με μια τιμή όπου λογικά μιλάμε για χρήση cnc, κάποια δοκιμασμένα καλουπια και ξυλα τα οποία αγοράστηκαν σε μεγάλη ποσότητα, άρα χαμηλότερη τιμή.Το ποσο των 1000 και πανω για έναν επαγγελματία είναι εφικτό… Για έναν ερασιτέχνη που δεν βγάζει λεφτά από την μουσική είναι πολλα λεφτά. Είμαι και εγώ στην κατηγορία ερασιτέχνης, με ταβανι τα 800… Μακάρι να είχα την δυνατότητα για παραπανω αλλά είναι δυσκολοι καιροί. Επομένως γιατί λυσεις τυπου Παπαδαμου ή Ματσικα σε αυτά τα λεφτά δεν είναι καλές επιλογές για Τριχορδο με ρεμπέτικο ήχο ;
Φιλικά, Φίλιππος

3 «Μου αρέσει»

Δεν είναι κακές λύσεις. Απλά (λογικά) συμβαίνει το εξής, το όργανο που θα πάρεις από αυτούς στα 800 ευρώ, δεν διαφέρει πολύ από το αξιοπρεπέστατο οργάνο που θα πάρεις από αυτούς στα 500 ευρώ. Οπότε, αν ήδη έχεις μπουζούκι αυτής της τάξης χρημάτων (γύρω στα 500 ευρώ), αξίζει να περιμένεις λίγο περισσότερο να μαζέψεις χρήματα ώστε να πάρεις μπουζούκι πάνω από 1000 ευρώ, που είναι τελείως διαφορετικής τάξης και θα δεις εκεί πραγματική διαφορά ποιότητας.

2 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Καταλαβαίνω τι εννοείς.

2 «Μου αρέσει»

Κάτ’αρχήν, δεν χρειάζεται να μιλάμε στον πληθυντικό!
Λοιπόν, όταν μίλησα για μαζική παραγωγή με αδιάφορο ήχο (προς το τετράχορδο) αναφερόμουν σε Μάτσικα-Στάμκο-Πολυδώρου, όχι σε Παπαδάμου και Δεκαβάλα. Οι δύο τελευταίοι έχουν πολύ ενδιαφέροντα όργανα νομίζω στο βαλάντιό σου. Δυστυχώς για Δέλλιο δεν έχω άποψη.

3 «Μου αρέσει»

Καλησπερα Νίκο, σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση.Ελπιζω να τελειώσει συντομα αυτή η κατάσταση και να μπορώ να τους επισκεφτώ και να τα ακουσω και από κοντά. Το αυτί και το χέρι θα αποφασίσουν…

3 «Μου αρέσει»

Πάντως όσον αφορά το Δεκαβάλα είχα παιξει με ένα τριχορδο του. Το όργανο είχε αψωγή δομή δηλαδή στα δικά μου χέρια ήταν τέλειο (υποκειμενικό). Από ήχο ήταν αρκετά συμπαθητικό αλλά έχω να ομολογήσω πως εχω ακουσει καλυτερα τριχορδα. Επιπλέον το Οργανοποιειο διαχειρίζεται η τρίτη ή τεταρτη γενιά της οικογένειας κάτι το οποίο είναι σημαντικό. Μέσα σε αυτό το διάστημα γνωρίζω πως έχουν αγοραστεί παρα πολλα όργανα και μάλιστα και μπουζούκια από παίχτες του εξωτερικού και αν δεν απατώμαι από Ιρλανδία αρκετά. Αυτό πάει να πει πως η δομή και η αντοχή του οργάνου για να αντέξει τις μεταφορές και να παραμεινει αλωβητο είναι μεγάλη. Άρα θα ήταν βολική η μεταφορά από Θεσαλλονικη σε Κρήτη εάν ο φίλος το επιλέξει καθώς αποτελεί “δοκιμασμένη κόλπο”.

1 «Μου αρέσει»

Κι εγώ ξέρω δύο όργανα της οικονομικής σειράς του Δεκαβάλλα τα οποία εδώ και αρκετά χρόνια μεγαλουργούν στα χέρια μερακλήδων (Αθήνα και Κρήτη), και αντέχουν ενώ έχουν περάσει άπειρα μαγαζιά και γλέντια σε εξωτερικούς χώρους. Χαρακτηριστικό τους, ο καθαρός ήχος.
Απλά είναι σημαντικό να έχεις τον οργανοποιό σε (σχετικά) κοντινή απόσταση για ό,τι χρειαστεί, ειδικά τον πρώτο καιρό που στρώνει το όργανο.

2 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ σε αυτό απόλυτα στο γεγονός της απόστασης. Απλά ήθελα να επισημάνω πως αν ο φίλος αποφασίσει να βγει εκτός του νησιού νομίζω πως αξίζει να κοιτάξει και τον Δεκαβαλα σε αυτές τις τιμές αν και ο συγκεκριμένος οργανοποιος νομίζω ότι είναι λίγο στην αφάνεια (κάτι το οποίο δεν με βρίσκει συμφωνο). Το λέω σαν γενικό κανόνα και όχι σε σενα προσωπικά.

2 «Μου αρέσει»

Δημήτρη, αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον.
Επειδή αναγκαστικά θα κινούμαι μεταξύ Κρήτης και Αθήνας θα επιλέξω οργανοποιό σε κάποια από τα δύο μέρη ώστε, στη χειρότερη, αν χρειαστεί κάτι για το όργανο να μεταβώ στην Αθήνα που ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πήγαινα.
Παρ’όλα αυτά αν έπαιρνα ένα όργανο από Θεσσαλονίκη πιθανότατα θα επέλεγα (δεδομένων των οικονομικών και των γούστων μου) την Αγγελική Λύσσα.

4 «Μου αρέσει»

2 posts were split to a new topic: Καλούπια προπολεμικού μπουζουκιού - Σπουρδαλάκης