Επισκευη μπρατσου σε μπουζουκι

Καλησπερα σε ολους. Θα ήθελα την γνωμη σας λογω γνωσεων και εμπειριας.
Εχω ενα μπουζουκι το οποιο ειναι κατασκευης μουρατιδη 20ετιας περιπου. Το οργανο ήταν παρατημένο σε ενα δωμάτιο για πολλά χρονια και αποφασισα να δω αν μπορει να επιδιόρθωθει.
Οπως μπορειτε να δειτε και στις φωτο, εχει μια ρωγμη στην ενωση του μπρατσου με το καβουκι, ενω παραλληλα φαινεται να εχει σκευρωσει, ως εκ τουτου ειναι αδυνατο να παιχτει πλεον. Επισης εχει μια μικρη ρωγμη στις δουγιες, μαλλον σε σημειο που ενωνονται οι δουγιες μεταξυ τους.
Αφαιρεσα τις χορδες και ειδα οτι δεν φαίνεται να παιζει το μπρατσο, οποτε δ ξερω αν εχει σπασει, εχει ραγισει η απλα εχει μετακινηθει.
θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας, οσο αυτο ειναι εφικτο απο μια φωτογραφια, δεδομενου οτι ειμαι από επαρχια, για να δω αν αξιζει να απευθυνθω σε καποιο οργανοποιο απο θεμα κοστους και δυνατότητας επισκευης, τι εργασιες χρειαζονται να γινουν και ποσο μπορει να κυμανθει το κοστος.
Επίσης αν γνωρίζετε αν ο κατασκευής του οργανου διατηρει ακομη εργαστηριο.

Καλώς όρισες στο φόρουμ φίλε! Εγώ θα έλεγα να το πας σε έναν μάστορα να το δει. Έτσι όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες δεν ξέρουμε αν η ρωγμες είναι επιφάνειακες οπότε ένα ποιο έμπειρο μάτι θα μπορεί να σου πει. Τώρα ο κάθε οργανοποιος χρεώνει όπως αξιολογεί την δουλειά του. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι οργανοποιοι. Το θέμα είναι σε ποιον είσαι κοντά (άμα είναι να φας τα λεφτά στην βενζίνη τι να το κάνεις). Νομίζω ότι έχουμε και κάποια μέλη που ασχολούνται με οργανοποιοια, θα σου πουν περισσότερα στον θέμα. Καλή συνέχεια!

1 «Μου αρέσει»

Ο Γιάννης ο Μουρατίδης ασχολείται κάπου στο Πέραμα. Το εργαστήριο στον Πειραιά το έχει κλείσει αρκετά χρόνια.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
Δυστυχως δεν πρεπει να διανυσω μονο χιλιομετρα αλλα και μιλια γτ ειμαι απο νησι, για αυτο ηθελα την γνώμη σας αν αξιζει να το ψαξω. Οπως και να εχει, με την πρώτη ευκαιρια που θα βρεθω Αθήνα θα απευθυνθω σε καποιο οργανοποιο για μια εκτιμηση.

1 «Μου αρέσει»

Μηπως εχουμε καποιο τηλέφωνο επικοινωνίας η την διεύθυνση του εργαστηρίου?

Καλώς όρισες!
Για ρίξε μια ματιά εδώ μήπως υπάρχει κάποιος στο νησί σου ή σε κάποιο εύκολα προσβάσιμο:

Θα τολμήσω μια εκτίμηση από μακριά και χωρίς να είμαι οργανοποιός… Φαίνεται απλό όργανο και με ζημιά στην καρδιά του οργάνου (τάκος) οπότε πιθανόν να είναι ασύμφορη η επισκευή του. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από την συναισθηματική αξία που έχει για σένα αυτό το μπουζούκι.

3 «Μου αρέσει»

Δεν νομίζω Γιάννης να βρίσκεται σε κάποιο τηλέφωνο.Το εργαστήριο του το έχει κλείσει, και από όσο ξέρω δουλεύει περιστασιακά.Αν μπορέσω και βρω κάποια διεύθυνση θα στην στείλω.Απο τις φωτογραφίες όμως που είδα, φαίνεται πρόβλημα όπως είπε ο Νίκος στον τάκο.Χρειάζεται εκτίμηση από κοντά,για το αν συμφέρει ή επισκευή.Παντα με πάσα επιφύλαξη

1 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ ολους για τις πληροφορίες!!!

2 «Μου αρέσει»