Ανανέωση Καταλόγου Σύγχρονων Οργανοποιών

Αγαπητοί φίλοι

Στο blog “Ελληνες Οργανοποιοί” αναρτήθηκε η νέα έκδοση 5.0 του Καταλόγου των Σύγχρονων Ελλήνων Οργανοποιών, απ’ όπου μπορείτε να τον κατεβάσετε σε μορφή αρχείου Excel.

Οι προσθήκες και οι διορθώσεις είναι αρκετές και σε αυτό συνέβαλαν και τα μέλη του φόρουμ.

Νομίζω ότι θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι κατασκευαστές (στους ήδη υπάρχοντες), καθώς και να συλλέξουμε στοιχεία για αυτούς (τηλ., διευθύνσεις, e mail, site, απόψεις για τα όργανά τους).

1)Φρονιμόπουλος Νίκος. Λεγρενά. 2292051013 - 6946723804.
2)Ζαράνης Πέτρος. Κύπρου 78 Αργυρούπολη. 210 9920092
3)Παλαιοδημόπουλος Γιάννης Καστοριά
4)Βουλαδάκης Χρ. Οδός Σίφνου 18 Καλλιθέα - Κόρινθος
christos@vouladakis.gr www.vouladakis.gr 2741023982 -6972257238
5)Τζίκας ή Τζικούδης (ίσως να είναι και ψευδώνυμο) κάπου στην Κυψέλη (κατασκευάζει καπάκια, ηχεία ή ότι άλλο χρειαστεί. Τα δίνει σε κάποιους κατασκευαστές μπουζουκιών, αντί πινακίου φακής)
6)Σήφης Αποστολάκης Χαμηλό, Μέσα Λακώνια Αγιος Νικόλαος Κρήτης Τηλ. 6945.588393
7)Χριστόφορος Μπράς 6937778429. 210 2311 429
8) Λάρισα. οδός Μπασδέκη 83 το εργαστήριο του κυρ - Αντώνη.
9) Στάμκος Παναγιώτης Ελευθεριό Θεσσαλονίκη Φλώρου 44 2310705907
10)Καρελάς Γιώργος (Λουκά Νίκα 14- Ψυρρή) 3223 963
11) Καρανδρέας ???
12) Ρεμουνδος ??? στο Αιγαλεω.
13) Τσονίδης απο Σερρες ή Δράμα. ???
14) Αρμάος Αθήνα ???
15) Καρβουνης ???
16) Θανασης Μητρεντζης Θεσσαλονικη.
17) Γιάννης Αλεξανδρής Θεσσαλονίκη
18) Ισίδωρος Παπαδάμου Θεσσαλονίκη (Δρυμός).
19) Αλέξιος Ρότσκος Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκη. α)οδός Καππαδοκίας 27 και β)Επταλόφου 31. [COLOR=black]www.xiloihos.com[/COLOR]

Όλοι όσοι αναφέρεις (εκτός του Τζίκα) υπάρχουν στην έκδοση 5.0 του καταλόγου των σύγχρονων οργανοποιών που έχω αναρτήσει στο blog Έλληνες Οργανοποιοί. Στον κατάλογο υπάρχουν διευθύνσεις, τηλέφωνα, email και ιστότοποι (εφόσον έχουν οι οργανοποιοί). Εκτός από τον κατάλογο (αρχείο excel) που μπορεί κανείς να το κατεβάσει στο PC του, στο blog υπάρχουν και απευθείας σύνδεσμοι με τα site των οργανοποιών.

Για τον Τζίκα ή Τζικούδη αν έχεις οποιαδήποτε άλλα στοιχεία, μετά χαράς θα τα προσθέσω στον κατάλογο.

Επίσης Χρήστος Τσάφας στην Αργυρούπολη

Μήπως υπάρχουν παραπάνω στοιχεία: Διεύθυνση, τηλέφωνο? Τι όργανα κατασκευάζει?

Έχεις απόλυτο δίκιο.
Το εκτενές -κατ’ εμέ- ψάξιμο, μάλλον δεν ήταν αρκετό.

ότι μπορέσω να βρώ θα σε κρατώ ενήμερο.

Σόρρυ Τόφας λέγεται, ο πατέρας μου τον ξέρει, θα τον ρωτήσω για περισσότερες πληροφορίες, επίσης άνοιξε καινούργιο οργανοποιίο στην Νίκαια με το όνομα ταξίμι, έπονται και για τα δυο πληροφορίες

Χθες το απόγευμα, είδα για πρώτη φορά, μπουζούκι απο κάποιον κατασκευαστή Παυλίδη. Πολύ καλό όργανο!!!
Την ερχόμενη Τετάρτη θα ξέρω στοιχεία για τον κατασκευαστή του. Δεν υπάρχει μαγαζί. Τα φτιάχνει σπίτι του και μόνο απο συστάσεις. Τιμές λογικές (κατα τα λεγόμενά του ιδιοκτητη του μπουζουκιού).

Υ.Γ. PaKag είδα μέσα στην λίστα των κατασκευαστών και το όνομα του Πάνου Οικονομάκη που φτιάχνει ηλεκτρικές κιθάρες. Έχω την τύχη να εχω μία κιθάρα δικιά του. Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή !!! Ο τυπος δεν παίζεται με τίποτα ως κατασκευαστής (αλλά και φοβερός κιθαρίστας).

O ένας κατασκευαστής που σας έλεγα.
Οργανοπωλείον: Το ταξίμι, Νιαβέντ. Γ. Τοκατλίδης. Αιτωλικού & Ικτίνου, Πειραιάς. 210 4936316, 6974774566. Κατασκευαστής μπουζουκιών

[quote=voulpan;167254]Χθες το απόγευμα, είδα για πρώτη φορά, μπουζούκι απο κάποιον κατασκευαστή Παυλίδη. Πολύ καλό όργανο!!!
Την ερχόμενη Τετάρτη θα ξέρω στοιχεία για τον κατασκευαστή του. Δεν υπάρχει μαγαζί. Τα φτιάχνει σπίτι του και μόνο απο συστάσεις. Τιμές λογικές (κατα τα λεγόμενά του ιδιοκτητη του μπουζουκιού). [quote=voulpan]

Την προηγούμενη Τετάρτη, είχα γράψει ότι θα μάθαινα στοιχεία για τον οργανοποιό Παυλίδη. Το μπουζούκι που είχε φτιάξει, το ξαναείδα και έπαιξα με αυτό. Πραγματικά πολύ καλό όργανο.
Έτσι λοιπόν ρώτησα, να μάθω το τηλέφωνό του και την διεύθυνσή του, ώστε να περάσω κάποια στιγμή να δώ την δουλειά του.
Η απάντηση που έλαβα ήταν η εξής (απο έναν δάσκαλο που κάνουμε μάθημα):

  • Θα πάμε μαζί, να διαλέξουμε όργανο, για να το παρεις και πιό φτηνά. (Δηλαδή να πάρει και αυτός το ποσοστό του ως συστήσας).
    Το φαινόμενο αυτό το έχω συναντήσει σε μαγαζιά αρκετών κατασκευαστών.
    Πάει ο ''δάσκαλος ‘’ με το ασχετο μαθητούδι και του προτείνει μπουζούκια.
    Τελικά είπα ότι δεν θέλω να αγοράσω, μόνο να δώ δουλειά του,…και δεν μου έδωσε το τηλέφωνο!!!:mad:

Το ίδιο ακριβώς συνέβη όταν ρώτησα, άλλον κατασκευαστή, για τον Τζίκα ή Τζικούδη, ο οποίος φτιάχνει διάφορα και τα δίνει σε κατασκευαστές, όπου βαφτίζονται και έτοιμαααα…(δηλ. ούτε απο αυτόν βρήκα τηλέφωνο).
Αυτά.

Τσογλάνι δάσκαλο έχεις, άλλαξε τον σαν πουκάμισο, κι άμα βρεις άλλον και κάνει τα ίδια άλλαξε τον και αυτόν. Δεν αξίζουν τέτοια ****παιδα.

Κάποτε, (μια φορά κι ένα καιρό) ο δάσκαλος δεν έπαιρνε λεφτά από τους μαθητές του, και δεν είχε πολλούς παρά μόνο τους εκλεκτούς, αφού καταλάβαινε ότι λαχταρούσε η καρδούλα τους να μάθουν…

θα μου πεις άλλα χρόνια τότε.

Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες και εύχομαι το 2009 να σας φέρει ό,τι ποθείτε!
Παρακολουθούσα από παλιά το forum αυτό, αλλά τώρα μπήκα λόγω αγοράς νέου μπουζουκιού.
Έχει ακούσει κανείς για κάποιον Αλέξανδρο στο Χαλάνδρι ή Βριλήσσια; Μου είπαν ότι φτιάχνει μπουζούκια.
Νομίζω δεν είδα κάτι στη λίστα γι’αυτό ρωτάω για περισσότερες λεπτομέρειες.
Ευχαριστώ!

Να προσθεσω κι εγω εναν οργανοποιο στην Λαρισα- ονομαζεται Κελεσιδης Βασιλειος , το τηλεφωνο του ειναι 2410258352 και το οργανοποιειο του βρισκεται στην Βραιλα Αρμενη( στους εξη δρομους για οσους ξερουν απο Λαρισα). Εχω δει στην βιτρινα του μπουζουκια, κιθαρες, βιολια και τζουραδες αλλα δεν εχω αλλες πληροφοριες σχετικα με την δουλεια του. Αν καποιος ξερει κατι ας μας ενημερωσει…

Ο Γιάννης Μωραίτης στην εκπομπή “Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα” ανέφερε έναν κατασκευαστή από την Αμφιάλη τον οποίο δεν τον βρίσκω στον κατάλογο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να ακούσω καθαρά το όνομά του. Νομίζω ότι λέει Μασμανίδης Παναγιώτης αλλά δεν είμαι σίγουρος.Στην εκπομπή ο κύριος Γιάννης παίζει με ένα δικό του τρίχορδο.

Μήπως έλεγε ΣΕΛΑΣΙΔΗΣ;

Ισως, αλλά ο Σελασίδης έχει βγει στη σύνταξη.
Στην Αμφιάλη είναι ο Παναγιώτης (δεν ξέρω επώνυμο) που φτιάχνει σκάφη και είναι από τους καλούς. Το μπουζούκι που μου έφτιαξαν ο Σώτος με τον Litlle George φέρει δικό του σκάφος και είναι εξαιρετικό. Το σκάφος:).

Τότε μιλάμε για τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ τον ΜΑΣΜΑΝΙΔΗ τον σκαφά όπου έχει ξεκινήσει να φτιάχνει και όργανα,στην οδό ΜΟΥΣΩΝ ,νούμερο δεν θυμάμαι.΄Ηξερα ότι ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είχε ξεκινήσει να φτιάχνει και όργανα, δεν ήξερα όμως ότι έχει προχωρήσει τόσο πολύ,γι αυτό μπερδεύτηκα με τον ΣΕΛΑΣΙΔΗ.Ο ΣΕΛΑΣΙΔΗΣ ναι έχει κλείσει το μαγαζί ,φτιάχνει όμως όργανα στο σπίτι του στην ΣΑΛΑΜΙΝΑ ,για άλλους οργανοποιούς και εμπόρους.

Ξανανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή το ντοκυμαντέρ “Μ’ αρέσουν οι καρδιές σαν την δική μου” που ξανάδα πριν από λίγο. Σε αυτότο τμήμα (από το 3:38’’ και μετά) εμφανίζεται ο οργανοποιός Αλέξανδρος Παυλίδης στο εργαστήριό του. Πέρα από την παραπάνω αναφορά που είχε κάνει ο voulpan δεν έχω βρει άλλο στοιχείο.

Μήπως κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε στοιχείο γι αυτόν τον κατασκευαστή? Δουλεύει ακόμα? Διεύθυνση, τηλέφωνο, φωτογραφία από κάποιο του όργανο, κτλ?

Έχω και εγώ ένα οργανοποιό, ο οποίος έχει το εργαστήρι του στα Στουρναρέικα , λίγο πιο πάνω από τα Τρίκαλα. Το όνομά του είναι κ. Κώστας Μπλέκος .Τηλέφωνο εργασίας 2434-93004

Τα στοιχεία του υπάρχουν στο blog “Έλληνες Οργανοποιοί” .