greekluthiers.wordpress.com

Μετά από αρκετές δοκιμές (καθότι πρωτόπειρος με τα blog), αναβολές, υπαναχωρήσεις, δεύτερες σκέψεις κτλ αποφάσισα τελικά να κάνω ένα Blog για τους Έλληνες oργανοποιούς. Μή όντας ο ίδιος οργανοποιός, είναι αλήθεια ότι προβληματίστηκα το κατά πόσον έχει νόημα κάτι τέτοιο. Όμως σκέφτηκα ότι αυτή η μικρή κίνηση ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει και μια αρχή, ώστε τα ιστορικά και άλλα στοιχεία που σίγουρα υπάρχουν διασκορπισμένα, να βρουν ένα σημείο συγκέντρωσης. Μακάρι!

Εν πάσει περιπτώσει το έκανα και είναι στον αέρα. Βεβαίως οι παρατηρήσεις σας είναι απολύτως ευπρόσδεκτες είτε εδώ στο φόρουμ, είτε απευθείας στο blog.

http://greekluthiers.wordpress.com

Προς το παρόν θα βρείτε τα εξής:
1)την καινούργια έκδοση του καταλόγου των σύγχρονων οργανοποιών (έκδοση 4_0), που περιέχει πολλές διορθώσεις των στοιχείων του καταλόγου 3.0, καθώς και προσθήκη αρκετών νέων καταχωρήσεων.
2)ένα πρώτο κατάλογο των παλαιών οργανοποιών. Θεωρήστε τον ως πρόχειρο γιατί λείπουν ονόματα που ήδη γνωρίζω. Θα τον ανανεώσω τις επόμενες μέρες.
3)Κάποια βίντεο από το YouTube

Ελπίζω να βρίσκουμε το χρόνο και το κουράγιο ώστε τα περιεχόμενα να εμπλουτίζονται διαρκώς, με την συμμετοχή και κάθε φίλου που θα ήθελε να συμβάλει.

Να σου ευχηθώ, καθε καλή τύχη σ’αυτή την προσπάθεια, φίλε Παναγιώτη.

Φιλικά, Γιώργος.

Εύγε! Πολύ δυνατή αρχή, εύχομαι και καλή συνέχεια!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λες ότι δίσταζες. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να κοινοποιούνται.

Υ.Γ. Ξέχασες να βάλεις και την Κλίκα στους συνδέσμους σου… :089:

Καλή επιτυχία και καλά κουράγια!

Μπράβο Παναγιώτη !

Εύγε κ πάλι εύγε:110:

Κι από μένα κάθε επιτυχία και μπράβο! :110:

Μάνος

Πολύ σημαντική η προσπάθεια αυτή. Μπράβο Παναγιώτη. Φυσικά και θα τη στηρίξουμε και θα την ενισχύσουμε με κάθε μέσο. Καλή συνέχεια

ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ!!!

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου Παναγιώτη.

Ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια. Να είστε όλοι καλά και περιμένω και την ενεργή σας συμμετοχή. Ιδιαίτερα από τους οργανοποιούς της παρέας και όλους όσους έχουν την διάθεση να μοιραστούν μαζί μας τη γνώση τους γύρω από τους Έλληνες οργανοποιούς. Κάθε πληροφορία είναι πολύτιμη, ιδιαίτερα για τους παλαιούς οργανοποιούς που δεν τους συζητάει κανένας.

Με αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος γενικά έχει αγριέψει, είναι καχύποπτος και βλέπει παντού υπόγεια συμφέροντα και … διάφορα άλλα που δεν μου είναι πάντοτε απολύτως κατανοητά. Επίσης στο χώρο (όπως και στους περισσότερους επαγγελματικούς χώρους άλλωστε) υπάρχει μια συντεχνιακή αντίληψη και μια εσωστρέφεια, που σε μερικές περιπτώσεις είναι ακραία. Και βέβαια όπως καταλαβαίνω, υπάρχουν και εσωτερικές αντιθέσεις. Εχω συναντήσει λοιπόν όλα τα συμπτώματα και έχω φάει και μερικές “πόρτες” κατάμουτρα (κυρίως στην Αθήνα). Παρόλο ότι μπορώ να το κατανοήσω, είναι ταυτόχρονα και λίγο απογοητευτικό. Σε μερικούς είναι αδιανόητο ότι κάποιος ασχολείται με τους οργανοποιούς από μεράκι και δεν ζητάει τίποτε περισσότερο από λίγο χρόνο και ίσως μερικές βιογραφικές πληροφορίες.

Προφανώς δεν την ξέχασα, αλλά ετοίμαζα κάτι γενικότερο (για τα δημοσιεύματα περί οργανοποιίας) που ήδη έχει αναρτηθεί. Ευχαριστώ για την δική σας προσθήκη στους συνδέσμους του φόρουμ.

Μ ¨έφτιαξες τώρα , γιατί όπως μπήκα κι ¨έψαχνα στο http://greekluthiers.wordpress.com/ πέφτω πάνω στο video με τον Θόδωρο Μουντακη , που δεν το είχα δει, και εκεί που δείχνει ένα τελειωμένο μπουζούκι, είναι ολόιδιο, αδερφάκι με το δικό μου, κατασκευής 1994, που το πήρα δεύτερο χέρι το 95, πάλι από τον Μουντακη 170,000 χιλιάδες τότε, και μου λέει « θήκη έχεις? Όχι. Ε πάρε αυτήν εδώ να με θυμάσαι.»
Και μου δίνει μια θήκη, ΄΄αρχαία΄΄, σκέτο κόσμημα- χαρτονένια με δερμάτινο χερούλι….
Το οργανάκι μου? ΑΗΔΟΝΙ!
Από τότε δεν τον ξανάδα τον Μουντακη, δυστυχώς, κι ’έχω αλλάξει τάστα, σε άλλον καλλιτέχνη.
Γαϊδουριά μου δεν το συζητάω…
Να ¨ναι καλά εκεί που είναι.

Άϊντε και καλορίζικος στην προσπάθεια φίλε μου και ¨μεις από κοντά!

Τον Θόδωρο Μουντάκη τον συνάντησα πριν από μερικούς μήνες στο σπίτι του. Έχει σταματήσει να δουλεύει μετά από σοβαρή ασθένεια, που όμως φαίνεται την έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό. Κάτσαμε μαζί 1-2 ώρες.

Για όποιον ενδιαφέρεται το εργαστήριό του το συνεχίζουν οι δύο του γυιοί Μιχάλης και Ιάκωβος στην οδό Κολωνού 17 στο Μεταξουργείο, τηλέφωνο 2105245283.

Ωωωω ! Μπράβο Παναγιώτη. Υπέροχη ιδέα σου !
Καλοτάξιδος και στη wordpress και καλή δύναμη…

Ευχαριστώ Ιωάννα. Νά είσαι καλά!