Ζητώ μουσικά όργανα σε οποιαδήποτε κατάσταση

Χρόνια πολλά σε όλους. Ζητώ να μου χαρίσουν μουσικά όργανα σε οποιαδήποτε κατάσταση.
Ευχαριστώ

@ΓιάννηςΠαπ καλωσόρισες στο Φόρουμ! Καλές συζητήσεις να έχουμε.

Καλό θα ήταν να μας πεις κάποια πράγματα για εσένα και για ποιο λόγο θες τα όργανα. Έτσι θα ήταν πιο πετυχημένη η αναζήτησή σου :wink:

6 «Μου αρέσει»

Γιάννη καλωσήρθες και χρόνια πολλά.

Καλό θα ήταν, εκτός από τα παραπάνω, να προσδιορίσεις κάπως το εύρος της αναζήτησης (τι περιλαμβάνει το «οτιδήποτε όργανα» και τι το «σε οποιαδήποτε κατάσταση»), καθώς και την περιοχή σου.

Γενικά, γράψε μας λίγο για αυτό που έχεις στον νου σου!

2 «Μου αρέσει»

Φίλε PEPE καλή χρονιά με πολύ μουσική, ευχαριστώ για την απάντηση και αρπάζω την ευκαιρία για να σας πω λίγα λόγια. Είμαι πλέον στην δεύτερη φάση της ζωής μου,58 ετών πλέον, παίζω μουσική ερασιτεχνικά από μικρός, κιθάρα, και πλέον αποφάσισα να ασχοληθώ, ερασιτεχνικά πάντα, με την οργανοποιϊα. Αγαπώ τα παραδοσιακά όργανα και αναζητώ παλιά όργανα, μπουζούκια, κιθάρες, μπαγλαμάδες, πνευστά χάλκινα και γενικά παλιά όργανα για αναπαλαίωση. Αν κάποιος έχει ένα τέτοιο όργανο που δεν ξέρει τι να το κάνει, ΤΟ ΘΕΛΩ. Προτιμώ λόγω εποχής να μου το χαρίσει και να το δει να ξαναζεί. Να σημειώσω ότι η δουλειά μου μέχρι τώρα, και συνεχίζει να είναι, Γραφιστική, κατασκευή μακέτας, χειροποίητες επιγραφές, ζωγραφική και γενικά ότι έχει να κάνει με τέχνη. Θα χαρώ να τα πούμε ξανά. Ευχαριστώ όλους τους φίλους της σελίδας και εύχομαι το 2021 να μας αποζημιώσει.

3 «Μου αρέσει»

Ξέχασα να αναφέρω την περιοχή που ζω, είναι το Άργος Αργολίδας, αλλά πολύ συχνά είμαι στην Αθήνα.

Γιάννης Παπούλιας

Ωραία. Μ’ αυτά τα δεδομένα έχω κάτι να ρωτήσω. Το γράφω δημόσια και όχι σε πμ γιατί η απάντηση μάλλον θα μας βάλει όλους καλύτερα στο θέμα:

Συμβαίνει όντως να έχω μεριά όργανα που …δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να τα έχω: είτε δεν ξέρω να τα παίζω, είτε θέλουν επιδιόρθωση, είτε είναι εξ αρχής κατασκευές της πλάκας, είτε όλα αυτά μαζί. Όμως βρίσκονται στο σπίτι της Αθήνας, κι εγώ έχω μόνιμη έδρα στο Ηράκλειο.

Ανάμεσα σ’ αυτά τα όργανα είναι και μερικά απίθανα, όπως ένα Δ/αφρικάνικο ξυλόφωνο «Μπάλα» (αυτό με τις κολοκύθες-αντηχεία που κρέμονται από κάτω). Είναι αληθινό και μπορεί να παίξει, αλλά χρειάζεται λίγη επισκευή (που μου φαίνεται ότι δε θα είναι κάτι εξεζητημένο) και άνθρωπο που να ενδιαφέρεται να το παίξει. Σ’ εμένα μόνο σκόνη μαζεύει. Τελευταία φορά που ήμουν στην Αθήνα είχα αποφασίσει να του χαρίσω την ελευθερία, επικοινώνησα με κάποιες μεριές που σκέφτηκα ότι μπορεί να τους ενδιέφερε καθώς ασχολούνταν με την αφρικάνικη μουσική, αλλά τελικά δε βρέθηκε άνθρωπος να του το χαρίσω.

Ας υποθέσουμε ότι το δίνω σ’ εσένα Γιάννη (αν ενδιαφέρεσαι φυσικά). Το κοιτάς, βρίσκεις τι μερεμέτι θέλει, το φτιάχνεις. Μετά; Δεν πιστεύω να κάτσεις να μάθεις πώς παίζεται. Θα μείνει να μαζεύει τώρα σκόνη σ’ εσένα; Θα το χαρίσεις, θα το πουλήσεις, θα το μετατρέψεις σε απλώστρα;

(Σημείωση: αν όντως σ’ ενδιαφέρει, ας μιλήσουμε και με πμ για τα πρακτικά, αλλά δεν πρόκειται να γίνει τώρα σύντομα γιατί αν αρθεί η καραντίνα θα με κρατάει η δουλειά στο Ηράκλειο. Κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά όμως μπορούμε.)

2 «Μου αρέσει»

Κρίμα @pepe που δε θες να μάθεις να παίζεις. Θα ήταν καλή ευκαιρία να μαθαίναμε να παίζαμε σε ντουέτο κάτι τέτοιο :joy:

3 «Μου αρέσει»

Ε τότε να το κρατήσω. Θα κάνουμε πρόβες μέσω Ζουμ: το όργανο, που είναι μόνο του στην Αθήνα στο άδειο σπίτι, θα συνδέεται μαζί μας και θα παίζουμε ντουέτο.

Με τον ίδιο τρόπο θα γίνουν και τα e-μερεμέτια.

Επίσης μπορείς να το πάρεις στην Κρήτη να παίζεις Κουτσουρέλη :joy:

Μιλάμε θα κάνει αίσθηση στα γλέντια! :rofl: :joy:

Καλημέρα Πεπε και σε όλη την παρέα, ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά τα όργανα έχω να πω ότι όλα τα όργανα που έχω τα τιμώ αναλόγως και παίζω μαζί τους σε κάθε ευκαιρία. Τα κρουστά είναι απο τα αγαπημένα μου. Αυτή τη στιγμή εκτός από τα έγχορδα και τα πλήκτρα, έχω στην κατοχή μου και παίζω μαζί τους, δύο σετ τύμπανα αφρικάνικα, γνήσια, κεραμικό και ξύλινο και ένα τουμπερλέκι μεταλλικό τούρκικο. Επίσης μία “λύρα” Σομαλέζικη γνήσια με δέρμα και χορδές από έντερα ζώου, την οποία λόγω παλαιότητας δεν την αγγίζω πολύ. Κανένα όργανο δεν είναι εκτεθειμένο σε σκόνη. Αυτό που έχω να σε διαβεβαιώσω είναι ότι, ότι μου χαρίσεις θα τύχει ανάλογης προσοχής και αγάπης από μέρους μου. Όσο αφορά το όργανο με τις κολοκύθες, αν πρόκειται για κάτι σαν κι αυτό του βίντεο που ανέβασε ο φίλος Αλκο, τότε μάλλον πρόκειται για όργανο που χρειάζεται πολύ χώρο και μελέτη, αν μπορείς ανέβασε φωτό. Ναι μπορούμε να τα πούμε με πμ , στο fb (αν υπάρχει σελίδα) αλλά και από κοντά στην Αθήνα όποτε βρεθείς. Πες μου λίγα λόγια για σένα. Καλή χρονιά και πάλι και αναμένω απάντηση. Ευχαριστώ Υ.Γ. δεν γνωρίζω πως στέλνουμε πμ από το φόρουμ, γίνεται και πως?

2 «Μου αρέσει»

Πατάς πάνω στο όνομα κάποιου μέλους και από την κάρτα που εμφανίζεται, πατάς το κουμπί “Μήνυμα”

Δεν έχω, αλλά το είδος του οργάνου είναι αυτό:

Λείπουν οι μπαγκέτες και μερικοί τσούκοι. Και ένα ή δύο από τα τελευταία πλήκτρα είχε φύγει από τη θέση του και το συμμάζεψα λίγο άγαρμπα, θέλει λύσιμο και ξαναδέσιμο με περισσότερη προσοχή στο πώς είναι στερεωμένα τα υπόλοιπα.

Ευχαριστώ πολύ Κρισπαναγ

1 «Μου αρέσει»

Τρομερό όργανο νομίζω ότι η θέση του είναι σε κάποιο χώρο που συγκεντρώνονται Αφρικανοί, σε κάποιο χώρο συλλόγου και σίγουρα σε μουσείο μουσικής, αν παρόλα αυτά αποφασίσεις να μου το χαρίσεις θα το δεχτώ με χαρά και θα το επισκευάσω.

2 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 31 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.