Δύο λαούτα Σταθόπουλου (και 3 και 4, ποιός ξέρει πόσα?) στην επικαιρότητα .!

Το ένα εδώ.

https://m.facebook.com/michalis.iatridis?groupid=274929513905924&ref=opera_for_android_speed_dial#!https://m.facebook.com/groups/274929513905924/permalink/635342301197975/

Και το άλλο εκεί.

https://www.xe.gr/mousika-organa/laoyta|ad-722009000.html

ΛΑΟΥΤΟ δάνεια, έχουν οι τράπεζες? :rofl:

2 «Μου αρέσει»

Τριάντα χιλιάρικα; Κύριε ελέησον!

Απευθύνεται σε συλλέκτες. Δηλαδή σε άτομα που το χόμπι τους είναι να δίνουν τριανταχίλιαρα για όργανα.

1 «Μου αρέσει»

Κάποιος είπε σε σχόλιο οτι το κάνει για να πάρει μια εκτίμηση της πραγματικής τιμής. Λες και δεν μπορούσε να πάει σε έναν καλό μάστορα ας πούμε.

ΟΚ 30χιλιαρικα αλλα ειναι συζητησιμος. Το αφηνει και 29900 αν τον παζαρεψεις.

Περα απο την πλακα, την τιμη δεν την καθοριζει κανενας οργανοποιος αλλα η προσφορα και η ζητηση. Αν υπαρχει συλλεκτης που τα δινει τα 30 τοσο ειναι η τιμη του. Αν δεν βρεθει κανεις και πεσει τελικα στα 5 χιλιαρικα τοσο ειναι.
Αβυσσος η ψυχη και η τσεπη του συλλεκτη.

5 «Μου αρέσει»

Κάποτε είχα δουλέψει σε οίκο δημοπρασιών παλιών βιβλίων. Κυρίως ήταν απλώς «παλιά βιβλία» έτσι όπως το καταλαβαίνουμε (βιβλία που είχαν παλιώσει), αλλά πού και πού εμφανιζόταν και κανένα πραγματικό βιβλιοφιλικό διαμαντάκι/διαμάντι.

Ο κατάλογος των δημοπρασιών ανέγραφε τιμή εκτίμησης και τιμή εκκίνησης. Γενικά η τιμή εκκίνησης ήταν περίπου στο μισό της τιμής εκτίμησης. Η τελική όμως τιμή ήταν πάντοτε, ακόμη και για τους έμπειρους (όπως μου έλεγαν οι ίδιοι οι έμπειροι), απολύτως απρόβλεπτη.

1 «Μου αρέσει»

Σήκω μαυρε Σταθοπουλε να δεις τα όργανα σου…
Σε τι τιμές τα δινουνε…να ευφρανθεί η καρδιά σου!
:laughing::laughing::laughing:

Υ.γ.- Αμ τι; Πιο μάγκας ήταν ο Στραντιβαρης;

2 «Μου αρέσει»

Πιστεύω ότι θα υπάρχουν γνώστες της ελληνκής οργανοποιίας που, με εποπτεία του αντικειμένου, βρίσκουν λογικό να δώσουν τέτοια ποσά (εφόσον τα διαθέτουν βέβαια). Αναρωτιέμαι όμως αν σε μία διεθνή αγορά οργάνων, δηλαδή πλάι σε Στραντιβάριους ας πούμε, τέτοιες τιμές για λαούτα θα είχαν οποιονδήποτε ρεαλισμό.

Με άλλα λόγια, αναρωτιέμαι, ο τυχόν υπερτιτανομέγιστος της Ελλάδας, πόσο μεγάλος υπήρξε στον κόσμο.

(Τα Στραντιβάριους τα αναφέρω απλώς επειδή δεν ξέρω καλύτερο παράδειγμα, ειδάλλως προφανώς και εκεί ισχύουν άλλες τάξεις τιμών…)

Καν 'το " να ευρανθεί η καρδιά σου".
Να χαρεί ο καημένος!

1 «Μου αρέσει»

Πολύ σωστότερο…:laughing::laughing::laughing:
Συνδημιουργία!

1 «Μου αρέσει»

Αντε πλάκα πλάκα, θα το σκαρώσεις το τραγουδάκι!

1 «Μου αρέσει»

Έτσι κι αλλιώς, όταν βγάζεις ένα συλλεκτικό όργανο επισήμως στο σφυρί, θα πάρεις εκτίμηση για την «αγοραία»τιμή του, που θα είναι πολύ κοντύτερα στην πραγματικότητα από την εκτίμηση και του εμπειρότερου μάστορα. Απ’ ό,τι είδα, μέχρι στιγμής υπάρχουν περίπου 500 δηλώσεις ενδιαφέροντος. Αν περάσουν μήνες και δεν πραγματοποιηθεί πώληση, μπορεί να δείτε την επόμενη ανάρτηση στις 10, ή και τις 5 χιλιάδες και το όργανο, τελικά, μπορεί να αλλάξει χέρια για μόνο 2, 3 χιλιάρικα. Όλα είναι θέμα προσφοράς και ζητήσεως, τη συγκεκριμένη στιγμή. Αν βρεθούν 2 – 3 ένθερμοι και αληθινοί υποψήφιοι αγοραστές, μπορεί και να ξεπεράσει τις 30.000 η τελική τιμή αγοραπωλησίας. Αλήθεια, πόσα κομμάτια λαούτων Σταθόπουλου υπάρχουν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, και σε τί κατάσταση; Κανείς δεν το ξέρει, αλλά σίγουρα είναι ελάχιστα.

1 «Μου αρέσει»

2-3 χιλιάρικα είναι πολλά για αυτό το όργανο, έτσι όπως είναι, πιστεύω.
Δεν λέω πως δεν έχουν αξία αλλα δεν είναι όργανα που συνήθως φέρνουν κάτι ιδιαίτερο στον επαγγελματία ή μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως βασικά όργανα.
Το μανίκι είναι χοντρό και το μεταλλο στον καβαλάρη κάνει τον ήχο να ξενίζει στα αυτιά μας σήμερα.
Δεν υπάρχουν πολλά αλλά δεν τα ψάχνουν και πολλοί να τα παίξουν.

1 «Μου αρέσει»

Ποτέ δεν κατάλαβα εαν υπάρχουν άνθρωποι που όντως θα έδιναν τοσα χρήματα για ένα τέτοιο όργανο.

1 «Μου αρέσει»

Mανώλη, ακριβώς αυτή την ερώτηση θέλει να απαντήσει αυτός που πόσταρε με τριάντα χιλιάρικα, ξέρει πολύ καλά τί κάνει. Ο λαός λέει Ρίχνει άδεια, να πιάσει γεμάτα και άμα τσιμπίσει κανένα ολόπαχο λαβράκι και δώσει καν΄να ταληράκι, θα τα τσεπώσει κι αυτά αλλιώς, τί είχαμε, τι χάσαμε.

Σήκω δόλιε Σταθόπουλε/ και πιάσε το σοπάκι
ρίξε τους ξύλο άθεο/ πρωί μα και βραδάκι

2 «Μου αρέσει»

το εν λογο λαούτο εχει και πατέντα ευρεσιτεχνίας ! μαντολίνο το γράφουν ,αλλά είναι το λαούτο μας.
προλέξτε την γωνία που κάνουν προς τα πίσω τα κλειδιά !
ελπίζω να μην ανεβεί και άλλο η τιμή ,αφού εχει και πατέντα !

1 «Μου αρέσει»

Αυτό το βλέπουμε σε παλιά λαούτα, στη λαύτα και φυσικά στο ούτι, μάλλον δεν ήταν πατέντα του Σταθόπουλου.

1 «Μου αρέσει»

Ελπίζω να μην έχουν μπει επενδυτές, έστω ερασιτέχνες, στο χορό, γιατί τότε οι τιμές θα γίνουν σίγουρα απλησίαστες για τους μουσικούς, και τα όργανα μπορεί και να τα έχουν κλειδωμένα σε χρηματοκιβώτιο :frowning:

1 «Μου αρέσει»

το όλον αυτού του παράξενου οργάνου ,για Αμερική ,“σηκώνει” πατέντα !
τώρα για την τιμή του ? Ε τυπογραφικό λάθος εκανε ο άνθρωπος .
πάτησε ενα μηδενικό παραπάνω .

1 «Μου αρέσει»

Όλο αυτό το παραμύθι για μένα είναι αδιάφορο. Υπήρχε δεν υπήρχε το συγκεκριμένο όργανο ένα και το αυτό. Καλό είναι να βρίσκονται και να παίζονται όργανα Σταθόπουλου, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν όργανα του Σταθόπουλου και δεν παίζονται ακόμα και σήμερα.
Αν ο κάθε πωλητής θέλει να πάρει γκαρσονιέρα με ένα όργανο δεν χρειάζεται εμείς να ασχολούμαστε με αυτόν.
Δεν νομίζω ότι θα πάθουμε και τίποτα αν δεν ακούσουμε λαούτο του Σταθόπουλου. Ούτε και οποιουδήποτε άλλου δηλαδή. Γενικά καλό είναι να υπάρχουν για ιστορικούς λόγους αλλά πέρα από αυτό…καραγκιοζιλίκια.

Μακάρι να τα έχουν. Και για να τα ακούσουν, να πρέπει να πληρώσουν μουσικούς για να τα παίξουν, σε αντίστοιχες τιμές με αυτές που πλήρωσαν για να τα αποκτήσουν.

3 «Μου αρέσει»