Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Αφου περιμενα αρκετον καιρο να στεγνωσουν οι κολλες και τα χρωματα στο μπουζουκι των 800ε του Σταμκου και να <ανοιξει> λιγακι το καπακι, ηρθε ο καιρος για ενα συγκριτικο τεστ αναμεσα στα δυο οργανα 800ε και 8000ε.
Το 8000ε ειναι 70αρι με πολυ μεγαλο σκαφος, κατασκευασμενο απο ελατο (χωρις σχεδια), βαμμενη μαυρη καρυδια και επιπλεον χαρακωμενες δουγιες το δε μπρατσο ειναι βαμμενο μαυρο χρωμα οποτε δεν φαινεται καμμια δουλεια του κατασκευαστη (γυαλιστερο για να σκαλωνει το χερι οταν ιδρωνεις!), το δε 800ε ειναι 67αρι με μεγαλο σκαφος και αυτο, κατασκευασμενο απο ελατο, παλισανδρο στον πραγματικο αριθμο δουγιων εξωτερικως, ραβδο στο μπρατσο απο κεδρο με πεντε φιλετα κοντρες ( βαμμενο ματ, στο φυσικο του χρωμα μετα απο δικη μου απαιτηση).
Το μπρατσο του 800ε ειναι λειτουργικως ενα εργο τεχνης, και αν ξερεις να ρυθμισεις την ραβδο σωστα ειναι το τελειο μπρατσο, το δε 8000ε ειναι απλα καλο και αυτορυθμιζεται οπου φυσαει ο ανεμος - στον βορια παιζει καλα και στον νοτια με τις υγρασιες πρεπει να χτυπας με δυναμη βρεφους για να μην τριζει. Τα ταστα του 8000ε θελουν ξυσιμο καθε 6 μηνες γιατι χαρακωνονται, του δε 800ε κατοπιν δικης μου απαιτησης ειναι σκληρα και δεν εχουν ακομη ιχνος επανω τους απο τις χορδες. (το αλλο μου μπουζουκι εχει σκληρα ταστα και μετα απο 1,5 χρονο παιξιματος δεν εχουν κανενα σημαδι επανω τους).
Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι το μπουζουκι των 800ε θα παιζει και μετα απο εκατο χρονια με την ιδια λειτουργικη τελειοτητα.
Υπαρχουν και αλλες πολλες <τεχνικες> διαφορες που αν τις αναφερω ολες δεν θα τελειωσουμε ποτε. Με λιγα λογια οι <γενικες> επιλογες του 800ε ειναι δικες μου, ενω του 8000ε του κατασκευαστη.
Κατασκευαστικως σε θεματα μικρολαθων και ατελειων στην συναρμολογιση και στο φινιρισμα παιρνουν την ιδια βαθμολογια, και σε καμμια περιπτωση δεν πλησιαζουν την κατασκευαστικη αρτιοτητα των ακριβων μου κιθαρων (η απαντηση ολων ειναι οτι ειναι χειροποιητα!). Δυστυχως και εδω δεν αποφυγαμε την καθιερωμενη προσωπικη aftermarket επεμβαση σε nut, καβαλαρη, χορδιερα,κλειδια… για την επιθυμιτη τελεια ρυθμιση.
Και τα δυο ανηκουν στα top των κατασκευαστων, και ηχητικως ειναι κορυφαια οργανα ανεξαρτητου τιμης, αλλα με διαφορα ενος μηδενικου στην τελικη τιμη.
Η ραβδος στηριξης του μπρατσου του 800ε (με αυστηρα κριτηρια) γινεται ακουστη στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα, αλλα με την σωστη ρυθμιση μειωνεται στο ελαχιστο η αρνητικη επιδραση της. Υπ΄ οψιν οτι η σωστη ρυθμιση της βεργας απαιτει <ανοιχτα> αυτια και χρονο τουλαχιστον τριων ημερων για τις μικρορυθμισεις. Η ραβδος πρεπει να πιεζει ελαχιστα εως καθολου το μπρατσο, αφηνοντας το να παλλεται ελευθερα (γι΄αυτο και το μπρατσο πρεπει να εχει και ξυλινες κοντρες). Βεβαια συγκρινοντας τα αρνητικα με τα θετικα της ραβδου η υπαρξη της κρινεται απαραιτητη και υποχρεωτικη (τελειο μπρατσο χωρις ραβδο δεν γινεται).

Ηχητικως οι διαφορες εντοπιζονται κυριως στην διαφορα προσωπικοτητας περισσοτερο και οχι του ηχητικου πλουτου. Ειναι δυο πολυ καλες προσεγγισεις του ηχου του μπουζουκιου, να τα εχεις και τα δυο για να αλλαζεις ηχους.
Ο ηχος του 8000ε ειναι εντυπωσιακος, εχοντας διευρυμενα ακρα, με αυτα των πριμων να προβαλλονται περισσοτερο στο ακουστικο φασμα, η δε χροια του αγγιζει τον παραδοσιακο ηχο (αυτων που ξερουμε απο τις ιστορικες ηχογραφησεις), αλλα με μια μοντερνα αποχρωση. Ο ηχος του 800ε εχει μια πιο εκλεπτισμενη δυναμικη (μαλλον λογω παλισανδρου) με γεματο ολο το ακουστικο φασμα δινοντας το καταλληλο σκασιμο στα δυνατα περασματα.
Παντως και δυο υπακουν στις προσταγες της πεννας με αυτο των 8000ε να διατηρει ακεραιο τον εντυπωσιακο χαρακτηρα του σε αυξητικο βαθμο στα δυνατα χτυπηματα και να βγαζει περισσοτερη ενταση, το δε 800ε να γεμιζει δυναμικα, προβαλοντας τα μεσαια, νιοθωντας το να σε κλωτσαει.
Σε ομοιογενεια ηχου οριζοντια και καθετα κατα τον χειρισμο της πεννας παρολο που το 800ε εχει κορυφαια συμπεριφορα, το 8000ε συνεχιζει να εντυπωσιαζει δειχνοντας τον δρομο με την καθολικη επεξεργασια του ηχου απο χορδη σε χορδη και την ακομη μεγαλυτερη ενταση στην δευτερη οκταβα.
Εντυπωση προκαλει ο πλουτος των αρμονικων στο μπουζουκι των 800ε (παλισανδρος γαρ), που βγαινουν σε ακομη μεγαλυτερη ενταση απο αυτο των 8000ε.
Στην μεταξυ τους αντιπαραθεση το 8000ε λαμπει κερδιζοντας την μαχη, αλλα αν τα ακουσεις σε διαφορετικο χωρο και χρονο, σου αρεσουν και τα δυο.
Αχ αυτο το μηδενικο!!!

Το ονομα του κατασκευαστη του μπουζουκιου των 8000ε παλι δεν το αναφερω γιατι ενω ως κατασκευαστης ηχητικου αποτελεσματος ειναι καταπληκτικος, ως επιχειρηματιας ειναι απαραδεκτος. Επισης γελοια ειναι η αιτιολογηση της τιμης : καπακι 2000ε, κλειδια 1500ε (τα φυλαγε στο χρηματοκιβωτιο!!!)…

Οι τυχον ατελειες και μικρορυθμισεις ειναι φαινομενο που παρατηρειται στο 99% των οργανων ολων των ειδων γι΄αυτο και δεν πρεπει να εκληφθουν ως λαθη των κατασκευαστων.

Αγαπητέ φίλε δεν είναι σωστό να αναφέρεις επιλεκτικά τον κατασκευαστή μόνο για το ένα όργανο… Επίσης θα μπορούσες να ανβάσεις φωτογραφίες και βίντεο από τα δύο μπουζούκια? Ευχαριστώ πολύ.
ΥΓ: εγώ κανένα συμπέρασμα δεν έβγαλα από την παραπάνω δημοσίευση…

Συμφωνω με τον Μπαμπη για τους κατασκευαστες και τα ονοματα τους.Να πεις και τον αλλον ο οποιος εμενα μου βρωμαει κατι σε -ιαν αλλα τελος παντων…Επισης η συγκριση ειναι αφελης δεν βγαζεις συμπερασμα…Και δεν μπορεις να κανεισ συγκριση ενα μπουζουκι χρονων με ενα που μολις κατασκευαστηκε…

ως επιχειρηματιας ειναι απαραδεκτος.

εγω θα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος… για να καταφερει να το πουλήσει…

και εγω θα ήθελα να ακουσω ήχο.

Φυσικα δε μπορεις να βγαλεις συμπερασμα απο video αλλα σίγουρα μπορεις να συγκρίνεις. Και ολοι ξερουμε πως είναι τα μπουζουκια των 800. Ετσι θα δουμε ποσο καλυτερο είναι το ακριβο… Στο ιδιο βιντεο πιανεις και τα δυο οργανα το ενα μετα το αλλο… Βεβαια ο Γιαννς εχει δικαιο με την ηλικια των οργανων…

Αν και πιστευω οτι και με αυτο το θεμα δε θα καταλήξουμε καπου… Θα επαναλάβουμε αυτα που αναφεραμε στο θεμα ακριβου οργάνου… αλλα μιας και το ανοιξες το θεμα ας το δουμε πιο σωστα…
ηχο λοιπον… :085: και γιατί οχι και ονομα κατασκευαστη;

Παιδια δυο-τρεις ειναι αυτοι που πουλανε μπουζουκια 8000ε, οποτε τους παιρνει ολους η μπορα. Αλλα και παλι εμας δεν μας πεφτει λογος εφοσον βρισκουνε αγοραστες. Εμεις το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να κρινουμε το εργο τους και ο καθενας αποφασιζει συμφωνα με τη τζεπη του και τα αυτια του. Η κριτικη στοχευει και στο θεμα των απαιτησεων που στην περιπτωση των 8000ε πρεπει να ειναι αψογο σ΄ ολα τα επιπεδα. Προσωπικα δεν δικαιολογω αιτιολογησεις του τυπου <ειναι χειροποιητο> οταν η τιμη υπερβαινει τις 3000ε.

Μας έχεις ψήσει το ψάρι στα χείλει Μύρο. Ανέβασε λοιπόν ένα βιντεάκι με τα δύο όργανα, από μισό λεπτό το καθένα, στο ίδιο τραγούδι και τότε θα μπορούμε και εμείς να εκφράσουμε άποψη.

Αφού ρε παιδιά έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο μπουζούκι των 8.000 ευρώ(με τα υλικά που αναφέρει ο Μύρων) δε τα αξίζει σίγουρα τα λεφτά του προς τί να γίνει ανάρτηση βίντεο???τί να συγκρίνουμε???συγνώμη Μύρων αλλά έγραψες ένα ολόκληρο κατεβατό κατά τη γνώμη μου χωρίς ουσία και χωρίς να υπάρχει λόγος ούτε συγκρίσιμα όργανα αφού είναι φτιαγμένα από διαφορετικά ξύλα και έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας…

Δυο μερες προσπαθουσα να γραψω την κριτικη με τετοιον τροπο ωστε να μην θιξω κανεναν και να περασω τα μηνυματα αφηνοντας στον καθενα να διαβασει και να κρινει τα θετικα και τα αρνητικα της ηχητικης ταυτοτητας αλλα και της κατασκευαστικης ποιοτητας των οργανων, και τρεις μερες σκεφτομουνα αν πρεπει να το δημοσιευσω. Φαινεται το φορουμ δεν ειναι ακομη ετοιμο για τετοιου ειδους αναλυσεις.

Δέχομαι ότι κάθησες τρεις μέρες και το σέβομαι αν και έγραψα παραπάνω τις επιφυλάξεις μου, τώρα αν είμαστε οι υπόλοιποι έτοιμοι για αναλύσεις μάλλον δε μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα έτσι…και δε θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω την ανάλυση γιατί θα γράφουμε μέρες για εκείνα που δε χρειάζονται ανάλυση,ελπίζω να γίνομαι κατανοητός…
πάντα με σεβασμό στο συνομιλητή μου…

απ`οτι ξέρω συγκρίνουμε 2 ακριβώς ίδια πράγματα,αλλιώς δεν λέγεται σύγκριση. (έτσι πιστεύω!!!)
και όπως έχω δει μέσα στο forum είναι πολύ ποιοτικό να το πω,άνθρωποι με μεράκι και γνώσεις? όπως και να το πω είναι αρκετά ως πολύ καλό.

πάντα Φιλικά!!!

Παιδιά ας μείνουμε στο δια ταύτα. Όποιος νομίζει ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτά τα όργανα ας μην τοποθετείτε γιατί δεν βγαίνει άκρη. Ο Μύρος άνοιξε ένα θέμα ας το σεβαστούμε και ας τοποθετηθούν αυτοί που θέλουν να πουν την άποψή τους.

Δεν χρειαζεται καμια αναλυση, το θεμα. Το οτι το φτηνο ειναι πιο καινουργιο, ακομα δεν εχει στεγνωσει καλα καλα , και μπορει να μπει σε συγκριση με το πανακριβο παλιο τα λεει ολα. Οχι οτι περιμενα δηλαδη και καμια αναλυση, απ την πρωτη στιγμη που ακουσα 8000ε, ηταν σαν να ειχα παει ηδη στην κηδεια τους. 1500ε κλειδια και 2000ε καπακι και να το βγαζει απ το χρηματοκιβωτιο και αλλες τετοια, και να περιμενεις ποτε θα κανει βορια να παιξει και βαμμενη καρυδια στο μπουζουκι ολα αυτα ειναι ξεφτιλα. Ο φιλος καλα εκανε και το αγορασε αφου τα ειχε τα λεφτα και ηθελε να τα δωσει. Ο οργανοποιος ομως, οπως και να χει ειναι απατεωνας και το λεω καθαρα και αυτη ειναι η γνωμη μου, οποιος και να ειναι αυτος.

Στο θεμα “αγορα ακριβου οργανου”, ειχατε δημοσιευσει οτι “Οποιδηποτε μπουζουκι παιξει μαζι του εξαφανιζεται και μοιαζει σαν αηχο” και αρκετα αλλα. Στην παραπανω συγκριση οι διαφορες που παρατηρειτε ειναι ελαχιστες, και σε ορισμενα σημεια, υπερτερει το οργανο των 800 κατα τα λεγομενα σας. Δυστυχως δεν θα εχω την ευκαιρια μαλλον να το παιξω ποτε απο κοντα. Καταρχας 800 δεν σημαινει κατι. Υπαρχουν οργανα και οργανα με ιδια τιμη αλλα καμμια σχεση μεταξυ τους. Το δικο μου μπουζουκι κοστιζει 1850 και το θεωρω σκαλες ανωτερο, απο πολλα των 800 (και φυσικα οχι ολων!!!). Και παλι απο την δημοσιευση σας δεν μπορω να καταλαβω πως δικαιολογητε την τιμη του.
Οσον αφορα το ανεβασμα βιντεο, ποιος θα καταλαβει απο το youtube? Aν δεν το ακουσεις ζωντανα, τιποτα δεν θα δειξει. Τουλαχιστον σε μενα το “αγνωμον… και αβουλον ον…”:mad: Το ονομα του κατασκευαστη θα ηθελα και γω να το μαθω, ετσι για την ιστορια. Οσο για αναλυσεις, το φορουμ απο οτι παρακολουθω καταπιανεται με θεματα που προσωπικα ντρεπομαι να αγγιξω. Δεν νομιζω πως θα ηταν δυσκολο για μερικους απο εδω να αναλυσουν και τον ηχο σε ενα μπουζουκακι, αν και αυτο δεν γινεται απο την οθονη. Οπως και να εχει δεν νομιζω να βγει ακρη σε αυτο το θεμα.

Καλέ μου φίλε ΗΛΙΑ.δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!Και εξηγούμαι προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης.Για να έχει αξία μια σύγκριση.πρέπει να γίνη σε βάθος χρόνου.Είναι συνηθισμένο φαινόμενο,όργανα σχετικά φθηνά,ενώ έχουν αξιοπρεπή ήχο όταν είναι καινούργια,μετά από 3-4 χρόνια΄,- ίσως και νωρίτερα - να “πλαδαρίζουν”,και να “λαουτίζουν”.Πολλές φορές μάλιστα, κάθονται και καπάκια, υπερβολικά.Για την τιμή,κατ εμέ,δεν έχω δικαίωμα να σχολιάσω το πόσο ζητάει ο καθένας,άλλο αν ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΩΝ 8000,ΟΣΟ ΚΑΛΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ.Δεν μπορώ να πω ποτέ ότι κάποιος είναι απατεώνας,από το γεγονός και μόνο ότι ζητά κάποιο ποσό υπερβολικά μεγάλο.Τόσα ζητάει.Αν υπάρχει άτομο που του τα δίνει,εμάς μας περισσεύει.Αν όμως ισχυριζόταν,π.χ.ότι στον καβαλάρη σου έβαλα κόκκαλο από μαμούθ,ενώ ήταν μοσχαράκι,ή σου έβαλα καπάκι διαλεγμένο 30 χρόνων,ενώ το είχε κόψει προχθές,ναι τότε και μόνον,θα ήταν απατεώνας.

υ.γ.πάντως καλό θα ήταν να λεγόταν ποιός είναι αυτός ο οργανοποιός,για να υπερασπίσει αν θέλει τον εαυθτό του,και να ακούσουμε και εμείς τον όποιο αντίλογο,και από την άλλη να μην αφήνουμε αιχμές για όλους τους οργανοποιούς που πουλάν κατά την γνώμη μας ακριβά,και τους παίρνει όλους εν τέλει η μπάλα.

Από τη στιγμή που

  1. Δεν ξερουμε ποιος το έφτιαξε
  2. Δεν μπορουμε να το ακουσουμε
  3. Δεν μπορουμε να το δουμε

για ποιο λόγο φίλε μου ανοιξες το θεμα; :241:

Και εγω θελω να το συνεχίσουμε και να το συζητήσουμε, αλλα πρέπει να βοηθήσεις και εσυ
Δεν εχει νοημα ο διάλογος απο τη στιγμή που δεν εχουμε κατι να πουμε…

Εχεις γραψει τοσο μεγαλο κείμενο αλλα δε μπορουμε να συζητήσουμε…
Δωσε μας υλικό … και κατι θα βγει ισως… :088:

Θα ήθελα να ακουσω και τα δυο μπουζούκια ή και περισσότερα σε ενα βιντεο…
Εστω και με τα προβλήματα που είπαμε (ηλικιακά κλπ).
Φαντάζομαι ότι η διαφορά δε θα αξίζει 7200 ευρώ…

Ρε συ Νικο το ξερω αυτο, με τα τωρινα δεδομενα μιλαω. Οταν βαζεις διπλα διπλα δυο μπουζουκια το ενα 8000 και το αλλο 800, κανονικα η συγκριση θα επρεπε να εχει τελειωσει απο το πρωτο γρανγκ στις χορδες αντιθετως ομως βλεπεις οτι το 800σαρι κοντραρει το 8000ρι, αρα κατι συμβαινει εδωπερα, ειναι δυνατον? Οσο για τις ζημιες που αναφερεις μπορει και το ακριβο να τα παθει ολα αυτα, ποσο μαλλον αμα ηδη απο τωρα οταν φυσαει Νοτιας δεν μιλαει, τελειως απαραδεκτο. Την βαμμενη καρυδια μηπως πρεπει να την συγκρινω με τον Παλισανδρο?, ή θα μου πεις οτι το καπακι του ακριβου κανει οντως 2000ε, αρα το μπουζουκι θα παιζει για 10 ζωες. Κι ας μην το δουμε ετσι γιατι πολυ φοβαμαι οτι στο περας του χρονου το 8000 θα παει στα σκουπιδια, αμα κρινω απ την τιμιοτητα του οργανοποιου.

Ειναι ξεκαθαρο οτι ο οργανοποιος ειναι απατεωνας απο παρα πολλα στοιχεια που διακρινονται στο πανακριβο αυτο οργανο, βαλε και το ψιλο γαζι δουλεμα οτι εβγαλε το καπακι και τα κλειδια απ το χρηματοκιβωτιο δηθεν και ολα αυτα. Φαντασου να τα συγκρινες χωρις να ξερεις την τιμη τους, και θεωροντας φυσικα οτι ειναι και τα δυο επαγγελματικα μπουζουκια φτιαγμενα, για να αντεξουν και τα βλεπες κατα 80% ιδια στον ηχο, δεν θα κατεληγες στο οτι δεν απεχουν και πολυ το ενα απ το αλλο? Ελα ομως που εχουν διαφορα και πολυ μεγαλη μαλιστα 7.200ευρω.

Γιατί το θεωρείς δεδομένο Ηλία; Ήσουνα μπροστά στην σύγκριση ή δέχεσαι τα γραφόμενα του Μύρου ως αντικειμενικά και σωστά; Έπαιξες με τα 2 όργανα; Αν κάτσω και αναλύσω το “πείραμα” και τα αποτελέσματά του θα ξενυχτήσω. Δεν έχει και ουσία εξάλλου, οπότε…υγεία πάνω απ’ όλα.

Πολύ εύστοχη παρατήρηση Στράτο.!!!
Ήταν άηχα μέχρι που εμφανίστηκαν κάποια (υπέρ)ηχητικά μάλλον.

υ.γ. Ξέρετε το ανέκδοτο με τον ψαρά και τον κυνηγό; “Κόψε μέτρα γιατί πάνε τα παιδάκια”!!!

Εσυ ρε Δημητρη δηλαδη τι πιστευεις οτι δεν γινεται να τα συγκρινουμε αυτα τα οργανα?

Εγω, δεν τα ακουσα τα μπουζουκια, και αμα θες θα το παρω και ετσι. Ξαναλεω δεν χρειαζετε να ακουσω το οργανο για να καταλαβω οτι ο οργανοποιος που εχει φτιαξει ενα μπουζουκι με βαμμενη καρυδια, ελατο, χωρις καθολου φιγουρες κλπ, και το χει χρεωσει 8000 ευρω ειναι απατεωνας. Γιατι εβαλε βαμμενη καρυδια? μηπως για να εχει πιο χτυπητο ηχο? Γιατι αφου σκεφτηκε τοσο πονηρα να εξαπατησει τον αγοραστη, να μην εχει σκεφτει και πονηρα στην κατασκευη?

Φυσικα δεν βασιζομαι σ αυτα που λεει ο Μυρος, αλλα μπηκε ομως στην διαδικασια να τα συγκρινει και εβγαλε καποια συμπερασματα. Και μονο που μπηκε σ αυτην την διαδικασια το μπουζουκι των 8000 να συγκριθει με ενα αλλο διαφορας 7.200 ευρω, για μενα εχει χασει αμεσως την μιση του αξια και βαλε.
Εσυ θα εμπαινες στην διαδικασια να συγκρινεις μια κιθαρα απ αυτες που πουλανε οι Πακιστανοι στα φαναρια, με μια Gibson ας πουμε των 7000? Νομιζω πως καθε λογικος ανθρωπος δεν θα το κανε?
Αρα ο Μυρος κατι ειδε, ακουσε τα οργανα τα παιξε και κατι τον ωθησε να μπει στην διαδικασια να τα συγκρινει, και φανταζομαι οτι αυτο το κατι ηταν το γεγονος οτι ηχητικα αν μη τι αλλο δεν ειχαν διαφορες ενω θα επρεπε να ειχαν τεραστιες!!!

Στο σχολια περι υπερηχητικων μου φαινεται χλευαζεις λιγο τον Σταμκο.
Εχεις παιξει καλο μπουζουκι του Παναγιωτη?
Εγω δεν θα θελω να πω κατι ξανα υπερ του Παναγιωτη γιατι παλι θα μου πουν οτι κανω διαφημηση.

Ανεβασε μας ενα ηχητικο δειγμα να μας φυγει η καψα!! Να εχουμε να ασχολουμαστε. Και πες μας και το ονομα του κατασκευαστη αν θες. Δεν εκθετεις κανενα. Μυστικο ειναι ή ειναι το πρωτο μπουζουκι των 8000 που θα πουλαει?

Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε 2 όργανα αλλά δεν δέχομαι τα συμπεράσματα που βγήκαν. Πειράζει;

Μήπως να τα άκουγες πρώτα και να μην καταπίνεις ότι σού λένε;

Είσαι εκτός θέματος. Το θέμα είναι η σύγκριση 2 οργάνων και τα συμπεράσματα αυτής. Το θέμα των 8000 ευρώ το έχουμε συζητήσει αλλού.
Μπορεί να τον χαρακτηρίσεις αρνητικά για την εμπορική του πλευρά. Ζήτησε πάρα πολλά κατά την γνώμη μου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το μπουζούκι είναι μάπα.

Φυσικά και βασίζεσαι στα γραφόμενα του Μύρου, διότι λες παρακάτω:

Και λοιπόν; λέω εγώ. Γιατί να έχουν αξία; επειδή μου το λέει;

Καλά τώρα!! είπαμε να κάνουμε κουβέντα κι όχι να λέμε παιδικές σάχλες!!!
Αύριο θα κάνω δοκιμαστικά σύγκρισης στα 2 μου αμάξια. Το ένα είναι μικρό αγροτικό mazda 1200 κυβ. (30 χρονών) και το άλλο το Ι.Χ που έχω, ένα honda vti.
Η σύγκριση έριξε την αξία του honda τώρα;

Αυτό τώρα είναι επιχείρημα; υπέρ ποιας άποψης;

Ο Μύρος μία μας τα λέει έτσι και μία γκιουβέτσι. Και αυτό φαίνεται από την παρατήρηση του Στράτου πιο πάνω. Και για να τελειώνουμε, εμένα ένα πείραμα που είναι μόνο στα λόγια με αφήνει αδιάφορο ως μουσικό αλλά με πονηρεύει ως άνθρωπο. Τέλος.
Εσύ μπορείς φυσικά να δεχθείς ότι γουστάρεις.

Δηλαδή φτιάχνει και κακά; Μην απαντήσεις σε αυτό. Πλάκα κάνω με δόση ειρωνείας.

Δεν θες να κάνεις διαφήμιση αλλά παρακάτω λες:

Κατ’ αρχήν, δεν χλευάζω κανέναν οργανοποιό. Ούτε φυσικά τον Παναγιώτη. Τον Μύρο ειρωνεύτηκα, πατώντας στα λόγια του και την αυτοαναίρεσή του.
Αλλά, υποθετικά, ακόμα και αν χλεύαζα τον Παναγιώτη εσύ γιατί μυγιάζεσαι δηλαδή; Εγώ έχω αγοράσει από Καφετζόπουλο αλλά δεν με πιάνει πρεμούρα κάθε φορά που λένε κάτι γι’ αυτόν.
Έχεις την εντύπωση ότι άλλη δουλειά δεν έχουμε από το να βρίσκουμε αφορμές ώστε να μειώνουμε την αξία του Παναγιώτη;
Πώς τα κατάφερες και άλλαξες το θέμα και από την σύγκριση 2 οργάνων να μιλάμε για τον Στάμκο!!!