Βοήθεια/συμβουλή με αγορά πρώτου τετράχορδου μπουζουκιού

Καλησπερα σε ολους και σε ολες,

Ξερω πως το θεμα αγορας μπουζουκιου ειναι ενα απο το ποιο περιπλοκα και για αυτο ακριβος το λογο ειναι η ερωτηση μου πολυ απλη γιατι δεν θελω ουτε εγω αλλα ουτε κανενας αλλος να χαραμησει την ωρα του. Για λογους πολυ συγκεκριμενους εχω αποφασισει να αγωρασω ενα οχταχορδο μπουζουκι Ματσικας (απο τα ποιο φθηνα τους). Η ερωτηση μου ειναι η εξης, ποια ειναι η διαφορα μεταξυ των δυο αυτων μπουζουκιων Matsikas BZ8-210T Greek Bouzouki – Thomann Sverige και Matsikas BZ8-362N Greek Bouzouki – Thomann Sverige. Ειναι δικαιολογημενη η διαφορα τιμης? Εχω διαθεσιμα περιπου 500 ευρω, αλλα αν αυτα τα εξτρα 200 ευρω κανουν τοσο μεγαλη διαφορα τοτε να το ξανασκεφτω.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

Πανος

3 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα Παναγιώτη.Καλώς ήρθες.Αν και δεν γνωρίζω από τετράχορδα βλέπω το ένα έχει βέργα αλουμινίου και το άλλο όχι.Δεν νομίζω να είναι η διαφορά μόνο η βέργα.Τώρα οι δούγιες το ένα έχει 40 και το άλλο 15 δεν λέει τίποτα.Να χαμέ να λέγαμε.Αυτό που με προβληματίζει και στα δύο είναι η μαύρη καρυδιά.Τί εννοεί βαμμένη ή σκούρα?Εγώ θα πήγαινα στο φτηνό αλλά δεν στο λέω με σιγουριά θα ήθελα να τα δω από κοντά και να ρωτήσω και κάποιον γνώστη.Οπότε καλά έκανες και ρώτησες εδώ.Αν και οι τετράχορδοι στο forum έχω την εντύπωση ότι είναι μειοψηφία κάνε λίγο υπομονή και θα σου πούνε οι πιο έμπειροι.
Διαμένεις στο εξωτερικό αν επιτρέπετε γι’αυτό θα το πάρεις από το συγκεκριμένο site?

2 «Μου αρέσει»

Γεια σου Λαμπρε,

Σ´ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Το φθηνοτερο εχει κι αυτο βεργα γι’αυτο δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα σε τιμη.

Οσων αφορα την ερωτηση σου, ναι ειμαι κατοικος Σουηδιας εδω και 10 χρονια και δυστυχως δεν πουλαει κανεις ελληνικο μπουζουκι σε ολοκληρη την χωρα. Ειχα ως στοχο να κατεβω Αθηνα για διακοπες φετος το καλοκαιρι κατι που θα με διευκολυνε παρα πολυ στην αγορα μου αυτη, αλλα προεκυψε εγκυμοσηνη (πρωτο παιδι) οποτε το ταξιδη θα πρεπει να περιμενει μεχρι του χρονου.

3 «Μου αρέσει»

Τότε δεν βρίσκω το λόγο για τέτοια διαφορά αλλά ας περιμένουμε και κάποιον να μας πει μήπως τα γνωρίζει.
Με το καλό να σας έρθει το παιδάκι υγιές και καλότυχο να είναι.

4 «Μου αρέσει»

Την διαφορά τιμής φαίνεται να την προκαλεί πρωτίστως ο έβενος στην ταστιέρα και οι περισσότερες δούγιες (το ένα έχει 15 δούγιες και το άλλο 40).

Δεν ξέρω πώς αυτά επηρεάζουν ακριβώς των ήχο βέβαια, αν και θυμάμαι να διαβάζω κάπου στο φόρουμ ότι οι πολλές δούγιες δεν είναι απαραίτητα ένδειξη και καλού ήχου. Πάντως άλλες ουσιαστικές διαφορές δεν βλέπω…


Με το καλό το παιδάκι και από μένα! Καλωσόρισες και στην παρέα μας φίλε @PanosSam!

4 «Μου αρέσει»

Σ’ευχαριστω πολυ φιλε Λαμπρο.

2 «Μου αρέσει»

Φιλε Χριστο σε ευχαριστω κι εσενα παρα πολυ για της ευχες σου!

Διαβασα κι εγω ενα αρθο με θεμα ηχος και αριθμος δουγας και οτι οντος ο αριθμος δεν σημαινει καλος ηχος. Το προβλημα μου ειναι πολυ απλα χρηματικο αλλα ακομα περισσοτερο το οτι δεν μπορω να δοκιμασω το οργανο πριν το αγορασω.

4 «Μου αρέσει»

Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους.
Επιλέγεις έναν κατασκευαστή που σε αυτή την κατηγορία έχει πολύ τίμιο όνομα.
Δεν βρίσκω λόγω για 1-2 λεπτομέρειες να δώσεις ένα 30% πάνω στην τιμή από την στιγμή που και τα 2 όργανα ανήκουν λίγο πάνω από την μαθητική κατηγορία.
Θα πρότεινα και εγώ να πας στο 500αρικο και πρώτα ο Θεός να έρθει και το παιδάκι σας με το καλό, να δεις και εσύ τους χρόνους που θα έχεις για μελέτη & παίξιμο και αν δεις ότι το σπορ τραβάει τότε θα έχεις όλο το χρόνο να δεις για το επόμενο σου όργανο που θα είναι πολύ διαφορετικής κατηγορίας.

Υ.Γ.Αυτός που έχει την Thomann το έχει πάει σε άλλο επίπεδο με τις συνεργασίες του & τα προϊόντα του.
Πρόσφατα πήρε ο κουμπάρος κιθάρα από εκεί και το όλο service καθώς και το προϊόν για τα λεφτά του ήταν πολύ καλά.

3 «Μου αρέσει»

Τελικά έκανα λάθος.Κοίταγα άλλο μοντέλο.Έχεις δίκιο Παναγιώτη και τα δύο έχουνε βέργα και το ακριβότερο έχει φυσική καρυδιά τελικά.Πάντως τα όργανα του Μάτσικα είναι αξιόπιστα.

Φιλε Πανο,

Σ’ευχαριστω πολυ, να’σαι καλα. Συμφωνο απολυτα μαζι σου, δεν εχω διαβασει κατι κακο για τον Ματσικα εξου και η επιλογη μου. Συμφωνο επισης πως το φθηνοτερο μπουζουκι ειναι μαλλον η σωστη επιλογη, ειναι μια ιδεα πανω απο το μαθητικο (σε ποιοτητα) το οποιο ειναι προτιμερο κατα τη γνωμη μου. Το εχω δει και το εχω ζησει στης ηλεκτρικες κιθαρες οπου τα πιο φθηνα οργανα κανουν περισσοτερο κακο απο καλο σε ενα αρχαριο.

Οντος δεν εχω ακουσει κατι κακο για την Thomann και για αυτο ειμαι σιγουρος πως και να γινει κατι κατα τη διαρκεια αποστολης του μπουζουκιου θα μπορεσω να βγαλω ακρη μαζι τους.

2 «Μου αρέσει»

Αν δεν κάνω λαθος σου δίνουν και δυνατότητα επιστροφής του οργανου αν δεν σου κάνει η άρεσει.
Μην ξεχάσεις να επανελθεις με feedback οταν παρεις το όργανο στα χερια σου :wink:

2 «Μου αρέσει»

Εχεις δικιο, και αν δεν κανω λαθος ειναι βασει νομου αυτο, οπως ακριβος ειναι εδω στη Σουηδια.

Το feedback δυστυχως θα πρεπει να περιμενει μερικους μηνες απ’οτι βλεπω στη σελιδα του Thomann.

Γειά σου και από μένα Παναγιώτη καλώς όρισες και με το καλό να έλθει το παιδάκι σου! Εγώ θα έλεγα να πάρεις το φθηνότερο μοντέλο αν το έχει με βέργα. Ο καιρός θα το επηρέασε στο μανίκι και πιθανότατα να σκευρωσει. Δεν ξέρω αν το έχουν στο κατάστημά αυτό τώρα… Αν δεν έχουν με βέργα πάρε καλύτερα το φθηνότερο. Νομίζω ότι και καλή επιλογή είναι αλλά και χρειάζεσαι τα έξτρα χρήματα για τα έξοδα που θα έχεις. Ο, τι και αν αποφασίσεις καλές πενιες!

1 «Μου αρέσει»

Εκτός από τον έβενο στην ταστιέρα, το δεύτερο έχει λίγο περισσότερη λεπτομέρεια στην εμφάνιση. Φιλέτα σκάφους, οδηγοί ταστιέρας, καβαλάρης, κλπ.
Αυτή είναι κατά βάση η διαφορά.

Σκέψου ότι εσύ θα το έχεις σπίτι σου και θα το βλέπεις κάθε μέρα, όχι εμείς. Άρα ανάλογα το γούστο σου, πράττεις :wink:

Ρίξε κι ένα τηλέφωνο στον Μάτσικα όμως, ίσως να σου στείλει και αυτός απευθείας και να διαλέξεις ανάμεσα σε περισσότερα από έχει ο thommann.

Γεια σου Johnkosguit να’σαι καλα, σ’ευχαριστω για την συμβουλη σου! Η βεργα ειναι απαραιτητη εδω στη Σουηδια γιατι η ηγρασια αλλαζει συνεχομενα. Καλες πενιες και σε σενα!

1 «Μου αρέσει»

Φιλε Gus,

Σ’ευχαριστω για την βοηθεια σου. Να πω την αληθεια η εμφανιση δεν μ’ενδιαφερει τοσο πολυ, ιδικα για ενα οργανο αυτου του επιπεδου.

Δεν το ειχα σκεφτει, αλλα οντος Ματσικας μπορει να εχει κατι ετοιμο για αποστολη αμεσα. Να’σαι καλα.

Φίλε @PanosSam

Καλωσόρισες στο Φόρουμ! Καλές συζητήσεις να έχουμε και με το καλό να δεχτείς το νέο μέλος στην οικογένειά σου.

Εγώ θα διαφοροποιηθώ λίγο από τους προηγούμενους. Έχω παίξει με τα 2 μοντέλα (αν και ΔΕΝ είμαι φανατικός του οχτάχορδου) καθώς και με τα αντίστοιχα τρίχορδα μοντέλα. Το πιο ακριβό από τα δύο δικαιολογεί τη διαφορά στη τιμή τόσο σε ήχο όσο και εμφάνιση. Έχει ξύλινες φιγούρες ένθετες, εβένινο μανίκι και έχω την αίσθηση ότι ακόμα και το καπάκι του ήταν καλύτερης ποιότητας (σε σχέση με το φθηνότερο μοντέλο). Εάν αυτά τα €200 δε μου έλειπαν θα τα έδινα για να έχω ένα καλύτερο όργανο το οποίο είναι πολύ πιο πάνω από τη μαθητική κλίμακα και αξιοπρεπέστατο και “τίμιο” στον ήχο του. Γνωρίζω παλικάρι που του έχει βάλει μαγνήτη και ζούσε από αυτό παίζοντας επαγγελματικά. Δυστυχώς δεν έχω ηχογραφήσεις για να ακούσεις. Απλά ξέρω από προσωπική πείρα (αλλά και μέσα από συζητήσεις με φίλους) ότι ένα κακό όργανο μπορεί να είναι αποτρεπτικό στο να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που αγαπάς. Άλλωστε δε φαντάζομαι ότι είσαι από εκείνους που αλλάζουν όργανο κάθε 1-2 μήνες και πιο πολύ μοιάζει να είναι αγορά ενός οργάνου που θα το κρατήσεις καιρό για να βγάζεις τα μεράκια σου. Επομένως (κατά τη προσωπική μου γνώμη) αξίζει να κάνεις την υπέρβαση για κάτι που θα σε ευχαριστεί και δε θα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις συχνά (εννοώ την αγορά νέου οργάνου)! Πάντα με φιλική διάθεση …

4 «Μου αρέσει»

Εφόσον έχεις παίξει και με τα δύο και έχουνε διαφορές τέτοιες τότε η γνώμη σου σαφώς μετράει περισσότερο.

2 «Μου αρέσει»

Φιλε alko101,

Σ’ευχαριστω πολυ να εισαι καλα.

Συμφωνω απολυτος με τον φιλο Λαμπρο πως η γνώμη σου μετράει περισσότερο απο τι στιγμη που εχεις παιξει και τα δυο οργανα. Εχω πειρα κι ο ιδιος με χαμηλης ποιοτητας (φθηνες) ηλεκτρικες κιθαρες, και οντος μπορει να σε αποτρεψει να συνεχισεις. Το θεμα ειναι πως πρεπει κανεις να ξεπερασει τα 1000 ευρω για να αξιζει μια κιθαρα. Φανταζομαι το ιδιο ισχυει και με τα μπουζουκια.

Οντος, δεν ψαχνω κατι επαγγελματικο παρα μονο κατι να βγαλω οπως ειπες τα μερακια μου. Το προβλημα ειναι πως αυτη τη στιγμη διαθετω γυρω στα 500 ευρω, γι΄αυτο πρεπει να ρωτησω αν πιστευεις πως το φθηνοτερο ειναι στην κατηγορια του ‘‘κακου’’ οργανου που στο τελος θα με αποτρεψει να συνεχισω. Να ξερεις παντος πως η εμφανιση πραγματικα δεν μ’ενδιαφερει αυτη τη στιγμη. Αν ποτε φτασω στο σημειο να θελω (και μπορω) να αγορασω ενα πιο ακριβο μπουζουκι (ανω των 1000 ευρω) εννωειτε πως θα εστιασω την προσοχη μου και στην εμφανιση, ακριβος οπως εκανα και με την ηλεκτρικη μου κιθαρα.

3 «Μου αρέσει»

Να κοίταγες για τρίχορδο Παναγιώτη το έχεις σκεφτεί? :slight_smile: