Αυτοκόλλητο στο καπάκι

Έβαλα αυτοκόλλητο διαφανές πάνω στο καπάκι στο σημείο καπω από την ρε χορδή με πλάτος από την τρύπα μέχρι τον καβαλαρη για προστασία από τα γρατσουνισματα. Έκανα μαλακεια? Επίσης έβαλα ένα πολύ μικρό κομμάτι και στο σημείο που αγγίζει το χέρι στο καπακι, επειδή ιδρυνω

1 «Μου αρέσει»

Προσωπικά δεν νομίζω να έχεις κάνει κάτι κακό.
Εδώ αρκετοί μάστορες βάζουν χαρτοταινία στα καπάκια των οργάνων τους για να μην τα γδαρουν όσοι τα δοκιμάζουν.
Θα μπορούσες να ανεβάσεις και 1-2 φωτογραφίες για την ιστορία.

1 «Μου αρέσει»

Δεν φαίνεται στη φωτογραφία, είναι διαφανές το αυτοκόλλητο. Είναι παρόμοιο με το αυτοκόλλητο που βάζουν οι μαθητές στα τετράδια τους

Δεν υπάρχει θέμα αν είναι αυτό που λες, απλά προσεξε αν μελλοντικά πας να το βγάλεις να μην αφήσεις σημάδι απ τις κόλλες με το τράβηγμα

Το μπουζουκι σου στο σημείο που έβαλες το αυτοκόλλητο, έχει φιγούρα?

Ναι έχει φιγούρα, ακριβώς κάτω από την χορδή ρε
. Επίσης έβαλα και ένα μικρό κομμάτι αυτοκόλλητο και στο σημείο όπου αγγίζει το χέρι στο καπακι

Δεν νομίζω ότι μπορείς να βλέψεις το όργανο με ζελατίνα όπως θεωρώ δεν το βλάπτεις και χωρίς αυτήν.
Ο πήχης του χεριού σου δεν μπορεί να κάνει ζημιά και σε περίπτωση που ιδρώνει μπορείς να το σκουπιζεις το όργανο αφού τελειώσεις.
Τώρα για την φιγούρα θα πρέπει να είσαι μεγάλος σκαφτης για να κάνεις ζημιά, υπό φυσιολογικές συνθήκες η φιγούρα έχει τον ρόλο προστασίας του καπακιού :slight_smile:

2 «Μου αρέσει»

Στο μιζραπλίκι του λαούτου έχω βάλει αυτοκόλλητη ταινία, 1 Ε το ρολό δηλαδή λιγότερο από 0.0000… λεπτά. Ίσως και 10 χρόνια πριν, δεν έχει πάθει τίποτα, δεν έχει ξεφλουδίσει.

1 «Μου αρέσει»

οχι καλα εκανες. αλλα στο σημειο που υπαρχει τριβη θα αρχισει να τρωγεται σιγα σιγα και θα το δεις. αυτο ειναι καλο για να δεις αργοτερα ποιο ακριβως σημειο πρεπει να προστατευσεις.

2 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για τα σχόλια και τις απόψεις σας

1 «Μου αρέσει»

Μπορεις να βαλεις τη διάφανη μεμβράνη, που βάζουν στις οθόνες των τάμπλετ και των κινητών… Κολλάει και ξεκολλάει πολύ εύκολα και δεν αφήνει κόλλα πάνω στο καπάκι.

3 «Μου αρέσει»

Ψάξε για το Kling-on.
Μεμβράνη χωρίς κόλλα

1 «Μου αρέσει»

Και προστατευτικο οθόνης κινητού ή ταμπλέτα μπορεί να κάνει (πλαστικό).

Κατά την άποψη του “δικού μου” οργανοποιού (προσωπικά το εφάρμοσα πριν δύο χρόνια), το καλύτερο είναι αυτό που αναφέρθηκε δηλαδή διαφανές πλαστικό χωρίς κόλλα για tablet - κινητά. Διαπίστωσή μου επίσης, δεν αλλοιώνεται ούτε η χρωματικά ομοιόμορφη ωρίμανση του ξύλου, λόγω των οπτικών ιδιοτήτων του πλαστικού. Για τις μακροχρόνιες πιθανές συνέπειες απορρόφησης της κόλας, αν υπάρχουν, σκέφτηκα να μη βάλω αυτοκόλλητο.

2 «Μου αρέσει»

ενα βασικο… να κοβετε τα νυχια.

2 «Μου αρέσει»