Αρχάριος στο Μπουζούκι (2009)

Φιλοι ειμαι νεος στο φορουμ αλλα και στο χωρο της μουσικης. Ειμαι 16 χρονων και θελω να μαθω μπουζουκι οχι επαγγελματικα αλλα ετσι για την παρεα…!!! Ειναι δυσκολο ??? Ποσο χρονο χρειάζεται για να μαθω να παιζω μπουζουκι καλα ???
Αυτα προς το παρον…

Ευχαριστω πολυ, Παρης!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Paris7.
Σαν παλιός ερασιτέχνης οργανοπαίκτης και επαγγελματίας λάτρης μουσικής, θα σε συμβούλευα να μην ξεκινάς με ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις με μονάδα μέτρησης το χρόνο.
Τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν υπάρχει όρεξη, μεράκι, αγάπη και πολύ δουλειά.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο ξεκίνημά σου και καλές παρέες.

Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Αλλωστε ποτε δεν σταματάει κάποιος να μαθαίνει, όσο καλα και να παίζει , πάντα υπάρχει το καλύτερα… Και άλλωστε το “πότε θα μάθω να παίζω καλά” ακούγεται σαν να λέμε " άντε να μάθω να ξεμπερδεύουμε " και αυτό δε είναι καλό, δεν κάνουμε αγγαρία , μεράκι είναι και αγάπη…

Paris7 μη μασάς καθόλου. Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και μεράκι και όρμα. Κι εγώ τώρα μαθαίνω μπουζουκάκι και όσο παίζω τόσο πιο πολύ με τραβάει. Και σκέψου ότι αν και δεν είμαι μεγάλος σε ηλικία, βλαστημάω που δεν ξεκίνησα έστω κι ένα χρόνο νωρίτερα. Οπότε μην το σκέφτεσαι καθόλου και βουρ.:088:

Φίλε Πάρη, καλώς ήρθες στην παρέα. Μιας και είσαι σχετικά μικρός δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αυτό.
Αν είσαι σίγουρος ότι σου αρέσει τό μπουζούκι και έχεις κατασταλάξει αν θές τρίχορδο ή τετράχορδο όλα τα υπόλοπα είναι εύκολα.
Έχω ένα φίλο ο οποίος άρχισε το τρίχορδο στα 19. Ένα χρόνο μετά παίζει απίστευτα καλά μιας και το έχει μεράκι.
Να ξέρεις ότι βοηθάει πολύ το να παίζεις και με παρέα.
Η εξάσκηση κάνει τον παίχτη και το μεράκι κάνει τον παίχτη.
Δηλαδή, αν κάποιος παίζει 3 χρόνια από μισή ώρα τη μέρα, μπορεί να είναι χειρότερος από κάποιον που παίζει 1 χρόνο και ασχολείται 5 ώρες τη μέρα. Είναι τελείως υποκειμενικό.

Τέλος, αν και λίγο άσχετο, καλό και θετικό το γεγονός ότι θες να μάθεις μουσική αλλά αυτό να μην γίνει επουδενεί εις βάρος των μαθημάτων σου.

Να είσαι πρώτος σε όλα φίλε. Καλή αρχή!:088:

Σας ευχαριστω καταρχήν ολους για την αμεση αντάποκριση…!!! Το είχα στο μυαλο μου καιρο, ειχα μιλησει και με δασκαλο αλλα τωρα το πήρα αποφαση αυριο παω στην Αθήνα να παρω μπουζουκι…!!! Βασικα εγω καπου κολλαγα γιατι ενω εχω την όρεξη και το μερακι, μου ειπαν οτι θελει διαβασμα και ειμαι σε μια ηλικια 1η λυκειου που ειδη εχουν ξεκινησει τα δυσκολα…!!!
Τελοσπαντων τωρα το πηρα αποφαση να παω να παρω ενα 8χορδο και απο βδομαδα να ξεκινησω μαθηματα. Θελω τη βοηθεια σας συμφωνα με τι μπουζουκι να παρω και απο ποιο μαγαζι…???:slight_smile:

Aν έχεις καταλήξει σε οχτάχορδο τότε καλώς. Γενικά οι περισσότεροι στο φόρουμ είναι του τετράχορδου μπουζουκιού.

Τώρα το από που θα πάρεις μπουζούκι είναι μεγάλη ιστορία. Ανάλογα πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις.
Προς θεού μην πας σε μαγαζιά τύπου Νάκας κτλ γιατί θα πάρεις μάπα όργανο.

Να διαβάσεις τα δεκάδες θέματα που αφορούν όλους τους οργανοποιούς στο φόρουμ και αφού πάρεις μια ιδέα να πάς να πάρεις αυτό που θες.

Για τους οργανοποιούς υπάρχει ειδική κατηγορία στο φόρουμ.

Φιλε για αρχη θέλω να παρω ενα αρκετα οικονομικο και μολις μαθω τοτε θα παρω καλω μπουζουκι κατασκευη…!!! Στο χωριο μου υπαρχει ενας οργανοποιος παλιος που φτιαχνει καταπληκτικα οργανα…:088:

Για κάτι οικονομικό, ο Μάτσικας φτιάχνει “τίμια” όργανα.
Επίσης καλά λόγια ακούγονται και για τον Στάμκο.
Καλή επιτυχία.

lixouriotis…βάζεις φωτιές βρε…

Να μην ξαναχρησιμοποιήσω greeklish ούτε να μιλάω σαν σε τσατ!
Για να μην διορθώνουμε μόνο τους άλλους…

Μη σε αγχώνει το διάβασμα. Με σωστή ρύθμιση του χρόνου σου όλα γίνονται. Να μη σου πω ότι θα σε βοηθήσει κιόλας, αφού παίζοντας (συγκρατημένα ως αναφορά τη χρονική διάρκεια) θα είναι ένας τρόπος να ξεσπάς, να χαλαρώνεις από το διάβασμα. Εμένα πάντως με βοήθησε πολύ το ότι έπαιζα μουσική εκείνη την περίοδο.

Από εκεί και πέρα, εγώ δεν θα ήμουνα εγκάθετος στο να πάρεις κάποιο φθηνό ετοιματζίδικο όργανο για αρχή. Αρκεί να είναι εν γνώση σου η αξία του οργάνου αφενός, και ότι θα χρειαστεί κάποια στιγμή όσο προχωράς να πάρεις ένα καλό όργανο, αφετέρου.
Έχω φίλους που ξεκίνησαν στην ηλικία σου να παίζουν με μπουζούκια των 100-150 ευρώ και τώρα συνεχίζουν με καλά όργανα, έχοντας πάντα και το πρώτο τους μπουζούκι έτσι για τις μνήμες. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις τι θα κάνεις. Ότι και να γράφουμε εδώ πέρα, ότι και να σου λέει οποιωσδήποτε, να έχεις πάντα κατά νου οτι οι επιλογές θα είναι πάντα δικές σου:088:

Μην κολλας καθολου σε αυτο το γεγονος. Εγω μπουζουκι ξεκινησα οταν πηγαινα Β Λυκειου. Αυτο δε με εμποδισε να πετυχω τους στοχους μου στο σχολειο. Ισα ισα που ειναι πολυ χαλαρωτικο μετα το διαβασμα να ριχνεις καμμια πενια. Φυσικα τα παντα θελουν μετρο, ετσι; Πρωτα διαβασμα και μετα μπουζουκι. Ενα διωρο αν καταφερνεις να εξασκεισαι τη μερα θα εισαι μια χαρα.:088:

Φίλε Paris7 επειδή και εγώ πριν τρία χρόνια ξεκίνησα να παίζω μπουζούκι, παρόλο που είχα 20 τουλάχιστον χρόνια εμπειρία από κλασική κιθάρα , θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις συντηρητικά δηλαδή να δώσεις 400-500 ευρώ για να αποκτήσεις το πρώτο σου μπουζούκι. Μην ακούς τους δασκάλους που λένε ότι τα φθηνά μπουζούκια έχουν πρόβλημα στο κούρδισμα γι αυτό πάρε ένα καλό ακριβό.
Επιπλέον για να είσαι σίγουρος ότι το μπουζούκι που θα πάρεις δεν θα φαλτσάρει και για να μην έχεις πρόβλημα στο κούρδισμα αύριο μεθαύριο , πριν πας να αγοράσεις το οργανάκι πάρε ένα χρωματικό κουρδιστήρι και ψάξε το όργανο σε όλο το εύρος του. Κάτι σημαντικό πριν το αγοράσεις μέτρα την απόσταση των χορδών από το 18 τάστο αν αυτή είναι 2.5mm εως 3.0mm αγόρασε το προσοχή όμως μην σου κατεβάσουν κανένα καβαλάρι στα 9mm για να στο πετύχουν αυτό. Τα πολύ μεγάλα σκάφη δεν κάνουν για όλους τους σωματότυπους λάβε το και αυτό υπόψη.

Ένα μπουζούκι που πληρεί αυτά που σου ανέφερα δεν ξέρω αν θα είναι ένα επαγγελματικό μπουζούκι όπως λένε ορισμένοι στο forum αλλά τουλάχιστον τα λεφτά σου δεν θα πάνε στράφι.

Παιδια σας ειμαι ευγομων γιατι ενω πριν ειχα αμφιβολιες τωρα το αποφασησα και απο Παρασκευη αρχιζω μαθηματα…!!! Τελικως αποφασησα για μην επιβαρυνω την οικογενεια μου να παρω ενα μποζουκι βιοτεχνιας απο τον Νακα για αρχη και μετα θα παω σε κατι αυθεντικο με το περας του χρονου και των γνωσεων μου πανω στο μπουζουκι.
Κατι που θα ηθελα να σας ρωτησω ειναι τι θα χρειαστει να παρω μαζι με το οργανο (πχ πενες ή κατι αλλο)…???:slight_smile:

Θήκη, πένες, κουρδιστήρι και ενα σετάκι χορδές μη σου σπάσει καμία!:088:

Για να μήν επιβαρύνεις την οικογενειά σου ΜΗΝ πάρεις απ’το Νάκα.Κάνε πρώτα μια έρευνα αγοράς.

 	 	 	 	 	  Φιλε  Paris7 συμφωνώ απόλυτα με τον billK .  

Πάρε από οποιονδήποτε οργανοποιό αλλά απέφυγε τον Νάκα.
Στά 400 ευρώ παίρνεις χειροποίητο από οργανοποιό μη βιάζεσαι κάνε πρώτα έρευνα αγοράς.

Εχετε να μου προτινετε κατι αλλλο…???
Παραδειγματος χαρη εναν οργανοποιο…:241:

Παρη η γνώμη μου είναι να μην πάρεις από το Νάκα.
Η καλύτερη λύση θα ήταν να ψήσεις τον καθηγητή που θα σου κάνει μπουζούκι να πάτε μαζί να ακούσει και αυτός τα όργανα.
Μην πάρεις γουρούνι στο σακί!

Εν μέρει διαφωνώ.
Τον καθηγητή σου να τον πάρεις μαζί σου αλλά μόνο για να ελέγξει την εργονομία και την κατασκευή του οργάνου. Ο ήχος πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο δική σου επιλογή διότι εσύ θα το ακούς κυρίως το όργανο. Ο καθηγητής θα το ακούει βαριά 40 λεπτά την εβδομάδα.
Και αν έχει και τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά που σου ανέφερα δεν γίνεται να είναι γουρούνι στο σακί.