Τι να προσεξω;-μπουζουκι

καλησπερα παιδια!!!αυριο θα παω να δω για νεο μπουζουκι απο εναν νεο τεχνιτη,τι θα πρεπει να προσεξω κατα την γνωμη σας;καθως νεα στο οργανο δεν θελω να με πιασουν ‘’‘κοτσο’’:240:…περιμενω τις αποψεις σας…

αν δεν νοιώθεις αρκετά σίγουρη για να διαλέξεις, και δεν έχεις παίξει αρκετά όργανα ώστε να ξέρεις τί ψάχνεις (ή τί δεν ψάχνεις) και να έχεις την εμπειρία να καταλάβεις αν κάτι πάει στραβά… τότε βρες κάποιον που εμπιστεύεσαι και έχει τις γνώσεις και την απαιτούμενη εμπειρία. σιγά-σιγά θα βρεις κι εσύ τον τρόπο.
τώρα, αν αυτό είναι αδύνατο, τουλάχιστον τσέκαρε να μην φαλτσάρει το όργανο, να μην έχει κακοτεχνίες στην κατασκευή, να είναι μαλακό, και φυσικά να σου αρέσει ο ήχος του, το πιάσιμό του, αλλά και η εμφάνισή του.
και αν έχεις μαντικές ικανότητες, ίσως καταλάβεις αν μπορείς να εμπιστευτείς τον κατασκευαστή/πωλητή…
καλή τύχη!

Έλα ρε πατρίδα! Που ξετρύπωσες οργανοποιό να φτιάχνει μπουζούκια στη Φλώρινα? Πες μου για να τον επισκεφτώ και εγώ μέσα στις διακοπές του Πάσχα… Όσο για την αγορά, νομίζω ότι πρέπει να κρατήσεις όλα όσα έγγραψε ο liga rosa

ευχαριστω για τις απαντησεις σας!φιλε ροσα,ειδα αρκετα οργανα,κ καλα κ χαλια εντελως,διαβασα κ παλαια θεματα του φορουμ,απλα αν εχει κατι χαρακτηριστικο πχ κλειδια ας πουμε,αυτα δεν μπορω να ξεχωρισω ευκολα :Ρ οταν λες να ειναι μαλακο το ρογανο,τι ακριβως εννοεις;;

μικον,εχεις πμ!

μαλακό εννοώ να πατάνε εύκολα οι χορδές στην ταστιέρα, χωρίς να κουράζεται το χέρι. σκληρό θα είναι αν πχ έχει σκεβρώσει το μπράτσο μπροστά, οπότε αυξάνεται η απόσταση των χορδών από την ταστιέρα. αν έχει γίνει το ανάποδο, να έχει πάρει προς τα πίσω δηλαδή, τότε θα τρίζει (“ταστάρει”) αφού θα ακουμπούν οι χορδές στα τάστα. επίσης μπορεί να φταίνε οι καβαλλάρηδες, αν είναι υπερβολικά ψηλοί ή χαμηλοί.
καλύτερα να βλέπεις καλά όργανα κι ας μην τα αγοράσεις, ακόμα και πανάκριβα, ώστε να έχεις καλό μέτρο σύγκρισης. αν βλέπεις όλο μέτρια, δεν θα έχεις αντίληψη του πώς είναι ένα καλό όργανο. πρέπει να είσαι έτοιμη να εντοπίσεις το (σχετικά) φτηνό όργανο που θα έχει χαρακτηριστικά ανώτερα της τιμής του!
καλό ψάξιμο
νίκος

Καλησπέρα και από μένα. Στο θέμα αυτό θα θελα να πάρω και γω μια γνώμη ακόμα . Αν για το ‘‘ξεκίνημα’’ ενός μικρού παιδιού είναι καλύτερο ένα εξάχορδο η ένας τζουράς λόγω της στενής ταστιέρας περισσότερο. Και επειδή πρόκειται για το πρώτο μαθητικό μπουζούκι ,αν έχετε να προτείνετε κάποιον για οικονομική αγορά?

Φίλε Μάκη, το ερώτημα είναι πόσο παιδί είναι(;). Εάν μπορεί να κρατήσει μπουζούκι, καλύτερα να πάρει μπουζούκι.
Όσον αφορά το κομμάτι της αγοράς θα σου πω ό,τι μου είχαν πει και εμένα κάποτε. “Στο “καλό” όργανο τα λάθη ακούγονται και όταν ακούς μαθαίνεις να μην κάνεις λάθη”. Φυσικά την οικονομική σου κατάσταση και το ποσό που εσύ θες να διαθέσεις για την αγορά ενός οργάνου, μόνο εσύ τα ξέρεις. Άρα, είτε επιλέξεις την αγορά τζουρά είτε την αγορά μπουζουκιού, ψάξε για ένα καλό μεταχειρισμένο (μιας και είναι φτηνότερα από τα καινούρια) και εάν δε ξέρεις, ζήτα από κάποιον που ξέρει να σε βοηθήσει σε αυτή σου την αναζήτηση.

Εδώ να πω ότι εκφράζω πάντα την προσωπική μου γνώμη, χωρίς να σημαίνει ότι είναι η σωστή.