Αγορα 3χορδου αρχαριου

Καλησπετα λιγο αργουτσικα. Μολις μπηκα στο φορουμ αλλα το εχω ξανατσεκαρει και ξερω πως πανω κατω εχουν ξαναακουστει αυτα που ρωταω αλλα μου λειπουν κατι ψιλα. Θελω να αγορασω ενα 3χορδο μπουζουκι. Αρχικα ελεγα για 250 300 ευρω και καποια γνωστοι μου ειπαν οτι βρισκεις κομπλε οργανο. Μετα ψαχνοντας λιγο ειδα να παραπεμπουν συχνα στον ματσικα στα 370 για αρχαριους. Μπορω να μαζεψω κουτσα στραβα τα 370 για να στραφω εκει. Αλλα ειναι μονοδρομος ο ματσικας σε τετοιες τιμες; και εχουν μεγαλη διαφορα τα οργανα στα 250-300 με τα 350-400. Ευχαριστω εξ αρχης.

Καλωσόρισες στο φόρουμ! Καλές συζητήσεις να έχουμε!

Δεν είναι μονόδρομος αλλά μια τιμιότατη λύση. Δηλαδή για τα λεφτά τους τα όργανα του Μάτσικα σε αυτή τη κατηγορία έχουν αρκετά καλό ήχο και είναι αρκετά καλοφτιαγμένα.

Μονολεκτικά “Ναι”. Τα πρώτα είναι κυρίως τουριστικού τύπου, τα δεύτερα αρχίζουν να θυμίζουν όργανα αξιοπρεπή. Για καινούριο όργανο είναι πολύ σπάνιο (έως αδύνατο) να βρεις καλό όργανο στα €250.

3 «Μου αρέσει»

Καλώς ήλθες Παύλο και καλές συζητήσεις να έχουμε.
Ήθελα να σε ρωτήσω τι είναι αυτό που σε αποτρέπει απο το να αγοράσεις ενα μεταχειρισμένο της τάξεως των 400 ευρω ?
Ρωτάω συνήθως όσους παίρνουν πρώτο όργανο σε αυτά τα λεφτά, γιατί αν τα βάλεις κάτω η λογική είναι να πας για μεταχειρισμένο.
Σε αυτο το σεναριο το μόνο αρνητικό είναι να σε κοροϊδέψει κάποιος και να σου πουλήσει ενα μάπα όργανο.
Τα θετικά ειναι πολλαπλάσια, παίρνεις συνήθως στρωμένο οργανο, επίσης αυτο που αγοράζεις ειναι πολυ μεγαλύτερης αξίας και πιο ποιοτικό, αν δεν σου κάτσει το μπουζούκι και θέλεις μεθαύριο να μάθεις τρομπέτα τοτε το όργανο το πουλάς στα ίδια λεφτά, αγοράζεις ενα πιο ευκολοπαιχτο όργανο που σε βοηθάει να παίξεις πιο εύκολα και να μάθεις καλύτερα, κ.α…

2 «Μου αρέσει»

Δεν εχω ιδεα απο επιλογη οργανου και δεν εχω κανεναν πολυ κοντινο φιλο με αρκετες γνωσεις ωστε να τον τραβολογαω για να βρω εγω οργανο. Δεν εχω θεμα με το μεταχειρισμενο αλλα δεν εχω τις γνωσεις ωστε να επιλεξω καποιο μονος μου και αυτο με ψιλοαποτρεπει. Αλλα οντως η αγορα ενος μεταχειρισμενου πιθανοτατα ειναι η καλυτερη λυση.

Πριν τρία χρόνια πήρα ένα από Μάτσικα με 400 ευρώ.Ευχαριστημένος είμαι και δεν έχει κάποιο πρόβλημα το όργανο.

1 «Μου αρέσει»

Το μειονέκτημα του μεταχειρισμένου είναι ότι, ψωνίζοντας από ιδιώτη, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Σε μαγαζί ή μάστορα συνήθως υπάρχει κάποια ευελιξία σ’ αυτά.

Το να μην αισθάνεσαι σε θέση να διαλέξεις είναι βέβαια ένα εμπόδιο. Βέβαια αν βρεις μεταχειρισμένο από αγγελία μπορείς πάντα να ζητήσεις ένα ραντεβού με τον πωλούντα και να δεις αν σου εμπνέει εμπιστοσύνη σαν άνθρωπος. Επίσης, να μάθεις από πού το πήρε και αν ο κατασκευαστής είναι διαθέσιμος (όχι π.χ. σε άσχετη πόλη) για επισκευές, μερεμέτια, συμβουλές.

Οπωσδήποτε, αφού συλλέξεις από παλιές συζητήσεις ή από την παρούσα ή από οπουδήποτε κάποια τιπ, ως προς το τι πρέπει να προσέξεις σ’ ένα όργανο, μπορείς να κάνεις λίγη προβίτσα. Πάρε σβάρνα τα καταστήματα και δοκίμαζε όργανα, όχι για να τα πάρεις αλλά για να αποκτήσεις λίγο κριτήριο. Ζήτα να δοκιμάσεις και πέρα από το μπάτζετ σου, να δεις τη διαφορά από τα 250-300 στα 1500 ξερωγώ.

2 «Μου αρέσει»

οπως και να 'χει, μην πας μονος σου να αγορασεις οργανο, πηγαινε με καποιον που ξερει… :wink:

2 «Μου αρέσει»

@pepe ναι αλλα ακομα και μετα απο μια μικρη γυρα για δοκιμη δεν νομιζω οτιβθα εχω αναπτυξει κριτηριο. Λογικα θα παω με καποιον φιλο γνωστη οπως λεει και ο @gibson355 αλλα με αποτρεπει απο το να γυρισω να δω πολλα οργανα πολλες φορες αυτο.

Χωρίς να θέλω να φανώ “παράξενος”, από τη στιγμή που δεν έχεις ο ίδιος τη γνώση και την ικανότητα αυτή τη στιγμή για να επιλέξεις όργανο μόνος σου, είσαι σχεδόν υποχρεωμένος να δεχτείς τη γνώμη κάποιου που ξέρει περισσότερα.
Η δική μου εμπειρία σε αυτό είναι ότι πριν χρόνια ο πατέρας μου με έναν ξάδερφό μου που ήξερε να παίζει μου έφεραν ένα μπουζούκι γιατί ήθελα να μάθω να παίζω κι εγώ. Μου έφεραν ένα τίμιο τετράχορδο με αρκετά καλό ήχο για τα λεφτά του. Εν τέλη μετά από καιρό συνειδητοποίησα ότι δε μου άρεσε ούτε η εμφάνιση του αλλά ούτε καν το ίδιο το τετράχορδο. Έτσι μετά από χρόνια πήρα ένα τρίχορδο της αισθητικής που μου αρέσει και του ήχου που μου αρέσει.
Εύχομαι να μη πέσεις στη δική μου περίπτωση αλλά παρόλα αυτά μοιάζει μονόδρομος εάν δε ξέρεις τίποτα για το όργανο να εμπιστευτείς έστω κάποιον που ξέρει κάτι παραπάνω!

4 «Μου αρέσει»

Προφανώς θα εμπιστευτείς τη γνώμη κάποιου έμπειρου γνωστού σου αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τη δικιά σου, απλώς νόμιζα ότι δεν είχες τέτοιον γνωστό.