αγορά καινούργιου 8χορδου μπουζουκιού

Παιδία για σας και από εμένα, ενδιαφέρομαι για την αγορα μπουζουκιού 8χορδου ειμαι αρχάριος, ειχα ξεκινήσει πριν χρονια την εκμάθηση του οργανου και μετά απο μια παύση κάποιων χρόνων θέλησα να το μελετήσω ξανά με περισσότερη ωριμότητα. Ψάχνοντας, μπορώ να πω πως η ποικιλία είναι πολύ μικρή σε έτοιμα μπουζούκια, βρήκα δοκίμασα τα εξής
1 http://www.matsikas.gr/el/Product-ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ-Νο2Μ-8ΧΟΡΔΟ-Oval_1930 2.http://www.matsikas.gr/el/Product-8ΧΟΡΔΟ-ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ-Νο2Μ-ΚΛΑΣΣΙΚΟ_2464
3. http://www.matsikas.gr/el/Product-ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ-Νο3Α-8ΧΟΡΔΟ_762

Θα ήθελα την άποψη σας αν τα εχετε ποτέ δοκιμάσει, ος προς τον ήχο και ως προς τα υλικά και ευκολία παιξίματος. Θεωρω την τιμή τους λίγο υπερβολική (ως προς την τσέπη μου για να μην υπάρξει παρεξηγήση το φόρουμ για την επομνυμια) αφού σε οργανοποιό μου στοιχίζει γύρο στο 700 αλλά θα έχω αναμονή 3 μηνες. Αργότερα βρήκα τα ιδια πιο οικονομικα http://www.musicmania.com.gr/musicmania/s63p και αναρωτιέμαι πως γίνεται να ειναι φθηνότερα απο τον κατασκευαστή υπάρχει καμια διάφορα? Βεβαια σκεφτομαι και μεταχειρισμένα αλλα δεν εχω κάποιον να με βοηθήσει και να κρίνει κατι. ευχαριστω.

giorgoz γεια σου.τα οργανα στις φωτο ειναι αρκετα καλα για αρχαριους ειδικα με την βεργα εχουν στενο μανικο και ειναι ευκολοπαιχτα και χαμηλα.τωρα για τα υλικα κανενας δεν μπορει να πει 100% με σιγουρια τιποτα μονο εαν το δει καποιος που ξερει απο κοντα.παντως στα λεφτα που προτιθεσαι να δωσεις υπαρχουν χειροποιητα μεταχειρισμενα μεγαλυτερης αξιας επαγγελματικα το οποιο θα το παρεις και θα ξερεις οτι εχεις ενα οργανο το οποιο θα <<κελαηδαει>>.το μονο πρεπει να παρεις καποιον μαζι σου που να ξερει και να το δει.ταπεινη μου αποψη…

Τα συγκεκριμένα όργανα θεωρώ πως είναι πολύ καλά για τα χρήματα τους. Νομίζω οτι για κάποιον στο ξεκίνημα του είναι πολύ καλή επιλογή. Απο την άλλη όμως - και ανάλογα την δυνατότητα που έχεις για μια μικρή ή μεγάλη έρευνα αγοράς - υπάρχουν θεωρώ αρκετές επιπλέον επιλογές για τα χρήματα που φαίνεται πως διαθέτεις. Νομίζω πως αγορά μπουζουκιού εξ αποστάσεως δεν γίνεται και καλό θα ήταν το όργανο που θα πάρεις να το επιλέξεις απο κοντά μαζί με κάποιον που γνωρίζει. Η προσωπική μου εμπειρία - επειδή πριν δυο χρόνια βρισκόμουν σε παρόμοια θέση με τη δικιά σου - με έμαθε πως π.χ ένα μεταχειρισμένο όργανο των 500? - αν σου κάτσει καλά στο χέρι και στο αυτί - μπορεί να είναι η επιλογή σου έναντι ενός καινούργιου των 1000?. Απο την άλλη η προσωπική επαφή με τον οργανοποιό που θα σου κατασκευάσει απο την αρχή ένα όργανο μπορεί να σου προσφέρει τη δυνατότητα να αντλήσεις αρκετές πληροφορίες για το όργανο που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες σαν αρχάριος που είσαι. Άσε που σου δίνει την δυνατότητα της εγγύησης…Καλό ψάξιμο και καλές αγορές!

Κατά τη γνώμη μου αγόρασε οτι μπορείς να δεις και να ακούσεις προσωπικά εσύ ή κάποιος που ξέρει. Εξαιρούνται οι παραγγελίες από μάστορες που εμπιστεύεσαι. Μπουζούκι εξ’ αποστάσεως όπως λέειo mih7mit5 (μιχάλης να υποθέσω) δε γίνεται, είναι λαχείο, δεν ξέρεις τι θα προκύψει.

Αυτά που βλέπεις στον Ματσικα πήγαινε και ακουσέ τα, να σου πει και τη γνώμη του. Δυστυχώς η εικόνα δεν αρκεί, ούτε και η γνώμη κάποιου άλλου, το αυτί σου είναι ο τελικός κριτής, όσο κι αν νομίζεις ότι είσαι αρχάριος. Οσο για τα ετοιμα μπουζούκια, προσωπικά έχω ακουσει πολλές μπαχατέλες που είναι και πανάκριβες. Πάλι πρεπει να το εξακριβώσεις προσωπικά.

Είδα τα συγκεκριμένα και τα έπαιξα μου καθόντουσαν καλά στο χέρι μου αλλά δεν έχω να τα συγκρίνω και με κάτι αλο αφού σε όλα τα μαγαζιά μόνο ματσικας υπάρχουν και κάποια σολίστ που δεν μου αρέσουν καθόλου. Η τιμή του δεν ξέρω, αν είναι ακριβά σε σχέση με την ποιότητα τους (στην προκείμενη περίπτωση οι δόσεις είναι μεγάλο πλεονέκτημα)αλλά ψάχνω οσο το δυνατόν φθηνότερο για να μπορέσω να κάνω και κανένα μάθημα σε δάσκαλο η ωδείο. Υποθετω πως αφού το δοκίμασα σε μαγαζί θα είναι το ίδια (Βιομηχανοποιημένα) με αυτα από το διαδικτυο. Τωρα τις διαφορές ανάμεσα τους δεν ξερω και θα ήθελα την βοηθεια σας. Ευχαριστώ.

Αμα τα έπαιξες και θέλεις σύγκριση κάνε μια αναζήτηση στο Φόρουμ για να βρεις τους κατασκευαστές που πουλάνε σε αναλογη τιμή. Υπάρχουν αρκετοί.

Καλή τύχη στην αγορά σου!

giorgoz
γιατι δεν παιρνεις τριχορδο??

Πολύ καλή ερώτηση!!!

Πριν 17-18 χρόνια ειχα ασχοληθεί με το όργανο έκανα μαθήματα με οχτοχορδο και ειχα φτάσει στο επίπεδο να παίζω καμία 20αρα τραγούδια. Αλλά μεχρι εκεί, ο δάσκαλος ουτε θεωρία ουτε δρόμους κλιμακες η κάτι το παραπάνω (Βεβαια ήμουν και πολύ νεαρος μην τα ριχνω όλα στο δασκαλο) για να μπορεσω να καταλάβω την λογική του οργάνου, τελικά το σταμάτησα εντελώς, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το μπουζούκι που είχα, αφου δεν ηταν/είναι καθόλου ευκολοπαιχτο και από ηχο….χάλια, το οποιο εξακολουθώ να εχω ακόμα και σήμερα, αλλα και λόγω του ανώριμου της ηλικίας τοτε , δεν ηξερα τι ήθελα μετα ασχολήθηκα και με κιθάρα, τελοσπά. Πριν κάποιο καιρό άρχισα να ασχολούμαι ξανα μονος μου αυτην τη φορα. Αρχισα να μαθαινω να διαβάζω νότες και να κάνω μονος μου με διάφορα βιβλια εξάσκηση τουλάχιστον όσο μπορώ μόνος μου.
Ετσι φτάσαμε στο σήμερα. Πρέπει να αλλάξω το όργανο γι αυτό το λογο δεν θελω 6χορδο αν και δεν εχω παίξει ποτέ με 6χορδο, η αρχη εχει γινει με 8χορδο οπως προαναφερα. Ειδα τα εν λογω οργανα του ματσικα αλλά διστάζω μπορώ να πω (κακές εποχές αλλά για το μεράκι μας κάτι θα γινει) ετσι ψάχνω οσο το δυνατό πιο φτηνό όργανο και καλό, και τα υπόλοιπα χρήματα λεω να τα διαθέσω για κανένα μάθημα. Σας ευχαριστώ παιδία για τις απαντήσεις σας.

Tα οργανακια που ειδες Γιωργο για τα λεφτα τους μια χαρα ειναι…και γενικα ειναι οπως ολοι λενε εντιμα και δικαια οργανα για τη τιμη που τα αγοραζεις,αξιοπιστα ειναι απο θεμα κατασκευης,προχωρησε το,μη κολλας…
ειχα και εγω 2 μπουζουκια του Ματσικα στο παρελθον (4χορδο και 3χορδο) και ημουν πολυ ικανοποιημενος.
Απλα καποια στιγμη στραφηκα σε οργανοποιο με προσωπικη παραγγελια αλλα ηθελα να αλλαξω κατηγορια…(βεβαια αλλαξα κατηγορια και στα ευρωπουλα εννοειται…).
Αλλα αν σου αρεσουν τολμησε το.
Ειδικα απο αυτα που μας εδειξες το 2 και 3 ειναι ομορφα οργανακια,προσωπικα αν ημουν στη φαση που εισαι θα τα επαιρνα ασυζητητι.
Μη το καθυστερεις πολυ,αδικα θα πελαγωσεις…και καλες πενιες…

Να `στε καλά παιδία σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας και την καλή δουλειά που κανετε στην κοινότητα.:slight_smile: