Αγορά μπουζουκιού μέχρι 1000 ευρώ (2010)

για σας ειμαι νεο μελος και θελω να αγορασω ενα καινουργιο μπουζουκι μεχρι 1000 ευρω απο θεσσαλονικη!!!
παιζω τρια χρονια μπουζουκι με ενα εργοστασιακο!!!
τι πρεπει να εχει ενα καλο μπουζουκι!!!
να παρω ετοιμο ή να το κανω παραγγελία?

Αρχικά ένα καλο μπουζούκι πρέπει να έχει μαλακή ταστιέρα και να είναι γερή κατασκευή. Δεύτερον (και το πιο σημαντικό) το μπουζούκι πρέπει να μιλάει στο αυτί σου να το ακούς και σε ικανοποιεί ακουστικά όσο τον δυνατόν περισσότερο.

Βρες αν μπορεις καποιον φιλο η γνωστο που να εχει εμπειρια απο μπουζουκια και εμπιστεψου τον να σου διαλεξει αυτος οργανο γιατι αν βλεπω καλα , εισαι πολυ μικρος για να γνωριζεις απο μπουζουκι και ως συνηθως οι απειροι στην αρχη την πατανε . Τα χρηματα που διαθετεις ειναι αρκετα για ενα καλο οργανο αρχαριου .

Καταρχην φιλε, θα σου προτεινα να περασεις απο κατασκευαστες, να δεις τι παιζει και απο τιμες (μπορεις ισως να εκμεταλλευτεις την κριση, η εστω να διαπραγματευτεις καλυτερα), απο ηχο, και αν σου αρεσει καποιο στην τιμη που θες, το παιρνεις. Αν θες μπορω να σου προτεινω κατασκευαστες, γιατι και εγω περυσι στην ιδια θεση ημουνα.

προτεινετε μου και καποιο καλο μαγαζι!
θα παω να τα δω απο κοντα με τον δασκαλο μου!!!
το μαγαζι ‘‘καμπανα’’ κανει καλα μπουζουκια???
θελω στα 1000 ευρω και με φιγουρα 2/4!
αν βρειτε κατι καπου να μου το δειξε τε!
ευχαριστω!

Οτι και να δεις απο φωτογραφια η βιντεο δεν εχει σχεση με τον πραγματικο ηχο του οργανου . Τα οργανα τα βλεπουμε με τα ματια μας τα ακουμε με τα αυτια μας και τα παιζουμε με τα χερια μασ . Μονο απο κοντα μπορεις να κρινεις ενα οργανο γιατι ενα βιντεο μπορει να αδικει ενα καλο οργανο οπως και να κολακευει ενα πολυ μετριο οργανο . Μαζι με τον δασκαλο σου θα βρειτε αυτο που θες πηγαινοντας στα οργανοποιεια να δειτε τα οργανα απο κοντα μονο ετσι θα βρεις αυτο που θες . Εισαι σε καλο δρομο .

Μαλλον δεν θα πρεπει να πας σε μαγαζι… αλλα να πας μια βολτα απο μερικους οργανοποιους οι οποιοι θα εχουν ετοιμα οργανα για να διαλεξεις. Κανε μια περιηγηση στο φορουμ και θα βρεις στους κατασκεβαστες καποια ονοματα απο θεσσαλονικη. Κανε μια επισκεψη στο οργανοποιείο τους και πιστευω πως θα βρεις αυτο που ψαχνεις. Καλη τυχη!

Εδω περα εχει αρκετους, να σου πω εγω σε ποιους πηγα και αφου θα εχεις και δασκαλο, δεν θα σε πιασουν και κοτσο! Εγω περασα απο Δεκαβαλα, Αλεξανδρης, Ροτσκος (εγω απο εκει πηρα)…θα σου πουνε και αλλοι βεβαια, και ο δασκαλος σου παιζει να ξερει κατι…Αυτα απο μενα, ο,τι θες στειλε κανα π.μ.

Πολλα πραγματα πρεπει να εχει ενα καλο μπουζουκι,αναφερονται και σε αλλα posts του φορουμ.Εγω θα σου προτεινα να βγεις στην γυρα,να ακουσεις,να παιξεις,να ρωτησεις,να συγκρινεις και να επιλεξεις αυτο που σε βολευει.Να ξερεις,χωρις παρεξηγηση απο τους φιλους κατασκευαστες του φορουμ,ολοι οι οργανοποιοι θα σου παρουσιασουν τα οργανα τους ως τα καλυτερα,θα σου “χαιδεψουν” τα αυτια,θα σε κανουν να νομισεις οτι η γνωμη τους ειναι η καλυτερη,επαγγελματιες ειναι οι ανθρωποι,επιχειρηση εχουν,να πουλησουν θελουν,δεν τους κατηγορω απλα περιγραφω μια πραγματικοτητα.Επισης θα σε συμβουλευα να παρεις οργανο,χωρις βεργα,μπορει να ακουγεται βολικη αλλα και βαραινει το οργανο ασκοπα και το πιο πιθανο ειναι να μην εχουν χρησιμοποιηθει ξυλα καλα.Να παρεις αυτο που σου καθεται καλυτερα!Αυτο που το αισθανεσαι στα χερια σου ανετο,αυτο που θα πεις “εδω ειμαστε” και θα παιξεις ταξιμαρα…Αυτα απο εναν παθων!!!Καλη τυχη στην επιλογη σου σου ευχομαι!!!

Να προσθέσω και τον Στάμκο στους παραπάνω Θεσσαλονικιούς…μετά από πρόσφατη εμπειρία μου παιξίματος σε ταβέρνα 4 νύχτες την βδομάδα, και παρ’όλο που έχω μπουζουκάκι μόνο των 600ευρώ…τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά από πλευράς μαλακού παιξίματος και ιδιαίτερα δυνατού και γλυκού ήχου. Έβαλε κάτω 2-3 μπουζούκια των 1000 με 1500 ευρώ που είχαν φέρει πελάτες να παίξουμε παρέα.

Κρίμα που δεν είχα αντιληφθεί όταν το αγόρασα ότι χρειάζομαι χοντρό μανίκι ενώ αυτό που αγόρασα είναι λεπτομάνικο…αξίζει μια βόλτα και από εκεί φίλε.

Καλή αγορά από όπου και να πάρεις.

ΥΓ. η βέργα δεν είναι απαραίτητα κακή για το μανίκι του μπουζουκιού, σε κάποιες περιπτώσεις θα έλεγα ότι είναι πολύ χρήσιμη ΑΡΚΕΙ να είναι τοποθετημένη έτσι ώστε να βοηθάει ΚΑΙ στο σκέβρωμα ΑΛΛΑ ΚΑΙ στο αντισκεύρωμα του οργάνου.

Μια ερωτηση μονο χωρις να θελω να ξεκινησω 2ο εμφυλιο στο φορουμ για τη βεργα. Τι εννοεις φιλε Σαραντο, να βοηθαει στο σκεβρωμα? Δηλαδη θα βαλεις ενα εξαρτημα το οποιο θα βοηθησει να σκεβρωσει το οργανο? Και μια ερωτηση για το οργανο σου, το λεπτομανικο που εχεις ειναι με βεργα? Και αν ναι, πως ειναι η αισθηση?
Υ.Γ.: Δεν κανω κανεναν δικηγορο του διαβολου για να γινει χαμος, δεν ειρωνευομαι, ρωταω απλα και φιλικα. Εχω φιλο που εχει μπουζουκι απο τον κ.Σταμκο και παλιοτερα τον εχω υπερασπιστει σε αναλογη κουβεντα. Ξερω δηλαδη τα οργανα του και ειναι οντως αξιοπρεπη, για αυτο και οι ερωτησεις δεν εχουν να κανουν με αυτο.

Κανένα πρόβλημα με τις ερωτήσεις σου…γι’αυτό επικοινωνούμε μέσω του forum …

Λοιπόν θα στα πω χοντρικά όπως τα έχω αντιληφθεί και τα έχω δει τα πράγματα μέσα από τα μπουζούκια που έχω.
Κρατάω μία επιφύλαξη γιατί δεν είμαι οργανοποιός και γιατί δεν είμαι γενικότερα κάποιος που τα ψάχνει πολύ αυτά τα θέματα.

1ον
Η επιπλεόν του κανονικού κλίματος υγρασία επιδρά στα όργανα τραβώντας πίσω το μανίκι(αντισκεύβρωμα), (φαντάσου ότι μπαίνει η υγρασία μέσα στο ξύλο και το φουσκώνει.)… τότε αν μπορείς να ρυθμίσεις την βέργα να το φέρει λίγο εμπρός είναι καλό, γιατί έτσι δεν θα τρίζει το όργανο παίζοντας.
(την προηγούμενη βδομάδα που είχε 85% υγρασία στην Αθήνα είχαν σαλτάρει τα όργανα)

2ον
Η λιγότερη του κανονικού κλίματος υγρασία (π.χ. στην αττική το καλοκαίρι) φέρνει λίγο μπροστά το μανίκι, (φαντάσου ότι βγαίνει η υγρασία μέσα από το ξύλο και το ξεφουσκώνει) οπότε αν μπορείς να ρυμίσεις την βέργα να το φέρει λίγο πίσω είναι καλό.

Η αίσθηση του μπουζουκιού με βέργα που έχω δεν διαφέρει από των μπουζουκιών χωρίς βέργα.
Η διαφορά βάρους στο μανίκι είναι λιγότερη από την διαφορά βάρους ενός κλασικού ρεμπέτικου καράουλου και του καράουλου στυλ κιθάρας.
Έχω πιάσει όμως και μπουζούκια με βέργα τα οποία ήταν βαριά στο μανίκι, λες και είχαν μπετόβεργα μέσα…ήταν φτηνομπούζουκα κυρίως,
χωρίς ρυθμιζόμενη βέργα.

Γενικά πιστεύω ότι ένα μανίκι με καλές “κόντρες” είναι μια χαρά και δεν είναι απαραίτητη η βέργα.
Από την άλλη μεριά δεν με πειράζει καθόλου να έχει βέργα το μπουζούκι αρκεί να είναι καλά βαλμένη και γενικά να είναι προσεγμένη κατασκευή όλο το όργανο.

Είναι τι προτιμάει κανείς…Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα…αρκεί να βγάζει ωραίο ήχο το μπουζουκάκι που κρατώ.

Στο δικό μου μπουζούκι του Στάμκου έχω ένα θέμα(γι’αυτό και το έχω βάλει για πούλημα) γιατί έχω μεγάλη παλάμη και δάκτυλα και το μπουζούκι είναι λεπτομάνικο. Κάποιοι τα προτιμούν οπωσδήποτε λεπτομάνικα τα όργανα. Περί ορέξεως…
Όταν το αγόρασα δεν είχα ανακαλύψει ακόμη τι με βολεύει…δεν με είχε απασχολήσει καν το θέμα χοντρό ή λεπτό μανίκι…επίσης όταν παίζω 1 ωρίτσα σπίτι δεν έχω πρόβλημα…αλλά όταν παίζω 4.5 ώρες στην ταβέρνα θέλω το μπουζούκι να είναι ακριβώς όπως με βολεύει γιατί μετά το 3ωρο υπάρχει αξιόλογη κούραση…

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Καλή αγορά.

Αυτο που δεν θελω ειναι να συνεχιστει η κοντρα που ειχε ξεσπασει πιο παλια για τη βεργα, και το κακο ειναι πως ειχε προσωποποιηθει. Εγω ενα θεματακι το εχω παντως και νομιζω πως το να βγει ξυλο απο το μανικι (γιατι πρεπει να ειναι και κουφιο) μαλλον καλο δεν θα ειναι, οπως λες και εσυ παντα με επιφυλαξεις γιατι μονο οργανοποιος δεν ειμαι. Τελοσπαντων, ο φιλος ας δει οργανα, και μακαρι ναναι καλοτυχος, να του κατσει κατι καλο και να γουσταρει!

Νομιζω πως το θεμα ξεκινησε απο την ερωτηση του νεου μελους Μπουζουκι σχετικα με την αγορα μπουζουκιου . Το συμπαθεστατο μελος Μπουζουκι ειναι επισης πολυ νεος και το να βλεπει μεσα απο το ποστ που δημιουργησε αυτους που προσπαθουν να τον βοηθησουν να ειναι ετοιμοι να αρπαχτουν για πραγματα που το πιθανοτερο ειναι να μην καταλαβαινει τι ειναι τι σημαινουν και οτι δεν μπορει να αποδειχθει τιποτα απο ολα αυτα . Ειμαι σιγουρος οτι αντι για βοηθεια το μονο που παιρνει ειναι ανασφαλεια φοβο συνχιση και θυμο .

Δε νομιζω επειδη ζητησα μια διευκρινηση να εκανα τοσο κακο…Ισα-ισα, ο ιδιος το εληξα με την τελευταια μου προταση και ευχηθηκα ο,τι καλυτερο στον φιλο, αφου πρωτα του εχω πει οτι μπορω να δωσω καθε βοηθεια, επειδη ειμαι και απο εδω.

παιδια μονο μη μαλωνεται ολα τα αλλα λυνονται ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας!!!
ελπιζω να βρω το πιο ταιριαστω μπουζουκι για εμενα!!!

φίλε μπουζούκι μιας και είσαι μικρός μη πας μόνος,βρες κάποιον με πείρα και πήγαινε να διαλέξτε μαζί…ίσως το δάσκαλο σου αν έχεις…και μη κολλήσεις σε όστρακα κ.τ.λ,έχεις πολύ καιρό μπροστά σου για να φτιάξεις αργότερα αυτό που θες όταν θα έχεις τη πείρα και ξέρεις τι θες…