Καλησπερα φιλοι μου σκεφτομαι να παρω ενα μπουζουκι 6χορδο αυτον τον καιρο…μεχρι τα χριστουγεννα
πηγα σε ενα οργανοποιο και βρηκα ενα καλο μεταχειρισμενο χωρις σημαδια…
αυτο λοιπον που θελω να ρωτησω τωρα ειναι:
αν θελησω μετα απο καιρο να αλλαξω κατι πανω στο μπουζουκι μπορω;;;οπως π.χ.
στο μανικι να βγαλω τις τελιτσες και να βαλω καποια σχηματα;; η κατι αλλο;;
Θα εκτιμουσα την απαντηση σας ευχαριστω…
Κωνσταντινος!!!:109::109:
φαντάζομαι ότι γίνεται, αλλα γιατί να το κανεις;
ενα μπουζουκι το χαρακτηρίζει ο ήχος του και όχι τα λουλουδάκια.
Φανταζομαι ότι το μπουζούκι που βρήκες είναι απο τα οικονομικά (αν θυμαμαι ελεγες για μπουζούκι 200 Ε) , οποτε νομίζω ότι δεν αξιζει να ρίξεις επιπλέον χρήματα , ειδικά για τετοιου είδους μετασκευές…
Παιξε το και όταν το βαρεθεις πας για αλλο καλύτερο. και βαλε πανω και παρθενώνες αν θες… :112:
Παντως νομίζω ότι ειδικά αυτο που ρωτας πρεπει να γίνεται, αλλα θα στο πουν οι κατασκευαστες του φορουμ. Αλλα δεν αξιζει να το κανεις.
Κι ομως το μπουζουκι που βρηκα για αρχικο σταδιο για μενα ειναι πολυ καλο…
ειναι της ταξης των 400 ευρω και το δινει 200 γτ του το επεστρεψε α υτος που το ειχε για να παρει ενα των 800…και του μεινε!!
Παντως ητανε παναλαφρο,καλο πραγμα αυτο,και ωραιο σε σχημα και σε ηχο…
Χειροποιητο ειναι και αυτο αλλα κυκλοφορει και βιομηχονποιημενο…
Και δασκαλο βρηκα…θα μου κανει καλυτερη τιμη λογω οικογενειακης φιλιας οποτε δεν εχω προβλημα…ρωτησα και στον μιλανο αλλα ζηταει 50-55 ευρω…
που να βρεθουν τοσα λεφτα στις σημερινες εποχες;;;ενω ο αλλος μου ζηταει μονο 25 ευρω
:088::088::088::088::088::110::110:
το μπουζούκι της φωτογραφίας βέβαια, είναι τετράχορδο.
ο oxtaxordos δικαιολογημένα κάνει την παρατήρηση, γιατί στο αρχικό μήνυμα αναφέρεται το μπουζούκι ‘‘χωρίς σημάδια’’ και μάλλον εκεί υπήρξε κάποια παρερμηνεία.
γενικοτερα το να διερυνεις τρυπες γινεται (απο μικρη τελιτσα σε μεγαλυτερο σχημα).Το αναποδο δεν ειναι τοσο βατο.Αλλα ισως πιο βασικο απο ολα ειναι,αν εχεις επιλεξει τον ηχο στο αυτι σου, να ξερεις οτι το οργανο δεν θα γινει τοξο.Και για αυτο μπορεις να ρωτησεις πως εχει φτιαχτει το μανικο . Δεν παει να εχει την Αρτα και τα Γιαννενα η ταστιερα,αν σκεβρωσει μετα αντε να ισιωσει…:092::091::016:
Ναι παιδια οχταχορδο ειναι το μπουζουκι και ουτως η αλλως οχταχορδο θελω αυτο το ανεβασα για να δειτε το σχημα…Ενταξει εγω ελεγα να τα αλλαξω για να γινει πιο ομορφο να μην φαινονται οι τελιτσες
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!!
:109::109::109:
Καλησπέρα σε ολους!Για να μην ανοιξω άσκοπα νέο θέμα θα θέσω το ερώτημα μου εδω…Ειναι εφικτο να γίνουν κάποιες επεμβάσεις στο μπουζούκι όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση κεντημάτων στο ηχείο?Εχω ακούσει ακόμα και για αλλαγή μάνικου αλλα δεν γνωρίζω κατα πόσον ισχύει κάτι τετοιο…Ευχαριστώ!
κοιτα ολα γινονται:088:.ομως οσον αφορα την αλλαγη μανικου εξαρταται το λογο που το επιλεγεις.Ειναι ισως μια εσχατη λυση αν εχει σκεβρωσει το μανικο,διοτι πρεπει να βγει το καπακι για να ξεκολλησει με καποια σχετικη επιτυχια το μανικο:106:.αλλαγη καπακιου=αλλαγη ηχου :080:οποτε αντι να κανεις ολα αυτα ,να δωσεις τοσα λεφτα σε εναν μαστορα και να παρεις τελικα ενα αλλο μπουζουκι που δεν ξερεις τον ηχο ,γιατι δεν το πετας να παρεις ενα καινουργιο?δεν αξιζει τον κοπο.εγω θα εβγαζα την ταστιερα και θα εβαζα βεργα για να διορθωσω μια μεγαλη κατασταση σκεβρωματος,αλλα πολλοι ισως διαφωνησουν…
συμπερασματικα…ολα γινονται:)
Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση αρχικά…Ευτηχώς δεν υπάρχει θέμα σκεβρώματος στο μπουζούκι μου αλλά σκληρώτητας του μάνικου…Ο ηχος του με ικανοποιει απόλυτα αλλα ειναι λίγο σκληρό με αποτέλεσμα να κουράζει σχετικά γρήγορα και γι’αυτο το λόγο ψάχνω τι θα μπορούσε να γίνει μιας και οι καιροί δεν επιτρέπουν-δυστηχώς-την αγορα νέου οργάνου…:106:
Γινετε να τοποθετησουμε βεργα στο μπουζουκι για να αποφυγουμε το σκευρωμα;;;
γιατι το μπουζουκι που λεω εγω δεν εχει βεργα μεσα…τι προτεινετε εσεις;;;
υπαρχει κινδυνος χωρις βεργα;;
δεν θεωρω τον εαυτο μου ειδικο οποτε καλυτερα ας απαντησει καποιος ειδικος:083:.Παντως ναι γινεται να βαλεις βεργα,ολα γινονται:) αλλα απο δω και μετα συγκρουεται η παραδοση με τον εκμοντερνισμο.Πρακτικα ειναι σαφως καλυτερα,απο θεμα ηχου ισως διαφορετικο μιας που οι συντονισμοι αλλαξουν τις αρμονικες και ισως χασει καποια απο τα μπασσα.Αλλα απο το να εχεις ενα μπασσαριστο τοξο…???:087:δεν ξερω.ας μας πουν οι μαστορες:257::78:
— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 09:18 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 09:01 —
To 90% των μπουζουκιών δεν εχουν βέργα. Δεν εισαι στις εξαιρεσεις…
Αλλα βρε φίλε αν θες να βαλεις βεργα, λουλουδακια στο μανικι κλπ επρεπε να παρεις αλλο μπουζούκι απο την αρχη…
Πολλες αλλαγες για ενα μπουζούκι των 400 Ε
Δεν αξιζει. Πιστευεις ότι θα σου παρουν λίγα οι μαστορες για τις αλλαγες αυτες;
Το μονο που πρεπει να κανεις κατα τη γνωμη μου είναι να αλλαξεις τις χορδες αν δεν είναι σε καλή κατασταση. Και να παιζεις οσο πιο πολυ μπορεις… :088:
Πιστεψέ με σε 1-2 χρόνια θα το αλλάξεις, οτι αλλαγες και να κάνεις τωρα. Χαμενα λεφτα είναι…
Αν πιστευεις ότι θα σκευρώσει (να παρει προς τα μπροστα) κουρδισέ το λίγο πιο χαμηλα (πχ ντο#) δε ξερω αν είναι σωστο αυτο που λέω , ας το διασταυρώσεις απο καποιον αλλο…
κοιτα δεν ειμαι ειδικος:) οποτε ας απαντησεις καποιος αλλος που να γνωριζει καλυτερα:083:.απο δω και μετα συγκρουεται η παραδοση με τον εκμοντερνισμο ,μιας που ανατρεπτικες μορφες μηχανικης στα οργανα μειωνουν τις ηχητικες αποδοσεις τους:085:.Και συγκεκριμενα το οργανο μπορει να χασει σε μπασσα με μια τετοια προσθηκη:112:.Αλλα απο το να εχεις ενα τοξο πολλοι μπορει να προτιμησουν να κοψουν απο κει…ας μας διαφωτησει καποιος ειδικος:257::256::247:
Καλημερα σε ολους.Κωνσταντινε αγορι μου για να καταλαβω θες ενα μπουζουκι που να ειναι με λουλουδια κλαρες κτλπ για να το βλεπεις η ενα μπουζουκι για να μαθεις να παιζεις? Προς το παρων απορια ολων αυτων που ειδα μαλλον το πρωτο μου δινεις την εντυπωση. Ουτε τα λουλουδια ουτε τα στολιδια δεν θα σε κανουν καλο παικτη αλλα ουτε και θα σε μαθουν να παιζεις. τωρα. αφου επελεξες να παρεις ενα οργανο να κανεις την δουλεια σου μεχρι να εξελιχθεις και να παρεις ενα καλυτερο πρεπει να αρκεστεις σ αυτο. Το να αγορασεις το συγκεκριμενο μπουζουκι στην τιμη των 200 ευρω νομιζω απο εκει και επειτα δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο πανω του. τι εννοω εκτενεστερα? Ποιος ο λογος να αντικαταστησεις τιςτελιτσες οδηγους στην ταστιερα με τσαμπουκαδες? Πρωτον δεν σε συμφερει απο αποψη οικονομικων. Δεν ειναι δα και σπουδαια δουλεια για τον μαστορα να στο κανει αλλα γιατι να επιβαρυνθεις μ ενα παραπανω ασκοπο εξοδο? 2 ακουσα κατι για βεργα. Δηλαδη θα παρεις το μπουζουκι αυτο και θα το πας σε μαστορα να σου ξηλωσει το καπακι να σου αλλαξει το μανικο και να σου τοποθετηση βεργα? Αν ειναι ετσι πας σε ενα ακριβοτερο μοντελο που νομιζω με 600 ευρω αγοραζεις ενα μπουζουκακι και με τσαμπουκαδες πανω και με βεργα. Τωρα αν φοβασαι μην σου σκευρωσει δεν εισαι ο μονος. Τα περισσοτερα μπουζουκια δεν εχουν βεργα. Αλλα δεν ετρεξε κανεις να κανει αυτο που ειπες. Αν το προσεχεις το οργανο απο πολλες υγρασιες και ζεστες θα σου κρατησει πααααρα πολυ καιρο. Τοσο οσο θα σου ειναι δεικτης και σημειο οτι προχωρησες στο οργανο πανω και ετσι μετα χαρας θα πας σε κατι καλυτερο. Νομιζω να σε καλυψα παντα φιλικα:246::246::246::246: